Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι σχεδιάζει να μειώσει κατά 4,5% το εργατικό της δυναμικό

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει περίπου 10.000 άτομα του εργατικού δυναμικού της, επηρεάζοντας περίπου το 4,5% των 220.000 εργαζομένων της εταιρείας. Οι απολύσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρίτου οικονομικού τριμήνου, στις 31 Μαρτίου, 2023.

Σύμφωνα με τη Microsoft, οι περικοπές έρχονται “ως μια απάντηση στις μακροοικονομικές συνθήκες και στις μεταβαλλόμενες προτεραιότητες των πελατών”, με αναφορές να υποδηλώνουν ότι η

πλειονότητα των απολύσεων θα επηρεάσει το τμήμα μηχανικών (engineering division) της εταιρείας.

Είναι προς το παρόν άγνωστο εάν οι απολύσεις θα επηρεάσουν τους υπαλλήλους στο τμήμα Xbox της Microsoft, αν και περίπου 1.000 άτομα απολύθηκαν ήδη από το τμήμα, τον Οκτώβριο του 2022. Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, σχολίασε σε σχετικό μήνυμα που έστειλε στο προσωπικό πως “αυτές είναι οι δύσκολες επιλογές που κάναμε κατά τη διάρκεια της 47χρονης ιστορίας μας για να παραμείνουμε μια ισχυρή εταιρεία σε αυτόν τον κλάδο που δεν συγχωρεί οποιονδήποτε δεν προσαρμόζεται στις αλλαγές (platform shifts)”.

“Ζούμε εποχές σημαντικών αλλαγών και καθώς συναντώ πελάτες και συνεργάτες, μερικά πράγματα είναι ξεκάθαρα”, συνεχίζει το μήνυμα. “Πρώτον, καθώς είδαμε τους πελάτες να επιταχύνουν τις ψηφιακές δαπάνες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τώρα τους βλέπουμε να βελτιστοποιούν τις ψηφιακές τους δαπάνες για να κάνουν περισσότερα με λιγότερα. Βλέπουμε επίσης οργανισμούς σε κάθε κλάδο και γεωγραφικό τομέα να είναι προσεκτικοί καθώς ορισμένα μέρη του κόσμου βρίσκονται σε ύφεση και άλλα μέρη προβλέπουν μια ανάλογη ύφεση”.

Όσο για το πώς θα επηρεαστεί το υπόλοιπο gaming κομμάτι της εταιρείας, , το Bloomberg αναφέρει ότι τόσο η Bethesda όσο και η 343 Industries έχουν επηρεαστεί, ενώ το Kotaku προσθέτει ότι η δημιουργός του Gears, The Coalition χάνει επίσης προσωπικό. Σε ένα ξεχωριστό tweet, ο Jason Schreier του Bloomberg ισχυρίζεται ότι η 343 Industries έχει “χτυπηθεί σκληρά”. Το είδος της θέσης που κατείχαν αυτοί που απολύονται δεν είναι γνωστό. Σύμφωνα με επίσημες καταθέσεις, τουλάχιστον 878 εργαζόμενοι που “αποχωρούν” βρίσκονται στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία τόσο της Microsoft όσο και του Xbox.

Τέλος, σύμφωνα με τον  Jason Schreier, ο Joseph Staten, head of creative του Halo Infinite, o ο οποίος είχε μπει στις τάξεις της 343 το 2020 για να βοηθήσει στην κυκλοφορία του Halo Infinite, αποχωρεί από το studio ανάπτυξης για να επανέλθει στο Xbox Game Studios Publishing.

The post Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι σχεδιάζει να μειώσει κατά 4,5% το εργατικό της δυναμικό appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα