Cine-TV #240

Ενδιαφέρουσες και πρωτοεμφανιζόμενες περιπτώσεις προέκυψαν για την 7η Τέχνη από την περασμένη εβδομάδα, με πρώτη και καλύτερη αυτήν του 1899, των δημιουργών του Dark. Δεν λέμε ποτέ όχι σε σειρές γεμάτες μεταφυσικό μυστήριο, αλλά ελπίζουμε αυτή τη φορά να μη μας ζητήσουν να κρατάμε σημειώσεις προκειμένου να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει με την υπόθεση…

Το περασμένο διάστημα ο γράφων ολοκλήρωσε την πρώτη σεζόν του Only Murders in the Building, μία σειρά

που αποδείχθηκε ως μία πραγματικά ευχάριστη έκπληξη. Οι τρεις βασικοί χαρακτήρες που υποδύονται οι Steve Martin, Martin Short και Selena Gomez έχουν ιδιαίτερα ταιριαστή χημεία μεταξύ τους, ιδίως όσον αφορά στους δύο διάσημους κωμικούς.

Η ιστορία ακολουθεί αυτούς τους τρεις χαρακτήρες (λάτρεις της θεματολογίας διαλεύκανσης φόνων) στην προσπάθειά τους να ερευνήσουν έναν φόνο που διαπράττεται στην πολυκατοικία τους. Το μυστήριο που αναπτύσσεται πίσω από την ταυτότητα του δράστη και τα αίτια της δολοφονίας είναι πραγματικά καλογραμμένο και έξυπνο, οδηγώντας διαρκώς σε νέα cliffhangers και ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις.

Στο σύνολό του βέβαια δεν ξεχνάει ποτέ τον κωμικό και άκρως ευχάριστο χαρακτήρα του, με το συνολικό οικοδόμημα να μεταφέρεται μέσα από μία φροντισμένη σκηνοθεσία και αρκετές φορές μέσω έξυπνων ευρημάτων.

Trailers

Ant-Man and The Wasp: Quantumania
Σκηνοθέτης: Peyton Reed (Ant-Man and the Wasp)
Πρωταγωνιστούν: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Jonathan Majors, Bill Murray
Πρεμιέρα: 17 Φεβρουαρίου, 2023 (Αμερική)

Το νέο Ant-Man θα βρει τους Scott Lang (Paul Rudd), Janet van Dyne (Evangeline Lilly) και την ενήλικα πλέον κόρη του Scott, Cassie (Kathryn Newton) να ταξιδεύουν κατά λάθος στο κβαντικό σύμπαν (;). Εκεί φυσικά θα βρεθούν μπροστά από νέους κινδύνους και villains. Το νέο Ant-Man φαίνεται πως θα αποτελεί ακόμα μία ταινία του MCU που θα προτιμήσει να βγει τη στενωπό της Γης, σε μία γενικότερη τάση του MCU να δείχνει μία προτίμηση στα sci-fi μονοπάτια. Οσονούπω και crossover με τα Star Wars.

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths
Σκηνοθέτης: Alejandro G. Inarritu (The Revenant)
Πρωταγωνιστούν: Daniel Gimenez Cacho, Griselda Siciliani, Ximena Lamadrid
Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου (Netflix)

Στο Bardo ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος μεξικάνικης καταγωγής θα αποφασίσει να επιστρέψει στη γενέτειρά του έπειτα από την απονομή ενός ιδιάζουσας σημασίας βραβείου στο Λος Άντζελες. Αν και υπολόγιζε σε ένα απλό ταξίδι στο Μεξικό, τελικά θα αποδειχθεί ως μία διαδρομή που θα φέρει τις υπαρξιακές του ανησυχίες στα όριά τους. Ο Alejandro G. Inarritu γενικά δεν έχει απογοητεύσει με τις πάντα προσεγμένες παραγωγές του και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει το σερί του.

The Son
Σκηνοθέτης: Florian Zeller (The Father)
Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby, Anthony Hopkins
Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου (Αμερική)

Έπειτα από το οσκαρικό The Father (2020) ο Florian Zeller επιλέγει στη δεύτερη ταινία της καριέρας του να σκηνοθετήσει το prequel. Στο The Son η ιστορία θα επικεντρώνεται στον νεαρό Nicholas Miller (Zen McGrath) ο οποίος θέλει πλέον να αφήσει τη μητέρα του προκειμένου να ζήσει με τον πατέρα του, Peter (Hugh Jackman).

The Pale Blue Eye
Σκηνοθέτης: Scott Cooper (Hostiles)
Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Harry Melling, Gillian Anderson, Robert Duvall
Πρεμιέρα: 6 Ιανουαρίου, 2023 (Netflix)

Βρισκόμαστε στην Αμερική του 1830, όπου ένας βετεράνος ντετέκτιβ, ο Augustus Landor (Christian Bale) θα κληθεί να ερευνήσει διάφορους φόνους που διαπράχθηκαν στη στρατιωτική ακαδημία της Νέας Υόρκης. Στην έρευνά του θα έχει τη βοήθεια του Edgar Allan Poe (Harry Melling). Η παρουσία του ταλαντούχου Christian Bale αρκεί από μόνη της για να μπει οποιαδήποτε ταινία στη λίστα μας.

Succession, 4η σεζόν
Πρεμιέρα: Άνοιξη, 2023 (HBO), 8 επεισόδια

Η πετυχημένη δραματική σειρά του HBO θα επιστρέψει για την 4η σεζόν της, επαναφέροντας τις δολοπλοκίες της οικογένειας Roy. Το Succession μπορεί να μην είναι μία από αυτές τις σειρές που συζητιέται ιδιαίτερα, παρόλα αυτά όμως αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις του HBO κατά την άποψή μας.

1899, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου (Netflix), 8 επεισόδια

Το 1899 θα αποτελεί τη νέα σειρά των Jantje Friese και Barn bo Odar, οι οποίοι κατάφεραν να εκτιναχθούν σε φήμη μέσω του Dark. Από τους συγκεκριμένους δημιουργούς δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από μία σειρά με έντονο το αινιγματικό στοιχείο, κάτι που φαίνεται έντονα τόσο από το trailer όσο και από την περιγραφή.

Η σειρά ακολουθεί ένα υπερωκεάνιο, με επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων. Κατά το υπερατλαντικό ταξίδι του θα συναντήσει ένα ακόμα καράβι στα ανοιχτά της θάλασσας, το οποίο είχε χαθεί για μήνες. Όταν επιβιβαστούν σε αυτό, διάφορα μεταφυσικά συμβάντα θα αρχίσουν να εμφανίζονται. Ελπίζουμε μόνο αυτήν τη φορά να είναι λίγο πιο συγκρατημένη η υπόθεση σε σχέση με το Dark, όπου χρειαζόταν τεράστια προσήλωση και μάλλον υπεράνθρωπο μνημονικό για να συγκρατεί κανείς ονόματα, χαρακτήρες και καταστάσεις ανά τις σεζόν.

Poker Face, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 26 Ιανουαρίου, 2023 (Peacock), 10 επεισόδια

Το Poker Face θα ακολουθεί την Charlie (Natasha Lyonne), μία γυναίκα που έχει το χάρισμα να αντιλαμβάνεται όποτε κάποιος λέει ψέματα. Η σειρά θα έχει τη μορφή ενός road movie, όπου η Charlie θα οδηγεί στους επαρχιακούς δρόμους της Αμερικής, βρίσκοντας συνεχώς νέους χαρακτήρες και μυστήριες καταστάσεις που θα τραβάνε την προσοχή της. Τη σειρά επιμελείται ο Rian Johnson (Knives Out).

The Santa Clauses, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 16 Νοεμβρίου (Netflix), 4 επεισόδια

Ο Tim Allen επιστρέφει για τέταρτη φορά στην καριέρα του στον ρόλο του Άι Βασίλη, αυτή τη φορά σε μία μίνι σειρά, όπου θα τον δούμε να θέλει να βγει στη σύνταξη, έχοντας αντιληφθεί ότι η μαγεία των Χριστουγέννων, εδώ και καιρό, φθίνει.

Cine-TV Νέα

Υπό ανάπτυξη live action σειρά για το Death Note

Το ιδιαίτερα δημοφιλές anime του Death Note θα έρθει και ως live action σειρά στο Netflix, καθώς, σύμφωνα με το Deadline, έχει ήδη προσληφθεί η Halia Abdel-Meguid για να επιμεληθεί το σενάριο και να εκτελέσει χρέη executive producer. Να θυμίσουμε ότι το 2017 το Death Note είχε μεταφερθεί σε μία live action ταινία σε παραγωγή του Netflix, δίχως όμως να καταφέρει να πετύχει σε οποιοδήποτε βαθμό.

Ο Henry Cavill θα επιστρέψει ως Superman

Μέσα από δικό του tweet ο ιδιαίτερα συμπαθής Henry Cavill δήλωσε ότι θα επιστρέψει στον ρόλο του Superman, ευχαριστώντας την υπομονή των φαν του για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Η τελευταία του εμφάνιση στον συγκεκριμένο ρόλο είχε γίνει στο κάκιστο Justice League (2017) και με το DCU γενικά να βρίσκεται ένα βήμα πριν τον γκρεμό, φαινόταν πιθανή η έξοδος του Cavill από το franchise.

The post Cine-TV #240 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, edgar allan poe, selena gomez, hugh jackman, christian bale, henry cavill, μυστήριο, building, selena, gomez, νέα, wasp, reed, paul, lilly, douglas, pfeiffer, bill, scott, newton, οσονούπω, star, false, alejandro, hugh, laura, kirby, son, zen, blue, poe, hbo, netflix, poker, face, peacock, road, movie, Johnson, tim, live, anime, note, henry, tweet, superman, εμφάνιση, συγκεκριμένο, league, franchise, gameover, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, hbo, βημα, γυναικα, εξοδος, καριερα, μητερα, ονοματα, χημεια, ψεματα, ant, face, poker, scott, selena gomez, star, αμερικη, ανοιξη, βετερανος, βοηθεια, βρισκεται, γινει, διαστημα, δειχνει, ευχαριστο, εβδομαδα, εμφάνιση, ερευνα, τεχνη, εξυπνο, υπομονη, πολυκατοικια, υποθεση, λαθος, λεει ψεματα, μαγεια, μεξικο, μηνες, μυστήριο, μινι, μορφη, ντετεκτιβ, παντα, ορια, οσονούπω, ρολο, σεζον, σειρες, σεναριο, σερι, συγκεκριμένο, συνταξη, σειρα, σκηνοθεσια, συμπαν, ταυτοτητα, ταση, φυσικα, φημη, φορα, alejandro, anime, building, bill, blue, christian bale, douglas, edgar allan poe, road, false, franchise, gameover, gomez, henry, henry cavill, hugh jackman, hugh, ιδιαιτερα, kirby, laura, league, lilly, μπροστα, netflix, note, son, paul, tweet, pfeiffer, poe, reed, movie, selena, superman, ταξιδι, tim, wasp
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over