Cine-TV #265

Εδώ και -σχεδόν- εικοσιπέντε χρόνια, ο Tom Cruise, στη σειρά Mission: Impossible προσφέρει διαρκώς -με κάποια μικρά στραβοπατήματα και εξαιρέσεις- ταινίες γεμάτες δράση και όσο το δυνατόν λιγότερο ή και καθόλου green screen. Εκτελεί ο ίδιος τις πιο επικίνδυνες σκηνές του -πώς θα μπορούσε διαφορετικά άλλωστε;- και φέρνει επί της οθόνης συνήθως

νέες σκηνές δράσεις οι οποίες επάξια συναγωνίζονται το δεύτερο συνθετικό του πολύ επιτυχημένου franchise, το “Impossible”. Ταυτόχρονα καταφέρνει να ξεπερνάει κάθε φορά τον εαυτό του και να εκτελεί και να δημιουργεί σκηνές που κόβουν την ανάσα των θεατών.

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Cruise ανακοίνωσε ότι η έβδομη και η όγδοη ταινία θα γυριστούν παράλληλα, με τον McQuarrie -σκηνοθέτη του προηγούμενο κεφαλαίου της σειράς, το Fallout- να γράφει και να σκηνοθετεί και τις δύο ταινίες. Στις αρχές Μαΐου του 2020, επιβεβαιώθηκε ότι ο συνθέτης Lorne Balfe θα επέστρεφε στο franchise -μετά την έκτη ταινία- για να συνθέσει τη μουσική.

Με την κυκλοφορία του Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One να πλησιάζει (12 Ιουλίου 2023) είχαμε και την κυκλοφορία του νέου εκτενούς τρέιλερ του πρώτου μέρους από το τελευταίο κεφάλαιο των περιπετειών του Ethan Hunt. Ενώ πλέον γνωρίζουμε πως το δεύτερο μέρος του κεφαλαίου θα έρθει στις 28 Ιουνίου 2024.

Το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One γράφτηκε από τους Christopher McQuarrie και Erik Jendresen. Πρωταγωνιστούν οι Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Esai Morales, Pom Klementieff, Mariela Garriga, Henry Czerny, Shea Whigham, Greg Tarzan Davis, Charles Parnell, Frederick Schmidt, Cary Elwes, Mark Gatiss, Indira Varma και Rob Delaney.

Η σειρά των ταινιών συνεχίζει να είναι πολύ επιτυχημένη οικονομικά και ταυτόχρονα τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης από μεγάλη μερίδα του κοινού και έχει καταφέρει κάτι το οποίο -όταν ξεκινούσε η μεταφορά της πετυχημένης σειράς των 70s’ στη μεγάλη οθόνη- ίσως να φάνταζε απίθανο: να θεωρείται -και ίσως όχι άδικα- ισάξια και πολλές φορές να ξεπερνάει τις περιπέτειες του James Bond και να αναφέρεται από πολλούς ως ο «συνεχιστής» των ταινιών αυτών.

Η -σχεδόν- εμμονική αγάπη του Cruise για το franchise και τον χαρακτήρα του Ethan Hunt, η προσήλωσή του στις ταινίες και η προσπάθειά του να είναι όλα όσο το δυνατόν γίνεται πιο αληθοφανή, οδήγησαν τον ηθοποιό ουκ ολίγες φορές σε τραυματισμούς. Ταυτόχρονα όμως δημιούργησαν και έφεραν στη μεγάλη οθόνη μερικές από τις πιο ανεπανάληπτες σκηνές δράσεις, τις οποίες πλέον σπάνια βλέπουμε να εκτελούνται χωρίς τη βοήθεια ειδικών εφέ. Αυτό άλλωστε βλέπουμε και στο νέο τρέιλερ του Dead Reckoning Part One. Your life will always matter more to me than my own.

Trailers

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One
Σκηνοθέτης: Christopher McQuarrie (Mission: Impossible – Fallout)
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby
Πρεμιέρα: 12 Ιουλίου 2023

Στο Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, ο Ethan Hunt (Tom Cruise) και η ομάδα της IMF ξεκινούν την πιο επικίνδυνη αποστολή τους: Να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί όλη την ανθρωπότητα πριν πέσει σε λάθος χέρια. Με τον έλεγχο του μέλλοντος και τη μοίρα του κόσμου να διακυβεύονται και με σκοτεινές δυνάμεις από το παρελθόν του Ethan να πλησιάζουν, ξεκινά ένας θανάσιμος αγώνας δρόμου σε όλο τον πλανήτη.

Αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, παντοδύναμο εχθρό, ο Ethan αναγκάζεται να σκεφτεί ότι τίποτα δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία από την αποστολή του – ούτε καν οι ζωές εκείνων για τους οποίους νοιάζεται περισσότερο. Το τελευταίο -όπως όλα δείχνουν- κεφάλαιο της πολύ πετυχημένης σειράς ταινιών δράσης, χωρισμένο σε δύο μέρη, το περιμένουμε για τις μοναδικές καταιγιστικές σκηνές δράσης και φυσικά θέλουμε να δούμε τι νέο -απίστευτο- σταντ θα εκτελέσει αυτή τη φορά, ο πάντα αειθαλής, Tom Cruise.

The Creator
Σκηνοθέτης: Gareth Edwards (Rogue One)
Πρωταγωνιστούν: John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe
Πρεμιέρα: 29 Σεπτεμβρίου 2023

Εν μέσω ενός μελλοντικού πολέμου μεταξύ της ανθρώπινης φυλής και των δυνάμεων της τεχνητής νοημοσύνης, ο Joshua (Washington), ένας σκληρός πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων που θρηνεί την εξαφάνιση της γυναίκας του (Chan), στρατολογείται για να κυνηγήσει και να σκοτώσει τον Δημιουργό, τον ασύλληπτο αρχιτέκτονα της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει ένα μυστηριώδες όπλο με τη δύναμη να τερματίσει τον πόλεμο αλλά και την ίδια την ανθρωπότητα.

Ο Joshua και η ομάδα του από επίλεκτους πράκτορες ταξιδεύουν πέρα από τις εχθρικές γραμμές, στη σκοτεινή καρδιά της κατεχόμενης από την Τεχνητή Νοημοσύνη περιοχής, όπου και θα ανακαλύψουν ότι το όπλο που θα καταστρέψει τον κόσμο και έχει λάβει εντολή να απενεργοποιήσει είναι μια Τεχνητή Νοημοσύνη με τη μορφή ενός μικρού παιδιού. Ο Gareth Edwards, σκηνοθέτης του -πολύ καλού- Rogue One, επιστρέφει σε ρυθμούς sci-fi. Εντυπωσιακά σκηνικά στο τρέιλερ, με την ταινία να μπαίνει αυτόματα στο ραντάρ μας.

Foundation, 2η Σεζόν
Πρεμιέρα: 14 Ιουλίου 2023 (Apple TV), 10 επεισόδια

Το Foundation, βασισμένο στα βραβευμένα μυθιστορήματα του Isaac Asimov, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν και συνεχίζει να περιγράφει το χρονικό μιας ομάδας εξόριστων στο μνημειώδες ταξίδι τους για τη διάσωση της ανθρωπότητας και την ανοικοδόμηση του πολιτισμού εν μέσω της πτώσης της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Η δεύτερη σεζόν του Foundation θα εξερευνήσει τρία κύρια αφηγηματικά νήματα, χρησιμοποιώντας τα ως σημεία εκκίνησης για περισσότερες ίντριγκες και αποκαλύψεις.

Αυτά θα είναι: η ανάπτυξη της σχέσης μεταξύ του Salvor Hardin και του Gaal Dornick, η εξερεύνηση του Δεύτερου Foundation και η έναρξη του δεύτερης Seldon Crisis. Επιστροφή για τη σειρά φαντασίας του Apple TV, η οποία την πρώτη σεζόν αν και είχε υποσχεθεί πολλά, παρέδωσε δυστυχώς πολύ λίγα. Ελπίζουμε στη δεύτερη σεζόν να διορθωθούν αρκετές ατασθαλίες της σειράς, η οποία μέχρι τώρα δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να μεταφέρει την πολυπλοκότητα και το μεγαλείο των βιβλίων του Asimov.

The Bear, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 22 Ιουνίου 2023 (FX/Disney+), 10 επεισόδια

Το πρώτο τρέιλερ για τη δεύτερη σεζόν του βραβευμένου The Bear υπόσχεται και παρουσιάζει το ίδιο γρήγορο χάος που θα έρθει με την προσπάθεια του Carmy (Jeremy Allen White) να λειτουργήσει την επιχείρηση του εστιατορίου του και το πάθος για την δημιουργία ενός εντελώς νέου εστιατορίου. Ο Carmy θα χρειαστεί -και πάλι- να στηριχτεί τόσο στην οικογένεια που έχει δημιουργηθεί στη δουλειά του όσο και στην πραγματική του οικογένεια.

Ταυτόχρονα ο ίδιος εξακολουθεί να επεξεργάζεται τη θλίψη του σχετικά με τον ξαφνικό χαμό του αδελφό του και την ανθυγιεινή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Η πρώτη σεζόν μας άρεσε αρκετά και περιμένουμε με ενδιαφέρον τι έχει να μας προσφέρει και η δεύτερη.

The Walking Dead: Dead City
Πρεμιέρα: 18 Ιουνίου 2023 (AMC), 6 επεισόδια

Το πρώτο από μια σειρά spin-off σειρών του Walking Dead, το οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκε μετά από έντεκα σεζόν. Η σειρά τοποθετείται χρονικά λίγο μετά το τέλος της κεντρικής ιστορίας της βασικής σειράς και ακολουθεί τους πάλαι ποτέ εχθρους, Maggie και Negan. Νέοι walkers, νέοι κακοί, νέα τοποθεσία, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη.

Η Maggie (Lauren Cohan) σχηματίζει μια θανάσιμη συμμαχία με τον Negan (Jeffrey Dean Morgan) για να σώσει τον απαχθέντα γιο της. Μαζί θα προσπαθήσουν να περιηγηθούν στους επικίνδυνους δρόμους της Νέας Υόρκης. Αν μπορούν να επιβιώσουν στη Dead City, μπορούν να επιβιώσουν οπουδήποτε.

Cine – TV Νέα

Al Pacino και John Travolta θα πρωταγωνιστήσουν μαζί σε ταινία για τη δολοφονία του JFK

Al Pacino, John Travolta, Viggo Mortensen και Shia LaBeouf θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο θρίλερ για τη δολοφονία του John F. Kennedy, με τον τίτλο “Assassination”. Τη σκηνοθεσία της ταινίας θα αναλάβει ο David Mamet, ο οποίος στο παρελθόν έχει κερδίσει το βραβείο Pulitzer και έχει κερδίσει υποψηφιότητες για Tony και Oscar. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες όπως το House of Games και το Wag the Dog. Ο σκηνοθέτης έχει συνυπογράψει το σενάριο της ταινίας με τον Nicholas Celozzi, τον εγγονό του μαφιόζου Sam Giancana.

Η ταινία θα επαναπροσδιορίσει της συνομωσία για τον θάνατο του JFK, με τον Giancana να είναι υπεύθυνος για την εντολή του χτυπήματος, πιστεύοντας ότι ο πρόεδρος προσπάθησε να υπονομεύσει τη μαφία, παρά τη βοήθειά της στην εκλογή του. Μια νέα οπτική στη γνωστή δολοφονία του προέδρου της Αμερικής, η οποία συντάραξε την αμερικανική κοινωνία της δεκαετίας του ’60 και εν πολλοίς άλλαξε μια για πάντα την ίδια την ιστορία της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Πρώτες πληροφορίες για τη μεταφορά της βιογραφίας του Amedeo Modigliani

Ο Johnny Depp έδωσε κάποιες πρώτες πληροφορίες για την ταινία της βιογραφίας του Amedeo Modigliani, η οποία θα αποτελέσει το δεύτερο βήμα του γνωστού ηθοποιού στη σκηνοθεσία. Η βιογραφική ταινία θα αφηγείται την ιστορία του Ιταλού καλλιτέχνη Amedeo Clemente Modigliani, γνωστού ως Modigliani. Θα καταγράψει το χρονικό της παραμονής του στο Παρίσι το 1916 και τις αλληλεπιδράσεις του με τον Γάλλο καλλιτέχνη Maurice Utrillo, τον γεννημένο στη Λευκορωσία Chaim Soutine και την Αγγλίδα μούσα και ερωμένη του, Beatrice Hastings.

Επικεφαλής του καστ της ταινίας θα είναι ο Ιταλός ηθοποιός Riccardo Scamarcio (John Wick: Chapter 2), ενώ θα συμμετέχουν επίσης ο Pierre Niney (Yves Saint Laurent) και ο θρύλος της υποκριτικής Al Pacino (The Godfather).

Γνωστοποιήθηκε η διάρκεια της νέας ταινίας Indiana Jones

Με την -τελευταία- επιστροφή του θρυλικού χαρακτήρα του Indiana Jones στη μεγάλη οθόνη να είναι πιο κοντά από ποτέ -30 Ιουνίου 2023-, γνωστοποιήθηκε η διάρκεια των νέων περιπετειών του Indy. Έτσι το Indiana Jones and the Dial of Destiny θα διαρκεί 153 λεπτά (2 ώρες και 23 λεπτά) κάνοντας της ταινία αυτόματα τη μεγαλύτερη σε διάρκεια από όλες της γνωστής σειράς.

Στο Indiana Jones and the Dial of Destiny πρωταγωνιστεί και πάλι ο Harrison Ford, ο οποίος επαναλαμβάνει έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του ως ο ομώνυμος αρχαιολόγος – εξερευνητής. Μαζί του ως πρωταγωνίστρια είναι η βραβευμένη με Emmy και Χρυσή Σφαίρα Phoebe Waller-Bridge. Η ταινία θα περιλαμβάνει επίσης την εισαγωγή άλλων νέων μελών στο franchise, όπως οι Antonio Banderas, Mads Mikkelsen, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook και Shaunette Renée Wilson.

Η πολυαναμενόμενη ταινία σκηνοθετείται από τον υποψήφιο για Oscar James Mangold (Logan) και βασίζεται στο σενάριο που γράφτηκε από τους Jez και John-Henry Butterworth, οι οποίοι συνεργάστηκαν και στη συγγραφή της ταινίας Ford v Ferrari. Ο Mangold «ανέλαβε» την καρέκλα του σκηνοθέτη μετά την αποχώρηση του Steven Spielberg από τη σκηνοθεσία της ταινίας. Παρά την αποχώρησή του, ο Spielberg εξακολουθήσει να συμμετέχει ως παραγωγός.

The post Cine-TV #265 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, the walking dead, yves saint laurent, tom cruise, james bond, walking dead, john travolta, viggo mortensen, johnny depp, δραση, green, screen, franchise, μαΐου, ιουνίου, kirby, henry, schmidt, james, life, imf, john, david, washington, apple, white, θλίψη, amc, maggie, νέα, jeffrey, morgan, city, cine, oscar, house, games, dog, jfk, johnny, yves, godfather, indy, ford, banderas, wilson, ferrari, gameover, κινηση στους δρομους, oscar 2011, oscar 2011 live, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, κοινωνια, walking dead, θλίψη, βημα, δουλεια, εβδομη, ηθοποιος, θριλερ, θρυλος, μουσικη, σφαιρα, ταινιες, τρομακτικο, apple, ford, games, imf, james, jfk, johnny depp, oscar, αγαπη, αειθαλης, εξαιρεσεις, απιστευτο, βοηθεια, γινεται, δευτερο, δυναμη, δυστυχως, εφε, ζωης, ιδια, ιδιο, ισορροπια, κεφαλαιο, κυρια, λαθος, μαΐου, μαφια, μοιρα, μορφη, νεα υορκη, νηματα, νοημοσυνη, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, παθος, παρισι, ρανταρ, σεζον, σεναριο, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, τρειλερ, τρια, φυσικα, φορα, χαος, χρυση, χρονικα, ωρες, green, αγωνας, banderas, city, david, fallout, franchise, gameover, john, house, henry, indy, ιουνίου, james bond, john travolta, johnny, kirby, καρδια, life, maggie, dog, washington, πληροφοριες, schmidt, σκηνικα, screen, ταξιδι, tom cruise, viggo mortensen, wilson, χερια
Τυχαία Θέματα