Η Nordisk Games απέκτησε πλήρως την Supermassive Games

Το βρετανικό studio ανάπτυξης, Supermassive Games, έγινε γνωστό ότι εξαγοράστηκε πλήρως από τη δανική εταιρεία Nordisk Games.

Να θυμίσουμε ότι η Nordisk Games, που αποτελεί ένα τμήμα της Nordisk Film, είχε αποκτήσει για πρώτη φορά ένα μερίδιο (περίπου το 30,7%) της Supermassive Games

την περασμένη χρονιά, και τώρα έχει εξαγοράσει πλήρως το βραβευμένο με BAFTA studio ανάπτυξης των 300 ατόμων.

“Έχει περάσει λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από τότε που η Nordisk Games έκανε μια αρχική επένδυση στην Supermassive Games και το όραμά μας για το μέλλον. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διαπιστώσαμε ότι μοιραζόμαστε πολλές σημαντικές αξίες με τον Mikkel και την ομάδα του και πιστεύουμε ότι αυτές οι αξίες είναι εξίσου σημαντικές για τους υπάρχοντες εμπορικούς μας συνεργάτες, τους οποίους θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε”, αναφέρει ο CEO της Supermassive Games, Pete Samuels.

“Έχοντας μια τόσο θετική εμπειρία τον περασμένο χρόνο, δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση όταν η Nordisk Games θέλησε να διερευνήσει το ενδεχόμενο της αύξησης της επένδυσής της. Έχουμε μια συναρπαστική και φιλόδοξη στρατηγική ανάπτυξης για τη Supermassive Games, και η ιδιοκτησία από τη Nordisk Games απλώς την ενισχύει. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το πού θα μας οδηγήσει η ασφάλεια που προσφέρει αυτή η συνεργασία και η συνεχής πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Nordisk Games”.

Η Nordisk Games έχει υπό την ομπρέλα της τη δημιουργό των Just Cause, Avalanche Studios, και κατέχει επίσης το 40% του ισπανικού στούντιο MercurySteam, του δημιουργού πίσω από το πρόσφατο Metroid Dread.

“Τη χρονιά που δουλέψαμε μαζί με τον Pete και τον Joe και ολόκληρη την ομάδα της Supermassive, μας ήταν ξεκάθαρο το ποσό των ταλέντων τους, καθώς και πόσες δυνατότητες υπάρχουν να αναπτύξουμε περαιτέρω τα είδη παιχνιδιών ιστορίας και αφήγησης που υπερέχουν”, δήλωσε ο CEO της Nordisk Games, Mikkel Weider. “Με την απόκτηση του 100% του studio, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την υποστήριξη μας στην ομάδα, και το πιο σημαντικό, να συνεχίσουμε την εξαιρετική σχέση εργασίας που έχουμε μαζί τους”.

Η Supermassive Games ιδρύθηκε το 2008, αλλά με την ανάπτυξη και κυκλοφορία του horror τίτλου Until Dawn το 2015, έγινε ευρέως γνωστή. Έκτοτε έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη της horror σειράς The Dark Pictures Anthology, καθώς και στην πρόσφατη κυκλοφορία του The Quarry.

The post Η Nordisk Games απέκτησε πλήρως την Supermassive Games appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα