Sony WF-C500 | Review

Σε ό,τι αφορά τις συσκευές ήχου η Sony είναι μια εταιρεία που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού η τεχνογνωσία της στον τομέα των ακουστικών είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτή τη φορά η ιαπωνική εταιρεία δείχνει αυτήν την τεχνογνωσία με τα οικονομικά αλλά απίστευτα ποιοτικά wireless ακουστικά WF-C500. Με τα earbuds WF-C500 η Sony

προσπαθεί να κάνει πιο προσιτή κάποια από την πραγματική ασύρματη εμπειρία σε μια εντελώς πιο επιθετική τιμή από αυτή που τείνει να ανταγωνίζεται.

Φυσικά, τα WF-C500 δεν είναι τα πιο πολυτελή earbus από την εκτεταμένη γκάμα ακουστικών της Sony – αλλά όσον αφορά τα βασικά χαρακτηριστικά τους, και έπειτα από μια εβδομάδα παρεά μαζί τους, διαπιστώσαμε ότι τα θετικά στοιχεία ξεπερνούν τα αρνητικά σε τεράστιο βαθμό.

Τα WF-C500 χρησιμοποιούν Bluetooth 5.0 για ασύρματη σύνδεση με smartphones, tablets και άλλες συσκεύες, και είναι συμβατά με κωδικοποιητές SBC και AAC. Διαθέτουν ένα ζευγάρι dynamic drivers νεοδυμίου 5,8 mm, πλήρους εμβέλειας, που προσφέρουν πλούσιο και βαθύ ήχο για την κατηγορία τους. Τα WF-C500 έχουν διάρκεια μπαταρίας δέκα ωρών στα ίδια τα ακουστικά, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό για προϊόν αυτής της τιμής, ενώ η θήκη αποθήκευσης και φόρτισης προσφέρει άλλη μια πλήρη φόρτιση, φτάνοντας έτσι σε ένα σύνολο 20 ωρών.

Τοποθετώντας τα πίσω στη θήκη τους για μόλις 10 λεπτά, ωστόσο, θα έχουν φόρτιση για ακόμα μια ώρα περίπου. Πρέπει όμως να πούμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Ο έλεγχος των WF-C500 είναι εφικτός με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. Η εφαρμογή «Headphones Connect» της Sony εκτός από πολλές επιλογές ρύθμισης του ήχου και βελτίωση των επιδόσεων, έχει επίσης πολλές λειτουργίες δεύτερης κατηγορίας. Εδώ, για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το αποκλειστικό κύκλωμα «DSEE» της Sony – αυτό το Digital Sound Enhancement Engine υποτίθεται ότι μπορεί να αναβαθμίσει τα τυπικά αρχεία ήχου σε κάτι που προσεγγίζει την ποιότητα «hi-res». Αξίζει να αναφερθεί ότι δίνεται η δυνατότητα να κάνετε τις δικές σας συγκρίσεις για να διαπιστώσετε την αποτελεσματικότητά του.

Η εφαρμογή αυτή είναι επίσης συμβατή με τον αλγόριθμο χωρικού ήχου 360 Reality Audio της Sony, δίνοντας τη δυνατότητα φωτογράφησης των αυτιών του χρήστη και εν συνεχεία καλιμπραρίσματος του ήχου ανάλογα με αυτό το σχήμα. Έχοντας βαθμολογία IPX4 για αντοχή στην υγρασία και στο ελαφρύ βρέξιμο από υγρά, καθώς και συνδεσιμότητα «fast pair» με smartphones και «swift pair» με υπολογιστές Windows 10, διαπιστώσαμε ότι τα WF-C500 δεν μας δημιούργησαν κανένα απολύτως πρόβλημα με τις συσκευές που επιχειρήσαμε να τα συνδέσουμε.

Στα 5,4 γραμμάρια ανά ακουστικό, τα WF-C500 είναι εύκολα στη χρήση καθώς και πολύ άνετα για σχεδόν κάθε σχήμα αυτιού– και χάρη στην παρεχόμενη επιλογή ελαστικών άκρων και τη συμπαγή φύση του σχεδιασμού τους, διαπιστώσαμε ότι τα ακουστικά παραμένουν στη θέση τους ακόμα και υπό συνθήκες γρήγορου βηματισμού, τρεξίματος ή άλλης μορφής άσκησης. Ακριβώς όπως τα ίδια τα ακουστικά, η θήκη φόρτισης είναι άρτιας ποιότητας και έχει την αίσθηση ότι έχει κατασκευαστεί για να αντέχει σε κακουχίες.

Τα WF-C500 διαθέτουν απόλυτα ισορροπημένη απόδοση ήχου, την οποία, και μέσω του app που αναφέραμε παραπάνω, μπορεί ο καθένας να ρυθμίσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Σίγουρα δε διαθέτουν το μεγαλύτερο εύρος από άποψη κλίμακας και μπάσου όμως παρ’ όλα κάνουν αξιοπρεπέστατη δουλειά σε ό,τι αφορά την απόδοση. Συνολικά, η ισορροπία που έχει πετύχει η Sony εδώ είναι αξιέπαινη, εντυπωσιακή και ευχάριστη.

Τα Sony WF-C500 διαθέτουν στο έξω μέρος κάθε ακουστικού ένα στρογγυλό κουμπί, τα οποία λειτουργούν ως controller για τις βασικές ενέργειες του χρήστη. Με το πάτημα αυτών αλλάζουμε ή παγώνουμε το τραγούδι, απαντάμε σε κλήσεις, ελέγχουμε το επίπεδο του ήχου καθώς επίσης και χρησιμοποιούμε Digital Assistants (Siri, Google Assistant). Διαπιστ΄ωσαμε ότι η χρήση των κουμπιών αυτών είναι εύκολη, δεν πατιούνται από λάθος, αλλά δεν απαιτούν και δύναμη για να πατηθούν ώστε να προκαλούν ενόχληση στο αυτί.

Στα ακουστικά αυτά η Sony κατάφερε να φέρει πολλά από αυτά που κάνουν τα ακριβά ασύρματα in-ear ακουστικά της τόσο επιτυχημένα χωρίς, προφανώς, να μειώσει την ποιότητά τους σε τεράστιο βαθμό, δίνοντας έτσι μια εξαιρετική εναλλακτική σε όποιον αναζητά τέτοια ακουστικά αλλά δεν επιθυμεί να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Σίγουρα τα Sony WF-C500 μπορούν να βελτιωθούν σε αρκετούς τομείς (κυρίως στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας), αλλά θα είναι σίγουρα δύσκολο να βρείτε πιο άνετο και εύκολο στη χρήση ζευγάρι καθώς και να συναντήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή ελέγχου.

Τα Sony WF-C500 είναι ήδη διαθέσιμα με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 100 ευρώ, ωστόσο μπορείτε να τα βρείτε πολύ φθηνότερα σε πολλά καταστήματα.

The post Sony WF-C500 | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα