Cine-TV #267

Μπορεί η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε να μην ήταν πλούσια σε ειδησεογραφία ωστόσο αυτό που ξεχώρισε -και ουσιαστικά κυριάρχησε- κατά τη διάρκειά της ήταν η ολοκλήρωση του Succession του HBO. Μια σειρά η οποία πλέον μπορεί να θεωρείται -και όχι άδικα- μια εκ των κορυφαίων στιγμών της τηλεόρασης.

Αν ψάχνετε για μια συναρπαστική, σκοτεινά αστεία, με εξαιρετικές ερμηνείες σειρά για την εξουσία, την οικογένεια και την προδοσία, δεν έχετε παρά να δείτε το Succession. Η σειρά του HBO, που δημιουργήθηκε

από τον Jesse Armstrong, ακολουθεί την οικογένεια Roy, τους ιδιοκτήτες της Waystar Royco, ενός παγκόσμιου ομίλου μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, οι οποίοι μάχονται για τον έλεγχο της εταιρείας εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την υγεία του πατριάρχη της οικογένειας, Logan Roy (Brian Cox).

Η πρώτη σεζόν της σειράς, η οποία προβλήθηκε το 2018, μας σύστησε τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του Logan: τον Kendall (Jeremy Strong), τον προβληματικό κληρονόμο που παλεύει με τον εθισμό και τις ενοχές. Την Shiv (Sarah Snook), την έξυπνη πολιτική σύμβουλο που προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την οικογενειακή επιχείρηση. Τον Roman (Kieran Culkin), τον ανώριμο και παρορμητικό μικρότερο γιο, που δεν έχει πραγματικές δεξιότητες ή φιλοδοξίες, και τον Connor (Alan Ruck), τον μεγαλύτερο ετεροθαλή αδελφό που ζει σε ένα ράντσο και έχει αυταπάτες μεγαλείου.

Γνωρίσαμε επίσης τον Tom Wambsgans (Matthew Macfadyen), σύζυγο της Shiv και στέλεχος της Waystar, τον Greg Hirsch (Nicholas Braun), τον εγγονό του Logan που εντάσσεται στην εταιρεία ως χαμηλόβαθμος υπάλληλος και την Marcia Roy (Hiam Abbass), την τρίτη και νυν σύζυγο του Logan.

Η βασική πλοκή της σειράς τέθηκε σε κίνηση μετά από το εγκεφαλικό επεισόδιο του Logan στο τέλος του πιλοτικού επεισοδίου, το οποίο πυροδότησε μια κρίση διαδοχής στην εταιρεία και την οικογένεια. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων σεζόν (συνολικά 39 επεισοδίων), παρακολουθήσαμε τις προσπάθειες των αδελφών Roy να αποδείξουν ότι αξίζουν την έγκριση και την κληρονομιά του πατέρα τους, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζαν τα δικά τους προσωπικά και επαγγελματικά ζητήματα. Είδαμε επίσης πώς ο Logan χειραγωγούσε, απειλούσε και επιβράβευε τα παιδιά του για να τα κρατήσει πιστά και υπάκουα, ενώ παράλληλα απέκρουε διάφορες εξωτερικές απειλές για την αυτοκρατορία του, όπως εχθρικές εξαγορές, “εξεγέρσεις” μετόχων, νομικές έρευνες και πολιτικά σκάνδαλα.

Το Succession δεν είναι απλώς ένα δράμα για μια πλούσια και ισχυρή οικογένεια. Είναι επίσης μια ιδιότυπη σάτιρα της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης και της ελίτ που διαμορφώνει την κοινή γνώμη και επηρεάζει τα παγκόσμια γεγονότα. Η σειρά εκθέτει τη διαφθορά, την απληστία και την υποκρισία των Roy και των συνεργατών τους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα χρήματα και την επιρροή τους για να τη γλιτώσουν από τα πάντα. Η σειρά διερευνά επίσης το ψυχολογικό και συναισθηματικό τίμημα του να ζει κανείς κάτω από τέτοια πίεση και έλεγχο, καθώς και τα ηθικά διλήμματα και τους ηθικούς συμβιβασμούς που συνεπάγεται η επιδίωξη της εξουσίας με κάθε κόστος.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Succession, είναι τόσο συναρπαστικό είναι το εξαιρετικό καστ της σειράς, το οποίο προσφέρει πολύπλοκες ερμηνείες που μας κάνουν να νοιαζόμαστε για αυτούς τους ελαττωματικούς και συχνά απεχθείς χαρακτήρες. Ο Brian Cox είναι εξαιρετικός ως Logan Roy, ο αδίστακτος και χαρισματικός μεγιστάνας που προκαλεί σεβασμό και φόβο σε όλους γύρω του. Ο Jeremy Strong είναι εξίσου εντυπωσιακός ως Kendall Roy, ο διχασμένος και βασανισμένος γιος που θέλει να ανατρέψει τον πατέρα του αλλά και να αποζητά την αγάπη του.

Η Sarah Snook είναι σαγηνευτική ως Shiv Roy, στο ρόλο της έξυπνης και φιλόδοξης κόρης που προσπαθεί να ισορροπήσει την καριέρα και τον γάμο της με την αφοσίωσή της στην οικογένειά της. Ο Kieran Culkin είναι απολαυστικός ως Roman Roy, ο σαρκαστικός και ασεβής γιος που κρύβει την ανασφάλεια και την ευπάθειά του πίσω από αστεία και προσβολές. Ο Matthew Macfadyen είναι εξαιρετικός ως Tom Wambsgans, ο πιστός και δειλός σύζυγος που θα κάνει τα πάντα για να ευχαριστήσει τη γυναίκα του και τον πεθερό του. Ο Nicholas Braun είναι αξιαγάπητος ως Greg Hirsch, ο αφελής και αδέξιος ανιψιός που γίνεται πιόνι στα σχέδια της οικογένειας. Και η Hiam Abbass είναι τρομερή ως Marcia Roy, η μυστηριώδης και προστατευτική σύζυγος που έχει τη δική της ατζέντα.

Εκτός από τους βασικους πρωταγωνιστές, η σειρά διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικό καστ υποστηρικτικών ρόλων, όπως ο Peter Friedman ως Frank Vernon, μακροχρόνιος φίλος και σύμβουλος του Logan, ο J. Smith-Cameron ως Gerri Kellman, γενική σύμβουλος της Waystar και έμπιστος του Roman. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες στο Succession είναι αυτή του Brian Cox ως Logan Roy, ο οποίος κυριαρχεί σε κάθε σκηνή με την επιβλητική του παρουσία και την επιβλητική φωνή του. Ο Cox προσδίδει βάθος και αποχρώσεις στον χαρακτήρα του, ο οποίος δεν είναι απλώς ένας τύραννος αλλά και ένας επιζών, ένας οραματιστής και πατέρας. Ο Logan Roy είναι μια πολύπλοκη και αντιφατική φιγούρα, που μπορεί να είναι γοητευτικός και γενναιόδωρος τη μια στιγμή και σκληρός και αδίστακτος την άλλη. Μπορεί να είναι περήφανος και γεμάτος αυτοπεποίθηση, ανασφαλής και ευάλωτος.

Μπορεί να είναι τρυφερός και προστατευτικός, καταχρηστικός και χειριστικός. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχτισε μια αυτοκρατορία από το τίποτα, αλλά και έναν άνθρωπο που θυσίασε τα πάντα γι’ αυτό. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την οικογένειά του, αλλά και ένας άνθρωπος που την καταστρέφει κάθε στιγμή.

Αφήνοντας πίσω, τις ερμηνείες και τη βασική ιστορία της σειράς, θα είχε ενδιαφέρον να σταθούμε σε έναν παραλληλισμό, ο οποίος βρισκόταν στη σκέψη του γράφοντος κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης όλων των σεζόν. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία τομής της σειράς είναι και η εμφάνιση ενός γνωστού –και για πολλούς οικείο- μοτίβου με μια από τις πιο κλασικές ταινίες του κινηματογράφου. Ο παραλληλισμός της σειράς και της ιστορίας των Roy, με το γνωστό -διαχρονικό- δημιούργημα του Francis Ford Coppola, ο Νονός.

Το Succession θα μπορούσε να συγκριθεί με την κλασική κινηματογραφική τριλογία, η οποία και αυτή έχει ως κύρια θεματική της μια άλλη αμερικανική δυναστεία, την οικογένεια Corleone, που διοικούσε μια εγκληματική αυτοκρατορία. Οι παραλληλισμοί είναι προφανείς: και οι δύο ιστορίες παρουσιάζουν έναν ισχυρό και κυρίαρχο πατριάρχη που προσπαθεί να μεταβιβάσει την κληρονομιά του στα παιδιά του, τα οποία έχουν διαφορετικές προσωπικότητες και φιλοδοξίες. Αμφότερες, οι δύο ιστορίες, δείχνουν πώς η οικογενειακή επιχείρηση επηρεάζει την προσωπική ζωή και τις σχέσεις τους. Ταυτόχρονα και οι δύο ιστορίες απεικονίζουν την ηθική παρακμή και τη διαφθορά των χαρακτήρων καθώς επιδιώκουν την εξουσία και τον πλούτο.

Ωστόσο, το Succession, ανατρέπει και επικαιροποιεί επίσης ορισμένα από τα θέματα και τα στοιχεία της τριλογίας του Coppola. Επί παραδείγματι, ενώ ο Νονός απεικονίζει τους Corleone ως μια σφιχτοδεμένη οικογένεια που εκτιμά την πίστη και την τιμή πάνω απ’ όλα. Sτο Succession βλέπουμε τους Roy ως μια δυσλειτουργική και διχασμένη οικογένεια που προδίδει και υπονομεύει διαρκώς ο ένας τον άλλον. Ο Coppola στις ταινίες του προτιμά να απεικονίζει την άνοδο και την πτώση των Corleone ως ένα τραγικό έπος γιγαντιαίων διαστάσεων, εν αντιθέσει με το Succession το οποίο απεικονίζει τους Roy ως μια συχνά αξιολύπητη και μικροπρεπή παρέα κακομαθημένων παιδιών που τσακώνονται για ασήμαντα θέματα.

Τελός, ενώ ο Νονός παρουσιάζει τους Corleone ως αντιήρωες που έχουν ένα ταξίδι λύτρωσης και κερδίζουν τη συμπάθεια του κοινού, η σειρά του HBO εκθέτει την οικογένεια των Roy ως κακοποιούς που έχουν ελάχιστες έως καθόλου λυτρωτικές τάσεις και σπάνια κερδίζουν τη συμπάθεια του κοινού.

Το Succession είναι μια σειρά που θα σας κρατήσει καθηλωμένους με τις ανατροπές της, τους πνευματώδεις και αιχμηρούς διαλόγους της, την εκπληκτική κινηματογράφηση και μουσική, την εξαιρετική –εν συνόλω- υποκριτική και γραφή και το διορατικό σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνία. Είναι μια σειρά που θα σας κάνει να γελάσετε, να κλάψετε, να αγκομαχήσετε και να ανατριχιάσετε. Είναι μια τρόπο τινά “εμπειρία” που θα σας κάνει να σκεφτείτε τι έχει μεγαλύτερη σημασία στη ζωή και ποιο είναι το τίμημα που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε γι’ αυτό. Είναι μια ιστορία που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για τα δικά σας ήθη και αξίες και για το πόσο μακριά θα φτάνατε για να πετύχετε τους στόχους σας. Είναι μια σειρά που θα σας κάνει να την αγαπήσετε και να τη μισήσετε ταυτόχρονα.

“Money wins. Here’s to us.” – Logan Roy
Εσείς είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το Succession; Ποια η άποψη για τη σειρά του HBO;

Trailers

Barbie
Σκηνοθέτης: Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird)
Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Ryan Gosling, Ariana Greenblatt
Πρεμιέρα: 21 Ιουλίου 2023

Το τι μπορεί κανείς να περιμένει από τη συγκεκριμένη ταινία είναι μάλλον αβέβαιο. Ωστόσο, τόσο η σκηνοθέτις – Greta Gerwig – όσο και το πλούσιο και με μεγάλα ονόματα καστ της ταινίας, αλλά και ο τρόπος κινηματογράφησής της και το -λιγότερο- περίεργο τρέιλέρ της, έχουν κερδίσει τη προσοχή μας. Το αν τελικά αποφασίσουμε να παρακολουθήσουμε την ταινία με κεντρική θεματική τη Barbie, μένει να απαντηθεί. Προς το παρόν, we are on the fence, πλήρως αναποφάσιστοι.

Hijack
Πρεμιέρα: 28 Ιουνίου (Apple TV+), 7 επεισόδια

Αφηγημένο σε πραγματικό χρόνο, το Hijack είναι ένα προτότυπο θρίλερ που παρακολουθεί το ταξίδι ενός αεροπλάνου που έχει καταληφθεί, με τελικό προορισμό το Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της επτάωρης πτήσης, θα γεμίσουμε ερωτήματα και θα δούμε την ιστορία να ξετυλίγεται μπροστά μας, καθώς οι αρχές στο έδαφος προσπαθούν να βρουν απαντήσεις. Με πρωταγωνιστή και παραγωγό τον υποψήφιο για βραβείο SAG και Emmy, Idris Elba, το Hijack δημιουργήθηκε από τους George Kay (Lupin, Criminal) και Jim Field Smith (Criminal). Ενδιαφέρουσα ιστορία και δομή, με πρωταγωνιστή τον πάντα συμπαθή Idris Elba.

Tom Clancy’s Jack Ryan, 4η σεζόν
Πρεμιέρα: 30 Ιουνίου 2023 (Amazon Prime), 6 επεισόδια

Επιστροφή και συνάμα αυλαία για τον John Krasinski στον ρόλο του Jack Ryan. Η σειρά του Amazon Prime φτάνει στο τέλος της με την τέταρτη και τελευταία σεζόν της. Ενδιαφέρουσα μεταφορά του γνωστού “ήρωα” – πράκτορα των βιβλίων του Clancy, με τον Krasinski στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Black Mirror, 6η σεζόν
Πρεμιέρα: 15 Ιουνίου 2023 (Netflix), 5 επεισόδια

Η έκτη σεζόν της σειράς Black Mirror του Charlie Brooker έρχεται με 5 νέες, πρωτοποριακές ιστορίες και με γνωστά ονόματα να πλαισιώνουν τις αυτοτελείς ιστορίες της. Εμείς, από μέρους μας, περιμένουμε με ανυπομονησία τα νέα επεισόδια της δυστοπικής -ή άκρως προφητικής, ανάλογα πως την ερμηνεύει κανείς- σειράς.

Cine-TV Νέα

Περισσότερα spin-offs του Game of Thrones αναπτύσσονται από το HBO

Το στέλεχος του HBO Francesca Orsi τοποθετήθηκε σχετικά με το franchise του Game of Thrones, επιβεβαιώνοντας ότι όντως υπάρχουν και άλλα spin-offs που βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι κανένα από αυτά δεν είναι “υποψήφιο για το πράσινο φως της παραγωγής” ακόμη, καθώς τα πιθανά projects βρίσκονται σε κατάσταση όπου είναι ακόμη “νέα και εκκολαπτόμενα”.

Emma D’Arcy as “Princess Rhaenyra Targaryen” and Matt Smith as “Prince Daemon Targaryen”Photograph by Ollie Upton/HBOEmma D’Arcy, Matt SmithHBOHouse of the DragonSeason 1

Υπενθυμίζουμε πως μετά την ολοκλήρωση της όγδοης και τελευταίας σεζόν του Game of Thrones το 2019, το HBO αποφάσισε τη δημιουργία μιας spin-off σειράς βασισμένης στο μυθιστόρημα του George R.R. Martin Fire & Blood, με τίτλο House of the Dragon, της οποίας η δεύτερη σεζόν βρίσκεται σε στάδιο παραγωγής.

Ο Scorsese ανακοίνωσε νέα ταινία η οποία θα επικεντρώνεται στον Ιησού

Ο Martin Scorsese φέρεται να έχει αποφασίσει για τη θεματική της επόμενης ταινίας του. Ο θρυλικός σκηνοθέτης δήλωσε ότι εργάζεται επάνω σε μια νέα ταινία για τον Ιησού, με αφορμή μια -πρόσφατη- συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.

“Ανταποκρίθηκα στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: με το να φανταστώ και να γράψω το σενάριο μιας ταινίας για τον Ιησού”, δήλωσε ο σκηνοθέτης, “και είμαι έτοιμος να αρχίσω να το κάνω”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η επόμενη ταινία του.

Παράθυρο κυκλοφορίας για το Special Ops: Lioness

Η νέα σειρά του Paramount+, με πρωταγωνίστριες τις Zoe Saldaña και Nicole Kidman και δημιουργό τον Taylor Sheridan (Yellowstone), θα κυκλοφορήσει εντός του Ιουλίου του 2023. Βασισμένη σε ένα υπαρκτό πρόγραμμα της CIA, η σειρά ακολουθεί την Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira), μια σκληρή αλλά παθιασμένη νεαρή πεζοναύτη που επιλέγεται για να ενταχθεί στην ομάδα Lioness Engagement Team της CIA με στόχο να βοηθήσει στην εξουδετέρωση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης εκ των έσω.

Η Saldaña θα υποδυθεί τη Joe, τη σταθμάρχη του προγράμματος Lioness που είναι επιφορτισμένη με την εκπαίδευση, τη διαχείριση και την καθοδήγηση των -γυναικών- μυστικών πρακτόρων της. Η Nicole Kidman θα υποδύεται την Kaitlyn Meade, μία ανώτερη προϊσταμένη της CIA, η οποία έχει μακρά καριέρα στο πολιτικό παιχνίδι.

The post Cine-TV #267 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, game of thrones, ryan gosling, nicole kidman, hbo, cox, εταιρεία, δραμα, επηρεάζει, επιρροή, διλήμματα, ανιψιός, εμφάνιση, ford, women, lady, ryan, barbie, ιουνίου, apple, smith, jack, amazon, john, black, mirror, netflix, νέα, game, franchise, φως, emma, fire, blood, house, dragon, ops, zoe, taylor, yellowstone, cia, cruz, team, gameover, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κοινωνια, hbo, αυλαια, γνωμη, γυναικα, εγκεφαλικο, ηθικη, θριλερ, καριερα, λονδινο, μουσικη, ονοματα, πιεση, προγραμμα, τα νεα, ταινιες, υγεια, φως, amazon, barbie, cia, ford, game, game of thrones, ryan, αγαπη, ανιψιός, ανθρωπος, απληστια, αστεια, ατζεντα, αυτοπεποιθηση, αφελης, αφορμη, αφοσίωση, βρισκεται, γεγονοτα, γινεται, γοητευτικος, δειτε, δικη, διλήμματα, δομη, εδαφος, ευκαιρια, ηθη, εκπαιδευση, εβδομαδα, εμφάνιση, επιρροή, επηρεάζει, ερευνες, ερχεται, εταιρεία, ζωη, ιησου, κινηση, κυρια, μακρια, μυθιστορημα, νονος, ομαδα, παντα, οικογενεια, ουσιαστικα, παιδια, πιστη, πρωταγωνιστες, ρολο, σατιρα, σεζον, σεναριο, συζυγο, σειρα, σχεδια, τιμη, τρειλερ, τριτη, φτανει, φωνη, black, blood, cox, cruz, dragon, επεισοδια, franchise, fire, jack, gameover, john, house, ιουνίου, lady, mirror, μπροστα, nicole kidman, ops, παιχνιδι, ryan gosling, σκηνη, smith, ταξιδι, taylor, team, θεματα, women, zoe
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over
Cine-TV #267,