Νέο studio ανάπτυξης από τον Tomonobu Itagaki

Ο Tomonobu Itagaki, ο δημιουργός του Dead or Alive και σκηνοθέτης στον αποκλειστικό τίτλο για το πρώτο Xbox, Ninja Gaiden το 2004, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου studio ανάπτυξης, με την επωνυμία “Itagaki Games”.

Ο Itagaki πραγματοποίησε την παραπάνω ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, δημοσιεύοντας την πλήρη συνέντευξή του

που παραχώρησε στο Bloomberg για το επετειακό άρθρο των 20 χρονων του Xbox, συμπεριλαμβάνοντας απαντήσεις που δεν είχε συμπεριλάβει το Bloomberg λόγο περιορισμού χαρακτήρων.

“Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δίδασκα την δουλειά στους νεώτερους, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι θέλω να δημιουργήσω ξανά ένα παιχνίδι και μόλις δημιούργησα μια εταιρεία για αυτόν τον σκοπό”, αναφέρει ο Itagaki απαντώντας σε μια ερώτηση που τον ρωτούσε με τι είχε ως ασχολία μέχρι πρόσφατα.

Άλλο σημείο ρωτήθηκε αν θα ήθελε να τον “αποκτήσει” η Microsoft, δεδομένης της ιστορίας του στην ανάπτυξη αποκλειστικών παιχνιδιών για το Xbox. Με τον Itagaki να απαντά:

“Χαχα, θα ξεκινήσω και πάλι με ερωτήσεις που έκανα στον Seamus πριν από δύο δεκαετίες. Τότε, τον ρώτησα, είσαι σίγουρος ότι θα νικήσεις το PS2; Είπε ναι. Το Xbox ονομάζεται “Project Midway” και θα κερδίσω την υπεροχή με αυτό. Γι ‘αυτό τον εμπιστεύτηκα και δημιούργησα αποκλειστικά παιχνίδια για Xbox για περίπου 10 χρόνια”.

“Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε, και δημιούργησα τη δική μου εταιρεία, Itagaki Games, η οποία δεν είναι η Tecmo, ούτε η Valhalla. Γνωρίζω ότι η Microsoft εξακολουθεί να είναι επιθετική. Αν επικοινωνήσουν μαζί μου, θα είναι τιμή για μένα”.

Να θυμίσουμε ότι τελευταίος τίτλος του Tomonobu Itagaki ως σκηνοθέτης ήταν το Devil’s Third –ένας Wii U exclusive τίτλος-, το οποίο κυκλοφόρησε επτά χρόνια μετά το Ninja Gaiden II για το Xbox 360.

The post Νέο studio ανάπτυξης από τον Tomonobu Itagaki appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα