Cine-TV News #56

Star Trek: Discovery, The Mummy, Blade of the Immortal και πολλά άλλα…

Διάφορα ενδιαφέροντα trailer και νέα είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι trekkies θα έχουν τη χαρά (ή την ανησυχία) να δουν το πρώτο κανονικό υλικό από τα νέα διαστημικά ταξίδια στα πέρατα του σύμπαντος. Επίσης, o Michael Bay

δεν μπορεί να σταματήσει να μας δείχνει καινούρια trailers από το νέο του Transformers, προσπαθώντας να μας πείσει για τη μεγαλεπήβολη παραγωγή του (αλλά δύσκολα…). Ενδιαφέρον και το Blade of the Immortal του Takashi Miike, το οποίο φαίνεται να περιέχει άφθονη αιματοβαμμένη δράση με katana. Για την ανακοίνωση του remake του Scarface -και μάλιστα από τον David Ayer- τι να πρωτοσχολιάσουμε…

Trailers

The Mummy
Σκηνοθέτης: Alex Kurtzman (People Like Us)
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Annabelle Wallis, Russell Crowe, Sofia Boutella
Πρεμιέρα: 15 Ιουνίου

Ίσως κάπου να είχε αναφερθεί σε προηγούμενα trailers αλλά εμείς δεν γνωρίζαμε ότι και ο Dr. Jekyll θα είχε παρουσία στο The Mummy. Θα αποτελεί μάλλον άλλον έναν συνδετικό κρίκο για το καινούριο monster cinematic universe που ετοιμάζει η Universal. Τον ρόλο θα υποδύεται ο Russell Crowe και είναι μάλλον εύλογο να υποθέσουμε ότι, πέρα από το όνομα, ουδεμία σχέση δεν θα έχει με τον λογοτεχνικό χαρακτήρα (περισσότερο παραπέμπει σε Dr. Jekyll, Mr. Hulk…). Το trailer δεν νομίζουμε ότι μπορεί να πείσει κανέναν ότι θα είναι κάτι περισσότερο από ένα καλοκαιρινό blockbuster της λήθης.

The War of the Planet of the Apes
Σκηνοθέτης: Matt Reeves (Dawn of the Planet of the Apes)
Πρωταγωνιστούν: Woody Harrelson, Judy Greer, Andy Serkis
Πρεμιέρα: 13 Ιουλίου

Δεν τρελαινόμαστε για τη μουσική υπόκρουση, από εκεί και πέρα όμως φαίνεται ως ένα πλούσιο (σε budget) blockbuster. Έως τώρα το reboot του Πλανήτη των Πιθήκων δεν τα έχει πάει άσχημα οπότε έχουμε μία ελπίδα για μία καλή κλιμάκωση.

Blade of the Immortal (προσοχή βίαιο περιεχόμενο!)
Σκηνοθέτης: Takashi Miike (Ichi the Killer)
Πρωταγωνιστούν: Takuya Kimura, Hana Sugisaki, Sota Fukushi
Πρεμιέρα: 29 Απριλίου 2017 (Ιαπωνία)

Ο πληθωρικός Takashi Miike επιστρέφει για να μεταφέρει άλλο ένα manga στη μεγάλη οθόνη, μένοντας φυσικά πιστός στην αιματηρή απεικόνιση της βίας. Ο Manji, ένας απέθαντος σαμουράι, θα αποφασίσει να βοηθήσει την νεαρή Rin στην προσπάθειά της να εκδικηθεί τους γονείς της. Η ταινία φαίνεται να έχει ατέλειωτο μακελειό βαμμένο στα κόκκινα, κάτι που μας ψήνει ιδιαίτερα.

Transformers: The Last Knight
Σκηνοθέτης: Michael Bay (Transformers)
Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Stanley Tucci, John Turturro, Josh Duhamel
Πρεμιέρα: 22 Ιουνίου

Κάθε πλάνο μαρτυρά και από ένα εκατομμύριο δολαρίων του budget, κάθε δεύτερο πλάνο και από μία ποζεριά και κάθε τρίτο κάποια χαζομάρα από τους ηθοποιούς (η αναλογία αυτών των τριών στοιχείων ενδέχεται να είναι διαφορετική). Υποθέτουμε ότι η εμπορική του επιτυχία είναι δεδομένη. Όσον αφορά την ποιοτική του επιτυχία…

The House
Σκηνοθέτης: Andrew Jay Cohen (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Will Ferrell, Amy Poehler, Nick Kroll
Πρεμιέρα: 27 Ιουλίου

Κλασική, έξω φρενών αμερικάνικη κωμωδία, όπου οι γονείς μία νεαρής φοιτήτριας, προκειμένου να την υποστηρίξουν οικονομικά στις σπουδές της, θα χρειαστεί να ανοίξουν ένα παράνομο καζίνο στο σπίτι τους. Ξέρουμε τι να περιμένουμε από κωμωδία με τον Will Ferrell, οπότε είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για αρκετό γέλιο.

Okja
Σκηνοθέτης: Bong Joon Ho (Snowpiercer)
Πρωταγωνιστούν: An Seo Hyun, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, Paul Dano
Πρεμιέρα 28 Ιουνίου (Netflix)

Από τον Bong Joon Ho ίσως καταφέρουμε να δούμε επιτέλους την πρώτη αξιόλογη ταινία του Netflix. Το Okja θα ακολουθεί ένα κοριτσάκι, την Mija, στην προσπάθειά της να ελευθερώσει ένα τεράστιο πλάσμα, τον Okja, από μία πολυεθνική που ηγείται η Lucy Mirando (Tilda Swinton). Ο Κορεάτης σκηνοθέτης δεν είναι χθεσινός με θεματολογίες του είδους έχοντας γυρίσει στο παρελθόν το ιδιαίτερα ενδιαφέρον The Host.

Battle of the Sexes
Σκηνοθέτες: Jonathan Dayton (Little Miss Sunshine), Valerie Faris (Little Miss Sunshine)
Πρωταγωνιστούν: Steve Carell, Emma Stone
Πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Η αληθινή ιστορία του αγώνα τένις του 1973 μεταξύ των Bobby Riggs (Steve Carell) και Billie Jean King (Emma Stone), που είχε ονομαστεί ως Battle of the Sexes (Η Μάχη των Φύλων). Φυσικά εννοείται πως πίσω από τον αγώνα υπήρχε όλη η φαλλοκρατική αντίληψη περί ισχυρού φύλου, η οποία μάλλον βοήθησε στο να επιτευχθεί ρεκόρ ακροαματικότητας για τηλεοπτικό αγώνα.

The Breadwinner
Σκηνοθέτης: Nora Twomey (The Secret of Kells)
Πρωταγωνιστούν: Saara Chaudry, Laara Sadiq, Shaista Latif
Πρεμιέρα: 2017

Βασισμένο στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Deborah Ellis, το Breadwinner θα μας μεταφέρει στο Αφγανιστάν, στην ιστορία ενός κοριτσιού, το οποίο, έπειτα από τη φυλάκιση του πατέρα του από τους Ταλιμπάν, θα χρειαστεί να προσποιηθεί το αγόρι προκειμένου να βοηθήσει τη μητέρα και την αδελφή της, φέρνοντας εις πέρας διάφορες δουλειές. Μακάρι να δούμε κάτι εφάμιλλο του εξαιρετικού Persepolis.

It Came from the Desert
Σκηνοθέτης: Marko Makilaakso (Ella and Friends 2)
Πρωταγωνιστούν: Mark Arnold, Claudia Trujillo, Harry Lister Smith
Πρεμιέρα: Εντός του έτους

Ορίστε μία μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού που ήρθε από το πουθενά και μάλλον θα πάει στο… πουθενά. Το It Came from the Desert θα βασίζεται στο ομώνυμο παιχνίδι της Cinemaware που κυκλοφόρησε το 1989, αρχικά για την Amiga. Το σενάριο; τεράστια μυρμήγκια επιτίθενται σε μία επαρχιακή κωμόπολη της Αμερικής. Είπαμε, παιχνίδι του 1989.

Tour de Pharmacy
Σκηνοθεσία: Jake Szymanski (7 Days in Hell)
Πρωταγωνιστούν: Orlando Bloom, Dolph Lundgren, Will Forte
Πρεμιέρα: 8 Ιουλίου (HBO)

Mockumentary με θέμα τα αναβολικά στους αγώνες ποδηλασίας από το HBO. Είμαστε έτοιμοι για μία ξεκαρδιστική σατυρική ταινία.

Star Trek: Discovery, season 1
Πρεμιέρα: 2017 (CBS), 15 επεισόδια

Η θρυλική sci-fi σειρά επιστρέφει, φέρνοντάς μας ένα καινούριο πλήρωμα σε περιπέτειες που χρονολογούνται δέκα χρόνια πριν από τα ταξίδια του Kirk και του USS Enterprise. Ο γράφων δεν έχει καμία επαφή με το franchise (πλην των πρόσφατων ταινιών) οπότε αναμένουμε τον αγαπητό αρχισυντάκτη και τον επίσης αγαπητό Μιχαλιτσιάνο για σχολιασμό του trailer.

Black Lightning, season 1
Πρεμιέρα: 2017 (The CW)

Όπως πολύ σωστά μαντέψατε ο νέος τηλεοπτικός υπερήρωας της DC έχει τη δύναμη να μεταχειρίζεται τον ηλεκτρισμό. Έχουμε την εντύπωση πως κάπου το έχουμε ξαναδεί αυτό…

Young Sheldon, season 1
Πρεμιέρα: 2017 (CBS)

Το spin-off του Big Bang Theory που μάλλον δεν ήθελε και κανείς. Το Young Sheldon θα αποτελεί prequel της πάλαι ποτέ έξυπνης σειράς όπου θα γνωρίσουμε τον εννιάχρονο Sheldon Cooper και την οικογένειά του. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας πείθει για πιθανή αναζωογόνηση του franchise...

The Orville, season 1
Πρεμιέρα: Φθινόπωρο (Fox), 13 επεισόδια

Μάλλον δεν χρειάζεται καν να σχολιάσουμε το τι προσπαθεί να διακωμωδήσει ο Seth MacFarlane (Family Guy) στο The Orville. Ενδιαφέρον θέμα για παρωδία, όμως ο συγκεκριμένος δημιουργός (ο οποίος θα πρωταγωνιστεί παράλληλα) δεν είναι και ο πιο χαρισματικός ηθοποιός ενώ επίσης δεν τα έχει πάει και πολύ καλά στα live-action μονοπάτια με τα Ted και -ιδίως- το A Million Ways to Die in the West.

The Gifted, season 1
Πρεμιέρα: Φθινόπωρο (Fox)

Έτερη σειρά που συνδέεται με το κινηματογραφικό σύμπαν των X-Men (το φετινό Legion αποτελεί επίσης spin-off) που θα επικεντρωθεί στη σχέση δύο φυσιολογικών γονέων και των παιδιών τους, τα οποία ανακαλύπτουν ότι διαθέτουν υπερφυσικές δυνάμεις και σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυβερνητικές ομάδες, βρίσκοντας τουλάχιστον στο πλευρό τους μία μυστική ομάδα μεταλλαγμένων. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Bryan Singer, κάτι που μας αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα, όντας υπεύθυνος για τα δύο πρώτα πολύ καλά X-Men αλλά και για το απαράδεκτο, περσινό X-Men: Apocalypse (εννοείται ότι περιμένουμε σχόλιο από τον Sadshadow!).

The Alienist, season 1
Πρεμιέρα: 2017 (ΤΝΤ), 10 επεισόδια

Μεταφερόμαστε στο 1896 όπου ένας serial killer δολοφονεί εκδιδόμενα αγόρια στην Νέα Υόρκη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Luke Evans και Dakota Fanning.

Cine-TV Νέα

Σχόλια του George R. R. Martin για τα spin-offs του Game of Thrones.
Μέσω του blog του ο δημοφιλής συγγραφέας έδωσε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα επικείμενα spin-offs του τηλεοπτικού Game of Thrones. Ο Martin δήλωσε ότι απεχθάνεται τον όρο spin-off και θα προτιμούσε τα… spin-offs του Game of Thrones να χαρακτηριστούν ως “διάδοχοι της σειράς” (successor show). Δήλωσε πως συμμετέχει και ο ίδιος στη διαδικασία της παραγωγής των νέων ιστοριών, όλες εκ των οποίων αφορούν prequels, έχοντας επαφή και με τους τέσσερις συγγραφείς που έχει προσλάβει το HBO. Όσοι είχατε την ελπίδα να δείτε την ιστορία της πτώσης των Targaryen και την άνοδο του Baratheon θα απογοητευθείτε, καθώς απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας πως όταν ολοκληρώσει το A Song of Ice & Fire θα έχει εξηγήσει όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες της συγκεκριμένης επανάστασης.

Οι περιπέτειες του Gerald έρχονται στο Netflix.
Ετοιμάζεται η παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς που θα ακολουθεί τις περιπέτειες του πασίγνωστου Witcher μας. Η μόνη ουσιαστική πληροφορία που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής αφορά στη συμμετοχή του συγγραφέα των περιπετειών του Witcher, Andrzej Sapkowski, ο οποίος θα έχει το ρόλο του συμβούλου. Να θυμηθούμε ότι ο Sapkowski είχε δώσει απλά τις ευχές του στην CD Projekt δίχως να έχει την παραμικρή ανάμειξη στα παιχνίδια. Όσον αφορά την επικείμενη σειρά, θα είμαστε υπερβολικοί αν κάνουμε petition για την Kate Beckinsale ως Yennefer;

Ο David Ayer ανέλαβε το remake του Scarface.
Αρχικά να παρατηρήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γυριστεί remake μίας τόσο κορυφαίας ταινίας που από τη μία πλευρά είχε την εκπληκτική, γεμάτη νεύρο, ερμηνεία του Al Pacino και από την άλλη την ιδανική σκηνοθετική ματιά του Brian De Palma. Σε δεύτερο επίπεδο να παρατηρήσουμε την ανάθεση του remake στον David Ayer, έναν σκηνοθέτη που με το Suicide Squad έδειξε ένα από τα χειρότερα δείγματα ταινιών από όλες τις πλευρές.

Ο Tom Hardy θα υποδυθεί τον Venom.
Ο ταλαντούχος βρετανός ηθοποιός θα αναλάβει τον ρόλο του διαβόητου villain του Spider-Man σε μία ταινία όπου μάλλον δεν θα δούμε τον… Spider-Man. Λόγω του νομικού λαβυρίνθου που έχει δημιουργηθεί με διάφορους ήρωες της Marvel, τα δικαιώματα διαφόρων υπερηρώων βρίσκονται μοιρασμένα μεταξύ της Marvel Entertainment και της Sony. Αν και η συμφωνία να εμφανιστεί ο Spider-Man στο Marvel Cinematic Universe επετεύχθη, το ίδιο ενδέχεται να μην ισχύει για τον Venom, ο οποίος για την ώρα γνωρίζουμε πως δεν θα συνδέεται με τις περιπέτειες των Avengers.

Το πώς ακριβώς (και αν) θα γίνει το πάντρεμα του Venom με τον καινούριο Spider-Man αλλά χωρίς να έχει σχέση με τους Iron Man, Captain America και λοιπούς μένει να το δούμε. Την σκηνοθεσία του Venom έχει αναλάβει ο Ruben Fleischer, γνωστός από τα Zombieland και Gangster Squad με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2018.

cinetv
Keywords
news, news, cine, big bang theory, game of thrones, star trek, tom cruise, russell crowe, jake gyllenhaal, emma stone, orlando bloom, uss enterprise, big bang, family guy, the west, dakota fanning, iron man, captain america, star, trek, blade, νέα, bay, transformers, δραση, david, people, russell, sofia, monster, universe, planet, dawn, budget, reboot, hopkins, john, josh, cohen, amy, nick, gyllenhaal, paul, ιουνίου, netflix, host, miss, emma, king, secret, friends, arnold, orlando, bloom, hbo, cbs, uss, franchise, black, big, fox, guy, ted, west, legion, bryan, singer, τντ, serial, evans, dakota, game, blog, ice, fire, witcher, συμμετοχή, venom, marvel, sony, avengers, iron, zombieland, λιτσα πατερα, ιαπωνια, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, live, Star Trek Η σειρά, avengers, μακελειο, uss enterprise, hbo, αφγανισταν, εμπορικη, ευχες, ηθοποιος, θεμα, μητερα, μουσικη, μυρμηγκια, παιχνιδια, τα νεα, ωρα, big bang theory, blog, game, game of thrones, iron man, sony, the west, αγωνες, απλα, βιβλιο, γελιο, γινει, γονεις, δευτερο, δυναμη, δειτε, δειχνει, δωσει, υπαρχει, ελπιδα, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, επιτυχια, ερχονται, ιδιο, ηρωες, ισχυει, κωμωδια, κωμοπολη, λεπτομερειες, ματια, νεα υορκη, ομαδα, οθονη, οικογενεια, ονομα, οντας, ρεκορ, ρολο, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σπιτι, συμπαν, ταλιμπαν, ταξιδια, το αγορι, φυσικα, φθινοπωρο, χειροτερα, χαρα, αγορια, αγορι, amy, arnold, budget, bay, big bang, blade, bloom, bryan, big, captain america, cohen, dakota, dakota fanning, δικαιωματα, δουλειες, david, ειπαμε, emma, evans, franchise, fire, john, gyllenhaal, hopkins, host, ice, ιδιαιτερα, iron, ιουνίου, jake gyllenhaal, josh, king, legion, friends, nick, marvel, men, miss, monster, netflix, νομικου, paul, orlando bloom, orlando, ομαδες, παιχνιδι, πληροφοριες, planet, russell crowe, russell, reboot, secret, serial, singer, sofia, spider, ted, tom cruise, trek, transformers, υλικο, universe, uss, venom, west, witcher, zombieland
Τυχαία Θέματα