PS5: Τα περιφερειακά που θα είναι συμβατά από το PS4

Wireless Headsets, VR Aim, DualShock 4, εν μέρει, κ.α.

Η Sony ανακοίνωσε, μέσα από το PlayStation Blog τη λίστα με τα ήδη υπάρχοντα περιφερειακά του PS4 που θα είναι συμβατά και με την κονσόλα για την επόμενη γενιά, το PlayStation 5.

Ακολουθεί

η σχετική λίστα.

Ειδικά περιφερειακά, όπως είναι τα racing wheels και arcade/ flight sticks, θα λειτουργούν με τίτλους του PS5 και με τους υποστηριζόμενους τίτλους του PS4Τα Platinum και Gold Wireless Headsets, καθώς και τα αντίστοιχα third-party, που ενσωματώνουν υποδοχή USB ή audio jack (εξαίρεση αποτελεί το The Headset Companion App).Το χειριστήριο του PS4 (DualShock 4), καθώς και αντίστοιχα third-party χειριστήρια θα λειτουργούν με τους υποστηριζόμενους τίτλους του PS4 (*)Τα PS Move Motion και VR Aim Controller θα λειτουργούν και στο PS5 με τους υποστηριζόμενους τίτλους του PSVR.

Υπενθυμίζουμε ότι στα παραπάνω περιφερειακά του PS4 που θα υποστηρίζουν συμβατότητα με το PS5, συμπεριλαμβάνεται και το ίδιο το PSVR, όπως έχει επιβεβαιώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του PlayStation, Jim Ryan. Αυτό που έγινε πρόσφατα γνωστό, είναι πως για τη λειτουργία της PlayStation Camera στη νέα κονσόλα της Sony, θα απαιτείται η χρήση ειδικού αντάπτορα που θα παρέχεται εντελώς δωρεάν από την εταιρεία στους κατόχους PSVR.

Η Sony σημειώνει ότι ενδέχεται να μην υπάρχει συμβατότητα με το PS5 για όλα τα επίσημα, ήδη υπάρχοντα περιφερειακά του PlayStation, προτείνοντας στην κοινότητα να ελέγχει με τη βοήθεια των κατασκευαστών για τη συμβατότητα των προϊόντων τους που ενδέχεται να αναφέρεται στην νέα της κονσόλα ή σε επιλεγμένους τίτλους.

(*)Το DualShock 4 δεν θα υποστηρίζεται για τους τίτλους του PS5, καθώς η Sony ισχυρίζεται πως τα νέα παιχνίδια θα πρέπει να επωφελούνται πλήρως από τα νέα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του νέου συστήματος, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του χειριστηρίου DualSence.

ps4PS5
Keywords
Τυχαία Θέματα