2013 Review: Τα Top 5 της χρονιάς

Οι σημαντικότερες ειδήσεις και τα κορυφαία games της χρονιάς που μας πέρασε.

Η κυκλοφορία των PS4 και Xbox One αποτέλεσε -όπως ήταν αναμενόμενο- το σημαντικότερο γεγονός στην βιομηχανία των video games. Επίσης, τo gaming γενικότερα

εξελίχθηκε αυτή την χρονιά, καθώς με τις δυνατότητες των νέων κονσολών το streaming αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας μας. Εν τω μεταξύ, όπως και πέρυσι, είδαμε σημαντική άνοδο των free-to-play games, καθώς κυκλοφόρησαν σημαντικές δημιουργίες του χώρου όπως το DotA 2, το Path of Exile και το Neverwinter.

Όσον αφορά τα games που ξεχώρισαν, για μία ακόμη χρονιά, οι developers μας παρουσίασαν δεκάδες sequels και αρκετά prequels. Στην πράξη ελάχιστα εξ' αυτών κατάφεραν να διακριθούν, καθώς δημιουργίες όπως το Dead Space 3, το Crysis 3 και το Gears of War: Judgment δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουν το hype που είχε αναπτυχθεί γύρω από το όνομά τους.

Ακολουθούν αναλυτικά τα Top 5 των σημαντικότερων ειδήσεων για φέτος, έτσι όπως τις κατέγραψε το GameWorld:

Top 5 Sony Stories


Νο5: Μείωση τιμής PS Vita
Στην press conference της στα πλαίσια της Gamescom η Sony ανακοίνωσε την μείωση της τιμής της φορητής κονσόλας. Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την κυκλοφορία περισσότερων παιχνιδιών για το PS Vita κάνει ιδιαίτερα ελκυστική την απόκτηση της κονσόλας την δεδομένη χρονική στιγμή και το πιο πιθανό είναι ότι μέσα στο 2014 θα δούμε να μειώνεται η ψαλίδα με το 3DS.

No4: PlayStation Vita TV
To PS Vita TV κοστίζει μόλις 99 δολάρια και κυκλοφορεί από τα μέσα Νοεμβρίου στην Ιαπωνία. Το gadget αυτό σας επιτρέπει να παίξετε τίτλους του PS Vita ή του PS4 μέσω της εφαρμογής remote play στην τηλεόρασή σας. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η διάθεσή του στην Ευρώπη, παρόλα αυτά το πιο πιθανό είναι ότι τον επόμενο χρόνο θα το δούμε να κυκλοφορεί και στα μέρη μας.

Νο3: Remote play των τίτλων του PS4 στο PS Vita
H συγκεκριμένη εφαρμογή ανακηρύσσει το PS Vita ως το απόλυτο companion device για τη νέα κονσόλα της Sony, αφού μέσω αυτής μπορείτε να παίξετε τους τίτλους του στην οθόνη της φορητής κονσόλας. Συν τις άλλοις, σε αρκετά games θα υποστηρίζονται second screen λειτουργίες παρόμοιες με αυτές που έχουμε δει στο Wii U με το GamePad.

No2: Αποκάλυψη του PlayStation 4
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Mark Cerny, μας παρουσίασε τον διάδοχο του PS3. Την παράσταση έκλεψαν πάντως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PS4, το οποίο ανακοινώθηκε ότι θα είναι εφοδιασμένο με 8GB RAM DDR5 μνήμη με σχεδόν διπλάσιο bandwith από την αντίστοιχη του Xbox One. Επιπλέον, ο Cerny, ο αρχιτέκτονας της κονσόλας, υποσχέθηκε πως το PS4 θα λύσει τα χέρια των developers χάρις στην προσιτή αρχιτεκτονική του. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι στην βιομηχανία των video games κατά παράδοση οι κονσόλες που είναι πιο εύκολες στον προγραμματισμό είναι και αυτές που καταφέρνουν να υπερισχύσουν.

Νο1: Κυκλοφορία του PS4
Στις 15 Νοεμβρίου στην Αμερική και στις 29 Νοεμβρίου στην Ευρώπη αντίστοιχα διατέθηκε το PlayStation 4, το οποίο θα λέγαμε ότι έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων στην gaming κοινότητα. Ο διάδοχος του PS3 σημείωσε με το καλημέρα τεράστια εμπορική επιτυχία, επιβεβαιώνοντας το τεράστιο hype που είχε δημιουργηθεί γύρω από αυτόν τους προηγούμενους μήνες. Κάτι αντίστοιχο είδαμε και στην χώρα μας, όπου το PS4 κυκλοφόρησε στις 13 Δεκεμβρίου και πολύ σύντομα εξαφανίστηκε από τα ράφια των καταστημάτων.

{youtube}6FGUceQcIyA|500|300{/youtube}

Top 5 Microsoft Stories

Νο5: Χωρίς exclusives το Xbox 360
Σε μία χρονιά που για το PS3 είδαμε σημαντικά exclusives όπως το The Last of Us και το Beyond: Two Souls η Microsoft εγκατέλειψε στην τύχη του το Xbox 360. Η αμερικανική εταιρεία είναι γεγονός ότι έριξε μεγαλύτερο βάρος στην πλαισίωση του Xbox One με περισσότερους αποκλειστικούς τίτλους, παρόλα αυτά με την συγκεκριμένη κίνηση έδωσε την απαραίτητη ώθηση στο PS3 να ξεπεράσει σε πωλήσεις το Xbox 360. Ουσιαστικά το μόνο ηχηρό exclusive που είδαμε φέτος για την κονσόλα της Microsoft είναι το Gears of War: Judgment, το οποίο σημειωτέον παρουσιάστηκε πολύ κατώτερο των προσδοκιών μας.

Νο4: Αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών της Microsoft
Ο αμερικανικός-κολοσσός είχε ένα δύσκολο καλοκαίρι καθώς τον Ιούλιο αποχώρησε ο Don Mattrick, o πρόεδρος του τμήματος Interactive Entertainment Business, στον οποίο χρεώθηκε πάντως ένα μέρος των απογοητευτικών πρώτων εντυπώσεων από το Xbox One. Επιπλέον, τον Αύγουστο ο Steve Ballmer, ο διάδοχος του Bill Gates στην ηγεσία της Microsoft, ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2014 θα εγκαταλείψει την εταιρεία.

Νο3: Αποκάλυψη του Xbox One
Στις 21 Μαϊού η Microsoft μας αποκάλυψε τον διάδοχο του Xbox 360. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η παρουσίαση της Microsoft μας άφησε ανάμικτες εντυπώσεις, καθώς δόθηκε πολύ μεγάλο βάρος στο Kinect 2.0 και στις υπόλοιπες εφαρμογές της κονσόλας και λιγότερο στους τίτλους που θα το πλαισιώσουν. Τουλάχιστον ανακοινώθηκαν δύο exclusives το Forza Motorsport 5 και το Quantum Break.

No2: Οι "κωλοτούμπες" της Microsoft
Το περασμένο καλοκαίρι η αμερικανική εταιρεία μας παρουσίασε το όραμά της για το Xbox One, το οποίο πάντως προκάλεσε αντιδράσεις σε μία τεράστια μερίδα παικτών. Τα κυριότερα παράπονα εκφράστηκαν για την πολιτική της εταιρείας σχετικά με τα μεταχειρισμένα, το περίφημο always online, αλλά και την υποχρεωτική χρήση του Kinect. Βλέποντας πως η Sony είχε ήδη αρχίσει να κερδίζει τις εντυπώσεις η Microsoft αναγκάστηκε να αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις της και να πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών καταργώντας τους παραπάνω περιορισμούς στο Xbox One.

No1: Κυκλοφορία του Xbox One
Στις 22 Νοεμβρίου η Microsoft διέθεσε τη νέα κονσόλα της στην Αμερική και σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποιώντας ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό λανσάρισμα. Πολύ σύντομα το Xbox One, όπως συνέβη και στην περίπτωση του PS4, έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων αποδεικνύοντας πως παρά το υποδεέστερο hardware του είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει στην κούρσα της όγδοης γενιάς κονσολών. Το αν θα καταφέρει να μπει σε θέση οδηγού θα το δούμε μέσα στο 2014, αν και σίγουρα ο ανταγωνισμός με την Sony είναι αυτή την φορά πολύ μεγαλύτερος.

{youtube}lbrmAsxJPv4|500|300{/youtube}

Top 5 Nintendo Stories

Νο5: Τίτλοι τέλους για το Wii
Τον περασμένο Οκτώβριο ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η παραγωγή της κονσόλας σταματά. Το Wii αποτέλεσε την πιο εμπορικά επιτυχημένη οικιακή κονσόλα της Nintendo, ενώ στο σύνολο των κονσολών (οικιακών και φορητών) που έχει κατασκευάσει η Ιαπωνική εταιρία βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από τα Game Boy και Game Boy Advance. Είναι γεγονός πάντως πως το 2013 η Nintendo δεν εκμεταλλεύτηκε την τεράστια βάση χρηστών του Wii κυκλοφορώντας νέους τίτλους για την κονσόλα.

Νο4: Wii Mini
Η Nintendo ακολούθησε το παράδειγμα της Sony με το Super Slim PS3 και κυκλοφόρησε φέτος μια λεπτότερη και ελαφρύτερη έκδοση του δημοφιλούς Wii. To Wii Mini κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου στην Ευρώπη σε μία αρκετά χαμηλότερη τιμή, αν και δεν περιελάμβανε όλες τις λειτουργίες της πρωτότυπης κονσόλας όπως Wi-fi σύνδεση στο internet και backwards compatibility με το GameCube.

No3: Ενοποίηση του Nintendo Network στα Wii U και 3DS
To πρόσφατο system update που έλαβε χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου αποτελεί δίχως αμφιβολία το σημαντικότερο για το 3DS. Οι σημαντικότερες αλλαγές που έφερε ήταν η ενσωμάτωση της εφαρμογής Miiverse στην φορητή κονσόλας, αλλά και η ενοποίηση του Nintendo Network για τις κονσόλες της Nintendo. Πλέον μπορείτε να κάνετε login με το Nintendo Network ID σας σε αμφότερες τις κονσόλες και κατ' επέκταση να έχετε έναν λογαριασμό για τις αγορές που κάνετε μέσω των Wii U και 3DS eShop αντίστοιχα.

Νο2: Μείωση τιμής Wii U
To τελευταίο τρίμηνο του 2013 η Nintendo πήρε την γενναία απόφαση να μειώσει την τιμή της κονσόλας ευελπιστώντας να τονώσει τις πωλήσεις της. Η μείωση της τιμής ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε κυμαίνεται από τα 50 έως και το 70 ευρώ και αν μη τι άλλο σε κάποιες χώρες όπως την Ιαπωνία είχε σημαντικό αντίκτυπο. Ελπίζουμε πάντως πως μέσα στο 2014 θα δούμε περισσότερα third-party exclusives για την κονσόλα της Nintendo, καθώς αυτό εξακολουθεί να είναι το παράπονο της μεγαλύτερης μερίδας χρηστών της.

Νο1: Κυκλοφορία του 2DS
Θέλοντας να προσφέρει μια budget έκδοση της δημοφιλούς κονσόλας της η Nintendo λάνσαρε το αμφιλεγόμενο 2DS. Το 2DS έχει την διπλή οθόνη του 3DS, ακριβώς τα ίδια controls και την touchscreen. Οι δύο βασικές διαφορές του είναι ότι δεν έχει 3D και δεν διαθέτει το κλασικό πορτάκι με το οποίο διπλώνει το 3DS. Υπάρχει επίσης κανονικά συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi αν θέλετε να παίξετε online games.

{youtube}sAExBTWIp3M|500|300{/youtube}

Top 5 PS3/PS4 Exclusives

No5: Gran Turismo 6 (8.0), Killzone: Shadow Fall (8.0)
To 2013 έκλεισε ιδανικά για την Sony, καθώς πρόσφερε στους κατόχους του PS3, ένα ακόμη αξιόλογο exclusive. Ο λόγος γίνεται για το Gran Turismo 6 που παρά τις όποιες αδυναμίες, αλλά και τις αμφιλεγόμενες μικροσυναλλαγές του αποδεικνύεται εξαιρετικά εθιστικό. Με δεδομένο ότι το Forza Motorport 5 δεν ήρθε φέτος στην χώρα μας, το Gran Turismo 6 κερδίζει με το σπαθί του τον τίτλο του καλύτερου Racing Simulator της χρονιάς.

Στην πέμπτη ισοβαθμεί και το Killzone: Shadow Fall για το PS4, το οποίο δίχως αμφιβολία αποτελεί το πιο "ηχηρό" exclusive από το launch line-up της κονσόλας. Η Guerilla Games με το καλημέρα μας δείχνει ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων του PlayStation 4, καθώς τουλάχιστον στον οπτικό τομέα το νέο Killzone είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

No4: Beyond: Two Souls (8.3)
Μετά την τεράστια επιτυχία του Heavy Eain η Quantic Dream επέστρεψε φέτος με ένα ακόμη exclusive για την κονσόλα της Sony. Ξεπερνώντας τις όποιες αντιξοότητες (θάνατος του συνθέτη Normand Corbeil) και επιστρατεύοντας τους ηθοποιούς Ellen Page και Willem Dafoe η γαλλική εταιρεία μας παρουσίασε ένα εξαιρετικό Adventure που παρά τα ελαττώματά του δεν θα πρέπει να λείπει από την συλλογή κανενός κατόχου PS3.

No3: Ni no Kuni: Wrath of the White Witch (8.4)
Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός ότι έχει υπάρξει κορεσμός στον χώρο των JRPG, παρόλα αυτά το Ni no Kuni αποδεικνύει περίτρανα ότι το genre αυτό έχει όλα τα φόντα για να συγκινήσει μια μεγάλη μερίδα παικτών. Η Ιαπωνική Level-5 σε συνεργασία με την Studio Ghibli μας παρουσίασε ένα από τα καλύτερα games της φετινής χρονιάς που εντυπωσιάζει χάρις την anime αισθητική του, το εξαιρετικό σύστημα μάχης του, αλλά και το άκρως ονειρικό σενάριο που είναι ικανό να αγγίξει ακόμη και τις πιο ευαίσθητες χορδές σας.

No2: God of War: Ascension (8.5)
O Θεός του Πολέμου έκανε ένα δυναμικό comeback φέτος ικανοποιώντας αναμφισβήτητα τους εκατομμύρια φίλους του. Το God of War: Ascension με εξαίρεση την προσθήκη του multiplayer δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τους προκατόχους του, παρόλα αυτά η δοκιμασμένη συνταγή της Santa Monica Studio εφαρμόζεται ξανά με απόλυτη επιτυχία.

Νο1: The Last of Us (8.9)
Το The Last of Us ανακηρύσσεται δικαιωματικά ως το καλύτερο exclusive του PS3 για φέτος. Άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την Naughty Dog, την δημιουργό της δημοφιλέστατης σειράς Uncharted. Το The Last of Us τα έχει όλα, ένα κορυφαίο soundtrack, αξιόλογους gameplay μηχανισμούς και αξιοπρεπές multiplayer, ενώ τα όποια ψεγάδια του στον τεχνικό τομέα του δεν θα πρέπει να σας αποθαρρύνουν από το να το δοκιμάσετε. Εάν έχετε PS3 και θέλετε να αγοράσετε μόνο ένα game του 2013 για την κονσόλα σας, φροντίστε να αποκτήσετε το The Last of Us.

Top Xbox 360 Exclusives

No2: Ascend: Hand of Kul
Το Ascend: Hand of Kul είναι διαθέσιμο μέσω του Xbox Live και αποτελεί μια αρκετά αξιόλογη πρόταση στον χώρο των free-to-play games. Όσον αφορά το σενάριο αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός πολεμιστή Caos και στη συνέχεια ορκίζεστε υποταγή σε έναν από τους τρεις θεούς (Light, Dark και Void). Ανάλογα με την επιλογή σας αποκτάτε πρόσβαση και στα ανάλογα spells (Lightning, Fire και Ice). Απώτερος σκοπός σας είναι να εξολοθρεύσετε την φυλή των Τιτάνων. To Ascend: Hand of Kul έχει αναπτυχθεί από την Signal Studios και σύντομα αναμένεται να μεταφερθεί και στα PC, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει και την εφαρμογή Smartglass.

No1: Gears of War: Judgment (7.7)
Η Epic Games παρά τις φρέσκες ιδέες της People Can Fly απέτυχε να εξελίξει την σειρά και κατά συνέπεια το Gears of War: Judgment υστερεί σημαντικά έναντι των προκατόχων του. Συν τις άλλοις, ο "συμπαθής" Damon Baird δεν κατάφερε να καλύψει το τεράστιο κενό που άφησε πίσω του ο Marcus Fenix. Ο τελευταίος άλλωστε αποτελεί πλέον έναν από τους πιο εμβληματικούς ήρωες στην βιομηχανία των video games. Τουλάχιστον στο multiplayer κομμάτι τα πράγματα είναι εμφανώς καλύτερα, αφού προσφέρεται μια ποικιλία από co-op και ανταγωνιστικά modes.

Top 5 PC Exclusives

Νο5: Path of Exile
Είναι γεγονός ότι τo Diablo και οι κλώνοι του ανέκαθεν συγκινούσαν τους φίλους των Action RPG. Το 2013 ευτυχήσαμε να δούμε δύο εξαιρετικούς κλώνους της δημιουργίας της Blizzard, το The Incredible Adventures of Van Helsing και το Path of Exile. Το τελευταίο δίκαια συγκαταλέγεται στα κορυφαία PC exclusives για φέτος, καθώς είναι άρτιο σε όλους τους τομείς. Πως θα μπορούσε όμως να συμβεί κάτι διαφορετικό από την στιγμή που η Grinding Gear Games αφιέρωσε αρκετά χρόνια στην ανάπτυξή του; Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την free-to-play φύση του τίτλου, τότε η...εγκατάστασή του στο PC σας αποτελεί μονόδρομο.

Νο4: Company of Heroes 2 (8.3)
Μετά την χρεωκοπία της THQ η Relic Entertainment βρήκε...στέγη στην Sega και μας παρέδωσε ένα από τα αρτιότερα RTS των τελευταίων ετών. To Company of Heroes 2 παρουσιάζεται βελτιωμένο σε σχέση με τους προκατόχους του και παρέχει μια ποικιλία από modes που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό φίλο της σειράς. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Sega παρέχει δωρεάν περιεχόμενο με την μορφή DLC εκτινάσσοντας την συνολική αντοχή του τίτλου στον χρόνο στα ύψη.

Νο3: Starcraft II: Heart of the Swarm (8.5)
H απόφαση της Blizzard να "σπάσει" το Starcraft II σε τρία ξεχωριστά μέρη εξακολουθεί να τελεί υπό αμφισβήτηση, παρόλα αυτά το Heart of the Swarm αποτελεί ένα ολοκληρωμένου expansion που φέρνει 26 νέους χάρτες και επτά νέες μονάδες. Επιπλέον, το single-player campaign του είναι ικανό να σας απασχολήσει για τουλάχιστον 10 ώρες, καθώς περιλαμβάνει 20 νέες αποστολές. Το μόνο αρνητικό του είναι ότι δεν είναι standalone expansion και απαιτεί από εσάς να δαπανήσετε παραπάνω χρήματα για να αποκτήσετε το Wings of Liberty. Ακόμα και έτσι όμως η Kerrigan σας καλεί να σταθείτε πλάι της και να τιθασεύσετε τις λεγεώνες των Zergs, υπάρχει κανείς που θα αντισταθεί στο κάλεσμά της;

No2: Total War: Rome II (8.6)
Η Creative Assembly επέστρεψε φέτος με το πολυαναμενόμενο Total War: Rome II υποσχόμενη να μας χαρίσει αρκετές συγκινήσεις. Ο ανταγωνισμός στον χώρο των Strategy ήταν και φέτος πολύ δυνατός, παρόλα αυτά η δημιουργία της Βρετανικής εταιρείας κατάφερε να αναδειχθεί ως η κορυφαία. Εάν μάλιστα απουσιάζαν τα εκνευριστικά bugs, τότε ίσως αυτή την στιγμή να μιλούσαμε για ένα πραγματικό αριστούργημα.

Νο1: DotA 2 (8.6)
H άνοδος της δημοτικότητας των MOBA games δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την Valve και έτσι αποφάσισε να δώσει την...απάντησή της στο "φαινόμενο" League of Legends. Το DotA 2 είναι μια εξαιρετική πρόταση στον χώρο αυτό, ικανή να σας προσφέρει εκατοντάδες ώρες ανταγωνιστικού gaming. Με δεκάδες ήρωες διαθέσιμους εξ' αρχής, εκατοντάδες αντικείμενα δημιουργημένα από την community του παιχνιδιού, με έναν εξαιρετικό τεχνικό τομέα, καθώς και με τον εθισμό να χτυπάει κόκκινο το DotA 2 δίκαια ανακηρύσσεται ως το κορυφαίο PC exclusive για το 2013.

Top 5 Wii U Exclusives

No5: The Wonderful 101
H Platinum Games τα τελευταία χρόνια έχει έρθει στο προσκήνιο, καθώς μας έχει χαρίσει εξαιρετικές κυκλοφορίες στον χώρο των Action, όπως τα Bayonetta, Metal Gear Rising: Revengeance και Vanquish. To The Wonderful 101 κινείται σε πιο casual ύφος, παρόλα αυτά παραμένει μία από τις κορυφαίες προτάσεις στο συγκεκριμένο genre για φέτος. Αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει χάσει την φόρμα της, παρά την κακή παρένθεση του αμφιλεγόμενου Anarchy Reigns.

No4: Lego City Undercover (7.5)
Τα τελευταία χρόνια τα Lego video games τείνουν να γίνουν θεσμός, καθώς κατά καιρούς διάφοροι ήρωες όπως ο Batman, o Harry Potter και ο Indiana Jones έχουν "τουβλοποιηθεί" και λατρευτεί από τους gamers μικρότερης ηλικίας. Το Lego City Undercover είναι αρκετά ιδιαίτερο, καθώς πλασάρεται ως casual δημιουργία, παρόλα αυτά με μηχανισμούς βγαλμένους από την σειρά Grand Theft Auto θα λέγαμε ότι είναι προσιτό και στους πιο hardcore παίχτες. Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα αξιόλογο Action-Adventure που ναι μεν δεν είναι το killer app που θα περιμέναμε για το Wii U, παρόλα αυτά μπορεί να σας προσφέρει δεκάδες ώρες ξέγνοιαστης διασκέδασης.

Νο3: Pikmin 3 (8.3)
Το Pikmin 3 είναι σίγουρα ο καλύτερος τίτλος της σειράς που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Περιέχει μερικές καινοτομίες και η χρήση των τριών πρωταγωνιστών ταυτόχρονα ανεβάζει τον πήχη της δυσκολίας. Το campaign που φτάνει τις 11 ώρες σε συνδυασμό με τα Co-op modes θα σας κρατήσουν συντροφιά για αρκετό καιρό. Πιστεύουμε ότι αποτελεί μια από τις καλύτερες αγορές για το Wii U, τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς gamers.

No2: The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (8.5)
Μέσα από αυτή την HD επανακυκλοφορία η Nintendo μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα από τα καλύτερα The Legend of Zelda όλων των εποχών. Όσον αφορά τα γραφικά έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο-διαφήμιση των δυνατοτήτων του Wii U και όσοι από εσάς δεν είχατε την τύχη να απολαύσετε την πρωτότυπη έκδοση στο GameCube επιβάλλεται να αποκτήσετε το The Wind Waker HD.

No1: Super Mario 3D World (9.2)
To Wii U βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στα ράφια των καταστημάτων παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν είχαμε δει αρκετά exclusives για αυτό ή τουλάχιστον exclusives που να δικαιολογούν την αγορά της κονσόλας. Κατόπιν αυτού, η Nintendo έπρεπε να πάρει για ακόμη μια φορά την κατάσταση στα χέρια της και να μας προσφέρει ένα νέο αμιγώς 3D Super Mario. To Super Mario 3D World δεν καταφέρνει βέβαια να επαναπροσδιορίσει το ύφος της σειράς, παρόλα αυτά είναι μία άκρως διασκεδαστική πρόταση που θα ικανοποιήσει σε μέγιστο βαθμό τους πολυπληθείς φίλους του δημοφιλέστερου υδραυλικού στην ιστορία των video games.

Top 5 Multiplatform Games

No5: Tomb Raider (8.6)
Φέτος είδαμε αρκετά reboots γνωστών σειρών και κατά γενική ομολογία το Tomb Raider αποτελεί το πιο επιτυχημένο από αυτά. Η Lara Croft επιστρέφει λοιπόν πιο δυναμική από ποτέ σε ένα εκρηκτικό Action Shooter που θα σας καθηλώσει χάρις στο εμπνευσμένο σενάριό του και την συγκλονιστική πλοκή του. Βέβαια ο παραγκωνισμός των Adventure στοιχείων ενδέχεται να στεναχωρήσει αρκετούς από τους παλιότερους φίλους της σειράς, ακόμη και έτσι όμως η δημιουργία της Crystal Dynamics υπόσχεται δυναμικές συγκινήσεις.

Νο4: Fifa 14 (8.6)
Η Electronic Arts είναι υπεύθυνη και φέτος για το καλύτερο ποδοσφαιράκι της χρονιάς, αλλά και έναν από τους καλύτερους Sports τίτλους των τελευταίων ετών. Ειδικά στις next-gen κονσόλες η Ignite engine απογειώνει την gameplay εμπειρία χαρίζοντάς μας εκπληκτικά γραφικά και εξωπραγματικό -για τα δεδομένα των video games- ρεαλισμό στις κινήσεις των παιχτών στο γήπεδό.

Νο3: Assassin's Creed IV: Black Flag (8.7)
Η Ubisoft μας παρέδωσε φέτος ένα από τα καλύτερα Assassin's Creed επιβεβαιώνοντας την φήμη της ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης στον χώρο των video games. To Assassin's Creed IV προσφέρει έναν τεράστιο κόσμο προς εξερεύνηση, ναυμαχίες και ένα συγκλονιστικό σενάριο με αναφορές στην δράση των πειρατών στα νησιά της Καραϊβικής. Με βάση τα παραπάνω το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνετε τα...στραβά μάτια στην ανακύκλωση των stealth μηχανισμών και στην μέτρια Α.Ι. Εάν όχι τότε θα χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα από τα κορυφαία Action-Adventure της φετινής χρονιάς.

Νο2: BioShock Infinite (8.9)
Παρά τον επεισοδιακό κύκλο ανάπτυξης τους που συνοδεύτηκε από αποχωρήσεις σημαντικών developers από το ενεργητικό της Irrational Games και τις αναβολές επί αναβολών της ημερομηνίας κυκλοφορίας του, το BioShock Infinite ανακηρύσσεται δίκαια ως το καλύτερο FPS της χρονιάς. Το σκηνικό αντιστρέφεται πλήρως καθώς από τα βάθη της Rapture βρισκόμαστε πλέον στην αιθέρια Columbia και παράλληλα το gameplay εμπλουτίζεται με νέους μηχανισμούς. Συν τις άλλοις, στην περίπτωση που διαθέτετε ένα high-end PC το BioShock Infinite υπόσχεται να σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό χάρις τον άρτιο τεχνικό τομέα του.

Νο1: Grand Theft Auto V (9.5)
Όπως ήταν αναμενόμενο ως κορυφαία multiplatform κυκλοφορία για φέτος ανακηρύσσεται το Grand Theft Auto V. H Rockstar μας χάρισε άλλη μία εκπληκτική δημιουργία που υπόσχεται να σας καθηλώσει για δεκάδες ώρες μπροστά από την οθόνη σας. Η έλευση των next-gen κονσολών είναι σίγουρα το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς, παρόλα αυτά με τίτλους όπως το Grand Theft Auto V εκατομμύρια gamers θα δυσκολευτούν να αποχωριστούν αμφότερα τα PS3 και Xbox 360.

{youtube}owoeXynM3fQ|500|300{/youtube}

Συνοψίζοντας
Το 2013 δικαίωσε την φήμη τους ως μία από τις κομβικές χρονιές στην βιομηχανία των video games, καθώς είδαμε να κυκλοφορούν τα PS4 και Xbox One. Πλέον την επόμενη χρονιά περιμένουμε να δούμε ποια κονσόλα θα καταφέρει να υπερισχύσει έναντι της άλλης. Με τα ως τώρα δεδομένα πάντως είναι γεγονός ότι το Wii U δύσκολα θα καταφέρει να μπει στην κούρσα σε θέση οδηγού, όπως έγινε με την περίπτωση του Wii. Για τη Nintendo πάντως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα με δεδομένο ότι οι πωλήσεις του 3DS της δίνουν τεράστια ώθηση να υλοποιήσει τα σχέδιά της.

Όσον αφορά τα games της φετινής χρονιάς είναι γεγονός πως και πάλι επικράτησε η λογική των sequels, αν και κάποια από αυτά όπως το BioShock Infinite τόλμησαν να διαφοροποιηθούν σημαντικά σε σχέση με τους προκατόχους τους. Tο 2014 πάντως περιμένουμε αρκετές νέες δημιουργίες όπως τα The Evil Within, Tom Clancy's The Division, Deep Down και Quantum Break. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν στο GameWorld και τη νέα χρονιά για να είστε πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων σε ότι έχει να κάνει με τα αγαπημένα σας video games.


Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

Keywords
top, top, gears of war, god of war, league of legends, xbox one, dota 2, ps vita, wii u, playstation 4, xbox 360, bill gates, online games, naughty dog, xbox live, van helsing, of liberty, total war, harry potter, super mario, tomb raider, assassins creed, Καλή Χρονιά, ειδήσεις, games, ps4, xbox, video, dota, sequels, space, crysis, sony, press, vita, playstation, ιαπωνια, gadget, play, νέα, screen, wii, ps3, ram, μνήμη, microsoft, εταιρεία, exclusive, καλοκαιρι, don, business, bill, quantum, online, nintendo, game, super, mini, network, system, update, login, eshop, budget, shadow, heavy, quantic, dream, adventure, white, witch, jrpg, studio, anime, god, dog, uncharted, hand, live, light, void, fire, ice, studios, people, fly, diablo, rpg, blizzard, gear, heroes, χρεωκοπια, thq, sega, rts, dlc, heart, wings, liberty, rome, creative, valve, league, community, vanquish, συγκεκριμένο, anarchy, lego, city, batman, auto, πήχη, legend, zelda, wind, mario, world, αμιγώς, crystal, fifa, electronic, sports, engine, black, ubisoft, δραση, infinite, fps, columbia, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, χρεοκοπια, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, end, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, van helsing, play games, playstation 4, μνήμη, jrpg, ps vita, dota 2, χωρες, dota, ανακυκλωση, δωρεαν, εμπορικη, ηγεσια, νησια, τηλεοραση, τυχη, χαρτες, ωθηση, ωρα, creative, dlc, eshop, fps, games, game, harry potter, heroes, league of legends, lego, microsoft, online games, people, ps3, ps4, ram, rpg, rts, sony, super mario, ubisoft, vita, xbox 360, xbox live, αγορα, αισθητικη, αξιζει, αμερικη, αμιγώς, ανοδος, αποκαλυψη, αρχιτεκτονικη, βομβα, βρισκεται, γεγονος, γινεται, γηπεδο, δεδομενο, δειχνει, δωσει, δυναμικο, δοθηκε, εγινε, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκρηκτικο, επρεπε, επτα, επιτυχια, εταιρεία, εταιρια, ετων, ευρωπη, εφαρμογες, ιδεες, ιδια, ηρωες, υφος, θεος, ιαπωνικη, διαφημιση, καλημερα, κινηση, λειπει, ματια, μηνες, μειωση, μορφη, μπορειτε, μεταχειρισμενα, παντα, οθονη, ονομα, οραμα, ουσιαστικα, παρουσιαση, πεμπτη, πωλησεις, ραφια, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συνταγη, στομα, σχεδια, τιμη, τρια, τριτη, τιτλος, φυση, φτανει, φοντα, φορμα, φημη, φορα, χρονικα, ψαλιδα, ωρες, αγορες, anime, anarchy, auto, super, budget, batman, bill, bill gates, black, blizzard, business, white, city, columbia, community, crysis, crystal, data, free, diablo, don, dream, adventure, εφαρμογη, engine, network, exclusive, heart, fifa, fly, fire, gadget, gears of war, gear, god of war, god, heavy, hand, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, κολοσσος, κομματι, league, legend, login, liberty, mario, μια φορα, mini, μπροστα, naughty dog, dog, infinite, nintendo, of liberty, sports, πακετο, πήχη, play, player, press, party, quantum, quantic, rome, studio, studios, sega, shadow, sequels, single, space, screen, system, thq, tomb raider, online, total war, update, uncharted, valve, vanquish, wii, wii u, witch, wings, world, χερια, zelda, electronic
Τυχαία Θέματα