Cine-TV #164

The King’s Man, Foundation και άλλα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η πρώτη εικόνα από το Foundation, και ελπίζουμε όντως η παραγωγή να είναι φιλόδοξη, καθώς αναμφίβολα η μεταφορά των βιβλίων του Isaa Asimov αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Η παραγωγή δείχνει να ανταπεξέρχεται από άποψη χρημάτων για τη σύνθεση των σκηνικών, και ελπίζουμε και η γραφή του να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Έκπληξη προκαλεί η είδηση για την πιθανότητα επιστροφής του Michael Keaton ως Batman. Αν μη τι άλλο, ο Keaton παραμένει ένας από τους καλύτερους

Batman που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη, και θα είχε ένα ενδιαφέρον να τον δούμε να ξαναφοράει τη στολή στα 68 του χρόνια. Σίγουρα πιο κουρασμένη ερημενεία από αυτήν του Ben Affleck στο Justice League (2017) αποκλείεται να είναι.

Trailers

The King’s Man
Σκηνοθέτης: Matthew Vaughn (Kingsman: The Secret Service)
Πρωταγωνιστούν: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Tom Hollander
Πρεμιέρα: 18 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Η νέα ταινία του franchise των Kingsman θα μας μεταφέρει στη γένεση της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας προκειμένου να ανακόψει τα σχέδια μίας ομάδας villains που θέλει να βυθίσει τον κόσμο στον πόλεμο. Ο Matthew Vaughn έχει αποδείξει ότι αποτελεί master της κομιξάδικης δράσης και ζωηρού ρυθμού στις ταινίες του, έχοντας σχηματίσει ένα αρκετά ποιοτικό βιογραφικό για το είδος. Με τα Kingsman μάλιστα κατάφερε να παγιώσει το δικό του, εντελώς προσωπικό στυλ στη χορογραφία και σύνθεση της δράσης, μέσα από τις δεξιοτεχνικές (και καλοδεχούμενα ποζεράδικες) αυξομειώσεις του ζουμ και του slow-motion.

Black Water: Abyss
Σκηνοθέτης: Andrew Traucki (Black Water)
Πρωταγωνιστούν: Jessica McNamee, Luke Mitchell, Amali Golden
Πρεμιέρα: 7 Αυγούστου (Αμερική)

Συνέχεια του αυστραλιανού Black Water (2007), μία horror ταινία που έφερνε μία ομάδα τουριστών αντιμέτωπους με έναν αιμοβόρο κροκόδειλο. Το sequel φαίνεται πως θα κρατάει την ίδια βασική ιδέα αλλά θα αλλάζει το σκηνικό των βάλτων με αυτό του σπηλαίου. Απλό και κατανοητό σενάριο για monster movie, που αν μη τι άλλο μας έπεισε να δούμε και τις δύο!

Waiting for the Barbarians
Σκηνοθέτης: Ciro Guerra (Embrace of the Serpent)
Πρωταγωνιστούν: Mark Rylance, Robert Pattinson, Johnny Depp
Πρεμιέρα: 7 Αυγούστου (Αμερική)

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του J. M. Coetzee, το Waiting for the Barbarians εξετάζει τα δεινά της αποικιοκρατίας από τη λεγόμενη, απλά, ως "Αυτοκρατορία" απέναντι σε μία ανώνυμη και απομακρυσμένη περιοχή όπου οι ιθαγενείς βρίσκονται κάτω από το ζυγό της. Η πλοκή θα δει τον διοικητή του στρατοπέδου (Mark Rylance) της περιοχής να έρχεται σε σύγκρουση με τον νεοαφιχθέντα συνταγματάρχη (Johnny Depp), ο οποίος θα θελήσει να επιθεωρήσει την κατάσταση των “βαρβάρων” καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Greenland
Σκηνοθέτης: Ric Roman Waugh (Angel Has Fallen)
Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Morena Baccarin
Πρεμιέρα: 14 Αυγούστου (Αμερική)

Επιστροφή στο είδος των disaster movies και συγκεκριμένα στην απειλή της ζωής της Γης από τη σύγκρουση με κομήτη. Είναι κάτι που το έχουμε δει πολλάκις και σε πανδαισία από ακριβά οπτικά εφέ, οπότε απορούμε για το τι καινούριο μπορεί να είναι σε θέση να προσφέρει το Greenland. Το σενάριο πάντως δεν είναι ένας τομέας όπου θα προσπαθήσει να καινοτομήσει, ακολουθώντας μία οικογένεια στην προσπάθειά της να μεταβεί σε ένα καταφύγιο στη Γροιλανδία, κατά τη διάρκεια βροχής κομητών.

Foundation, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 2021 (Apple TV+), 10 επεισόδια

Η πασίγνωστη σειρά βιβλίων Foundation του Isaac Asimov μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από την Skydance Television με αποκλειστική διάθεση στο Apple TV+. Ελπίζουμε να αποδειχθεί ναυαρχίδα για τη νεοσύστατη δικτυακή υπηρεσία της Apple. Τα βιβλία εξιστορούσαν τη σταδιακή πτώση της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, σε μία πλοκή που μεταπηδούσε σε δεκαετίες ή και αιώνες μπροστά προκειμένου να δείξει απτά τις σημαντικές εξελίξεις στον γαλαξία. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσον ή με πιο τρόπο θα μπορέσει η σειρά να προσεγγίσει αυτή τη χρονική εξιστόρηση.

Για την ώρα γνωρίζουμε τη συμμετοχή του Jared Harris ως Hari Seldon, ένας ταλαντούχος μαθηματικός που με το υπερεξελιγμένο μαθηματικό του μοντέλο κατάφερε να προβλέψει το δυσοίωνο μέλλον της αυτοκρατορίας καθώς και να σχεδιάσει μελλοντικές εξελίξεις που θα είναι σε θέση να εξομαλύνουν αυτήν την παρακμή.

Cine-TV Νέα

Πιθανή η επιστροφή του Michael Keaton ως Batman
Σύμφωνα με το The Wrap έχουν ήδη αρχίσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Warner Bros. και Michael Keaton ώστε να επιστρέψει στο δημοφιλέστερο ρόλο της καριέρας του, ως Batman στις ταινίες του Tim Burton. Εάν η συμφωνία επιτευχθε,ί τότε θα τον δούμε 28 χρόνια μετά ξανά ως Batman στη νέα ταινία The Flash. Σκοπός της ταινίας θα είναι να αποδώσει την ιδέα του multiverse (την ύπαρξη πολλών παράλληλων κόσμων), σε έναν εκ των οποίων υποθέτουμε θα υπάρχει ο Batman, όπως τον ενσάρκωνε ο Michael Keaton. Γενικά, η Warner Bros φαίνεται να μην έχει πρόβλημα να αξιοποιεί διάφορους ηθοποιούς για τον ίδιο ρόλο σε μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που συνέβη και με τον Joker, αλλά και τώρα με την περίπτωση του Batman, καθώς ήδη περιμένουμε νέα ταινία με τον εν λόγω υπερήρωα, που θα υποδύεται ο Robert Pattinson.

Ετοιμάζεται το sequel του Chicken Run
Η ταλαντούχα Aardman Animations ξεκίνησε την παραγωγή του sequel της μεγάλη εμπορικής επιτυχίας Chicken Run (2000), το οποίο είχε αποτελέσει και την πρώτη της δημιουργία για τη μεγάλη οθόνη. Η ιστορία είχε ξεκάθαρους παραλληλισμούς με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποδίδοντας, με χιουμοριστικό τρόπο, την περιπέτεια των πουλερικών στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν. Στο sequel θα δούμε τη συνέχεια της ιστορίας των πρωταγωνιστών, των οποίων η ξένοιαστη και ελεύθερη ζωή τους θα ταραχθεί όταν θα χρειαστεί να απελευθερώσουν άλλες κότες από τον επικείμενο θάνατό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικαιώματα της διανομής του sequel αποκτήθηκαν από το Netflix.

Αλλάζει πλατφόρμα το Cobra Kai
Η τρίτη σεζόν του τηλεοπτικού sequel του Karate Kid θα αφήσει τη δικτυακή υπηρεσία του YouTube ώστε να προβληθεί αποκλειστικά στο Netflix. Το Cobra Kai ήρθε ως μία σειρά-sequel που κανείς μας δεν ζήτησε, αλλά εντελώς απροσδόκητα κατάφερε να κερδίσει αβίαστα το ενδιαφέρον μας. Αν μη τι άλλο περιμένουμε με ανυπομονησία τα νέα επεισόδια.

Το Disco Elysium θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά
Ιδιαίτερα ευχάριστα νέα για την ZA/UM, την indie ομάδα ανάπτυξης του πολυβραβευμένου Disco Elysium,ένα από τα καλύτερα indie των τελευταίων ετών καθώς και ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο RPG (με έμφαση στο RP). Σύμφωνα με το Variety την παραγωγή της τηλεοπτικής μεταφοράς έχει αναλάβει η dj2 Entertainment, ο CEO της οποίας, Dmitri M. Johnson, αποτελούσε έναν από τους βασικούς παραγωγούς της επιτυχημένης κινηματογραφικής παραγωγής του Sonic the Hedgehog.

Η dj2 Entertainment έχει ιδρυθεί με σκοπό να αναλάβει μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών στη μικρή και μεγάλη οθόνη, και αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα από τα διάφορα ονόματα που έχει στα σκαριά βλέπουμε τα Vampyr, Life is Strange, Sleeping Dogs και We Happy Few.

Το Cyberpunk 2077 θα έρθει και ως anime
Κατά την πρόσφατη παρουσίαση του Cyberpunk 2077 έγινε γνωστό πως ετοιμάζεται και μία anime μεταφορά του, αποκλειστικά για το Netflix. Το λεγόμενο ως "Cyberpunk Edgerunners" αναπτύσσεται από το ιαπωνικό Studio Trigger (Kill la Kill), αλλά θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι να το δούμε καθώς η ημερομηνία προβολής έχει οριστεί για το 2022. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι θα εξιστορεί μια διαφορετική περιπέτεια από αυτήν που θα δούμε στο πολυαναμενόμενο παιχνίδι της CD Projekt, καθώς και ότι τη σύνθεση του soundtrack έχει αναλάβει ο Akira Yamaoka.

cinetv
Keywords
cine, gemma arterton, robert pattinson, johnny depp, gerard butler, tim burton, εν λόγω, batman, league, secret, rhys, νέα, franchise, master, στυλ, ζουμ, black, water, sequel, monster, movie, johnny, angel, butler, movies, apple, συμμετοχή, wrap, warner, bros, tim, burton, flash, joker, chicken, run, netflix, cobra, youtube, kai, rpg, ceo, Johnson, sonic, hedgehog, life, dogs, happy, anime, studio, akira, βιβλια, βιογραφικο, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, ξανα, burton, ημερομήνια, ονοματα, τα νεα, ταινιες, υψος, ωρα, apple, ceo, flash, joker, movies, rpg, wrap, youtube, αβιαστα, αξιζει, απλα, βιβλιο, γροιλανδια, διαστημα, δειχνει, εγινε, εγχειρημα, εφε, υπαρχει, εν λόγω, ερχεται, ετων, ζωη, ζωης, ζουμ, ιδεα, ιδια, ιδιο, ειδος, υπηρεσια, υπομονη, εικονα, μικρο, ομαδα, οθονη, οικογενεια, οπτικα, παρουσιαση, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, στυλ, σχεδια, τριτη, αιωνες, akira, anime, batman, black, butler, water, chicken, sequel, cobra, δικαιωματα, dogs, εμφαση, επεισοδια, franchise, gemma arterton, gerard butler, happy, hedgehog, ιδιαιτερα, ιθαγενεις, kai, johnny, κοτες, league, life, monster, μπροστα, master, netflix, παιχνιδι, movie, robert pattinson, rhys, run, studio, secret, sonic, slow, tim, tim burton, warner, bros, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over