F1 2020 - Review

Η F1 στην εποχή του Covid-19.

Πιστή στο ραντεβού της, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Codemasters ρίχνει στην αγορά τη νέα της πρόταση που είναι βασισμένη στον μαγικό κόσμο της Formula 1 -αν και φέτος είναι αλήθεια πως πραγματικά δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Το F1 2019 ήταν κατά την άποψη του συντάκτη μία ανεπανάληπτη εμπειρία, ολοκληρωμένη σε όλους τους τομείς. Η έλευση

του F1 2020 είναι αφενός μία καλοδεχούμενη κίνηση, αλλά από την άλλη, και για αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η δοκιμή του, είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο αίσθημα αγωνίας για το αν τελικά κάτι που είναι κορυφαίο, μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο, αποφεύγοντας να πέσει στην παγίδα της επανάληψης.

Χωρίς υπεκφυγές αλλά και υπερβολές, το F1 2020 δεν είναι ούτε ριζοσπαστικό ούτε πρωτοποριακό ούτε καν "νέο". Δυστυχώς, δεν είναι ούτε καν ένα ελάχιστο βήμα προς τα εμπρός, και υπεύθυνος για αυτό είναι ο προκάτοχός του. Πριν όμως αρχίσουν οι διαμαρτυρίες και οι γκρίνιες, είναι απαραίτητο να ειπωθεί η χρονική περίοδος στην οποία ο τίτλος διατίθεται στην αγορά. Κατά την ταπεινή μας άποψη η περυσινή πρόταση "στράγγιξε" τις κονσόλες της τρέχουσας γενιάς, και αφήνοντας για την ώρα στην άκρη τον τεχνικό τομέα, είναι πλέον εμφανές πως περαιτέρω περιθώρια για βελτιώσεις δεν υπάρχουν. Τρανή απόδειξη είναι ο φετινός τίτλος. Το F1 2020 μοιάζει υπερβολικά -σχεδόν σκανδαλιστικά- με τον προκάτοχό του, αλλά έχοντας κατά νου πως έχουμε μπροστά μας ένα ετήσιο update ενός θεσμού που επίσης έμεινε στάσιμος για έναν χρόνο σε επίπεδο αλλαγών και εξέλιξης, αυτή η ομοιότητα φαντάζει ως αναγκαστική.

Διακινδυνεύοντας μία πρόβλεψη, αυτές οι αλλαγές θα έρθουν όταν η νέα γενιά hardware κάνει την εμφάνισή της στην αγορά, και η FIA με τη σειρά της κάνει πράξη τις όποιες υποσχέσεις έχει δώσει για πλήρη αναθεώρηση σε θέματα κανονισμών και εμφάνισης των μονοθεσίων. Η περαιτέρω ισχύ ευχή όλων είναι να βοηθήσει σε μία καλύτερη ΑΙ, ίσως ακόμα και σε βελτιωμένα physics, μιας και η απεικόνιση θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο πως θα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή –κρίνοντας πάντοτε από τη δουλειά της Codemasters στον συγκεκριμένο τομέα.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι ικανά να εκτροχιάσουν το F1 2020 και να δημιουργήσουν μία αρνητική εικόνα, αλλά η φετινή έκδοση δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Ο τίτλος για ακόμα μία χρονιά συνεχίζει να κινείται στα υψηλά επίπεδα της σειράς, με τόνους από περιεχόμενο, που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο για πολλούς μήνες. Όμως, σαν μία official πρόταση είναι αναγκασμένη να προσαρμοστεί στα νέα μέτρα αλλά και την πραγματικότητα που συμβαίνει γύρω μας. Η πανδημία εννοείται πως δεν άφησε ανεπηρέαστη την αγαπημένη όλων μας F1, και το πάγωμα του πρωταθλήματος αλλά και το φτωχό αγωνιστικό ημερολόγιο, είναι κατά μία έννοια υπεύθυνες για την όποια στασιμότητα ή επανάληψη μπορεί κανείς να διακρίνει στην ψηφιακή εκδοχή της.

Το F1 2020 εκκινεί με μία υποτυπώδη εισαγωγική σκηνή και ακολουθεί όπως συνηθίζεται η δημιουργία του avatar, τόσο για το offline όσο και για το online τμήμα του τίτλου. Το κεντρικό μενού επιλογών χωρίζεται και φέτος σε καρτέλες, όπου το scrolling γίνεται για ακόμα μία φορά με τα shoulder buttons και μπορεί στην αρχή να φαίνεται κάπως πολύπλοκο, τελικά κρίνεται ως σωστά δομημένο. Με έναν έξυπνο τρόπο και όσο οι ημέρες ενασχόλησης με τον τίτλο προχωρούν, αυτόματα η κεντρική οθόνη του μενού θα ενημερώνεται με στατιστικά, ενώ στα διαθέσιμα slots θα εμφανίζονται η πρόοδος στο πρωτάθλημα, στο career mode ή ακόμα και στις online αναμετρήσεις, και με ένα απλό πάτημα του κουμπιού ο παίκτης θα συνεχίζει από εκεί που είχε μείνει την τελευταία φορά.

Οι επιλογές είναι για ακόμα μία φορά αμέτρητες και τον αρχικό ενθουσιασμό για μία γρήγορα βόλτα θα διαδεχθεί η θλίψη μιας και οι μη μυημένοι θα βρεθούν εκτός πίστας από την πρώτη κιόλας στροφή. Και κάπου εδώ ξεκινάει το μαγευτικό ταξίδι που είναι ικανό να προσφέρει το F1 2020, και που για ακόμα μια φορά καλεί ακόμα τους άπειρους παίκτες να οπλιστούν με υπομονή, και αφού διανύσουν αμέτρητα ψηφιακά χιλιόμετρα, να τολμήσουν να διεκδικήσουν μία θέση στο βάθρο των νικητών. Η Codemasters είναι μία από τις εταιρίες που έχουν αναγάγει την επιλογή αγωνιστικής καριέρας σε άλλο επίπεδο, και φέτος, όπως θα δούμε παρακάτω, πηγαίνει την όλη διαδικασία ένα βήμα παραπέρα. Ουσιαστικά είναι στην κρίση του χρήστη το πόσο καιρό θα κρατήσει το συγκεκριμένο mode, αλλά αν κάποιος θελήσει να δει τα πάντα, γνώμη μας είναι πως ένας ολόκληρος μήνας καθημερινής ενασχόλησης δεν είναι αρκετός.

Στο career mode το F1 2020 καλεί τον παίκτη να ξεκινήσει την πορεία του από την F2, ωστόσο δεν διατίθεται μία πλήρης αγωνιστική χρονιά. Έπειτα από 3 μόλις αγώνες και ανάλογα της επίδοσής του, θα ενημερωθεί για το ενδιαφέρον των ομάδων από την μεγάλη κατηγορία, που με τη σειρά τους έχουν και ανάλογες απαιτήσεις. Η μετάβαση από την F2 στην F1 δρομολογείται μάλλον βιαστικά, αλλά ακόμα και έτσι γίνεται αντιληπτή από το πρώτο δευτερόλεπτο η τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Μπορεί η σύγχρονη F1 να έχει κατηγορηθεί για πολλές αποφάσεις που έχουν αλλάξει την εικόνα του αθλήματος, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει κάτι για τα σύγχρονα – υβριδικά μονοθέσια. Ο τρόπος που επιταχύνουν και κινούνται μέσα στις στροφές είναι ανεπανάληπτος, με την κάθετη δύναμη να τα κρατάει κολλημένα στην άσφαλτο και τους ηλεκτροκινητήρες, σε συνδυασμό με τους υπετροφοδοτούμενους κινητήρες εσωτερικής καύσης, να τα εκτοξεύουν έπειτα από κάποιο apex. Αυτή η τεχνολογία φαίνεται πως έχει μεταφερθεί άψογα και στη φετινή πρόταση, αν και η εξέλιξη ενός μονοθεσίου, έστω και ψηφιακού, είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος.

Όπως συνηθίζεται, ο παίκτης καλείται να κινηθεί όσο το δυνατό ταχύτερα στην πίστα ώστε να κερδίσει πόντους εμπειρίας. Παράλληλα, φέτος -όπως και πέρυσι- σχεδόν επιβάλλεται η συμμετοχή και όλα τα practice sessions, γιατί κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες δοκιμασίες που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν το team των μηχανικών στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Αυτές οι δοκιμασίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με την επίτευξη του καλύτερου χρόνου, αλλά στηρίζονται στη σωστή χρήση του καυσίμου καθώς και στη διαχείριση των ελαστικών. Το δαιδαλώδες research and development tree δίνει μία πρώτη εικόνα του κατά πόσο μπορεί το όχημα να βελτιωθεί, και το εντυπωσιακό είναι πως ακόμα και η παραμικρή ρύθμιση ή βελτίωση γίνεται άμεσα ορατή στην άσφαλτο. Φέτος ο παίκτης καλείται να πάρει και τα ρίσκα του, δαπανώντας τα credits του, για παράδειγμα, στη χρήση εξωτικών υλικών στις βαλβίδες του κινητήρα, λύση που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε έναν και μόνο χρονομετρημένο γύρο αλλά μοιραία ως προς την αξιοπιστία του.

Η επικοινωνία με τον αρχιμηχανικό θα είναι ακατάπαυστη, ακόμα και την ώρα του αγώνα, και για ακόμα μία φορά ο παίκτης καλείται να έχει υπερβολικά γρήγορα αντανακλαστικά. Το μενού επιλογών αγώνα που εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο στο δεξί και κάτω μέρος της οθόνης είναι αρκετά εκτενές και ο παίκτης καλείται να πάρει άμεσα αποφάσεις ακόμα και όταν κινείται με 300+ χλμ/ώρα. Όμως αυτή η αμφίπλευρη επικοινωνία είναι που δίνει ζωή στον τίτλο και με έναν έξυπνο τρόπο ο παίκτης δεν θα νιώθει ποτέ πως είναι μόνος του, αλλά είναι ενεργό μέλος μιας αγωνιστικής ομάδας.

Μπορεί το career mode να αποτελεί το highlight του F1 2020, αλλά φέτος η Codemasters έκρυβε ακόμα έναν άσο στο μανίκι της. Η ενότητα My Team ξεπροβάλει αρκετά δυναμικά και παρόλο που στο παρελθόν είχε μάλλον διακριτική συμμετοχή, φέτος διεκδικεί με φόντα την προτίμηση των παικτών. Όπως μαρτυράει και το όνομα της, καλεί τον καθένα να ασχοληθεί και με το management μίας ομάδας της F1, πέρα φυσικά από την οδήγηση. Μέσα από ένα αρκετά κατατοπιστικό tutorial, ο παίκτης καλείται να επιλέξει τον βασικό χορηγό του και παράλληλα ενημερώνεται για το budget που είναι διατεθειμένος αυτός να επενδύσει. Συνήθως στο συμβόλαιο υπάρχει και κάποιος όρος, και όπως μπορεί ο καθένας να φανταστεί, όσο περισσότερα χρήματα θα φέρει αυτή η χορηγία στην ομάδα, με τόσο περισσότερο άγχος θα γεμίσει τους πάντες.

Με βάση το συνολικό ποσό, ο παίκτης επιβάλλεται να επιλέξει την εταιρία που θα τον τροφοδοτήσει με το απαραίτητο κινητήριο σύνολο, και έτσι η Honda και η Renault δείχνουν λιγότερο προσιτές και αναμενόμενα οι Ferrari και Mercedes πιο ακριβές. Βέβαια, στο συνολικό budget επιβάλλεται να συμπεριληφθεί και ο team mate, και εδώ απαιτείται ιδιαίτερη σκέψη. Έχοντας πλέον τον έλεγχο μίας ολόκληρης ομάδας, η επιλογή του δεύτερου οδηγού θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, γιατί πέρα από τις οικονομικές απαιτήσεις του, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η εμπειρία του, γιατί πρακτικά αυτός θα είναι ο άμεσος αντίπαλος του παίκτη και το βαρόμετρο της απόδοσής του. Σκοπός είναι η ομάδα να συλλέγει σε κάθε αγώνα πολύτιμους πόντους, να ικανοποιεί τον βασικό χορηγό της, και στο τέλος ο ίδιος ο παίκτης να βρίσκεται εμπρός από τον συναθλητή του. Σε αντίθετη περίπτωση οι οδηγικές του ικανότητες θα τεθούν υπό αμφισβήτηση, η απομάκρυνση από τη θέση του δεν θα μοιάζει και τόσο μακρινή και όλα αυτά εις βάρος του ενδιαφέροντος του χορηγού που μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο και να αποχωρήσει, έχοντας σαν πρόσχημα την κάτω των απαιτήσεων επίδοση της ομάδας.

Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται αρκετά έξυπνα, με την Codemasters να ανακατεύει εικόνες στατιστικών με σκηνές πραγματικής δράσης από την πίστα και γενικότερα ο τίτλος διακατέχεται από μία φινέτσα που μόνο μία επίσημη πρόταση της F1 θα μπορούσε να έχει. Αναμενόμενα, το F1 2020 δεν αναλώνεται μόνο στο παρασκήνιο, και έτσι δεν είναι τυχαίο που για ακόμα μία χρονιά η δυναμική του φαντάζει και είναι ασταμάτητη. Οι αγώνες έχουν έναν μοναδικό ρυθμό και ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ και η στρατηγική παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα κορυφαία physics έχουν μεταφερθεί ατόφια από το F1 2019, και μόνο ένα replay σε super slow ταχύτητα μπορεί να αναδείξει τη μοναδική μαεστρία με την οποία η ομάδα ανάπτυξης έχει σχεδιάσει και στη συνέχεια ρυθμίσει αυτά τα μονοθέσια να φρενάρουν και να στρίβουν, καταπονώντας τις αναρτήσεις αλλά και όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα που φέρουν. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στα ελαστικά αλλά και στον τρόπο που αυτά φθείρονται. Η γωνία κάμπερ θα πρέπει να ρυθμιστεί με προσοχή για όσο το δυνατό πιο ισορροπημένη φθορά, το πέρασμα από τα kerbs θα παίξει και αυτό τον ρόλο του, ενώ και η επιλογή της αγωνιστικής γραμμής αλλά και ο τρόπος που σταδιακά θα γίνεται ορατή, είναι μόνο μερικά από τα πολλά προτερήματα του τίτλου.

Μπορεί το F1 2020 φέτος να στάθηκε τυχερό και η κυκλοφορία του να πέφτει επάνω ακριβώς στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, αλλά παρόλα αυτά η Codemasters δεν φαίνεται να ησυχάζει. Ήδη αναμένεται το πρώτο μεγάλο update, όπου πέρα από ορισμένες αισθητικές πινελιές στα μονοθέσια –μην ξεχνάμε πως ο θεσμός δείχνει με σθένος τη στάση του ενάντια στον ρατσισμό- αναμένεται με αγωνία η προσαρμογή του συστήματος DAS της Mercedes, όπου μαζί με τα ήδη υπάρχοντα DRS και ERS, θα δυσκολέψουν τους παίκτες ακόμα περισσότερο. Η δοκιμή βασίστηκε στην έκδοση του τίτλου για το PlayStation 4 (Pro), και όπως και πέρυσι η συνολική εικόνα είναι εντυπωσιακή, τόσο σε επίπεδο απεικόνισης όσο και ρυθμού ανανέωσης της οθόνης. Η χρήση του gamepad ήταν ανέλπιστα απροβλημάτιστη, και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ο αριστερός αναλογικός μοχλός ήταν πάντοτε αμεσότατος και ακριβέστατος. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό η χρήση μίας τιμονιέρας, αλλά ακόμα και έτσι η οδήγηση ήταν μία πραγματική απόλαυση.

Το F1 2020, πέρα από τις επιλογές που αναφέρθηκαν παραπάνω, κρύβει ακόμα δύο άσους στο μανίκι του ή για να είμαστε 100% ακριβείς, τουλάχιστον έναν. Για ακόμα μία χρονιά υπάρχει η δυνατότητα ο παίκτης να βρεθεί στο cockpit αρκετών οχημάτων από το ένδοξο παρελθόν του θεσμού, και εδώ δύο είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν. Ρίχνοντας μια ματιά στο μακρινό παρελθόν είναι εντυπωσιακό το πόσο "βίαιη" ήταν η οδήγηση και ειδικά η έκρηξη των στροφών του κινητήρα σε άμεση αντιπαραβολή με την μηδαμινή προστασία του οδηγού. Η μηχανική πρόσφυση ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά, και το ευχάριστο είναι πως όλα αυτά, με κάποιες αναμενόμενες περικοπές, η Codemasters έχει καταφέρει να τα συμπεριλάβει στον τίτλο της.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ο ήχος. Το μοναδικό αγκάθι της σύγχρονης F1, η ομάδα ανάπτυξης το υπερκαλύπτει με την χροιά των αξέχαστων V12 κινητήρων, όπου με τον ανάλογο εξοπλισμό στο σπίτι, ολόκληρη η γειτονιά θα σηκωθεί στο πόδι. Η λίστα με τα οχήματα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απλά ονειρική, και παρόλο που για ακόμα μία φορά η εταιρία αρνείται να σκάψει βαθιά στο μακρινό παρελθόν του θεσμού και να προσφέρει ιστορικά οχήματα, χώρος για επιπλέον παράπονα πραγματικά δεν υπάρχει. Η δοκιμή βασίστηκε στην Schumacher Edition, ένας φόρος τιμής στον Γερμανό αθλητή, και έτσι στη λίστα προστίθενται οι Benelton B194 και B195, η καταπράσινη Jordan 191 και η Ferrari F2000, το μονοθέσιο που ξεκίνησε την χρυσή εποχή της ιταλικής ομάδας. Τα τέσσερα αυτά μονοθέσια συνοδεύονται και από το ανάλογο video, βασισμένο στην αγωνιστική πορεία του Michael Schumacher, αν και για ακόμα μία χρονιά παρατηρούνται ελλείψεις σε μονοθέσια που είτε υπήρχαν στην περυσινή έκδοση και φέτος απουσιάζουν, είτε στην αντίστοιχη του 2018.

Ο δεύτερος "άσος", όπως αυτός αναφέρθηκε προηγουμένως, αφορά το online τμήμα του F1 2020 και παρόλο που θα θέλαμε να γράψουμε τα καλύτερα, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι επί της ουσίας εφικτό. Μέχρι και την ώρα που γράφονταν το συγκεκριμένο κείμενο, πέρα από το απαράβατο εμπάργκο για τις 06/07/2020, κανένας server δεν ήταν διαθέσιμος στην Ελλάδα. Αυτή η λογική του παραλόγου συνεχίζει να υφίσταται ακόμα και εν έτει 2020, όπου μία εταιρία θέτει τον τίτλο της προς δοκιμή, ζητάει και με το δίκιο της υπομονή και διακριτικότητα, αλλά από την άλλη επιλέγει να κρατήσει κλειδωμένο μέρος της δημιουργίας της, παρέχοντας πρόσβαση σε υπερβολικά μικρή μερίδα του Τύπου. Για λόγους ενημέρωσης και μόνο είναι αναγκαίο να τονιστεί πως το online τμήμα του F1 2020 αποτελεί πρακτικά την e-sports ενότητα του επίσημου θεσμού, και όπως ακριβώς συμβαίνει και με το GT Sport, καλεί τους παίκτες να αποδείξουν την αξία τους και να ανέβουν στην παγκόσμια κατάταξη, κερδίζοντας μία θέση στην elite των ψηφιακών οδηγών.

Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μας γύρω από το F1 2020 και θέλοντας να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, πιστεύουμε ότι ο τίτλος της Codemasters είναι ολοκληρωμένος και τεχνικά άρτιος, και όλοι οι φίλοι της F1 επιβάλλεται να τον δοκιμάσουν. Και πώς θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό όταν πρακτικά βασίζεται τόσο απροκάλυπτα στον προκάτοχο του. Παράλληλα, όμως, αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημά του. Κατά μία έννοια πέφτει στην παγίδα του ετήσιου update, και αυτό που δυσαρεστεί λιγάκι είναι πως δεν έχει τον ίδιο βαθμό εξέλιξης με αυτόν που είδαμει στο F1 2019 σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ίσως να φταίει το γεγονός πως το hardware πλέον δεν είναι πλέον επαρκές. Ίσως η στασιμότητα του ίδιου του θεσμού να επηρέασε σε κάποιον βαθμό την Codemasters, που με τη σειρά της έχει "καλομάθει" το κοινό της σε κορυφαίες προτάσεις.

To F1 2020 κυκλοφορεί από τις 10 Ιουλίου για PS4, PC και Xbox One. To review βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS4.

pcps4xbox one
Keywords
formula 1, playstation 4, xbox one, codemasters, νέα, update, fia, ισχύ, συγκεκριμένο, official, ημερολόγιο, avatar, offline, online, slots, θλίψη, συμμετοχή, practice, team, tree, λύση, budget, honda, renault, ferrari, mercedes, replay, super, slow, das, drs, playstation, pro, βομβα mall, schumacher, jordan, video, server, ελλαδα, υφίσταται, sport, elite, ps4, xbox, κινηση στους δρομους, αξια, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, playstation 4, ημερολόγιο, θλίψη, βημα, γνωμη, γωνια, δουλεια, εικονες, ηχος, νεα μετρα, περιοδος, σθενος, σωτηρια, ωρα, formula 1, honda, ps4, sport, αγορα, αγχος, αγωνες, αγωνια, απλα, βοηθηματα, βρισκεται, γεγονος, γειτονια, γινει, γινεται, δεδομενο, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δειχνει, δωσει, ευχαριστο, υπαρχει, ειπωθει, εκκινηση, εκρηξη, ελαστικα, εννοια, εμφάνιση, εξελιξη, επικοινωνια, εποχη, εταιρια, τεχνολογια, εξυπνο, ζωη, ιδιο, υπηρχαν, υπομονη, υφίσταται, εικονα, κειμενο, κινηση, λύση, ματια, μηνες, μνεια, νεα γενια, ομαδα, παντα, οδηγηση, οθονη, ονομα, ορος, ουσιαστικα, οχηματων, οχηματα, οχημα, πονοκεφαλος, ραντεβου, βαρομετρο, ρυθμιση, ρολο, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκεψεις, σκηνες, σπιτι, τμημα, τιτλος, ισχύ, φυσικα, φθορα, φοντα, φταιει, φορα, χρυση, ψηφιακη, avatar, super, budget, codemasters, das, δικιο, drs, εξυπνα, elite, φιλοι, fia, server, γερμανο, ιδιαιτερο, υβριδικα, jordan, χροια, μεινει, μια ματια, μια φορα, μοιαζει, μπροστα, official, offline, sports, practice, renault, replay, schumacher, σκηνη, slots, slow, ταξιδι, team, online, tree, τυχερο, update, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα