Tesla Force – Mini Review

Όταν ο Nikola Tesla συνάντησε τον HP Lovecraft.

To Tesla Force είναι ένα roguelite twin-stick shooter και αποτελεί το sequel του Tesla Vs Lovecraft που είχε κυκλοφορήσει το 2018. Η ιστορία του τίτλου ξεκινάει με τον Nikola Tesla να ανοίγει κατά λάθος μια πύλη στον πύργο Wardenclyffe και να περνάνε μέσα από αυτήν

τέρατα από άλλη διάσταση. Μέσα σε αυτόν τον χαμό εμφανίζεται ξαφνικά η Marie Curie, εξηγεί στον Tesla ότι έκανε μεγάλο λάθος, o οποίος με τη σειρά του παίρνει μια καραμπίνα και αρχίζει να σκοτώνει ό,τι κινείται. Ναι, το σενάριο είναι τόσο τρελό όσο διαβάζετε και δεν θεωρούμε ότι χωράει και περαιτέρω ανάλυση.

Ο παίκτης, λοιπόν, μπορεί να διαλέξει αρχικά τον Tesla και την Curie, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να ξεκλειδώσει άλλους δύο χαρακτήρες, τους HP Lovecraft και Mary Shelley. To gameplay του είναι σαν όλα τα άλλα twin-stick shooters, η μάχη είναι γρήγορη, και το shooting ικανοποιητικό. Βασικά στοιχεία του gameplay αποτελούν το dodge, το οποίο γίνεται ουσιαστικά μέσω μιας teleportation συσκευής, επιτρέποντας την εύκολη κίνηση μέσα κάθε επίπεδο, καθώς και ένα mech, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αφού συλλέξουμε όλα τα κομμάτια σε κάθε επίπεδο.

Μιλώντας για επίπεδα, ο τίτλος έχει procedural generated levels, τα οποία όμως μετά από λίγο μοιάζουν ίδια χωρίς να προσφέρουν έξτρα ποικιλία, ενώ οι αποστολές είναι γρήγορες και κρατάνε λίγο χρονικά. Οι στόχοι που καλούμαστε να εκπληρώσουμε περιλαμβάνουν το κλείσιμο rifts, όπου πρέπει να καθόμαστε σε μια περιοχή για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να κλείσουν, η επισκευή μηχανημάτων συλλέγοντας τα κομμάτια τους, που εμφανίζονται τυχαία στο επίπεδο, και η τοπογράφηση hives, όπου πρέπει να επιβιώσουμε απέναντι στις ορδές των εχθρών για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όπως καταλαβαίνετε, μετά από τρία με τέσσερα runs οι αποστολές γίνονται βαρετές και επαναλαμβανόμενες, αφού έχουν τους ίδιους στόχους κάθε φορά, αλλά λόγω του ότι ποτέ δεν ξέρουμε ποια θα είναι η έκβαση, το ενδιαφέρον διατηρείται έως έναν βαθμό. Ο τίτλος διαθέτει τρία chapters, ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Όταν χάνουμε, τότε επιστρέφουμε πίσω στον πύργο, χάνοντας τα όποια bonus είχαμε μαζέψει από τις επιτυχημένες αποστολές, και μπορούμε να αγοράσουμε όπλα, να αναβαθμίσουμε perks και ικανότητες. Επιστρέφοντας στον χάρτη, ξεκινάμε ουσιαστικά μια καινούργια διαδρομή, κάθε φορά με διαφορετικά procedural generated levels, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό boss.

Όσον αφορά στον τεχνικό τομέα δεν συναντήσαμε προβλήματα, το loading ήταν άμεσο, ενώ γίνεται και μια σχετική αξιοποίηση των adaptive triggers του DualSense. Το art direction έχει ένα ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς λόγω του μεγέθους του UI, των εχθρών και των περιοχών είναι δύσκολο να διακρίνουμε τη δουλειά που έχει γίνει. Ο τίτλος υποστηρίζει local co-op τεσσάρων παικτών, ενώ δεν διαθέτει κάποια μορφή online co-op.

Κλείνοντας τις εντυπώσεις μας από το Tesla Force, θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα twin-stick shooter που παρά την χαμηλή τιμή του, θα σας κρατήσει ελάχιστες ώρες απασχολημένους, αφού οι επαναλαμβανόμενες αποστολές κουράζουν σχετικά γρήγορα, ενώ δεν έχει και αρκετό περιεχόμενο ή μεγάλη διαφοροποίηση στο gameplay ώστε να σας διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για περισσότερο.

To Tesla Force κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC και PS5 από τις 24/11/20. Το review βασίστηκε σε κωδικό για τα PS4/ PS5 που λάβαμε από τον εκδότη του, την 10tons.

The post Tesla Force – Mini Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα