Spartan Gear: Aspis 4 | Review

To Spartan Gear Aspis 4 θα μπορούσε να είναι το ιδανικό χειριστήριο για όσους θα ήθελαν τα χαρακτηριστικά του Sony DualShock 4 και του Xbox Controller σε ένα χειριστήριο. Στη θεωρία ακούγεται εξαιρετική μια τέτοια υλοποίηση, στην περίπτωση όμως του Aspis 4 υπάρχουν μειονεκτήματα, αφού δεν υιοθετεί

όλες τις λειτουργίες των δύο αυτών αγαπημένων controllers. Βέβαια, αν αναλογιστούμε και την χαμηλότερη τιμή του Aspis 4, μπορούμε να δικαιολογήσουμε τις συγκεκριμένες ελλείψεις.

Το χειριστήριο μπορεί να συνδεθεί ασύρματα & ενσύρματα με το PlayStation 4, αλλά μόνο ενσύρματα με το PC, μέσω του καλωδίου USB Type A σε USB-C που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Ο σχεδιασμός και η διάταξη των κουμπιών, D-pad και μοχλών είναι ίδιος με αυτόν του DualShock 4.

Εκεί που διαφοροποιείται είναι στα triggers, τα οποία είναι σαν του Xbox Controller, στο touchpad, το οποίο δουλεύει ως κουμπί χωρίς touch controls, καθώς και στην προσθήκη δύο κουμπιών MR και ML στο πίσω μέρος για μακροεντολές. Πέρα από την απουσία του touch, το Aspis 4 δεν διαθέτει ούτε αισθητήρες κίνησης. Τέλος, το χειριστήριο είναι εξοπλισμένο με ένα ηχείο και μία θύρα 3.5mm για ακουστικά.

Η γενικότερη αίσθηση στο χέρι είναι θετική, με καλό βάρος, ανάγλυφες λαβές, οι οποίες οδηγούν σε μία lightbar που καταλαμβάνει τον χώρο πάνω από τους μοχλούς, ενώ τα κουμπιά έχουν οπίσθιο φωτισμό LED ακολουθώντας τα χρώματα του Xbox. Θα λέγαμε ότι κατά την χρήση του μας θύμισε έντονα το Xbox Controller παρά την αρχική εντύπωση που δίνει λόγω της διάταξης του.

Οι αναλογικοί μοχλοί του διαθέτουν ακρίβεια, ίσως θα θέλαμε λίγη μεγαλύτερη αντίσταση, αλλά και αυτό είναι σχετικό γιατί ο κάθε παίκτης έχει και διαφορετικές προτιμήσεις. Εκεί που εντοπίσαμε αδυναμία ήταν στο D-pad, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις μετέφερε διπλές εντολές την ώρα του gameplay ενώ πατάγαμε μόνο ένα κουμπί.

Όσον αφορά την αυτονομία του, θεωρούμε ότι μπορεί να αγγίξει τις 6 με 8 ώρες, ανάλογα πάντα τη χρήση του, τον τίτλο και το πόσο είναι φορτισμένο. Μιλώντας για φόρτιση, είναι δύσκολο να κρίνουμε το πόση ώρα χρειάζεται για να φορτίσει το χειριστήριο πλήρως, διότι η ένδειξη της μπαταρίας δεν σταματάει ποτέ να ανεβοκατεβαίνει ακόμα και αν έχει φορτιστεί πλήρως.

Κλείνοντας, αναλογιζόμενοι τη χαμηλή τιμή του και τις ελλείψεις του, θα λέγαμε ότι το Spartan Gear Aspis 4 αποτελεί μια προσιτή εναλλακτική για δεύτερο χειριστήριο στο PlayStation 4 ή στο PC για όσους δεν θέλουν να δώσουν τα σχεδόν διπλάσια χρήματα για να πάρουν το Sony DualShock 4. Ελπίζουμε ότι μελλοντικά θα δούμε μια πιο ακριβή έκδοση του Aspis με όλα τα features από το Sony DualShock 4, καθώς θεωρούμε ότι θα αποτελούσε μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση στον χώρο.

To Spartan Gear Aspis 4 είναι ήδη διαθέσιμο στα καταστήματα με προτεινόμενη τιμή τα 39,99 ευρώ. Το δείγμα της δοκιμή μας, στάλθηκε στο GameOver από την Enarxis Dynamic Media.

The post Spartan Gear: Aspis 4 | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα