Cine-TV #185

Νέα και trailers από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Από την επικαιρότητα της εβδομάδας ενδιαφέρον δημιουργεί το Army of the Dead. Δεν λέμε όχι σε μία καλή ταινία δράσης με ζόμπι, όσο κι αν κατά καιρούς έχουμε νοιώσει έντονα τον κορεσμό του είδους.

Υπό άλλες συνθήκες το όνομα του Zack Snyder περισσότερο σκεπτικισμό θα μας δημιουργούσε, αλλά η ιδιαίτερα αξιόλογη δουλειά του στο Dawn of the Dead

(2004) στην αρχή της καριέρας του, μας δημιουργεί ελπίδες ότι ίσως επιστρέψει σε φόρμα, δεδομένου ότι ξαναπιάνεται με το θέμα των ζόμπι. Ας πούμε ότι βλέπουμε με πιο θετικό μάτι το Army of the Dead παρά το πολυδιαφημισμένο Zack Snyder’s Justice League.

Στα υπόλοιπα, με ιδιαίτερα ενδιαφέρον βλέπουμε την πιθανότητα να δούμε sequel του District 9 από τους ίδιους συντελεστές. Ο Neil Blomkamp δυστυχώς δεν κατάφερε μετά από εκείνη την αναπάντεχη επιτυχία να φέρει κάτι ανάλογο (μετριότατο το Elysium και απλά συμπαθητικό το Chappie) αλλά και πάλι ελπίζουμε ότι θα βρει την ευκαιρία να λάμψει εκ νέου. Ελπίζουμε να βρει το κατάλληλο σενάριο για να επιτρέψει τη δεξιοτεχνία του πίσω από την κάμερα να λάμψει.

Trailers

Army of the Dead
Σκηνοθέτης: Zack Snyder (Dawn of the Dead)
Πρωταγωνιστούν: Dave Bautista, Ella Purnell, Ana de la Reguera
Πρεμιέρα: 21 Μαΐου (Netflix)

Στο Army of the Dead βρισκόμαστε στη κλασική post-apocalyptic περίπτωση όπου τα ζόμπι είναι πανταχού παρόντα. Η πλοκή θα ακολουθήσει μία ομάδα μισθοφόρων, που εν μέσω πανδημίας των ζόμπι θα επιχειρήσουν να ληστέψουν ένα καζίνο στο Λας Βέγκας· υπάρχει καλύτερη συνταγή για ταινία δράσης;

Παρόλο που ο Zack Snyder εδώ και χρόνια δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο ύψος της αρχικής του ελπιδοφόρας καριέρας, ίσως επιτέλους τον δούμε να επιστρέφει σε φόρμα. Άλλωστε, το remake του Dawn of the Dead (2004) που είχε σκηνοθετήσει αποτελεί μία από τις πλέον καλοφτιαγμένες ταινίες στη θεματολογία των ζόμπι.

The Rookies
Σκηνοθέτης: Alan Yuen (Firestorm)
Πρωταγωνιστούν: Milla Jovovich, Wang Talu, Sandrine Pinna
Πρεμιέρα: 16 Απριλίου

Στην κινέζικη παραγωγή του The Rookies θα δούμε μία πενταμελή ομάδα να έρχεται αντιμέτωπη με διάφορους τρομοκράτες. Η εμφάνιση της Milla Jovovich στον ρόλο της ηγετικής μορφής αυτής της ομάδας αποτελεί έναν σαφέστατα ιδανικό “κράχτη” για την ταινία.

Το trailer υπόσχεται καταιγιστική δράση και μένει να δούμε αν αυτή η δράση θα είναι τόσο ευφάνταστα καρτουνίστικη ώστε να μας επιτρέψει να κάνουμε τα στραβά μάτια στις απιθανότητες των εκρηκτικών συγκρούσεων (όπως μαρτυρά το trailer).

Shadow and Bone, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 23 Απριλίου (Netflix), 8 επεισόδια

Η νέα fantasy σειρά του Netflix θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Leigh Bardugo, και θα μας μεταφέρει σε έναν φανταστικό κόσμο, ρημαγμένο από τον πόλεμο, που απειλείται από μία θανατηφόρα επικείμενη ομίχλη μέσα στην οποία υπάρχουν διάφορα τέρατα.

Η ιστορία θα επικεντρώνεται στην Alina, ένα νεαρό κορίτσι που θα ανακαλύψει ότι έχει μαγικές δυνάμεις. Αυτή η εξέλιξη θα την οδηγήσει σε ένα επίλεκτο τμήμα του στρατού όπου οι στρατιώτες του έχουν μαγικές δυνάμεις.

Cine-TV Νέα

Ανακοινώθηκε ο σκηνοθέτης του τηλεοπτικού The Division

Το The Division θα βασίζεται στο φερώνυμο franchise της Ubisoft, όπου ένας ιός έχει πλήξει την Αμερική δημιουργώντας χάος και αναρχία. Δεδομένου ότι η δράση στα δύο παιχνίδια λάμβανε χώρα στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, θεωρούμε ότι και στην ταινία η υπόθεση θα εξελιχθεί σε κάποιο αστικό κέντρο.

Το Deadline έφερε την είδηση πως ο Rawson Marshall Thurber θα σκηνοθετήσει την ταινία, γνωστός από το Skyscraper (2018). Όπως είχε ανακοινωθεί παλιότερα, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Jake Gyllenhaal και Jessica Chastain ενώ το Netflix έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για την προβολή του The Division στη συνδρομητική του υπηρεσία.

Ο Paul W.S. Anderson θα μεταφέρει το In the Lost Lands του George R.R. Martin

Ο Βρετανός σκηνοθέτης φαίνεται ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από τις μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών προκειμένου να μπει στα χωράφια του fantasy, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά του In the Lost Lands του George R.R. Martin. Στο διήγημα (ένα από τα πρώτα του συγγραφέα) αφετηρία της περιπέτειας είναι η επιθυμία μίας βασίλισσας να αποκτήσει το χάρισμα της αλλαγής μορφών του σώματός της. Για να το καταφέρει αυτό θα προσλάβει μία πανίσχυρη μάγισσα (sorceress) και τον Boyce, ο οποίος γνωρίζει καλά τον άγριο τόπο των Lost Lands, όπου κρατάνε το μυστικό του χαρίσματος που επιθυμεί να αποκτήσει η βασίλισσα.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η σύζυγος του Paul W.S. Anderson από ταινία του, και έτσι θα δούμε την Milla Jovovich στον ρόλο της μάγισσας, έχοντας στο πλάι της τον Dave Bautista στον ρόλο του καθοδηγητή Boyce.

Το Frasier θα επανέλθει

Σύμφωνα με το Variety η επιστροφή της ιδιαίτερα ευφυούς κωμικής σειράς Frasier βρίσκεται στα σκαριά για να προβληθεί στη συνδρομητική υπηρεσία Paramount Plus. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι ο Kelsey Grammar θα επιστρέψει στο ρόλο του Δρ. Frasier Crane.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι υπόλοιποι ηθοποιοί της σειράς θα επιστρέψουν – πλην βεβαίως του John Mahoney, που υποδυόταν τον πατέρα του Frasier, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018.

Ετοιμάζεται reboot του Superman

Λιγότερο από ένα μήνα πριν την προβολή του Zack Snyder’s Justice League το Deadline μας ενημερώνει πως η Warner Bros. έχει ήδη προσλάβει τον συγγραφέα Ta-Nehisi Coates για την επιμέλεια του σεναρίου για το reboot Superman. Την παραγωγή θα αναλάβει η Bad Robot, η εταιρία του J.J. Abrams. Ακόμα δεν γνωρίζουμε περαιτέρω πληροφορίες αλλά ας πούμε ότι δείχνει λίγο περίεργη η αλλαγή πλεύσης πριν ακόμα οι ιθύνοντες δουν την πορεία του Justice League.

Πολύ πιθανό το sequel του District 9

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Neil Blomkamp ανέφερε πως το σενάριο για το sequel του District 9 (2009) γράφεται από τους Sharlto Copley (ο πρωταγωνιστής του District 9), Terri Tatchell (σεναριογράφος του District 9) καθώς και από τον ίδιο. Το District 9 αποτελούσε μία από τις πλέον αξιόλογες σύγχρονες sci-fi ταινίες, δίνοντας μία εναλλακτική εικόνα του ερχομού των εξωγήινων στη Γη, παρουσιάζοντάς τους ουσιαστικά ως πρόσφυγες οι οποίοι πλέον ζουν σε περιφραγμένες παραγκουπόλεις στη Νότιο Αφρική.

Παρά το μικρό budget των $30 εκατομμυρίων (ιδίως για το είδος της ταινίας) ο Neil Blomkamp έδειξε έμπρακτα ότι ξέρει να κάνει ιδανική διαχείριση, μεταφέροντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό και πειστικό αποτέλεσμα τόσο στην αληθοφάνεια των ίδιων των εξωγήινων όσο και στην εκρηκτική δράση προς το φινάλε της ταινίας.

Το trailer του Mortal Kombat έσπασε τα κοντέρ

Σύμφωνα με το Comic Book Movie το trailer του Mortal Kombat έφτασε τα 116 εκατομμύρια views στην πρώτη βδομάδα προβολής του, καθιστώντας το πιο δημοφιλές “άνοιγμα” red band trailer στα χρονικά.

Με τον όρο “red band trailer” εννοούνται τα trailers που περιέχουν υλικό μόνο για ενηλίκους. Ας ελπίσουμε ότι το hype θα έχει αντίκρισμα όταν η ταινία προβληθεί στις 16 Απριλίου. Αν μη τι άλλο πάντως είναι μάλλον εμφανέστατη η “δίψα” του κοινού για τη μεταφορά του δημοφιλούς fighting παιχνιδιού στις οθόνες μας.

The post Cine-TV #185 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, zack snyder, jake gyllenhaal, mortal kombat, νέα, army, snyder, dawn, league, sequel, ana, μαΐου, λας, εμφάνιση, δραση, shadow, netflix, franchise, ubisoft, gyllenhaal, paul, lost, john, reboot, warner, bros, superman, ιθύνοντες, twitter, budget, book, movie, views, red, fighting, gameover, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, το θεμα, αφρικη, δουλεια, ηθοποιοι, θεμα, ιος, οθονες, παιχνιδια, ταινιες, τηλεοραση, υψος, army, lost, ubisoft, αγριο, αμερικη, αναρχια, απλα, βδομαδα, βιβλιο, βρισκεται, γινει, διηγημα, δυστυχως, δειχνει, ευκαιρια, υπαρχει, εμφάνιση, εξελιξη, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, εταιρια, εφυγε, ζωη, ζομπι, ιδιο, ειδος, υπηρεσια, υποθεση, θετικο, ιθύνοντες, εικονα, λας, λειπει, μαΐου, ματια, ματι, μυστικο, μικρο, νεα υορκη, ομαδα, ομιχλη, ονομα, ουασιγκτον, ουσιαστικα, ρολο, σεναριο, σειρα, συνταγη, τμημα, φορμα, χαος, χρονικα, ana, budget, book, sequel, dawn, δικαιωματα, επεισοδια, fighting, franchise, gameover, john, gyllenhaal, χωρα, ιδανικο, ιδιαιτερα, jake gyllenhaal, league, mortal kombat, netflix, paul, πληροφοριες, red, movie, reboot, snyder, superman, υλικο, βεβαιως, views, warner, bros, zack snyder
Τυχαία Θέματα