Αφαίρεση του “Xbox Live” από τους όρους χρήσης της Microsoft

Ακόμα ένα πιθανό βήμα προς το δωρεάν multiplayer στην επομένη γενιά. [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Η Microsoft έχει αρχίσει να αφαιρεί τις αναφορές στο Xbox Live από τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών της, οδηγώντας σε νέες εικασίες ότι το online multiplayer ενδέχεται να είναι δωρεάν στο Xbox Series

X.

Θυμίζουμε ότι από τον περασμένο μήνα έχει διακοπεί η πώληση των συνδρομών 12 μηνών για το Xbox Live Gold, τροφοδοτώντας περαιτέρω τις εικασίες καθώς φαίνεται ότι η Microsoft δεν θέλει άτομα να εγγραφούν στην υπηρεσία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Xbox Live Gold αποτελεί μέρος της εμπειρίας Xbox από το 2002, αλλά με τη Microsoft να προσπαθεί να αποκτήσει ένα πιο φιλικό προς τον καταναλωτή πρόσωπο, πηγαίνοντας στην επόμενη γενιά των μηχανημάτων της, δεν φαίνεται απίθανο να αποσύρει την υπηρεσία.

Επιπλέον, όταν ανακοινώθηκε ότι το multiplayer κομμάτι του Halo Infinite θα ακολουθήσει ένα free-to-play μοντέλο, η εταιρεία χρησιμοποίησε την διατύπωση "Halo is for everyone", υπονοώντας ότι οποιοσδήποτε με Xbox θα μπορεί να παίξει το multiplayer κομμάτι του τίτλου. Η Microsoft προωθεί ολοένα και περισσότερο τη συνδρομή Xbox Game Pass, προσθέτοντας το Project xCloud στη συνδρομή από τον επόμενο μήνα, και έχοντας ως δεδομένο μια κανονική ροή εισοδήματος από το Xbox Game Pass, ίσως είναι διατεθειμένη να παραιτηθεί από την απαίτηση ύπαρξης συνδρομής για multiplayer.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή, μέχρι να αποφασίσει να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της η Microsoft.

Xbox Live is now referred to as "Xbox online service" in Microsoft's Services Agreement https://t.co/6AvJucbReq

There's been rumors and speculation lately that Xbox Live Gold may go away soon pic.twitter.com/PVFqesUFyo

— Wario64 (@Wario64) August 4, 2020

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]
Η Microsoft θέλοντας να ξεδιαλύνει την κατάσταση, δήλωσε στο VGC τα παρακάτω:

"Η ενημέρωση του" Xbox online service" στο Service Agreement της Microsoft αναφέρεται στην υποκείμενη υπηρεσία Xbox που περιλαμβάνει λειτουργίες όπως cross-save και αιτήματα φίλων. Αυτό το language update προορίζεται να διακρίνει αυτήν την υποκείμενη υπηρεσία και την επί πληρωμή συνδρομή του Xbox Live Gold. Δεν γίνονται αλλαγές στην εμπειρία της Xbox Live Gold υπηρεσίας”.

Η αλήθεια είναι ότι τα παραπάνω φαίνεται να ξεκαθαρίζουν λίγο τα πράγματα, αν και δεν εξετάζει εάν το Xbox Live Gold θα διακοπεί εντελώς, απλώς ότι "δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην εμπειρία του Xbox Live Gold”. Οπότε θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε υπομονή, περιμένοντας τις ανακοινώσεις της Microsoft.

xbox oneXbox One Series X
Keywords
Τυχαία Θέματα