Ε3 2017 - Συνέντευξη Τύπου ΕΑ

Με λιγοστές εκπλήξεις και σίγουρα πατήματα έγινε η αρχή της E3 από την EA.

To Σάββατο 10 Ιουνίου στις 22:00 ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσει η επίσημη παρουσίαση της Electronic Arts, το EA Play 2017, που δεν ανήκει μεν στην Ε3, αλλά πρακτικά υπόκειται στο γενικότερο πλαίσιο της έκθεσης και δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για την Ε3. Από την EA περιμένουμε πληροφορίες για τα Star

Wars Battlefront II, Need for Speed Payback, FIFA 18 και πολλά άλλα.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τον player για να παρακολουθήσετε το show της ΕΑ, ενώ μετά το τέλος του θα προστεθεί άρθρο με συγκεντρωμένες τις πιο σημαντικές πληροφορίες.

UPDATE

Η EA ξεκίνησε μάλλον συντηρητικά -αν και σίγουρα όχι αδύναμα- τον χορό της E3. Η αρχή έγινε με το Madden 18 υπό τους live ήχους τυμπανοκρουστών επί σκηνής, υπενθυμίζοντάς μας τη δυναμικότητα του αθλήματος στην Αμερική (όσο κι αν δεν παίρνουμε μυρωδιά για την ύπαρξή του προς τα μέρη μας). Όπως φαίνεται το πείραμα του story mode στο FIFA 17 έπιασε τόπο καθώς ανάλογο story mode, ονόματι Long Shot, έχει προστεθεί και στο Madden 18.

Σειρά πήρε το Battlefield 1, όπου ο Andrew Gulotta (producer της DICE) μας υπενθύμισε περιχαρής τα 20 εκατομμύρια παικτών που πέφτουν στα ψηφιακά χαρακώματα ενώ ένα γρήγορο μοντάζ από επιφωνήματα διαφόρων youtubers κατά την ενασχόλησή τους με το παιχνίδι ήρθε για να μας (απο)δείξει το πόσο διασκεδαστικό παραμένει. Σύντομα το πολεμικό θέατρο του Battlefield 1 θα εμπλουτιστεί με δύο καινούριους νυχτερινούς χάρτες που θα διατεθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έκαστος. Αυτή θα είναι μόνο η αρχή του εμπλουτισμού καθώς τον Αύγουστο θα έρθει το In the Name of the Tsar, το πρώτο μεγάλο expansion που θα περιέχει έξι χάρτες στο Ρωσικό μέτωπο, συνοδευόμενοι από καινούριου χαρακτήρες και όπλα.

Κάπου εδώ ήρθε ένα μικρό διάλειμμα από την ανακοίνωση παιχνιδιών ώστε να δοθεί η απαραίτητη προβολή της competitive σκηνής των FIFA και Madden, με εικόνες από διάφορα τουρνουά που περιείχαν και ορισμένες, γεμάτες ένταση, δραματικές σκηνές (μα να σηκωθεί να φύγει χωρίς να δώσει χειραψία στον ανταγωνιστή του!). Μετά την competitive σκηνής τι πιο φυσικό από το να πάρει τα σκήπτρα το FIFA 18, έχοντας ως μπροστάρη σε βίντεο τον Cristiano Ronaldo με στολή motion capture να επιδεικνύει την υψηλή τεχνική του στο πλαστικό χόρτο.

Έτερο μεγάλο όνομα του FIFA έχει γίνει -όπως φαίνεται- και ο Alex Hunter, πρωταγωνιστής του περυσινού παιχνιδιού, έχοντας περίοπτη θέση μέσω ενός σύντομου mockumentary, με επικεφαλίδες περιοδικών και σχολιασμό από πραγματικούς δημοσιογράφους και αθλητές. Όπως είναι φυσικό, θα δούμε την επιστροφή του και στο φετινό story mode του FIFA 18 (The Journey 2;). Την σκυτάλη πήρε ο youtuber Jesse (γενικά πολύ προώθηση στους youtubers από την EA) ώστε να μας παρουσιάσει το Need for Speed: Payback αλλά και να μας προσφέρει παράλληλα μία ισχυρή υποψηφιότητα για μία τις πιο άβολες σκηνές της φετινής E3 (φανερά τρακαρισμένος μπροστά από την κάμερα παρολίγον να μην μπορέσει να αρθρώσει κουβέντα).

Το Payback θα φέρει το δικό του story mode, το οποίο μάλλον θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια από αυτό του Need for Speed: The Run του 2011. Κατά την παρουσίασή του κάπου ακούστηκαν οι λέξεις open world, ενώ η δυνατότητα να βρίσκουμε παλιά αυτοκίνητα στον χάρτη, τα οποία θα μπορούμε να τα επισκευάσουμε, μάλλον οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ενός ανοιχτού κόσμου.

Αφήνοντας για λίγο τις παραγωγές εκατομμυρίων, επόμενος καλεσμένος ήταν ο Josef Fares της νεοσύστατης Hazelight, μίας σουηδικής ομάδας με μέλη που ήταν υπεύθυνα για το εξαιρετικό Brothers: A Tale of Two Sons. Σε πλήρη αντίθεση με τους υπόλοιπους παρουσιαστές ο Fares αξίζει συγχαρητήρια για το αυθόρμητο στυλ του και το φυσικό πάθος που έβγαζε στην σκηνή για την προώθηση του A Way Out. Στο παρθενικό ξεκίνημα της Hazelight θα χρειαστεί να συνεργαστούμε με έναν δεύτερο παίκτη ώστε να οδηγήσουμε τους Vincent και Leo στην απόδραση από μία φυλακή. Το μεγάλο στοίχημα του παιχνιδιού θα είναι η αποκλειστικά coop φύση του (split screen ή online), με τον Fares να υπόσχεται ότι θα είναι μία αξέχαστη εμπειρία (ελεύθερη μετάφραση του kick ass).

Έπειτα από το A Way Out επιστρέψαμε στα μεγαθήρια με την EA να πλέκει -λίγο πολύ- το εγκώμιο για το Project Scorpio, υποστηρίζοντας την τέλεια απόδοση που θα έχει το νέο Madden στην καινούρια κονσόλα της Microsoft. Στη συνέχεια ήρθε η λακωνική αποκάλυψη του νέου project της Bioware, το φουτουριστικό Anthem, gameplay του οποίου θα παρουσιαστεί στη συνέντευξη τύπου της Microsoft. Λέτε να αλλάζουν λίγο οι άνεμοι μεταξύ PlayStation και Xbox;

Τον χορό των αθλητικών παιχνιδιών έκλεισε η επιστροφή του NBA Live, το οποίο αναμφίβολα έχει πολλά να αποδείξει έπειτα από το μετριότατο προπέρσινο NBA Live του 2015. Λίγο πριν έρθουμε στο μεγάλο φινάλε, το EA Access μας υποσχέθηκε διάφορους δωρεάν τίτλους στο Origin καθώς και δωρεάν demo (θα μπορούσαν να είναι επί πληρωμή;) για το PS4 εντός της εβδομάδας. Φυσικά το Battlefront 2 είχε την τιμητική θέση του κλεισίματος της EA. Η γοητευτική Janina Gavankar, πρωταγωνίστρια του story mode, ήρθε για να μας μοιράσει τον ενθουσιασμό της για τον νέο τίτλο της DICE.

Σύμφωνα με την Gavankar, το Battlefront 2 θα έχει τριπλάσιο περιεχόμενο σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο της σειράς, θα περιέχει ένα story mode που θα εκτυλίσσεται μεταξύ του Force Awakens και του αναμενόμενου The Last Jedi ενώ επίσης θα περιέχει τη δυνατότητα για online διαστημικές μάχες. Κατάλληλη στιγμή ώστε να επανέρθουν οι youtubers, ώστε να μας πούνε από πρώτο χέρι για τις εντυπώσεις τους αλλά και για τη συμμετοχή τους στα playtestings στα κεντρικά της DICE.

Κάπου εδώ η EA μας αποχαιρέτησε, αφήνοντας στο background τις online μάχες του Battlefront 2, ένα παιχνίδι που σαφέστατα αποτελεί τη φετινή της ναυαρχίδα. Με λίγα λόγια, ο αμερικάνικος κολοσσός αρκέστηκε στις σίγουρες επιτυχίες της για την συνέντευξη Τύπου (ακόμα και το Anthem το άφησε για την Microsoft), δίνοντάς μας τουλάχιστον απτές εικόνες από τους επερχόμενους τίτλους της, κάτι που το προτιμούμε από τα tech demos και τα concepts που μας έδειχνε τα προηγούμενα έτη. Είχαμε την ελπίδα ότι θα βλέπαμε και τον Star Wars τίτλο της Visceral αλλά μάλλον θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για την E3 του 2018…

Keywords
Τυχαία Θέματα