Cine-TV #216

Την βδομάδα που πέρασε ο γράφων ολοκλήρωσε την τέταρτη σεζόν του Cobra Kai, μία σειρά που συνεχίζει να εκπλήσσει δεδομένου του πόσο ταπεινά ξεκίνησε. Υποθέτουμε πως ούτε οι ιθύνοντες δεν θα πίστευαν πως θα ήταν κάτι περισσότερο από μία niche σειρά, στοχευμένη σε μία μικρή μερίδα νοσταλγών (;) των ταινών Karate Kid. Ορίστε όμως που τελικά κατέληξε να είναι ένα από πιο δυνατά χαρτιά του Netflix

και μία από αυτές τις σειρές που ναι μεν είναι “πηγμένη” μέσα στη σεναριακή αφέλεια (“πιο NBA; εδώ έχουμε Karate!” πρέπει να αναφωνούν οι κάτοικοι της Καλιφόρνια) αλλά θα έλεγε κανείς ότι αυτή η αφέλεια τελικά είναι και το δυνατό της χαρτί.

Παρά την επανάληψη που υπάρχει σε ορισμένα μοτίβα, τελικά καταφέρνει να διατηρεί το ενδιαφέρον αλλά και την περιέργεια για την πορεία των διαφόρων χαρακτήρων (ακόμα κι αν διάφορες καταστάσεις καταλήγουν σε κλισέ). Η 4η σεζόν συνεχίζει να παρακαλάει για binge θέαση, με τους δημιουργούς να ξέρουν πολύ καλά ποια κουμπιά να πατάνε και πότε ώστε να ενώνουν διαρκώς το παρόν με το παρελθόν της τριλογίας, γνωρίζοντας επίσης πώς να παραδώσουν (για άλλη μία φορά) ένα ιδανικό και γεμάτο ένταση φινάλε. Για άλλη μία φορά επίσης το cliffhanger εξιτάρει για την επόμενη σεζόν.

Για τα υπόλοιπα νέα της εβδομάδας έχουμε μία κρυφή ελπίδα για το Χ, μήπως και δούμε μία παλιά, 70s κοπής ταινία τρόμου ενώ επίσης κοιτάμε με περιέργεια την περίπτωση του remake του The Raid, μπας και προβληθεί μία ταινία δράσης εξ Αμερικής που να μην λέγεται “John Wick” και να περιέχει παράλληλα χορογραφία με ευδιάκριτες και έντονες μάχες σώμα με σώμα.

Trailers

Scream
Σκηνοθέτες: Matt Bettinelli-Olpin (Ready or Not), Tyler Gillett (Ready or Not)
Πρωταγωνιστούν: Neve Campbell, David Arquette, Courteney Cox, Melissa Barrera
Πρεμιέρα: Παίζεται στους κινηματογράφους

Το Scream επιστρέφει 11 χρόνια έπειτα από το Scream 4 (2011) και για πρώτη φορά δίχως τον Wes Craven στη σκηνοθετική καρέκλα, ο οποίος απεβίωσε το 2015. Η ταινία που έφερε νέα πνοή στο είδος το μακρινό 1996, τελικά έφτασε σε σημείο να μπει στη λούπα των sequels και της επανάληψης που η ίδια καυτηρίαζε μέσα από την meta αφήγησή της (αν και σίγουρα οι επόμενες ταινίες δεν έπεσαν και στα ποιοτικά τάρταρα).

Ευελπιστούμε ότι το νέο Scream θα κριτικάρει έξυπνα τη σύγχρονη τάση των κλισέ που απαρτίζουν το είδος, αποφεύγοντας να πέσει στην παγίδα να είναι και το ίδιο άλλο ένα κλισέ.

KIMI
Σκηνοθέτης: Steven Sodenbergh (Ocean’s Eleven)
Πρωταγωνιστούν: Zoe Kravitz, Rita Wilson
Πρεμιέρα: 10 Φεβρουαρίου (HBO Max)

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο Seattle, μία αγοραφοβική τεχνικός (Zoe Kravitz) μελετάει διάφορα ψηφιακά δεδομένα, μέσα από τα οποία θα εντοπίσει, με αναπάντεχο τρόπο, στοιχεία που παραπέμπουν σε ένα βίαιο έγκλημα. Παρόλο που θα επιχειρήσει να αναφέρει τα ευρήματά της στην εταιρία της, θα βρεθεί μπροστά από την ύποπτη απόρριψή τους. Στην προσπάθειά της να βγει από το διαμέρισμά της για να καταφέρει να βρει μία λύση, θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπη με την αγοραφοβία της.

Το σενάριο δίνει την εντύπωση μίας πλοκής που θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφερθεί μέσα από ένα επεισόδιο του Black Mirror. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει αρκετή ουσία για να διατηρήσει το ενδιαφέρον στη διάρκεια μιας ταινίας.

Death on the Nile
Σκηνοθέτης: Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express)
Πρωταγωνιστούν: Kenneth Branagh, Tom Bateman, Annete Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Gal Gadot, Armie Hammer
Πρεμιέρα: 11 Φεβρουαρίου (Αμερική)

Ο Kenneth Branagh επιστρέφει ως Hercules Poirot για το sequel του αρκετά μέτριου Murder on the Orient Express (2017). Η πασίγνωστη νουβέλα της Agatha Christie έχει βέβαια μεταφερθεί ήδη πολλές φορές μέσα από ορισμένες επιτυχημένες ταινίες.

Ελπίζουμε ο Kenneth Branagh (αναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά και χρέη σκηνοθέτη) να δείξει τουλάχιστον μία κάποια εγκράτεια και να αποφύγει τις εμβόλιμες σκηνές δράσης.

Studio 666
Σκηνοθέτη: BJ McDonnell (Slayer: The Repentless Killogy)
Πρωταγωνιστούν: Dave Grohl, Taylor Hawkins, Pat Smear, Chris Shiflett, Rami Jaffee, Whitney Cummings
Πρεμιέρα: 25 Φεβρουαρίου (Αμερική)

Η διάσημη rock μπάντα των Foo Fighters πρωταγωνιστεί στο Studio 666, μία μαύρη κωμωδία που δείχνει να αντλεί έμπνευση από το Evil Dead 2 (1987). Τα μέλη του συγκροτήματος θα υποδύονται τους εαυτούς τους, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να ηχογραφήσουν το 10ο άλμπουμ τους, θα μεταφερθούν σε μία απομονωμένη βίλα. Εκεί, ο Dave Grohl θα κυριευτεί από ένα δαιμονικό πνεύμα.

X
Σκηνοθέτης: Ti West (The Sacrament)
Πρωταγωνιστούν: Mia Goth, Jenna Ortega, Martin Henderson, Brittany Snow
Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου (Αμερική)

Ένα κινηματογραφικό συνεργείο ταινιών πορνογραφικού περιεχομένου θα νοικιάσει ένα απομονωμένο σπίτι για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του. Το γηραιό ζευγάρι που παραχωρεί το σπίτι του μάλλον θα έχει φονικές διαθέσεις κρίνοντας από το trailer. Το X δείχνει να παραπέμπει σε ταινίες τρόμου της δεκαετίας του 70, σε εκείνο το κύμα ταινιών που ήθελε νεαρό κόσμο να πέφτει θύμα διεστραμμένων στις επαρχιακές περιοχές της Αμερικής. Μπαίνει στα υπόψη.

Ghosts of the Ozarks
Σκηνοθέτες: Matt Glass (Squirrel), Jordan Wayne Long (Squirrel)
Πρωταγωνιστούν: Tim Blake Nelson, David Arquette, Angela Bettis
Πρεμιέρα: 3 Φεβρουαρίου (διαδικτυακή διανομή)

Λίγο μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο της Αμερικής ένας νεαρός γιατρός θα κληθεί να μεταβεί σε μία απομονωμένη κωμόπολη στα Ozarks, όπου θα ανακαλύψει ότι η φαινομενικά ειρηνική ζωή κρύβει διάφορα μυστικά αλλά και μία μεταφυσική παρουσία. Είναι αλήθεια πως δεν βλέπουμε συχνά horror στο είδος του western, επομένως θα ρίξουμε μία κλεφτή ματιά όταν κυκλοφορήσει.

Raised by Wolves, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 3 Φεβρουαρίου (HBO Max)

Το Raised by Wolves, παραγωγής Ridley Scott, επιστρέφει για τη 2η σεζόν, συνεχίζοντας την ιστορία των ανδροειδών Mother και Father στην προσπάθειά τους να αναθρέψουν μία ομάδα παιδιών στον πλανήτη Kepler-22b. Κατά το σενάριο της σειράς, η Γη έχει ήδη καταστραφεί, με τις λιγοστές και ολιγομελείς αποικίες που έχουν βρει καταφύγιο στον προαναφερθέντα πλανήτη να συνεχίζουν τις μεταξύ τους αντιμαχίες.

All of Us Are Dead, 1η σεζόν (προσοχή! Βίαιες εικόνες)
Πρεμιέρα: 28 Ιανουαρίου (Netflix), 12 επεισόδια

Οι κορεάτικες παραγωγές συνεχίζουν να έχουν βλέψεις στη θεματική των ζόμπι (δεν θα πούμε όχι). Το All of Us Are Dead θα βασίζεται στο ομώνυμο κορεάτικο κόμικ του 2009, όπου ένα λύκειο της Κορέας αποτελεί το επίκεντρο της έξαρσης του ιού των ζόμπι. Οι εγκλωβισμένοι μαθητές θα χρειαστεί να παλέψουν με κάθε τρόπο για την έξοδό τους από το σχολείο ή να πέσουν θύματα του ιού (όπως αναφέρει, μάλλον προβλέψιμα, η επίσημη περιγραφή).

Το trailer δείχνει εικόνες από αιματοβαμμένο μακελειό, ενώ δεν λείπει και η αναφορά στο Train to Busan (παρόλο που δεν βρίσκονται στο ίδιο σύμπαν), κάτι που προδιαθέτει για την προσπάθεια των ιθύνοντων για ένα εγχείρημα με παρόμοια ιδιοσυγκρασία.

Suspicion, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 4 Φεβρουαρίου (Apple TV+), 8 επεισόδια

Πέντε κάτοικοι του Λονδίνου θα δουν τη ζωή τους ξαφνικά να περιπλέκεται όταν η αστυνομία τους θεωρήσει ύποπτους για την απαγωγή και μετέπειτα εξαφάνιση της κόρης της Katherine Newman (Uma Thurman), μία μεγάλη προσωπικότητα των media. Το Suspicion θα είναι βασισμένο στην ισραηλινή σειρά False Flag.

Super Pumped: The Battle for Uber, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 27 Φεβρουαρίου (Showtime)

Η πρώτη σεζόν του Super Pumped, οραματισμένη σαν μία ανθολογία αυτόνομων ιστοριών, θα καταπιάνεται με τη δημιουργία της Uber. Το επονομαζόμενο ως the Battle for Uber θα επικεντρώνεται στον ιδρυτή της υπηρεσίας, Travis Kalanick (Joseph Gordon-Levitt). Στη σειρά θα δούμε επίσης την Uma Thurman αλλά και τον Hank Azaria ως Tim Cook.

Cine-TV Νέα

Ανακοινώθηκε ο σκηνοθέτης για το remake του The Raid

Η αμερικάνικη εκδοχή του ινδονησιακού The Raid θα έρθει από τον σκηνοθέτη Patrick Hughes, γνωστό για τις δουλειές του στο The Hitman’s Bodyguard (2017) και το sequel του καθώς και το The Expendables 3 (2014). Επιπλέον, ο Michael Bay θα είναι ένας από τους παραγωγούς της ταινίας ενώ ο σκηνοθέτης των δύο The Raid, Gareth Evans, θα εκτελεί χρέη executive producer. Όπως έγινε ήδη γνωστό η ταινία θα ανήκει στο Netflix.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το remake θα διαδραματίζεται στη Φιλαδέλφεια και η δράση θα λαμβάνει χώρα στις κακόφημες γειτονιές της, πηγμένες στα ναρκωτικά. Η ιστορία θα επικεντρώνεται σε μία ομάδα δίωξης ναρκωτικών και στην προσπάθειά της να συλλάβει ένα μεγάλο κεφάλι ναρκέμπορων.

Το έχουμε πει πολλάκις, αλλά τα The Raid αποτελούν έναν σταθμό όσον αφορά στις σύγχρονες ταινίες δράσης και δη αυτές που αποτυπώνουν συγκρούσεις εκ του σύνεγγυς. Ο Hughes σίγουρα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο για να φέρει εις πέρας.

Αλλάζει χέρια η σκηνοθετική καρέκλα για το νέο A Quiet Place

Ο John Krasinski αφήνει πίσω το A Quiet Place (έχοντας σκηνοθετήσει τις πρώτες δύο ταινίες του franchise) με τον Michael Sarnoski (Pig) να παίρνει τα ηνία. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για το σενάριο και το cast.

Το Red Notice του Netflix θα έχει όχι ένα αλλά δύο sequels (τουλάχιστον)

Όπως φαίνεται, το περσινό Red Notice του Netflix πραγματοποίησε υψηλά νούμερα τηλεθέασης, κάτι για το οποίο μάλλον μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει το επιφανές cast των Dwayne Johnson, Gal Gadot και Ryan Reynolds, από τα πιο hot ονόματα των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με το Deadline το Netflix αναμένεται να ξεκινήσει την ταυτόχρονη παραγωγή και των δύο sequels στις αρχές του 2023.

Το Netflix ανεβάζει τις τιμές σε Αμερική και Καναδά

Έπειτα από τον Οκτώβριο του 2020 το Netflix ανεβάζει για ακόμα μία φορά τις τιμές στην Αμερική και τον Καναδά, κάτι που ενδέχεται να προμηνύει αλλαγές και στις τιμές που έχει στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Αμερική, το standard πακέτο αυξάνεται κατά $1,5 στα $15,49, το premium αυξάνεται κατά $2 στα $19,99 ενώ το basic πακέτο αυξάνεται κατά $1 στα $9,99 τον μήνα. Στον Καναδά οι αυξήσεις είναι οι ίδιες, με τη διαφορά ότι η τιμή του basic πακέτου παραμένει η ίδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Netflix όλοι οι συνδρομητές θα ενημερωθούν τουλάχιστον 30 μέρες πριν την αύξηση μέσω email. Η αιτιολόγηση της αύξησης αναφέρεται στην προσπάθεια του Netflix να συνεχίσει να προσφέρει μεγάλη ποικιλία και ποιοτικό περιεχόμενο στη συνδρομητική του υπηρεσία.

The post Cine-TV #216 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, scream 4, russell brand, foo fighters, ridley scott, uma thurman, joseph gordon-levitt, dwayne johnson, ryan reynolds, cobra, kai, ιθύνοντες, netflix, nba, εξιτάρει, νέα, raid, tyler, david, arquette, cox, melissa, scream, sequels, zoe, hbo, λύση, black, mirror, orient, russell, hercules, sequel, express, studio, slayer, taylor, rock, foo, fighters, west, mia, henderson, ghosts, glass, jordan, long, tim, scott, mother, apple, media, false, super, uber, bay, evans, δραση, john, franchise, pig, ηνία, red, dwayne, Johnson, ryan, reynolds, email, gameover, κινηση στους δρομους, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, μακελειο, dwayne johnson, uma thurman, δυνατα, ηνία, αστυνομια, εικονες, ναρκωτικα, ονοματα, ταινιες, email, express, ryan, scream 4, scott, αγοραφοβια, αυξηση, αμερικη, αφηγηση, βδομαδα, βιλα, γινει, γυρισματα, δειχνει, εγινε, εγχειρημα, υπαρχει, ελπιδα, εμπνευση, εξιτάρει, εταιρια, ετων, ζωη, ζομπι, ιδια, ιδιο, ειδος, υπηρεσια, ιθύνοντες, κυμα, κωμωδια, κωμοπολη, λυκειο, λειπει, λύση, ματια, μυστικα, νουβελα, ομαδα, ουσια, πνοη, σεζον, σειρες, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμενα, σειρα, σκηνες, σωμα, σπιτι, σχολειο, ταινιες τρομου, ταση, τιμη, φορα, ανηκει, arquette, super, bay, black, sequel, cobra, cox, foo, δουλειες, david, dwayne, εξυπνα, evans, false, fighters, foo fighters, glass, gameover, john, henderson, hercules, χωρα, ιδανικο, kai, jordan, long, media, melissa, mia, μια φορα, mirror, μπροστα, mother, netflix, orient, πακετο, πληροφοριες, raid, rock, red, reynolds, ridley scott, russell brand, russell, ryan reynolds, scream, studio, sequels, σωμα με σωμα, taylor, tim, tyler, uber, west, ξεκινησε, χερια, ζευγαρι, zoe
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over