Cine-TV #115

Νέα και trailers για μικρή και μεγάλη οθόνη.

Ήρεμη ήταν και η περασμένη βδομάδα σε ό,τι αφορά βαρύγδουπα ονόματα, χωρίς βέβαια να λείπουν ορισμένες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όπως το Velvet Buzzsaw, μία ταινία τρόμου όπου πίνακες ζωγραφικής ζωντανεύουν (και σπέρνουν τον θάνατο φυσικά). Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Jake Gyllenhaal στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς είναι πραγματικά 50-50 οι πιθανότητες αν θα υποδυθεί το

χαρακτήρα του με φυσικότητα ή αν θα φανεί σαν ηθοποιός δευτέρας διαλογής. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις ηθοποιών που έχει μία συγκεκριμένη μανιέρα που μπορεί να φέρει εις πέρας, αν και πάλι δίχως να δείχνει τρομερές υποκριτικές δυνατότητες (κάτι σαν τον Keanu Reeves που του συγχωρούμε ορισμένες απαθείς δουλειές λόγω της τόσο συμπαθούς προσωπικότητάς του… για να μην ξεχνάμε ότι έχει και ένα Matrix στην πλάτη του).

Από εκεί και ύστερα δηλώνουμε ενθουσιασμένοι κάθε φορά που ακούμε νέα για την ομαλή εξέλιξη της νέας παραγωγής του Dune, καθώς ο κινηματογράφος θέλει μεγαλεπήβολες παραγωγές σε επικούς fantasy κόσμους που δεν έχουν να κάνουν με το χιλιοφορεμένο σενάριο των υπερηρώων. Το Mortal Engines δεν μας έκανε πέρυσι τη χάρη (δεν το είδαμε ακόμα αλλά πήγε τόσο… άπατο που κάτι φαίνεται να μην πήγε καλά με το σύνολο της παραγωγής) οπότε εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε μία μεγάλη επιστροφή του Dune, μία ταινία που κοιτάμε με ελπίδες καθώς ο Denis Villeneuve πίσω από τον φακό της κάμερας φαντάζει ως ιδανική επιλογή.

Trailers

Polar
Σκηνοθέτης: Jonas Akerlund (Lords of Chaos)
Πρωταγωνιστούν: Mads Mikkelsen, Vanessa Hudgens
Πρεμιέρα: 25 Ιανουαρίου (Netflix)

Βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ της Dark Horse, το Polar θα ακολουθήσει την ιστορία του Duncan Vizla (Mads Mikkelsen), ενός ικανότατου δολοφόνου που πλέον έχει αφήσει πίσω του το επάγγελμα. Φυσικά, δεν θα ζήσει μία ήρεμη ζωή, καθώς ο πρώην εργοδότης του τον θέλει νεκρό (υποθέτουμε θα μάθουμε το λόγο εντός της ταινίας, και αν όχι, ελπίζουμε πως η δράση θα είναι αρκετή ώστε να μη χρειαστεί να σκεφτούμε ποια είναι η αφορμή). Η αλήθεια είναι ότι το trailer δεν είναι σε θέση να εξάψει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, δίνοντας μία έντονη αύρα τηλεταινίας δράσης (με την παλιομοδίτικη αρνητική έννοια της λέξης δηλαδή), κάτι που σώζει ωστόσο η παρουσία του Mikkelsen.

IO
Σκηνοθέτης: Jonathan Helpert (House of Time)
Πρωταγωνιστούν: Margaret Qualley, Anthony Mackie, Danny Huston
Πρεμιέρα: 18 Ιανουαρίου (Netflix)

Sci-fi post-apocalyptic ταινία όπου θα δούμε τους δύο τελευταίες επιζώντες που έχουν παραμείνει στη Γη κατά την προσπάθειά τους να βρουν μεθόδους επιβίωσης και προσαρμογής για την ανθρωπότητα στον κατεστραμμένο πλανήτη μας. Παράλληλα, θα πρέπει να αποφασίσουν αν όλος αυτός ο αγώνας αξίζει τη θυσία τους, δεδομένου ότι το τελευταίο διαστημικό σκάφος με προορισμό μία αποικία σε έναν διαφορετικό πλανήτη αναμένεται να εκτοξευθεί για το τελικό του ταξίδι.

Velvet Buzzsaw
Σκηνοθέτης: Dan Gilroy (Nightcrawler)
Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Toni Collete, John Malkovich
Πρεμιέρα: 1 Φεβρουαρίου (Netflix)

Συνεχίζει τις προσθήκες μεγάλων ονομάτων για το χτίσιμο της ταινιοθήκης του το Netflix, αποκτώντας τη νέα ταινία του Dan Gilroy, σκηνοθέτη του θρίλερ Nightcrawler (2014). Στο Velvet Buzzsaw ο Gilroy θα τοποθετηθεί για άλλη μία φορά στο Los Angeles, αυτήν τη φορά όμως σε μία καθαρόαιμη ταινία τρόμου. Η υψηλή κοινωνία της μεγαλούπολης θα ανακαλύψει μία νέα καλλιτεχνική πηγή για τα ακριβά γούστα της, μέσω μίας συλλογής πινάκων που θα εντοπιστεί στο διαμέρισμα ενός άγνωστου -και νεκρού πλέον- καλλιτέχνη. Επειδή όμως είναι ταινία τρόμου, σύντομα θα έρθει στην επιφάνεια η μεταφυσική υπόσταση των πινάκων, ζωντανεύοντας και στοιχειώνοντας τον αγοραστή τους.

The Hole in the Ground
Σκηνοθέτης: Lee Cronin (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Seana Kerslake, James Quinn Markey
Πρεμιέρα: 1 Μαρτίου (Αμερική)

Μία νεαρή μητέρα θα μετακομίσει με το μικρό της γιο σε ένα σπίτι στο δάσος. Φυσικά, τα σπίτια στο δάσος δεν είναι ποτέ καλός οιωνός, και σύντομα το παιδί της θα εξαφανιστεί, μόνο για να το βρει λίγο αργότερα παράλληλα με μία τεράστια, απόκοσμη τρύπα στη μέση του δάσους (οι μεγάλες τρύπες στη μέση του δάσους είναι ακόμα χειρότερος οιωνός). Η χαρά της επιστροφής του γιου θα ανατραπεί όταν η μητέρα του διαπιστώσει ότι η συμπεριφορά του είναι τόσο αλλαγμένη και περίεργη, ώστε να πιστεύει ότι δεν είναι το παιδί της. Τα στοιχεία τρόμου μάς θυμίζουν κάτι μεταξύ The Omen (1976) και του αυστριακού Goodnight Mommy (2014) που μόνο σκοπό είχε να σοκάρει τον θεατή.

Weird City, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 13 Φεβρουαρίου (YouTube Premium), 6 επεισόδια

Το Weird City θα εκτυλίσσεται στη μελλοντική και φουτουριστική πόλη Weird, όπου θα δούμε έξι ιστορίες ανθολογίας. Το trailer δίνει την αμυδρά εντύπωση μίας κωμικής εκδοχής του Black Mirror. Καλοδεχούμενα, θα λέγαμε, ώστε να μας βοηθάει να ξεπλένουμε λίγη από τη… μαυρίλα που φέρνει κάθε επεισόδιο του Black Mirror.

What We Do in the Shadows, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: Μάρτιος (FX) , 10 επεισόδια

Με ένα απλό teaser έγινε γνωστό πως το τηλεοπτικό What We Do in the Shadows θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του τον Μάρτιο. Η σειρά θα βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του 2014, ένα mockumentary από τη Νέα Ζηλανδία, που κινηματογραφούσε τις καθημερινές ιστορίες μίας ομάδας βρικολάκων. Ήταν μία πραγματικά έξυπνη και ξεκαρδιστική κωμωδία από τους Jemaine Clement και Taika Waititi, οι οποίοι σκηνοθετούσαν, έγραφαν και πρωταγωνιστούσαν στην παραγωγή. Η τηλεοπτική σειρά θα επαναφέρει τους παραπάνω ιθύνοντες, αυτή τη φορά όμως αποκλειστικά σε ρόλο σεναριογράφων, κάτι που βέβαια αρκεί για να μας δημιουργήσει ελπίδες για την επαναφορά του έξυπνου χιούμορ τους.

Punisher, 2η σαιζόν
Πρεμιέρα: 18 Ιανουαρίου (Netflix), 13 επεισόδια

Ο Punisher κατάφερε να γλυτώσει από το κύμα των ακυρώσεων που είχαν οι Luke Cage, Iron Fist και Daredevil από το Netflix, επιστρέφοντας για να αντιμετωπίσει εκ νέου τον Jigsaw.

Cine-TV Νέα

Οι Dave Bautista και Stellan Skarsgard προστέθηκαν στο πολυαναμενόμενο Dune
Περισσότερο θα λέγαμε ότι γράφουμε την είδηση για την επικύρωση πως η νέα κινηματογραφική μεταφορά του Dune συνεχίζει να βρίσκεται σε παραγωγή, σε σκηνοθεσία του ικανότατου Denis Villeneuve. Η έως τώρα ποιοτικότατη δουλειά ενός εκ των πιο ταλαντούχων μοντέρνων σκηνοθετών δημιουργεί ελπίδες για μία πραγματικά αξιόλογη μεταφορά, ιδίως έπειτα από το αποτέλεσμα που είδαμε με τo προπέρσινο και κατάφορα αδικημένο Blade Runner 2049. Ο Stellan Skarsgard θα υποδυθεί τον βαρόνο Vladimir Harkonnen και ο Dave Bautista τον ανιψιό του, Rabban.

Ανεβάζει την αδημονία για το Game of Thrones ο CEO του HBO
H 8η και τελευταία σαιζόν του Game of Thrones πλησιάζει, με την πρεμιέρα να αναμένεται για τον Απρίλιο. Ο Richard Plepler, CEO του HBO, με δηλώσεις του στο Variety ανέφερε: “Είναι ένα υπερθέαμα. Οι συντελεστές έχουν φτιάξει έξι ταινίες. Η αντίδρασή μου όταν έβλεπα τα επεισόδια ήταν πως βλέπω ταινία. Ήξερα ότι ο πήχης ήταν ψηλά αλλά αυτοί τον ξεπέρασαν”. Να θυμίσουμε ότι η 8η σαιζόν θα είναι η μικρότερη όσον αφορά στον αριθμό των επεισοδίων, αποτελούμενη από μόλις έξι, πολλά από αυτά, όμως, θα ξεπερνούν σε διάρκεια τη μία ώρα.

Σε ανάπτυξη το sequel του Venom
Τι κι αν οι κριτικές έριξαν στα τάρταρα το περσινό Venom; Το κοινό μίλησε με τον οβολό του, φέρνοντας τις εισπράξεις σε περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια, οδηγώντας σε μία μεγάλη και μάλλον αναπάντεχη εμπορική επιτυχία (το πολύκροτο Justice League έφτασε σε εισπράξεις τα 650 εκατομμύρια δολάρια). Φυσικά, η Sony δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να φύγει από τα χέρια της, και ως εκ τούτου ήδη έχει αρχίσει η συγγραφή του sequel, κάτι που βέβαια μόνο απρόσμενο δεν ήταν, λαμβάνοντας υπόψη και το φινάλε του Venom (μετά τα credits).

Ο πρίγκιπας της Ζαμούντα επιστρέφει
Καιρό τώρα υπήρχαν σχέδια για το sequel του Coming to America (1988), όμως πλέον φαίνεται ότι θα μπει για τα καλά στην παραγωγή καθώς, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η σκηνοθεσία έχει ανατεθεί στον Craig Brewer (Footloose), ο οποίος ήδη συνεργάζεται με τον Eddie Murphy για την επερχόμενη ταινία του Netflix ονόματι "Dolemite Is My Name". Όπως είναι φυσικό, ο δημοφιλής κωμικός θα επιστρέψει στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως ο ζάμπλουτος πρίγκιπας της φανταστικής αφρικανικής χώρας της Ζαμούντα. Να θυμηθούμε ότι το Coming to America ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές τόσο του Eddie Muprhy όσο και του σκηνοθέτη John Landis, αποτελώντας μία από τις πλέον δημοφιλείς προβολές στα ελληνικά κανάλια κατά την εποχή των 90s.

Ετοιμάζεται το reboot του Final Destination
Η New Line θα ξεσκονίσει ένα από τα πιο κερδοφόρα franchise της, επαναφέροντας το Final Destination στο προσκήνιο. Αναμφίβολα είναι μία αρκετά ασφαλής επένδυση, δεδομένου του αναγνωρίσιμου ονόματος αλλά και του σχετικά χαμηλού budget που απαιτούν αυτές οι ταινίες (ίσως να το πάνε βέβαια και για υπερπαραγωγή, ποτέ δεν ξέρει κανείς). Τα πέντε Final Destination είχαν χρειαστεί μεταξύ 25-40 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή τους, φέρνοντας έσοδα που ξεπερνούσαν τα 110 εκατομμύρια, φτάνοντας το ρεκόρ των 186 εκατομμυρίων με τον τέταρτο τίτλο, το Final Destination (που τελικά αποδείχθηκε μη final). Για τον γράφοντα αποτελούσε μία σειρά ταινιών που έμπαινε πλήρως στα χωράφια του ευχάριστου guilty pleasure, προσεγγίζοντας περισσότερο το είδος της μαύρης κωμωδίας παρά της ταινίας τρόμου.

Κάθε ταινία ακολουθούσε μία ομάδα νεαρών (συνήθως), που απέφευγαν το σίγουρο θάνατο μέσω ενός οράματος, κάτι που δεν άρεσε στην αφηρημένη οντότητα του Θανάτου. Η εξόντωση των βασικών χαρακτήρων ερχόταν πάντα με ευφάνταστο τρόπο, ακόμα και από φαινομενικά ακίνδυνα αντικείμενα ή καταστάσεις, με την ευρηματικότητα των fatalities να θύμιζε ορισμένες φορές μία splatter, live-action εκδοχή των Looney Tunes.

cinetv
Keywords
cine, game of thrones, jake gyllenhaal, keanu reeves, los angeles, eddie murphy, νέα, velvet, gyllenhaal, matrix, jonas, horse, δραση, house, john, netflix, lee, james, quinn, γιου, city, youtube, black, mirror, ιθύνοντες, cage, iron, jigsaw, blade, runner, game, ceo, hbo, πήχης, sequel, venom, οβολό, league, sony, hollywood, reporter, murphy, reboot, franchise, budget, tunes, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, live, κοινωνια, hbo, δουλεια, εμπορικη, ηθοποιος, θριλερ, μητερα, ονοματα, ταινιες, ωρα, ceo, game, game of thrones, james, jigsaw, runner, sony, αξιζει, αυρα, βδομαδα, βρισκεται, γιου, δασος, δηλωσεις, δειχνει, εγινε, ευκαιρια, εννοια, εξελιξη, εξι, εποχη, επιτυχια, ζωη, ειδος, υπηρχαν, θυσια, ιθύνοντες, κυμα, κωμωδια, λογο, μικρο, ομαδα, παντα, οβολό, οθονη, οιωνος, παιδι, πηγη, πήχης, πιθανοτητες, πινακες ζωγραφικης, πινακες, πριγκιπας, ρεκορ, ρολο, σαιζον, σεναριο, σιγουρο, συντομα, σειρα, σκηνοθεσια, σπιτι, σπιτια, σχεδια, τρυπες, υψηλη, φυσικα, φυσικο, φορα, χιουμορ, χτισιμο, χαρα, αγωνας, budget, black, blade, cage, sequel, city, δουλειες, eddie murphy, ελληνικα, επεισοδια, franchise, john, gyllenhaal, horse, hollywood, ιδιαιτερα, iron, jake gyllenhaal, jonas, keanu reeves, κινηματογραφος, κωμικος, league, lee, los angeles, matrix, μια φορα, mirror, murphy, netflix, quinn, reporter, reboot, ταξιδι, tunes, velvet, venom, χερια
Τυχαία Θέματα