Cine-TV #199

Φαίνεται πως τελικά το No Time to Die έχει βρει οριστικά τον δρόμο του για τις αίθουσες, βάζοντας τέλος στις αλλεπάλληλες αναβολές. Ευκαιρία για την MGM να αρχίσει πιο δυναμικά την εύρεση του νέου προσώπου που θα ενσαρκώνει τον 007 ώστε να οδηγηθούμε (ξανά) σε ένα από τα πιο παραδοσιακά και αειθαλή reboots του κινηματογράφου.

Σημαντικές αναβολές είδε και το King’s Man (αν και σίγουρα δεν έχει την ίδια βαρύτητα με ένα James Bond), το

οποίο υποθέτουμε ότι πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του. Κατά την άποψή μας η συγκεκριμένη ταινία έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με το No Time to Die, ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι οι περισσότερες ταινίες με τον Daniel Craig ως James Bond, μπορεί να επιδείκνυαν στο μέγιστο το υψηλότατο budget, εντούτοις, κάπου έχαναν στο θέμα της σεναριακής φροντίδας.

Αντιθέτως, βλέπουμε με μεγαλύτερη προσμονή τη νέα δουλειά του Matthew Vaugn καθώς έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να φέρει εις πέρας διασκεδαστικές action ταινίες, γεμάτες ενέργεια και στυλ.

Trailers

No Time to Die
Σκηνοθέτης: Cary Joji Fukunaga (Beasts of No Nation)
Πρωταγωνιστούν: Daniel Craig, Rami Malek, Lea Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Ralph Fiennes
Πρεμιέρα: 8 Οκτωβρίου (Αμερική)

Πέμπτη και τελευταία ταινία για τον Daniel Craig ως James Bond (φαίνεται πως κανείς δεν θα φτάσει το ρεκόρ του Roger Moore), που θα τον βρει πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του Spectre. Στο No Time to Die θα έρθει αντιμέτωπος με τον μυστηριώδη Safin (ο Rami Malek του Mr. Robot), ο οποίος περιγράφεται ως ο villain που πραγματικά θα φέρει στα όρια τον 007.

Να δούμε αν το σήριαλ της προβολής του No Time to Die θα λήξει, και μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές όντως θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στις 8 Οκτωβρίου.

King’s Man
Showrunner: Matthew Vaughn (Kingsman)
Πρωταγωνιστούν: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Djimon Hounsou
Πρεμιέρα: 22 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Το The King’s Man θα αποτελεί prequel των ταινιών Kingsman όπου παρακολουθούσαμε τη δράση της βρετανικής οργάνωσης Kingsman. Στη νέα ταινία θα δούμε τη δημιουργία της μυστικής οργάνωσης, που θα έχει ως σκοπό να καταπολεμήσει τους πιο αδίστακτους εγκληματίες που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη.

Το ταλέντο του Matthew Vaughn στο γύρισμα σκηνών δράσης, αλλά και η γενικά η γεμάτη ενέργεια σκηνοθεσία του, έχουν οδηγήσει ως τώρα σε ιδιαίτερα διασκεδαστικά blockbusters, με τις ταινίες Kingsman να μην αποτελούν εξαίρεση.

Spencer
Σκηνοθέτης: Pablo Larrain (Jackie)
Πρωταγωνιστούν: Kristen Stewart, Timothy Spall, Jack Farthing, Sean Harris, Sally Hawkins
Πρεμιέρα: 5 Νοεμβρίου (Αμερική)

Κινηματογράφος και τηλεόραση δεν φαίνεται να ησυχάζουν αν δεν βγει η ιστορία όλων των μελών της βασιλικής οικογένειας στην οθόνη. Σειρά έχει η ιστορία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα την οποία εδώ θα υποδυθεί η Krister Stewart.

Intrusion
Σκηνοθέτης: Adam Salky (I Smile Back)
Πρωταγωνιστούν: Freida Pinto, Logan Marshall-Green
Πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου (Netflix)

Ένα ζευγάρι θα μετακομίσει σε ένα απομονωμένο σπίτι το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον σύζυγο (Logan Marshall-Green). Λίγο διάστημα μετά θα δεχθούν μία επίθεση στο σπίτι τους, που θα αφήσει ιδιαίτερα θορυβημένη τη σύζυγο, Meera (Freida Pinto). Δεν γνωρίζουμε τι άσσους κρύβει στο μανίκι της η ταινία, αλλά η περιγραφή δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλοϊκή.

Malignant
Σκηνοθέτης: James Wan (Insidious)
Πρωταγωνιστούν: Annabelle Wallis, Jake Abel, George Young
Πρεμιέρα: 10 Σεπτεμβρίου (HBO Max)

Το Malignant θα ακολουθεί την Madison, μία γυναίκα που βιώνει ένα μαρτύριο βλέποντας οράματα από βίαιους φόνους, οι οποίοι συμβαίνουν (φυσικά) στα αλήθεια. Ο James Wan επιστρέφει στο είδος του, έπειτα από το Aquaman του 2018, σκηνοθετώντας μία νέα horror ταινία. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις περισσότερες δουλειές του στο είδος (μετά το Saw του 2003), το Malignant θα αξιοποιεί και τους splatter κανόνες για την επιδίωξη της horror ατμόσφαιρας.

Δεδομένου ότι τα προηγούμενα εγχειρήματά του (Saw, Insidious και Conjuring) αναπτύχθηκαν σε επικερδή franchises, δεν θα μας φανεί περίεργο να δούμε ανάλογη προοπτική για το Malignant.

Red Notice
Σκηνοθέτης: Rawson Marshall Thurber (Skyscraper)
Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot
Πρεμιέρα: 12 Νοεμβρίου (Netflix)

Ένας από τους καλύτερους πράκτορες του FBI (Dwayne Johnson) θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με δύο ικανότατους κλέφτες (Ryan Reynolds και Gal Gadot) προκειμένου να συλλάβει ορισμένους από τους πιο αδίστακτους εγκληματίες παγκοσμίως. Ταινία της σειράς που θα προσπαθήσει να κάνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης χάρη στα δυνατά ονόματα ή κάτι πραγματικά διασκεδαστικό;

Survive the Game
Σκηνοθέτης: James Cullen Bressack (Alone)
Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, Chad Michael Murray, Swen Temmel
Πρεμιέρα: 8 Οκτωβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Κατά τη διάρκεια μίας αστυνομικής επιχείρησης σε ναρκέμπορους, ένας εκ των δύο αστυνομικών, ο David (Bruce Willis), θα τραυματιστεί από σφαίρα οδηγώντας κατόπιν και τους δύο σε αναζήτηση καταφυγίου σε μία απομονωμένη φάρμα όπου κατοικεί ένας βετεράνος του στρατού. Οι τρεις τους θα χρειαστεί να ετοιμάσουν την άμυνά τους απέναντι στην επικείμενη επίθεση από την συμμορία.

Με λίγα λόγια άλλη μία από τις ταινίες που βγάζει εδώ και καιρό με το τσουβάλι ένας Bruce Willis που εδώ και χρόνια αδιαφορεί πλήρως για την τέχνη του.

Mayor of Kingstown, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου (Paramount+), 10 επεισόδια

Το Mayor of Kingstown θα διαδραματίζεται στην φερώνυμη επαρχιακή πόλη, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα σωφρονιστικά της ιδρύματα. Showrunner της σειράς είναι ο Taylor Sheridan, γνωστός για τη δουλειά του στο Yellowstone. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Jeremy Renner.

Dan Brown’s The Lost Symbol, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 16 Σεπτεμβρίου (Peacock)

Τα συνομωσιολογικά μυθιστορήματα του Dan Brown, με πρωταγωνιστή τον Robert Langdon, έρχονται πλέον και ως τηλεοπτική σειρά, ένα μάλλον ιδανικό φορμάτ για το εύπεπτο και με γρήγορο ρυθμό σασπένς των ιστοριών τους. Το The Lost Symbol θα έχει τον ρόλο του prequel του Da Vinci Code, δείχνοντάς μας τις πρώτες περιπέτειες του Langdon. Να θυμίσουμε ότι στα κινηματογραφικά The Da Vinci Code (2006), Angels & Demons (2009) και Inferno (2016), τον ρόλο του Robert Langdon είχε υποδυθεί ο Tom Hanks.

Hellbound, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: Δεν έχει οριστεί ακόμα (Netflix), 6 επεισόδια

Στον κόσμο του Hellbound οι κοινωνίες θα δοκιμαστούν όταν οι άνθρωποι θα δουν υπερφυσικά πλάσματα να εμφανίζονται με σκοπό να παίρνουν στη μετά θάνατο ζωή όσους ήρθε η ώρα να πεθάνουν. Τη σκηνοθεσία της σειράς επιμελείται ο Sang-ho Yeon γνωστός από το ιδιαίτερα αξιόλογο Train to Busan (2016).

Αυτό θα ήταν από μόνο του αποκλειστικά θετικό σημάδι εάν δεν είχαμε δει και το sequel από τον ίδιο, το Train to Busan Presents: Peninsula (2020) το οποίο δεν θα ήταν υπερβολή κάποιος να το θεωρήσει έως και απαράδεκτο.

The Wheel of Time, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 19 Νοεμβρίου (Amazon Prime), 8 επεισόδια

Η νέα σειρά του Amazon Prime θα βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Robert Jordan, μεταφέροντάς μας σε έναν fantasy κόσμο. Το Wheel of Time αφορά μία πανίσχυρη ομάδα μαγισσών και στη σειρά θα δούμε πέντε εξ αυτών να ξεκινάνε ένα επικό ταξίδι στον κόσμο με την πίστη πως μία από αυτές είναι η μετενσάρκωση του Δράκου, μία οντότητα που οι προφητείες λένε ότι είτε θα σώσει τον κόσμο είτε θα τον καταστρέψει. Το κυνήγι του νέου Game of Thrones καλά κρατεί από τα απανταχού συνδρομητικά κανάλια.

Doom Patrol, 3η σεζόν
Πρεμιέρα: 23 Σεπτεμβρίου (HBO Max), 10 επεισόδια

Οι υπερηρωικές σειρές καλά κρατούν, και το Doom Patrol δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, συνεχίζοντας τις περιπέτειες της επώνυμης ομάδας ηρώων για μία ακόμα (τουλάχιστον) σεζόν.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται νέο Expendables
Τα Expendables αποτελούσαν μία ωδή προς τους action heroes από τα 80s και 90s, μέσα από μία ολόκληρη παρέλαση γνωστών ονομάτων των ταινιών του είδους. Η αλήθεια είναι ότι σαν ταινίες περισσότερο στόχευαν στην ηχηρή μάρκετινγκ δύναμη των ηθοποιών και όχι τόσο στο θέαμα που προσφέραν, το οποίο παρότι εκρηκτικό ήταν μάλλον ανέμπνευστο.

Επτά χρόνια από το The Expendables 3 (2014) έγινε γνωστό πως ετοιμάζεται το τέταρτο μέρος όπου θα δούμε την επιστροφή των Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren και Randy Couture, στους οποίους θα προστεθούν οι 50 Cent, Megan Fox και Tony Jaa. Υποθέτουμε ότι το cast θα διογκωθεί περισσότερο ώστε να έχει νόημα η ταινία. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Scott Waugh (Need for Speed).

Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα του The Texas Chainsaw Massacre
Η ιστορική horror ταινία του Tobe Hooper και η επιρροή που είχε στο είδος μάλλον δεν θέλει περαιτέρω εξηγήσεις. Ίσως ούτε ο ίδιος θα περίμενε ότι η ταινία του θα σημείωνε τόσο μεγάλη διαχρονική επιτυχία, καθώς με ένα ισχνό budget κατάφερε να οδηγήσει όχι μόνο σε ένα επικερδές franchise που μετράει, έως τώρα, 8 ταινίες (sequels, prequels, reboots κ.λπ.) αλλά και να αποτελεί ένα σταθμό για το είδος.

Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το πριόνι θα βρει πλέον τη στέγη του στο Netflix, καθώς, σύμφωνα με το Hollywood Reporter η συνδρομητική υπηρεσία απέκτησε τα δικαιώματα από την Legendary Pictures. Αυτό σημαίνει πως το νέο κεφάλαιο της σειράς, απλά ονομασμένη ως “The Texas Chainsaw Massacre” θα προβληθεί απευθείας στο Netflix. Η νέα ταινία θα αποτελεί απευθείας sequel της πρώτης παραγωγής από το 1974.

The post Cine-TV #199 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, game of thrones, need for speed, james bond, gemma arterton, kristen stewart, dwayne johnson, ryan reynolds, bruce willis, sylvester stallone, jason statham, megan fox, time, mgm, james, budget, νέα, στυλ, jeffrey, wright, rhys, δραση, stewart, jack, adam, smile, hbo, insidious, red, dwayne, Johnson, ryan, reynolds, fbi, bruce, murray, david, taylor, yellowstone, lost, symbol, σασπένς, angels, inferno, netflix, sequel, wheel, amazon, jordan, game, doom, max, ωδή, heroes, sylvester, jason, fox, scott, speed, texas, επιρροή, franchise, sequels, hollywood, reporter, pictures, σημαίνει, gameover, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, insidious, dwayne johnson, δυνατα, παρελαση, ωδή, γυναικα, δουλεια, θεμα, οικονομια, ονοματα, σφαιρα, ταινιες, τηλεοραση, ωρα, amazon, fbi, game, game of thrones, heroes, james, kristen stewart, lost, mgm, ryan, scott, time, αμυνα, απλα, βετερανος, βρισκεται, γεγονοτα, διαστημα, δυναμη, εγινε, ευκαιρια, ειρηνη, εκρηκτικο, ενεργεια, επιρροή, επιτυχια, ερχονται, τεχνη, ζωη, ιδια, ιδιο, ειδος, υπηρεσια, θετικο, κεφαλαιο, κυνηγι, λογια, νοημα, ομαδα, οθονη, ορια, οραματα, πιστη, προφητειες, ρεκορ, ρολο, σεζον, σειρες, σιγουρα, συζυγο, σηριαλ, σειρα, σκηνοθεσια, σπιτι, στυλ, φαρμα, angels, adam, budget, bruce willis, bruce, sequel, δικαιωματα, doom, δουλειες, david, dwayne, ευθεια, επεισοδια, fox, franchise, jack, gemma arterton, gameover, hollywood, ιδανικο, ιδιαιτερα, james bond, jason, jason statham, jeffrey, jordan, κλεφτες, murray, netflix, inferno, pictures, reporter, reynolds, ryan reynolds, rhys, σασπένς, σημαίνει, sylvester stallone, sylvester, smile, stewart, symbol, ταξιδι, taylor, texas, wheel, wright, yellowstone, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over