Cine-TV #259

Πλούσια η εβδομάδα που μας πέρασε τόσο από υπερήρωες που επιστρέφουν στο -τηλεοπτικό και κινηματογραφικό- σύμπαν της Marvel, αλλά και νέες ταινίες και σειρές καθώς και διάφορα ενδιαφέροντα νέα. Αυτή τη φορά στον ήδη υπάρχοντα μακρύ κατάλογο διάφορων κυκλοφοριών της Marvel, σε μικρή και μεγάλη οθόνη έρχεται να προστεθεί η σειρά Secret Invasion, η οποία θα

προβληθεί στις 21 Ιουνίου 2023, μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας της Disney, το Disney+.

Η σειρά θα έχει ως πρωταγωνιστές -μεταξύ άλλων- τους Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Emilia Clarke και θα επικεντρώνεται στον Nick Fury, τον γνωστό “συντονιστή” των Avengers στο cinematic universe της Marvel. Αυτή τη φορά η σκυτάλη της σωτηρίας της Γης καταλήγει στον Fury, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος -παρέα με γνωστούς αλλά και νέους χαρακτήρες- με μια μεγάλη απειλή, η οποία θα τον αναγκάσει να επιστρέψει από τη “συνταξιοδότησή” του και να αναλάβει ενεργό ρόλο.

Από το αρχικό τρέιλερ της σειράς φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με μία μεγάλη και ακριβή παραγωγή της Disney, και εμείς με τη σειρά μας, περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και το τι ακόμη έχει να προσθέσει αυτό το νέο κεφάλαιο στο σύμπαν της Marvel.

Trailers

Spider-Man: Across The Spider-Verse
Σκηνοθέτες: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson
Πρωταγωνιστούν: Shameik Moore, Hailee Steinfeld
Πρεμιέρα: 2 Ιουνίου 2023 (Αμερική)

Μετά την επανένωση με την Gwen Stacy, ο φιλικός Spider-Man της γειτονιάς του Μπρούκλιν, Miles Morales, στέλνεται σε όλο το πολυσύμπαν, όπου συναντά μια ομάδα Spider-People που είναι επιφορτισμένη με την προστασία της ίδιας της ύπαρξής του.

Ωστόσο, οι ήρωες συγκρούονται για το πώς να αντιμετωπίσουν μια νέα απειλή και ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλαπλούς κινδύνους. Ο Miles θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας, ώστε να μπορέσει να σώσει τους ανθρώπους που αγαπά. Συνέχεια της πρώτης -πολύ πετυχημένης και καλαίσθητης- ταινίας (Spider-Man: Into the Spider-Verse) την οποία και αναμένουμε με ανυπομονησία.

Hypnotic
Σκηνοθέτης: Robert Rodriguez (Sin City)
Πρωταγωνιστούν: Ben Affleck, Alice Braga
Πρεμιέρα: 12 Μαΐου 2023 (Αμερική)

Αποφασισμένος να βρει την εξαφανισμένη κόρη του, ο ντετέκτιβ Danny Rourke (Ben Affleck) από το Ώστιν βρίσκεται απέναντι σε μια επικίνδυνη αλληλουχία γεγονότων, καθώς ερευνά μια σειρά από ληστείες τραπεζών που επηρεάζουν την πραγματικότητα.

Τα αναπάντεχα αυτά γεγονότα τελικά θα θέσουν υπό αμφισβήτηση τις πιο βασικές υποθέσεις του για τα πάντα και τους πάντες στον κόσμο του. Με τη βοήθεια της Diana Cruz (Alice Braga), ενός μέντιουμ, ο Rourke κυνηγάει και καταδιώκεται ταυτόχρονα από ένα θανατηφόρο φάντασμα (William Fichtner) -τον μοναδικό άνθρωπο που πιστεύει ότι κατέχει το κλειδί για την εύρεση του αγνοούμενου κοριτσιού- για να ανακαλύψει περισσότερα από όσα περίμενε.

Blue Beetle
Σκηνοθέτης: Angel Manuel Soto (Twelve)
Πρωταγωνιστούν: Xolo Maridueña, Harvey Guillén
Πρεμιέρα: 18 Αυγούστο 2023 (Αμερική)

Ο απόφοιτος κολεγίου Jaime Reyes επιστρέφει στο σπίτι του γεμάτος φιλοδοξίες για το μέλλον του, για να διαπιστώσει ότι το σπίτι του δεν είναι ακριβώς όπως το άφησε. Καθώς ψάχνει να βρει τον σκοπό του στον κόσμο, η μοίρα επεμβαίνει όταν ο Jaime βρίσκει απροσδόκητα στην κατοχή του ένα αρχαίο κειμηλίο εξωγήινης βιοτεχνολογίας: έναν σκαραβαίο.

Όταν ο σκαραβαίος επιλέγει ξαφνικά τον Jaime να γίνει ο συμβιωτικός ξενιστής του, τον εξοπλίζει με δυνάμεις αλλά και μια πανοπλία ικανή για εξαιρετικές και απρόβλεπτες ικανότητες, αλλάζοντας για πάντα το πεπρωμένο του, καθώς γίνεται ο σούπερ ήρωας Blue Beetle. Η νέα υπερηρωική ταινία θα είναι βασισμένη σε χαρακτήρες της DC, οι οποίοι βρήκαν και αυτοί τη θέση τους στη μεγάλη οθόνη. Το μεγαλύτερο ίσως ερώτημα είναι το αν και κατά πόσο η ταινία θα έχει να προσφέρει στο κοινό κάτι φρέσκο ή νέο, που να την διαφοροποιεί από προηγούμενες ταινίες του είδους.

Extraction 2
Σκηνοθέτης: Sam Hargrave (Extraction)
Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Daniel Bernhardt, Golshifteh Farahani
Πρεμιέρα: 16 Ιουνίου 2023 (Netflix)

Αφού -μετά βίας- επέζησε από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ο Rake επιστρέφει ως o μισθοφόρος των μυστικών επιχειρήσεων, επιφορτισμένος με άλλη μια θανάσιμη αποστολή: τη διάσωση της οικογένειας ενός αδίστακτου Γεωργιανού γκάνγκστερ από τη φυλακή όπου κρατείται.

Ο Hemsworth επανενώνεται με τον σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας -και πρώην κασκαντέρ- Sam Hargrave. Η ταινία είναι παραγωγή των αδερφών Russo σε σενάριο του Joe Russo. Αν διορθωθούν οι διάλογοι και οι σεναριακές ασυνέπειες της πρώτης ταινίας και διατηρηθεί η ίδια καταιγιστική δράση και σκηνοθετική προσέγγιση του πρώτου μέρους, τότε θα πρέπει να αναμένουμε ένα πραγματικά πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα.

White House Plumbers, Μίνι Σειρά
Πρεμιέρα: 1 Μαΐου 2023 (HBO MAX), 5 επεισόδια

Από τους παραγωγούς του Succession και του Veep, το White House Plumbers αφηγείται την αληθινή ιστορία του πώς οι ίδιοι οι πολιτικοί σαμποτέρ του Νίξον και εγκέφαλοι του Watergate, ο E. Howard Hunt (Woody Harrelson) και ο G. Gordon Liddy (Justin Theroux), ανέτρεψαν κατά λάθος την προεδρία που προσπαθούσαν με ζήλο να προστατεύσουν. Ακριβής μεταφορά των ιστορικών -και όχι μόνο- γεγονότων γύρω από το γνωστό σκάνδαλο του Watergate.

Secret Invasion, Μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 21 Ιουνίου 2023 (Disney+), 6 επεισόδια

Το Secret Invasion είναι η νέα μίνι σειρά που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Marvel από τον Kyle Bradstreet . Η κεντρική ιστορία είναι βασισμένη στην ομώνυμη ιστορία της Marvel Comics. Το Secret Invasion είναι η ένατη τηλεοπτική σειρά του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (MCU) και θα ακολουθεί τον Nick Fury και τους συμμάχους του, οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν μια εισβολή των Skrull στη Γη.

Ο Samuel L. Jackson επιστρέφει στον ρόλο του Fury από τη σειρά ταινιών, μαζί με τον Ben Mendelsohn ως Talos. Στη σειρά εμφανίζονται επίσης οι Cobie Smulders, Kingsley Ben-Adir, Emilia Clarke, Olivia Colman, Martin Freeman και Don Cheadle. Η πρώτη “γεύση” από τη νέα σειρά των Marvel και Disney δείχνει να είναι γεμάτη δράση, οπότε μένει να δούμε αν αυτό το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος της Marvel έχει να φέρει κάτι νέο και πιο φρέσκο στο στάσιμο -τον τελευταίο καιρό- υπερηρωικό σύμπαν.

Cine-TV Νέα

Πήρε το πράσινο “φως” η σειρά Star Trek: Starfleet Academy

Η Paramount+ έδωσε και επίσημα την εντολή για την δημιουργία της σειράς “Star Trek: Starfleet Academy” των CBS Studios, το οποίο θα ακολουθήσει μια ομάδα νεαρών δοκίμων που θα μπουν σε διάφορες γαλαξιακές περιπέτειες. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Η σειρά θα μας συστήσει μια νεαρή ομάδα δοκίμων που ενώνονται για να κυνηγήσουν ένα κοινό όνειρο ελπίδας και αισιοδοξίας -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- στη μέχρι τώρα σύνοψη του project. Παραγωγοί του Star Trek: Starfleet Academy είναι οι Alex Kurtzman και Noga Landau, οι οποίοι θα είναι και οι δύο showrunners. Το σενάριο του πιλοτικού επεισοδίου θα γράψει η Gaia Violo.

Ο κόσμος του Harry Potter θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη

Σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, το HBO πλησιάζει σε συμφωνία για τη μεταφορά της σειράς των επτά βιβλίων της J.K. Rowling με στόχο να τα μεταφέρει τις ιστορίες ως μία νέα τηλεοπτική σειρά.

Η σειρά η οποία αν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα προβληθεί από το HBO MAX, θα έχει ως στόχο να προσαρμόσει κάθε ένα από τα μυθιστορήματα της σειράς σε μια τηλεοπτική σεζόν και θα έχει ως παραγωγούς μεταξύ άλλων και την ίδια την Rowling.

Το Netflix αναπτύσσει την τηλεοπτική μεταφορά του Man on Fire

Το επιτυχημένο θρίλερ δράσης Man on Fire με τους Denzel Washington και Dakota Fanning (2004), το οποίο ήταν μια μεταφορά και προσαρμογή ενός μυθιστορήματος του 1980, θα αποκτήσει τηλεοπτική μεταφορά από το Netflix.

Η σειρά θα βασίζεται στα δύο πρώτα από τα πέντε βιβλία του A.J. Quinnell, ο οποίος έγραψε το μυθιστόρημα Man on Fire στο οποίο βασίστηκε η αρχική ταινία του 2004. Η νέα σειρά του Netflix θα αφηγείται την ιστορία του John Creasy, “ενός τσακισμένου πρώην μισθοφόρου σε μια αποστολή να εκδικηθεί το θάνατο του μοναδικού του φίλου, προστατεύοντας παράλληλα την κόρη του φίλου του από αυτούς που κατέστρεψαν την οικογένειά της”.

The post Cine-TV #259 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, emilia clarke, chris hemsworth, justin theroux, star trek, harry potter, on fire, denzel washington, dakota fanning, marvel, νέα, secret, ιουνίου, disney, jackson, nick, fury, avengers, universe, dos, justin, gwen, σημαίνει, μαΐου, τραπεζες, diana, cruz, william, blue, angel, δραση, white, house, hbo, max, howard, talos, don, star, trek, cbs, studios, project, rowling, netflix, fire, denzel, washington, dakota, john, gameover, βιβλια, ομαδα διας, Star Trek Η σειρά, avengers, τι σημαινει, hbo, θριλερ, ονειρο, ταινιες, φημες, cbs, harry potter, people, star, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινεται, δειχνει, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, επτα, ερευνα, ερχεται, ιδια, ηρωες, κεφαλαιο, λαθος, ληστειες, μαΐου, μοιρα, μινι, μυθιστορημα, νεες ταινιες, νιξον, ντετεκτιβ, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, πεπρωμενο, πρωταγωνιστες, ρολο, σεζον, σειρες, σεναριο, συνεχεια, σειρα, σπιτι, συμπαν, σουπερ, τρειλερ, φυλακη, φορα, angel, blue, white, chris hemsworth, cruz, dakota, diana, dakota fanning, denzel washington, disney, denzel, don, dos, επεισοδια, fury, fire, gameover, john, gwen, house, howard, ηρωας, project, εισβολη, ιουνίου, jackson, justin, nick, marvel, max, netflix, on fire, washington, rowling, studios, secret, σημαίνει, spider, star trek, talos, trek, universe
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over