E3 2018 - To πρόγραμμα για τη μεγάλη γορτή του gaming

Συνεντεύξεις Τύπου, events, κάλυψη από το GameOver.

Ιούνιος. Ένας μήνας ιδιαίτερος, που για πολλές μερίδες ανθρώπων σημαίνει και εντελώς διαφορετικά πράγματα. Άλλοι βλέπουν σε αυτόν το καλοκαιράκι που έρχεται και υπόσχεται διακοπές, άλλοι βλέπουν "ζόρια" με εξεταστικές και πανελλήνιες (ή πανελλαδικές;) εξετάσεις και το "μεγάλο στοίχημα

της ζωής" (που δεν θα έπρεπε να είναι στοίχημα ζωής, ηρεμήστε παιδιά, η ζωή δίνει συνεχώς ευκαιρίες). Και για κάποιους άλλους, Ιούνιος σημαίνει "έκθεση Ε3", δηλαδή η μεγαλύτερη έκθεση videogames στον πλανήτη, όπου βλέπουμε τι ετοιμάζει η βιομηχανία για τον επόμενο χρόνο (ή χρόνια), μια εκδήλωση που μπορεί ταυτόχρονα να είναι ένα τσίρκο, που στοχεύει στον εντυπωσιασμό του κοινού και όπου όλες οι εταιρείες προσπαθούν να τραβήξουν τα βλέμματα των gamers ανά τον κόσμο με κάθε τρόπο, αλλά και μια σοβαρή πηγή πληροφόρησης για το μέλλον του μέσου.

Το GameOver θα είναι και φέτος στο Los Angeles, υπό την παρουσία του υπογράφοντος το κείμενο, όπως κάνει εδώ και 12 έτη χωρίς διακοπή (έχουμε μια υποψία ότι το GameOver είναι ένα από τα ελάχιστα "περιφερειακά" -δηλαδή μικρά- sites που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο), σε μια προσπάθεια καταγραφής όσων θα συμβούν εκεί, ενώ, όπως πάντα, μια παρέα 10 παιδιών από την ομάδα του site, θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα ξενυχτίσει για να καλύπτει από το βράδυ του Σαββάτου την επικαιρότητα που θα προκύπτει από τις συνεντεύξεις Τύπου και τις διάφορες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την εβδομάδα της έκθεσης. Έχουμε, βέβαια, μια μικρή υποψία ότι η φετινή Ε3 δεν θα είναι από τις πλουσιότερες και πιο εντυπωσιακές, αλλά παρόλα αυτά κάποιο ενδιαφέρον σίγουρα θα διαθέτει.

Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά τι θα πρέπει να περιμένετε να δείτε από τη φετινή Ε3. Το "χορό" θα ανοίξει η Electronic Arts το βράδυ του Σαββάτου 9/6, η οποία, επί της ουσίας, δεν συμμετέχει στην Ε3, αλλά διοργανώνει το "EA Play" στο Los Angeles υπό το γενικότερο πλαίσιο της εκθέσεως. Σε εντελώς διαφορετικό χώρο, στο Hollywood Paladium -αρκετά μακριά από το εκθεσιακό κέντρο του L.A.- θα δείξει τα Anthem, Battlefield V και τα παιχνίδια της σειράς EA Sports. Τη σκυτάλη από τη EA παίρνει η Microsoft το βράδυ της Κυριακής 10/6 με μια συνέντευξη Τύπου από την οποία περιμένουμε να μάθουμε πολλά για το μέλλον του Xbox, έπειτα ακολουθεί η Bethesda, που έρχεται με ενδιαφέροντα παιχνίδια (Rage 2, Fallout 76) τη Δευτέρα 11/6, και συνεχίζει η Square Enix με γεμάτη φαρέτρα (Shadow of the Tomb Raider, Kingdom Hearts 3, Dragon Quest XI, νέο παιχνίδι από την ομάδα των Deus Ex).

Ακολουθεί η Ubisoft, που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα με τα Assassin's Creed Odyssey, Division 2 και Beyond Good and Evil 2, το PC Gaming Show ελπίζουμε να δώσει αρκετό υλικό στη "master race", η Sony, με τον "αέρα" του ηγέτη της γενιάς, συνεχίζει δυναμικά με first party, AAA παιχνίδια όπως τα The Last of Us Part 2, Ghosts of Tsushima, Death Stranding, Spider-man, Dreams και VR, ενώ την αυλαία θα ρίξει η Nintendo με μια "μαγνητοσκοπημένη" παρουσίαση, όπου περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για τα Metroid Prime 4 και Super Smash Bros. για το Switch.

Το πλήρες πρόγραμμα παρουσιάσεων της E3 2018 (σε ώρα Ελλάδος)

Electronic Arts - Σάββατο 9 Ιουνίου στις 21:00Microsoft - Κυριακή 10 Ιουνίου στις 23:00Betsheda - Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 04:30Devolver Digital - Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 06:00Square Enix - Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 20:00Ubisoft - Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 23:00PC Gaming Show - Τρίτη 12 Ιουνίου στη 01:00Sony - Τρίτη 12 Ιουνίου στις 04:00Nintendo - Τρίτη 12 Ιουνίου στις 19:00

Για όλες αυτές τις συνεντεύξεις Τύπου/ media showcases έχουμε ήδη δημιουργήσει αυτόνομες σελίδες, που περιλαμβάνουν εντός τους τον επίσημο player της κάθε εταιρείας, από όπου θα προβληθεί η παρουσίαση, καθώς επίσης και το chat μας, για να παρακολουθούμε μαζί την εκάστοτε παρουσίαση και να σχολιάζουμε τα τεκταινόμενα. Τα άρθρα αυτά θα αρχίσουν να δημοσιεύονται σταδιακά στο GameOver από το Σάββατο 9 Ιουνίου, καθώς θα πλησιάζουμε προς την έναρξη της Ε3 και λίγο πριν ο υπογράφων ξεκινήσει το ταξίδι του για το Los Angeles το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την παρουσία μας εκεί, στα περίπτερα και meeting rooms της Ε3, έχουμε ήδη κλείσει πολλές και ενδιαφέρουσες συναντήσεις για να δούμε ή/ και δοκιμάσουμε παιχνίδια όπως τα The Last of Us Part 2, Shadow of the Tomb Raider, Ghosts of Tsushima, Assassin's Creed Odyssey, Rage 2, Dragon Quest XI και πολλά ακόμα. Και δεν αποκλείουμε και εκπλήξεις. Για ό,τι δούμε και παίξουμε εκεί θα υπάρξουν άμεσα videos με πρώτες εντυπώσεις, που θα μπορείτε να παρακολουθείτε στο κανάλι μας στο YouTube και στη σελίδα μας στο facebook, ενώ όταν με το καλό λήξει η έκθεση και επιστρέψουμε στην Ελλάδα, θα υπάρξουν αναλυτικές συζητήσεις σε Webcasts και, βεβαίως, άρθρα με πρώτες εντυπώσεις.

Περισσότερα για το τι περιμένουμε από τη φετινή Ε3 και τις εκτιμήσεις μας βάσει όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα, μπορείτε να ακούσετε στο Webcast #341 της Δευτέρας 4 Ιουνίου.

Σας περιμένουμε στην παρέα μας, λοιπόν, και ελπίζουμε η φετινή γιορτή του gaming να μας προσφέρει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα!

Keywords
προγραμμα, los angeles, square enix, tomb raider, deus ex, assassins creed, gameover, σημαίνει, πανελληνιες 2013, πανελλαδικες 2012, sites, site, electronic, play, hollywood, battlefield, sports, microsoft, xbox, rage, fallout, square, shadow, dragon, quest, ubisoft, odyssey, master, race, sony, party, aaa, ghosts, nintendo, super, bros, switch, ιουνίου, media, player, chat, videos, youtube, facebook, ελλαδα, αλλαγη ωρας, πανελληνιες 2011, βασεις πανελληνιων, www.facebook.com, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, πανελληνιες, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, αυλαια, παιχνιδια, πλαισιο, ωρα, aaa, chat, ghosts, microsoft, quest, sony, square enix, square, ubisoft, youtube, αρθρα, βραδυ, βρισκεται, δευτερα, δειτε, δωσει, εκθεση, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, εξετασεις, επρεπε, ερχεται, ετη, ζωη, ζωης, κειμενο, μακρια, μπορειτε, ομαδα, παντα, παιδια, παρουσιαση, πηγη, πρωι, σαββατο, σελιδες, σιγουρα, τριτη, super, battlefield, dragon, fallout, γιορτη, gameover, hollywood, ιουνιος, ιουνίου, switch, κυριακη, los angeles, media, nintendo, odyssey, sports, παιχνιδι, player, party, rage, shadow, σημαίνει, site, sites, spider, ταξιδι, tomb raider, υλικο, βεβαιως, videos, bros, electronic
Τυχαία Θέματα