Cine-TV #176

Την περασμένη βδομάδα είχαμε και την πρώτη εικόνα από τα γυρίσματα του Uncharted, δείχνοντάς μας έμπρακτα πως αυτή τη φορά -λογικά- θα βρει τον δρόμο του στις κινηματογραφικές αίθουσες (ελπίζουμε δηλαδή, γιατί πλέον όλο και περισσότερο ιντριγκάρει τις εταιρίες η απευθείας διάθεση στις διαδικτυακές υπηρεσίες). Με τις πλάτες των Columbia Pictures και Sony,

η παραγωγή σίγουρα θα έχει το απαιτούμενο budget για να επιχειρήσει να αποδώσει σωστά τις blockbuster καταβολές της. Υποθέτουμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε μία ταινία που ουσιαστικά θα έρχεται να σταθεί απέναντι από τα Indiana Jones, τα οποία σαφέστατα αποτελούσαν τον βασικό εμπνευστή για το πασίγνωστο franchise του PlayStation.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη έχουν ένα τόσο αρνητικό ιστορικό, που σχεδόν καταλήγει να αποτελεί στατιστικό δεδομένο ότι μία τέτοια παραγωγή θα είναι στην καλύτερη περίπτωση μία μετριότητα. Μοναδική εξαίρεση, κατά κάποιον τρόπο, αποτελεί το Silent Hill (2006) αν και αναμφίβολα ούτε εκεί μιλάμε για κάποιο αριστούργημα. Θα καταφέρει άραγε το Uncharted να ξεπεράσει την “κατάρα” που παγιώθηκε από την πρώτη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού του ανεκδιήγητου Super Mario Bros. (1993);

Trailers

Wander
Σκηνοθέτης: April Mullen (Farhope Tower)
Πρωταγωνιστούν: Aaron Eckhart, Tommy Lee Jones, Katheryn Winnick, Heather Graham
Πρεμιέρα: 4 Δεκεμβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Ένας ψυχικά διαταραγμένος ντετέκτιβ (Aaron Eckhart) θα αναλάβει μία υπόθεση δολοφονίας στην κωμόπολη του Wander. Κατά τη διάρκεια της έρευνας θα πειστεί πως η υπόθεση συνδέεται με μία συνομωσία συγκάλυψης για τον θάνατο της κόρης του. Ο συμπαθής και ίσως αδικημένος Aaron Eckhart, έστω όσον αφορά το είδος των ταινιών δράσης, όπως και η πάντα δυνατή παρουσία του Tommy Lee Jones, αποτελούν ικανά στοιχεία για να μας τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Dreamland
Σκηνοθέτης: Miles Joris-Peyrafitte (As You Are)
Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Finn Cole, Garrett Hedlund
Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στην Αμερική, ο Eugene Evans (Finn Cole) θα βρει τον εαυτό του με τάσεις φυγής από την πληκτική ζωή του σε μία μικρή κωμόπολη του Texas. Η ευκαιρία θα του δοθεί όταν βρεθεί στον δρόμο του μία πληγωμένη φυγάς, ληστής τραπεζών (Margot Robbie).

Run
Σκηνοθέτης: Aneesh Chaganty (Searching)
Πρωταγωνιστούν: Sarah Paulson, Kiera Allen
Πρεμιέρα: 20 Νοεμβρίου (Hulu)

Ένα παραπληγικό νεαρό κορίτσι (Kiera Allen) κατοικεί σε ένα απομονωμένο σπίτι με τη μητέρα του (Sarah Paulson), η οποία επιμένει να την κρατάει μονίμως κλεισμένη για να τη φροντίζει. Σταδιακά θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται διάφορα δυσοίωνα μυστικά για τη μητέρα, ωθώντας το κορίτσι προς την “απόδραση” από το σπίτι.

Raya and the Last Dragon
Σκηνοθέτες: Paul Briggs (πρώτη σκηνοθετική δουλειά), Don Hall (Big Hero 6)
Πρωταγωνιστούν: Kelly Marie Tran, Awkwafina
Πρεμιέρα: Μάρτιος, 2021 (Αμερική)

Το νέο animation της Disney θα διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό βασίλειο όπου κάποτε άνθρωποι και δράκοι ζούσαν σε αρμονία. Όταν ένας τεράστιος κίνδυνος έφερε στα πρόθυρα της καταστροφής το βασίλειο, οι δράκοι θυσιάστηκαν για τη σωτηρία του. 500 χρόνια μετά, η ίδια απειλή επανέρχεται και μία μοναχική πολεμιστής, η Raya, θα προσπαθήσει να εντοπίσει τον τελευταίο μυθικό δράκο ώστε να σώσει το βασίλειο. Να δούμε πόσα χρόνια θα περάσουν ώστε η Disney να αποφασίσει να φέρει και την live-action εκδοχή του.

The Mandalorian, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 30 Οκτωβρίου (Disney+), 8 επεισόδια

Πολύ σύντομα ο νέος, αγαπημένος κυνηγός επικηρυγμένων του Star Wars επιστρέφει, και μαζί με αυτόν μία από τις πιο επιτυχημένες live-action απεικονίσεις του σύμπαντος. Ό,τι χάνει από τα υπέρογκα budget των blockbusters, το κερδίζει από την έκδηλη αγάπη και κατανόηση του franchise που δείχνουν οι Jon Favreau και Dave Filoni. Ελπίζουμε στη δεύτερη σεζόν να δούμε λιγότερα αυτοτελή επεισόδια ώστε να ξεδιπλωθεί μία ευρύτερη υπόθεση, με πλήρη συνοχή, καθώς τα λιγοστά επεισόδια της πρώτης σεζόν που ακολούθησαν αυτήν τη σεναριακή αφήγηση ήταν και τα δυνατότερα.

The Flight Attendant, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 26 Νοεμβρίου (HBO Max), 8 επεισόδια

Στη νέα μίνι σειρά του HBO θα δούμε την Cassandra Bowden (Cuoco), μία αεροσυνοδό που κάπου στην Bangkok θα ξυπνήσει σε ένα δωμάτιου ξενοδοχείου, βρίσκοντας ένα πτώμα δίπλα της. Η λύση της για να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση είναι να συνεχίσει τη δουλειά της σαν να μη συνέβη τίποτα, μέχρι που στην επιστροφή της στη Νέα Υόρκη θα δεχθεί την επίσκεψη ενός πράκτορα του FBI που ερευνά το περιστατικό. Η Kaley Cuoco αναλαμβάνει τον πρώτο της μεγάλο ρόλο έπειτα από αυτόν της Penny στο Big Bang Theory, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδείξει το εύρος της υποκριτικής της προκειμένου να μην μας δίνει την εντύπωση πως βλέπουμε την… Penny στο Flight Attendant.

Cine-TV Νέα

Ακυρώθηκε το Away του Netflix
Δυστυχώς το ταξίδι στον Άρη, που απέδωσε με σχετική αληθοφάνεια το Away, δεν θα έχει συνέχεια, έπειτα από την απόφαση του Netflix να το ακυρώσει. Παρόλο που το σενάριο ήταν σαφέστατα άνισο, με τις ιστορίες που διαδραματίζονταν στη Γη να ωχριούν μπροστά στα προβλήματα που έπρεπε να ξεπεράσουν οι αστροναύτες, πιστεύουμε ότι άξιζε μία συνέχεια, όντας από τις σχετικά καλές παραγωγές της υπηρεσίας.

Ως έχει πάντως, μετά βίας θα μπορούσε να πει κανείς ότι η σεζόν στέκεται από μόνη της, επομένως το Away προστίθεται στον ολοένα και μεγαλύτερο κατάλογο των σειρών που το Netflix αποφάσισε να αφήσει ανολοκλήρωτες, παρέα με τα Glow και Dark Crystal -μεταξύ άλλων. Όχι και η καλύτερη δυνατή εικόνα για μία συνδρομητική υπηρεσία που θέλει να προσελκύει συνεχώς κοινό μέσω και των νέων παραγωγών της.

Πλησιάζει το οριστικό φινάλε για το Fast & Furious
Πραγματικά κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει την εκτίναξη αυτού του franchise παρακολουθώντας από την “ταπεινή” αρχή του The Fast and the Furious στο μακρινό 2001 και ιδίως μετά την φαινομενική “ταφόπλακα” που έφερε το παντελώς άνευρο Tokyo Drift (2006).

Συνολικά θα πρέπει να περιμένουμε τρεις ακόμα ταινίες, με το λεγόμενο ως “F9” να έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του ερχόμενου έτους. Σκηνοθέτης των τελευταίων τριών ταινιών είναι ο Justin Lin, ο οποίος είχε επιμεληθεί το Tokyo Drift και τα επόμενα τρία κεφάλαια (δηλαδή έως το Fast & Furious 6). Δεδομένου ότι κάθε νέα ταινία έχει εκθετικά πιο απίθανα σκηνικά, δεν θα μας φαινόταν περίεργο να δούμε τον Toretto να επισκέπτεται το φεγγάρι με το Dodge Charger του.

Ετοιμάζεται σειρά για το Addams Family από τον Tim Burton
Η μακάβρια και μοναδικά εκκεντρική οικογένεια των Addams έχει μεταφερθεί πολλάκις σε μικρή και μεγάλη οθόνη, με τα ιδιόρρυθμα μέλη της οικογένειας να φαίνονται ικανά να τραβούν το ενδιαφέρον ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου ή ηλικιακού κοινού. Αν μη τι άλλο το βιογραφικό του Tim Burton φαντάζει ιδανικό για την κατάλληλη μεταφορά της γοτθικής φύσης που χαρακτηρίζει τους Addams. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σειρά θα διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή και θα επικεντρώνεται στο νεαρό κορίτσι της οικογένειας, την Wednesday Addams.

Το παρθενικό τους ξεκίνημα είχε γίνει με το animation του 1938 ενώ η πιο πρόσφατη επιστροφή τους ήταν με την επιτυχημένη animated ταινία Addams Family του 2019. Η πιο πρόσφατη live-action σειρά ήταν το New Addams Family toy 1998 με την υπερμεγέθη μία σεζόν των 65 επεισοδίων.

Στα σκαριά το sequel του Meg
Λίγο περίεργη η περίπτωση του πρώτου Meg, βασισμένο στο βιβλίο Meg: A Novel of Deep Terror, καθώς αποτελούσε ένα blockbuster που δεν ακούστηκε ιδιαίτερα αλλά φαίνεται ότι τελικά σημείωσε πολύ καλά νούμερα στα ταμεία. Το αρκετά generic σενάριό του ήθελε τις εργασίες ενός υποθαλάσσιου εργαστηρίου στον ωκεανό να ξυπνάει έναν προϊστορικό και γιγάντιο καρχαρία megalodon, με τη συνέχεια να είναι μάλλον προβλέψιμη.

Πέρα από μερικές μεμονωμένες, καλοφτιαγμένες CGI σκηνές δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει, αλλά τελικά τα έσοδα των $530 εκατομμυρίων ήταν κάτι παραπάνω αρκετά για την παραγωγή του Meg 2: The Trench. Στη σκηνοθετική καρέκλα θα δούμε τον Ben Wheatley, μία ενδιαφέρουσα επιλογή, καθώς το βιογραφικό του περιέχει πιο ιδιόρρυθμες ταινίες και σίγουρα μακριά από blockbusters, όπως τα A Field in England (2013), High-Rise (2015) και το πρόσφατο Rebecca.

Η πρώτη εικόνα του Tom Holland ως Nathan Drake
Δεν συνηθίζουμε να μεταφέρουμε αποκαλύψεις εικόνων από ταινίες ως είδηση, όμως στην περίπτωση του Uncharted μπορεί να γίνει μία εξαίρεση. Αν μη τι άλλο, η εικόνα αποδεικνύει με τον πλέον απτό τρόπο ότι η παραγωγή έχει ξεκινήσει για τα καλά, κάτι που δείχνει σαν θαύμα, δεδομένου ότι τα πρώτα σχέδια της κινηματογραφικής μεταφοράς του πασίγνωστου franchise είχαν ξεκινήσει το 2008, συναντώντας έκτοτε αλλεπάλληλες επανεκκινήσεις και ακυρώσεις.

Πλέον είναι εμφανές ότι η ιστορία έχει “κλειδώσει” στον Tom Holland ως νεαρό Nathan Drake. Το σενάριο θα λειτουργήσει ως prequel των παιχνιδιών, φέρνοντας στο προσκήνιο την απαρχή της γνωριμίας του ήρωα με τον Victor Sullivan, υποδυόμενο από τον Mark Wahlberg (στα αρχικά σχέδια, πριν τις ακυρώσεις, ο Wahlberg θα αναλάμβανε τον ρόλο του Nathan Drake). Τη σκηνοθεσία έχει επιληφθεί ο Ruben Fleischer των Zombieland.

The post Cine-TV #176 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, big bang theory, silent hill, super mario, aaron eckhart, big bang, tim burton, uncharted, columbia, pictures, sony, budget, franchise, playstation, hill, super, mario, bros, aaron, eckhart, tommy, lee, eugene, evans, texas, τραπεζες, paul, don, big, hero, animation, disney, κυνηγός, star, flight, hbo, max, νέα, λύση, fbi, σημαίνει, netflix, crystal, tokyo, drift, justin, dodge, tim, burton, wednesday, sequel, cgi, england, holland, zombieland, gameover, βιογραφικο, Καλή Χρονιά, Charles Addams, live, burton, hbo, δουλεια, μητερα, σωτηρια, ταινιες, aaron eckhart, big bang theory, cgi, fbi, sony, star, super mario, αγαπη, αμερικη, αξιζε, αρμονια, αφηγηση, βδομαδα, βιβλιο, γινει, γυρισματα, δεδομενο, δειχνει, δοθει, δρακοι, ευκαιρια, εποχη, επρεπε, ερευνα, ερχεται, ζωη, ιδια, ειδος, υπηρεσια, υποθεση, θαυμα, εικονα, ιστορικο, κυνηγός, κωμοπολη, λύση, μακρια, μινι, μυστικα, νεα υορκη, ντετεκτιβ, ξεκινημα, παντα, οθονη, οικογενεια, οντας, ουσιαστικα, προβληματα, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρα, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, σπιτι, σχεδια, τρια, φεγγαρι, φαινονται, φορα, aaron, animation, super, budget, big bang, big, sequel, columbia, crystal, dodge, disney, don, drift, eckhart, england, επεισοδια, eugene, evans, flight, franchise, gameover, hero, hill, holland, ιδανικο, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, justin, lee, mario, μπροστα, netflix, paul, pictures, πληροφοριες, σημαίνει, silent hill, σκηνικα, ταξιδι, texas, tim, tim burton, tokyo, tommy, uncharted, wednesday, bros, zombieland
Τυχαία Θέματα