Amiga Games Incorporated: Πουλήθηκε για μισό εκατομμύριο δολάρια

Πολλά από τα games της Amiga ενδέχεται να επανακυκλοφορήσουν.

Η Amiga Games Incorporated και πάνω από 300 games της εξαγοράστηκαν από την εταιρεία διανομής Writers' Group Film Corp που εδρεύει στο Λος Άντζελες για το ποσό των 500.000 δολαρίων (388.000 ευρώ).

Η νέα

ιδιοκτήτρια έχει τώρα το ελεύθερο να ξαναδιανείμει στην αγορά τα games αυτά και δείχνει εκ πρώτης όψεως τη διάθεση να το πράξει σύντομα. Η λίστα των games περιλαμβάνει σημαντικές κυκλοφορίες όπως τα Wings, Alien Breed και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα games. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος της κληρονομιάς που μας άφησε η Amiga. Κάθε video game της Amiga είχε τότε δικό του developer και publisher. Για παράδειγμα το Shadow of the Beast ανήκε στην Psygnosis η οποία σήμερα έχει εξαγοραστεί από την Sony Liverpool, τα Sensible Soccer και Cannon Fodder ανήκαν στην Sensible Software που εξαγοράστηκε από την Codemasters κ.ο.κ.

{youtube}1t7etvFuwZU|400|300{/youtube}

Τις προσεχείς εβδομάδες η Writers' Group θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για την διανομή των 300 games που απέκτησε σε πλατφόρμες που θα υποστηρίζουν iOS και Android. Οι κάτοχοι των iPhone, iPad, Android κινητών ή της νέας κονσόλας Ouya τεντώστε τα δάχτυλά σας. Αναμένεται κάψιμο.

Είστε fans της Amiga; Κάντε Like στο group της στην Community του GameWorld και συζητήστε στο forum για τα καλύτερα amiga games, περί Amiga emulation στο PC σας, για το ποια Amiga είχατε/έχετε κτλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα