Ubisoft: Το μέλλον του gaming μέσω του Cloud

Ο CEO της εταιρίας αποκαλύπτει το όραμά του για το μέλλον.

Ένας από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς αρκετών gamers τα τελευταία χρόνια είναι το cloud gaming και το πώς αυτό θα αλλάξει ή όχι τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια ή ακόμη και τα ίδια τα παιχνίδια. Η παραπάνω συζήτηση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, με αρκετές εταιρίες του χώρου να έχουν ήδη εκφράσει τη πρόθεσή για μία σταδιακή μετάβαση στο cloud

μοντέλο, με πρόσφατο παράδειγμα την ΕΑ, ενώ πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε η φήμη πως η Microsoft ετοιμάζει μία αποκλειστικά cloud έκδοση της κονσόλας της για την επόμενη γενιά. Η Ubisoft είναι ακόμη ένας publisher που εκφράζει δημοσίως την άποψή του πως το μέλλον του gaming βρίσκεται στο "σύννεφο", όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Yves Guillemot, CEO της γαλλικής εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε στα πλαίσια της ChinaJoy στη Shangai, ο Guillemot στάθηκε σε τρία στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα διαμορφώσουν το μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών. Το πρώτο από αυτά δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το cloud gaming, με τον Guillemot να αναφέρει πως εξαιτίας αυτού οι κόσμοι των παιχνιδιών θα είναι πιο πυκνά "γεμάτοι" και τα παιχνίδια θα παραμένουν "ενεργά" για περισσότερα χρόνια.

Χαρακτηριστικά, υποστηρίζει πως τα video games θα είναι πιο διαδραστικά και πως "τεράστιοι υπολογιστές θα τρέχουν τις προσομοιώσεις/ υπολογισμούς". Δεύτερο στοιχείο που θα έχει μεγάλη επίδραση στον τρόπο με τον οποίο παίζουμε, είναι η αλλαγή του interface ανάμεσα στον παίκτη και το μηχάνημα. Η "ΑΑΑ" βιομηχανία, σύμφωνα με τον Guillemot, θα αλλάξει ριζικά από τη στιγμή που όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν. Το τρίτο και τελευταίο στοιχείο που θα επηρεάσει τα βιντεοπαιχνίδια στο μέλλον είναι η τεχνολογία blockchain, μέσω της οποίας οι παίκτες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ασφαλείς συναλλαγές με άλλα άτομα μέσα σε παιχνίδια, πουλώντας υλικό το οποίο έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Ο Guillemot πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες θα γίνουν "μέτοχοι" στα παιχνίδια της Ubisoft.

Ο Guillemot τονίζει πως οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με "έξυπνα" παιχνίδια, τα οποία θα αναγνωρίζουν τη συμπεριφορά τους και θα τους δίνουν τις κατάλληλες αναδράσεις, είτε μέσω του κόσμου τους είτε μέσω των NPCs που θα συναντούν. Φυσικά, το παραπάνω είναι μόνο η αρχή, αφού αυτές οι εμπειρίες θα γίνονται όλο και περισσότερο διαδραστικές και ενδιαφέρουσες, με τους παίκτες να μπορούν να ασχοληθούν με αυτά τα βιντεοπαιχνίδια μέσω ενός κινητού, ενός tablet ή οποιασδήποτε οθόνης. Αυτό θα δώσει στους παίκτες την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη των παιχνιδιών, ενώ ταυτόχρονα θα διασκεδάζουν.

pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα