Cine-TV #184

MORTAL KOMBAT!!!! και άλλα…

Το μεγάλο όνομα της εβδομάδας που πέρασε δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι άλλο από το Mortal Kombat. Το πρώτο trailer που προβλήθηκε (και μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω), μας φέρνει σε μία πρώτη γνωριμία με τους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας. Οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν και ορισμένες εξτρά γνώριμες φιγούρες, όπως αυτές των Reptile και Kabal.

Στο θέμα των κοστουμιών φαίνεται να έχει δοθεί προσοχή ώστε οι χαρακτήρες να μεταφερθούν με τον απαιτούμενο επιβλητικό

τρόπο. Κάποια αμφιλεγόμενης ποιότητας εφέ ίσως να δημιουργούν έναν κάποιο προβληματισμό, όμως είμαστε κάτι παραπάνω από διατεθειμένοι να κάνουμε τα στραβά μάτια αν γενικότερα σαν παραγωγή δείχνει ότι σέβεται τη βίαιη και σκοτεινή φύση των παιχνιδιών και εφόσον είναι σε θέση να αποδώσει δουλεμένες χορογραφίες στις συγκρούσεις μεταξύ των πολεμιστών.

Περνώντας σε άλλο θέμα αλλά και πάλι στην κατηγορία της μεταφοράς βιντεοπαιχνιδιών σε live-action ταινία, την περασμένη βδομάδα ο γράφων είχε τη “χαρά” να δει το Monster Hunter, το νέο εγχείρημα του μοναδικού διδύμου Milla Jovovich και Paul W.S. Anderson.

Όσοι έχετε παρακολουθήσει την πορεία των συντελεστών μέσω των κινηματογραφικών Resident Evil, θα ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε και εδώ: σενάριο δίχως ιδιαίτερη συνοχή, ερασιτεχνική σκηνοθεσία, απαράδεκτο μοντάζ και γενικότερα μία παραγωγή που δείχνει ταυτόχρονα ότι έχει ένα άλφα budget που απαιτείται για τη μεγάλη οθόνη αλλά και μία υλοποίηση που δείχνει σαν να έγινε στα επίπεδα επεισοδίου τύπου Hercules και Xena: The Warrior Princess.

Η δράση εξελίσσεται σε απελπιστικά περιορισμένες τοποθεσίες, κάτι που κατ’ επέκταση ζημιώνει αρκετά τη σύνθεση ενός εξωτικού περιβάλλοντος. Δεν βοηθάει ότι ορισμένες σκηνές εξελίσσονται στη Γη, καθώς σε αυτήν την εκδοχή του Monster Hunter ο πλανήτης των τεράτων βρίσκεται σε μία παράλληλη διάσταση ή διαφορετικό πλανήτη (δεν έχει και πολύ σημασία).

Χωρίς να χρειάζεται να πούμε πολλά, απλά θα αναφέρουμε πόσο περίεργο φαίνεται πως ο Anderson, ένας σκηνοθέτης με μεγάλη πείρα πλέον στο είδος, αποπνέει έναν τόσο μεγάλο ερασιτεχνισμό στη σκηνοθεσία και την αλληλουχία των σκηνών, με διάφορες ασυνέχειες μεταξύ των πλάνων να δίνουν το παρόν.

Όσον αφορά στην ίδια τη δράση, αυτή κινείται σε αρκετά κοινότυπα μονοπάτια, δίχως να είναι σε θέση να οδηγήσει σε έντονες και επιβλητικές σκηνές, παρά την ύπαρξη εντυπωσιακών τεράτων. Επιπλέον, ορισμένοι χαρακτήρες, όπλα και λοιπά στοιχεία που μεταφέρονται από τη σειρά των παιχνιδιών δείχνουν περισσότερο ως easter eggs, τοποθετημένα για το fan service δίχως να φαίνεται ότι έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.

Άλλη μία περίπτωση λοιπόν που μία ταινία βασισμένη σε βιντεοπαιχνίδι δεν επιχειρεί τίποτε περισσότερο από το να προσεγγίσει το κοινό βάσει και μόνο της αναγνωρισιμότητας του ονόματος, κάνοντας τα απολύτως βασικά για να δικαιολογεί την ύπαρξη του γνωστού ονόματος στον τίτλο της.

Νέα trailers

Mortal Kombat
Σκηνοθέτης: Simon McQuoid (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Lewis Tan, Jessica McNamee, Tadanobu Asano, Joe Taslim, Hiroyuki Sanada
Πρεμιέρα: 16 Απριλίου (HBO Max)

Περιέργως, το Mortal Kombat θα έχει στη θέση του πρωταγωνιστή έναν χαρακτήρα που δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα παιχνίδι της μακρόχρονης σειράς fighting, στο πρόσωπο του Cole Young, έναν νεαρό μαχητή ο οποίος θα βρεθεί κυνηγημένος από τον Sub-Zero. Σύντομα θα βρεθεί υπό την προστασία του Raiden, από τον οποίο και θα εκπαιδευθεί για να έρθει αντιμέτωπος με τις δυνάμεις του Outworld.

Διάφορες πασίγνωστες φιγούρες του franchise θα εμφανιστούν στην οθόνη, και πραγματικά ελπίζουμε η ταινία να καταφέρει να μεταφέρει τη δράση με την απαιτούμενη ωμότητα και προσεγμένη χορογραφία που της αρμόζει. Σαν trailer, πάντως, και παρά τα κάποια αμφιλεγόμενα εφέ, μας ανοίγει την όρεξη! Mortal Kombat: Annihilation (1997) πάντως δεν πρόκειται να είναι. Ελπίζουμε…

The Toll
Σκηνοθέτης: Michael Nader (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Jordan Hayes, Max Topplin, James McGowan
Πρεμιέρα: 26 Μαρτίου (διαδικτυακή διανομή)

Κατά την επιστροφή στο χωριό της, η Cami (Jordan Hayes) και ο ταξιτζής της (Max Topplin) θα βρεθούν σε μία τρομακτική κατάσταση όταν το αυτοκίνητο ξεμείνει σε έναν έρημο δρόμο καθώς στο κατόπι τους θα βρεθεί η φιγούρα του Toll Man (“εισπράκτορας διοδίων” υποθέτουμε σε ελεύθερη μετάφραση).

Είναι μία από αυτές τις ταινίες τρόμου που δείχνουν σαν να ξεμένουν από ιδέες (μα… toll man…;). Ωστόσο, οι απλοϊκοί κανόνες που θέτει για τη δράση ίσως επιτρέψουν στον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη να επικεντρωθεί στο χτίσιμο έντονων καταστάσεων κυνηγού-κυνηγημένου.

Cruella
Σκηνοθέτης: Craig Gillespie (I, Tonya)
Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Mark Strong
Πρεμιέρα: 28 Μαΐου (Αμερική)

Το Cruella θα διαδραματίζεται στο Λονδίνο των 70s και θα ακολουθεί την ιστορία της νεαρής σχεδιάστριας μόδας Estella de Vil (Emma Stone), η οποία έχει εμμονή με τις γούνες, ιδίως αυτές των σκυλιών Δαλματίας. Ουσιαστικά, το Cruella θα αποτελεί το origin story της γνωστής villain από τη νουβέλα The Hundred and One Dalmatians (1956) της Dodie Smith, που βέβαια είχε μεταφερθεί με επιτυχία ως animation από την Disney το 1961 καθώς και ως live-action ταινία το 1996 με την Glenn Close στον ρόλο της Cruella.

Ευελπιστούμε ότι η Emma Stone θα υποδυθεί με κατάλληλα ιδιόρρυθμο τρόπο τον κεντρικό χαρακτήρα ώστε να αποτελεί έναν σημαντικό λόγο για να δούμε την ταινία. Από εκεί και ύστερα ελπίζουμε αυτή η ταινία να μην αποτελεί ένδειξη μίας πιθανής νέας πορείας της Disney, δηλαδή της δημιουργίας origin stories για διάφορους χαρακτήρες των κλασικών animation της. Άλλωστε, το υλικό για live-action μεταφορές από κλασικά animations της έχει αρχίσει να στερεύει και ως εκ τούτου πρέπει να βρεθεί κάπως μία νέα φόρμουλα για παραγωγή ταινιών από τον αμερικάνικο κολοσσό.

The Arbors
Σκηνοθέτης: Clayton Witmer (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Drew Matthews, Ryan Davenport, Sarah Cochrane
Πρεμιέρα: 26 Μαρτίου (διαδικτυακή διανομή)

Το Arbors διαδραματίζεται σε μία μικρή αμερικάνικη κωμόπολη όπου ο Ethan Daunes (Drew Matthews), ένας εσωστρεφής κλειδαράς, προσπαθεί με δυσκολία να διατηρήσει μία καλή σχέση με τον αδελφό του. Η ζωή του θα πάρει μία περίεργη στροφή όταν ανακαλύψει ένα μικρό πλάσμα, με το οποίο θα δημιουργήσει ένα ιδιόμορφο δέσιμο.

Η πραγματική φύση του πλάσματος θα φανεί όταν αρχίσουν ορισμένοι ανεξήγητοι φόνοι. Υποθέτουμε ότι αυτό το πλάσμα θα μετατραπεί στην τεράστια αράχνη που βλέπουμε στο trailer. Απλά ελπίζουμε να πρόκειται όντως για μεγάλη αράχνη και να μην αποδειχθεί ότι είναι αποκύημα της φαντασίας του πρωταγωνιστή.

Come True
Σκηνοθέτης: Anthony Scott Burns (Our House)
Πρωταγωνιστούν: Landon Liboiron, Skylar Radzion, Julia Sarah Stone
Πρεμιέρα: 12 Μαρτίου (διαδικτυακή διανομή)

Μία έφηβη κοπέλα που έχει φύγει από το σπίτι της, θα λάβει μέρος σε μία έρευνα για τον ύπνο. Μάλλον όμως δεν πρόκειται για κάποια φυσιολογική έρευνα, καθώς σύντομα θα βρει τον εαυτό της στην εφιαλτική κάθοδο στα βάθη του μυαλού της και σε μία τρομακτική ματιά στη δύναμη των ονείρων. Ίσως να έχουμε περίπτωση ενός low-budget Inception στη horror εκδοχή του. Γιατί όχι;

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται σειρά βασισμένη στο Addams Family από τον Tim Burton

Το Netflix φέρνει στις τάξεις του άλλο ένα βαρύγδουπο όνομα σκηνοθέτη, στο πρόσωπο του Tim Burton, ο οποίος θα αναλάβει για πρώτη φορά στην καριέρα του μία τηλεοπτική σειρά. Το λεγόμενο ως “Wednesday” θα επικεντρώνεται στη ζωή της ομώνυμης κόρης της οικογένειας Addams κατά την πορεία της στην Nevermore Academy και στην προσπάθειά της να διαλευκάνει ένα υπερφυσικό μυστήριο που περιτριγυρίζει τους γονείς της εδώ και 25 χρόνια.

Αν μη τι άλλο ο Tim Burton φαντάζει ως η ιδανική περίπτωση για την απόδοση του franchise, αν και για να πούμε την αλήθεια εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει καταφέρει να φτάσει την αίγλη των πρώτων ταινιών της καριέρας του (Beetlejuice, Batman, έως και το Sleepy Hollow του 1999).

O Edgar Wright αναλαμβάνει τη νέα μεταφορά του The Running Man

Σύμφωνα με το Deadline η Paramount Pictures ήρθε σε συμφωνία με τον Edgar Wright (Baby Driver) για τη νέα μεταφορά του The Running Man, τη δυστοπική ιστορία που έγραψε ο Stephen King το 1982. Η ιστορία είχε ήδη μεταφερθεί στην cult ομώνυμη ταινία του 1987 με τον Arnold Schwarzenegger, η οποία όμως δεν αποτελούσε ιδιαίτερα πιστή μεταφορά του βιβλίου. Η νέα ταινία έγινε σαφές πως δεν θα αποτελεί remake αλλά, αντιθέτως, θα επιχειρήσει να μείνει πιστό στο πρωτογενές υλικό.

Στο βιβλίο η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό 2025, όπου η Αμερική έχει γίνει μία απολυταρχική δυστοπία. Σε αυτήν την κοινωνία υπάρχει ένα δημοφιλέστατο τηλεπαιχνίδι, το The Running Man, όπου οι διαγωνιζόμενοι κυνηγιούνται από δολοφόνους, έχουν το ελεύθερο να πάνε οπουδήποτε στον κόσμο, κερδίζουν λεφτά ανά ώρα που μένουν ζωντανοί, όπως και για κάθε δολοφόνο που μπορούν να εξοντώσουν, ενώ το μεγάλο βραβείο έρχεται εάν καταφέρουν να επιζήσουν για τριάντα μέρες.

Προχωράει το αμερικάνικο remake του Train to Busan

Τα δικαιώματα για το αγγλόφωνο remake του επιτυχημένου Train to Busan (2016) είχαν ήδη αποκτηθεί τη χρονιά που προβλήθηκε, όμως πριν μερικές μέρες έγινε γνωστό πως η παραγωγή αρχίζει να κινείται. Η New Line Cinema έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση της ταινίας, με τον James Wan ως έναν από τους βασικούς παραγωγούς, και τον Timo Tjahjanto (The Night Comes for Us) στη σκηνοθετική καρέκλα.

Το κορεάτικο Train to Busan αποτελούσε μία από τις πιο φρέσκιες σύγχρονες ταινίες δράσης/τρόμου με θέμα τα ζόμπι, εξελισσόμενοι στο μεγαλύτερο κομμάτι της εντός ενός τραίνου. Το 2020 προβλήθηκε και το sequel, ονόματι Peninsula, το οποίο δυστυχώς βάδιζε σε αδιάφορα μονοπάτια με πλήθος από αρκετά “ψεύτικα” CGI.

The post Cine-TV #184 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, mortal kombat, resident evil, emma stone, emma thompson, glenn close, tim burton, arnold schwarzenegger, monster, hunter, paul, budget, hercules, warrior, princess, δραση, easter, fan, νέα, tan, hbo, fighting, franchise, jordan, max, james, μετάφραση, emma, fry, μαΐου, origin, smith, animation, disney, ryan, scott, julia, inception, tim, netflix, burton, nevermore, μυστήριο, batman, wright, running, pictures, baby, king, cult, arnold, schwarzenegger, δυστοπία, cinema, night, sequel, cgi, gameover, Καλή Χρονιά, Charles Addams, live, εξτρα, η ζωη, κοινωνια, glenn close, burton, warrior, origin, αλφα, αυτοκινητο, θεμα, καριερα, λονδινο, ταινιες, ωρα, cgi, cinema, cult, hunter, james, julia, running, ryan, scott, αιγλη, αμερικη, απλα, αραχνη, βδομαδα, βιβλιο, βρισκεται, γινει, γνωριμια, γονεις, δαλματιας, δυναμη, δυστυχως, δειχνει, δοθει, εγινε, εγχειρημα, εφε, υπαρχει, εμμονη, επιτυχια, ερευνα, ερχεται, ζωη, ζομπι, ιδεες, ιδια, ειδος, υπνο, κωμοπολη, λεφτα, λογο, μαΐου, ματια, μυστήριο, μικρο, μπορειτε, νουβελα, ξερετε, οθονη, ονομα, ουσιαστικα, ουσιαστικο, πιστη, ρολο, σεναριο, συντομα, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, σπιτι, ταινιες τρομου, υλοποιηση, φυση, φυσικα, φορμουλα, φορα, χτισιμο, animation, arnold, arnold schwarzenegger, budget, batman, sequel, δικαιωματα, disney, easter, emma stone, emma, emma thompson, fan, fighting, franchise, fry, gameover, γουνες, hercules, ιδιαιτερα, inception, jordan, king, κομματι, κοπελα, low, max, μεινει, monster, mortal kombat, netflix, nevermore, night, paul, παιχνιδι, pictures, princess, resident evil, schwarzenegger, smith, tan, tim, tim burton, τριαντα, υλικο, wright, χορογραφιες
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over