Επιβεβαιώθηκε το σκάνδαλο με τις Team Cards του FIFA 21

«Ένας ή περισσότεροι» λογαριασμοί εργαζομένων έχουν χρησιμοποιηθεί για την πώληση καρτών του FIFA 21 Ultimate Team στη μαύρη αγορά, έχοντας ως στόχο το κέρδος, επιβεβαίωσε η EA. Θυμίζουμε ότι κυκλοφορούσαν φήμες ότι διάφοροι λογαριασμοί υπαλλήλων της EA, χρησιμοποιήθηκαν για κερδοσκοπία μέσω της πώλησης καρτών του FUT, με την εταιρεία να ανταποκρίνεται ξεκινώντας έρευνα για παράνομη

δραστηριότητα.

“Φαίνεται ότι ένας ή περισσότεροι EA λογαριασμοί, είτε παραβιάστηκαν είτε χρησιμοποιήθηκαν με ‘έναν μη κατάλληλο τρόπο’ από κάποιον εντός της EA, αποκτώντας απευθείας αντικείμενα σε αυτούς τους μεμονωμένους λογαριασμούς”, γράφει η EA σε μια επίσημη δήλωση της. “Η αρχική έρευνά μας δείχνει μια δραστηριότητα που γεννά ερωτήματα, η οποία περιλαμβάνει έναν πολύ μικρό αριθμό λογαριασμών και αντικειμένων. Αν και δεν είναι μεγάλος αριθμός, εάν αποδειχθούν αυτοί οι ισχυρισμοί, αυτή η δραστηριότητα είναι απαράδεκτη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα αφοσιωμένα μέλη της κοινότητάς μας που ανέδειξαν το ζήτημα στην προσοχή μας τόσο γρήγορα”.

Η EA προσθέτει ότι “ξεκίνησε μια αυστηρή έρευνα, αναζητώντας πώς μπορεί να συνέβη αυτό και εντοπίζοντας τους λογαριασμούς που έχουν λάβει το εν λόγω περιεχόμενο μέσω αυτής της παράνομης μεθόδου”. Σε άλλο σημείο η δήλωση λέει: “Θα κάνουμε μόνιμο ban στους λογαριασμούς που θα αναγνωριστούν ότι παρέλαβαν αντικείμενα με αδικαιολόγητο τρόπο, και έχουμε αναστείλει κάθε παραχώρηση διακριτικού περιεχομένου για αόριστο χρονικό διάστημα”.

Προφανώς, το σκάνδαλο πώλησης των FUT καρτών περιλαμβάνει μερικές από τις πιο σπάνιες και πιο πολυπόθητες Icon και Team of the Year κάρτες του FIFA 21, οι οποίες φαίνεται να πωλούνται για πάνω από 1.000 ευρώ, το οποίο πλέον επιβεβαιώνεται ότι έχει πραγματοποιηθεί από υπαλλήλους της EA (ή από παραβιασμένους ΕΑ λογαριασμούς).

“Όταν ολοκληρωθεί η έρευνά μας, θα λάβουμε μέτρα εναντίον οποιουδήποτε υπαλλήλου που βρέθηκε ότι συμμετείχε σε αυτήν τη δραστηριότητα. Τυχόν στοιχεία που παραχωρούνται μέσω αυτής της παράνομης δραστηριότητας θα αφαιρεθούν από το οικοσύστημα FUT και η EA θα κάνει ban οριστικά κάθε παίκτη που είναι γνωστό ότι έχει αποκτήσει περιεχόμενο μέσω αυτών των μέσων.

Η δήλωση της EA συνεχίζει: “Γνωρίζουμε ότι η εμπιστοσύνη των κοινοτήτων μας είναι κερδοφόρα και βασίζεται σε αρχές του Fair Play. Αυτή η παράνομη δραστηριότητα κλονίζει αυτήν την εμπιστοσύνη. Έχουμε επίσης ξεκαθαρίσει από τη δημιουργία του Ultimate Team ότι τα αντικείμενα δεν μπορούν να ανταλλάσσονται εκτός του παιχνιδιού μας, και αυτό είναι το κλειδί για το πώς διατηρούμε το παιχνίδι μας ασφαλές από χειραγώγηση. Αυτό είναι επίσης παραβίαση αυτής της αρχής – και δεν θα το αφήσουμε να σταθεί”.

Η δήλωση καταλήγει στο συμπέρασμα: “Για άλλη μια φορά, εκτιμούμε και εκτιμούμε ιδιαίτερα τη δέσμευση και την υποστήριξη της κοινότητας του FIFA για να βοηθηθούμε στον εντοπισμό αυτού του ζητήματος και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ενημερώσεις καθώς η έρευνα προχωρά”.

The post Επιβεβαιώθηκε το σκάνδαλο με τις Team Cards του FIFA 21 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα