Οι μέτοχοι της Activision Blizzard ενέκριναν την εξαγορά από τη Microsoft

Στις αρχές του χρόνου η Microsoft ανακίνωσε ότι θα προβεί στην εξαγορά της Activision Blizzard έναντι, περίπου, 70 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πολλά ήταν όμως τα εμπόδια που ακόμα και τώρα αποτρέπουν απ’ το να γίνει 100% πραγματικότητα αυτή η εξαγορά. Ένα από αυτά ξεπεράστηκε αυτές τις μέρες.

Οι μέτοχοι της Activision Blizzard είχαν ένα ειδικό meeting που μίλησαν μόνο γι’ αυτό το θέμα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το 98% των μετόχων είναι θετικοί σε αυτή την εξαγορά.

Ο CEO

της Activision Blizzard, Bobby Kotick, είπε για την απόφαση των μετόχων: “Η σημερινή υποστηρικτική ψηφοφορία για την εξαγορά από τους μετόχους μας επιβεβαιώνει ότι, μαζί με τη Microsoft, θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση (στην αγορά) και θα δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αξία για τους παίκτες μας, ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους υπαλλήλους μας και θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο να γίνουμε παράδειγμα φιλοξενίας και σεβασμού σαν επαγγελματικό περιβάλλον”. 

Παρόλα αυτά η εξαγορά δεν έχει κλείσει ακόμα. Ένα μεγάλο “αγκάθι” σε αυτή είναι η έρευνα που γίνεται αυτή τη στιγμή από τη Federal Trade Commission της Αμερικής. Αν αυτή δεν δώσει το πράσινο φως για την εξαγορά, η Microsoft δεν θα μπορέσει να προσθέσει στο “οπλοστάσιό” της τα studio της Activision Blizzard. Αν όλα πάνε όπως τα θέλουν οι δύο μεγάλες εταιρείες, η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2023, που λήγει και το οικονομικό έτος της Microsoft

Τα νέα από την Activision Blizzard δεν σταματούν εδώ. Η εταιρεία αποκάλυψε το επίσημο logo για το Call of Duty Modern Warfare 2. Φήμες ακούγονταν εδώ και καιρό ότι το επόμενο κεφάλαιο της σειράς θα είναι η συνέχεια του Modern Warfare του 2019 αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που έχουμε επίσημη τοποθέτηση/ επιβεβαίωση ότι όντως ο τίτλος είναι αυτός. Η πληροφορία ήρθε από τον επίσημο λογαριασμό της Infinity Ward στο Twitter όπου το studio έκανε ένα post με το logo και το hashtag #ModernWarfare2.

The post Οι μέτοχοι της Activision Blizzard ενέκριναν την εξαγορά από τη Microsoft appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα