Cine-TV #162

Bill & Ted, Doom Patrol και άλλα…

Με ελπιδοφόρες προοπτικές ετοιμάζεται η τηλεοπτική σειρά The Last of Us, λαμβάνοντας υπόψη καταρχήν ότι ετοιμάζεται από το HBO, μία υπηρεσία που κατά κανόνα έχει ποιοτικές παραγωγές, ενώ επίσης έχει στο τιμόνι τον σκηνοθέτη και τον showrunner του Chernobyl, μία από τις καλύτερες περσινές σειρές. Αναμφίβολα θετική είναι και η άμεση συνεργασία με τον Neil Druckmann (director των παιχνιδιών) στα του σεναρίου.

Δεν

ξεχνάμε βέβαια πως οι μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη έχουν ένα άπταιστο ρεκόρ από αποτυχίες (ποιοτικά πρωτίστως -αλλά συχνά και εμπορικά), εντούτοις, όταν μιλάμε για το τηλεοπτικό σκηνικό βρισκόμαστε σχεδόν σε αχαρτογράφητα νερά, ιδίως όταν μιλάμε για live-action παραγωγές.

Σαν πιο πρόσφατο παράδειγμα έχουμε το ιδιαίτερα αξιόλογο Witcher του Netflix, αλλά μάλλον είναι στα όρια να το αναφέρουμε σαν μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού, δεδομένου -ότι κατά τους παραγωγούς- χρησιμοποίησαν τα βιβλία του Andrzej Sapkowski ως βασική πηγή. Την περίπτωση του Mortal Kombat: Konquest, στα πρότυπα low-budget Hercules/ Zena, ας την ξεχάσουμε καλύτερα.

Trailers

Skyman
Σκηνοθέτης: Daniel Myrick (The Blair Witch Project)
Πρωταγωνιστούν: Michael Selle, Nicolette Sweeney, Faleolo Alailim
Πρεμιέρα: 7 Ιουλίου (διαδικτυακή διανομή)

Ο σκηνοθέτης του Blair Witch Project (1999) επιστρέφει με το mockumentary του Skyman, βαδίζοντα στα παραπλήσια μονοπάτια της found footage τεράστιας επιτυχίας του. Στην νέα ταινία θα δούμε τον Carl Merryweather (Michael Selle), ο οποίος σε μικρή ηλικία υποστήριζε ότι τον είχε επισκεφτεί εξωγήινη μορφή ζωής. Πλέον, προσπαθεί να αποδείξει ότι όντως συνέβη το περιστατικό.

Ο Daniel Myrick με το Blair Witch Project είχε καταφέρει να δώσει μία ταινία-φαινόμενο, η επιτυχία της οποίας βασιζόταν στην πρωτοτυπία της και στον ακόμα πρωτόγνωρο και μαγικό κόσμο του ίντερνετ, που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στο χτίσιμο του hype. Οι επόμενες προσπάθειές του δυστυχώς ωχριούσαν μπροστά στην ευρηματικότητα του Blair Witch Project. Αναρωτιόμαστε αν μπορεί να προσφέρει πλέον κάτι πραγματικά φρέσκο ή έστω αξιοπρεπές, ακολουθώντας το είδος του mockumentary.

Eurovision Song contest: The Story of Fire Saga
Σκηνοθέτης: David Dobkin (The Judge)
Πρωταγωνιστούν: Will Ferrell, Rachel McAdams, Pierce Brosnan
Πρεμιέρα: 26 Ιουνίου (Netflix)

Ταινία-παρωδία για την Eurovision, με τον Will Ferrell να φαντάζει ως ιδανική επιλογή στον ρόλο Ισλανδού τραγουδιστή, που μαζί με τη συνεργάτιδά του (Rachel McAdams) θα επιχειρήσουν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής και της νίκης στον διαγωνισμό.

Bill & Ted Face the Music
Σκηνοθέτης: Dean Parisot (Galaxy Quest)
Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Alex Winter
Πρεμιέρα: 21 Αυγούστου (Αμερική)

Ένα από αυτά τα αναπάντεχα sequels που είναι ικανά να δημιουργήσουν περιέργεια σχετικά με το τι σκεφτόντουσαν οι ιθύνοντες. Το Bill & Ted Face the Music θα φέρνει τη συνέχεια των περιπετειών των επώνυμων ηρώων, οι οποίοι έχουν ως πεπρωμένο να γράψουν ένα τόσο εμβληματικό τραγούδι που θα σώσει τη ζωή της Γης από την καταστροφή.

Αυτό ήταν η βασική πλοκή των cult ταινιών του 1989 και 1991. Τριάντα χρόνια μετά, οι πρωταγωνιστές επιστρέφουν, όντας για τα καλά στη μέση ηλικία πλέον, οι οποίοι όμως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να συνθέσουν το σωτήριο κομμάτι. Αν μη τι άλλο είναι λίγο... cringeworthy να βλέπουμε τους Keanu Reeves και Alex Winter να συμπεριφέρονται με τη χαζούλικη κολεγιακή συμπεριφορά που είχαν στις προηγούμενες ταινίες. Μάλλον πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

You Should Have Left
Σκηνοθέτης: David Koepp (Mortdecai)
Πρωταγωνιστούν: Kevin Bacon, Amanda Seyfried
Πρεμιέρα: 18 Ιουνίου (διαδικτυακή διανομή)

Η Blumhouse Productions συνεχίζει σταθερά στις ταινίες τρόμου μικρού budget, φέρνοντας (για πολλοστή φορά) το σενάριο στα στενά περιθώρια ενός σπιτιού, μία σαφέστατα πάντα ασφαλής επιλογή για ταινία του είδους. Εδώ θα δούμε την περιπέτεια ενός ανδρογύνου, που θα επιχειρήσει να σώσει τον γάμο του πηγαίνοντας να ζήσει σε ένα σπίτι στην εξοχή μαζί με την εξάχρονη κόρη του. Επειδή όμως μιλάμε για ταινία τρόμου, δεν θα αργήσουν να συμβαίνουν υπερφυσικά φαινόμενα, με το σπίτι ουσιαστικά να μην τους αφήνει να το εγκαταλείψουν.

Doom Patrol, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 25 Ιουνίου (HBO Max), 9 επεισόδια

Η 2η σεζόν φέρνει τους ιδιόρρυθμους υπερήρωες σε καταστάσεις τύπου "Αγάπη μου, Συρρίκνωσα τα Παιδιά" (1989), καθώς θα τους δούμε συρρικνωμένους εντός του αρχηγείου τους.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται το sequel για το reboot του Evil Dead
Αν και το όνομα του Evil Dead έχει δικαιωματικά συνδεθεί με το πρόσωπο του Bruce Campbell, τελικά θα δούμε μία ακόμα ταινία χωρίς τον συμπαθή πρωταγωνιστή. Το λεγόμενο ως "Evil Dead Now" θα αποτελεί συνέχεια του reboot του 2013, με τη σκηνοθεσία εδώ να περνάει στον Lee Cronin (The Hole in the Ground).

Ακόμα περισσότερο άρωμα Chernobyl στη σειρά του Last of Us
Όπως είχε ήδη γνωστό, ο showrunner του εξαιρετικού Chernobyl, Craig Mazin, έχει αναλάβει την ανάπτυξη της τηλεοπτικής μεταφοράς του The Last of Us, με τη συμμετοχή του Neil Druckmann στα συγγραφικά καθήκοντα. Ανακοινώθηκε πρόσφατα, επίσης, πως σκηνοθέτης του πρώτου επεισοδίου (τουλάχιστον) θα είναι ο Johan Renck, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει και τα πέντε επεισόδια του Chernobyl. Η σειρά The Last of Us αναμένεται να μεταφέρει τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, με την πιθανότητα να συμπεριλάβει και υλικό από το sequel.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα