Black Isle Studios: Project PV13

Η εταιρεία ζητά την οικονομική συνδρομή σας.

Η Black Isle Studios αποτελεί μια εταιρεία-θρύλο στον χώρο των RPG, αφού μας έχει προσφέρει στο παρελθόν αριστουργήματα όπως τα Fallout 2, Planescape: Torment και την σειρα Icewind Dale. Τους

τελευταίους μήνες έχουμε δει αρκετές εταιρίες να ανακοινώνουν νέα projects και να ζητούν χρηματοδότηση από το κοινό για την ανάπτυξή τους μέσω του Kickstarter. Εντούτοις, η Black Isle Studios επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση, καθώς ζητά την οικονομική ενίσχυση των οπαδών της με σκοπό να προσλάβει περισσότερο προσωπικό, να εξελίξει το PV13 project της και να δημιουργήσει ένα νέο tech demo, το οποίο θα το χρησιμοποιήσει για να προσελκύσει νέους επενδύτες. Με άλλα λόγια, όσοι από εσάς αποφασίσετε να χρηματοδοτήσετε την εταιρεία δεν θα εξασφαλίσετε κάποιο παιχνίδι, όπως έχουμε δει σε παρόμοια projects του Kickstarter.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

Watch YouTube video

To project PV13 με βάση τα πρώτα στοιχειά αναμένεται να αποτελέσει ένα Strategy/RPG στα πρότυπα των δύο πρώτων Fallout. Μάλιστα την ίδια "κωδική" ονομασία είχε και το Fallout MMO που είχε στα σκαριά η Interplay και το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ύστερα από την εις βάρος της δικαστική απόφαση που κατοχύρωσε όλα τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς στην Bethesda.

Σύμφωνα με την Black Isle στο PV13 θα αναλάβετε τον έλεγχο ενός από τους τελευταίους επιζώντες της ανθρωπότητας, ενός μεταλλαγμένου ή ενός cyborg. Μπορείτε ελεύθερα να επιλέξετε ανάμεσα στις τρεις αυτές κατηγορίες. Στη συνέχεια, θα διαλέξετε μια τοποθεσία η οποία θα αποτελέσει την "αποικία" σας. Η "αποικία" σας θα δεχθεί επιθέσεις όποτε θα πρέπει να στρατολογήσετε NPCs για να την προστατέψουν, ενώ εσείς θα αναλάβετε quests με σκοπό να συγκεντρώσετε πόρους και να ανακαλύψετε τα απομεινάρια μιας αρχαίας τεχνολογίας. Ο χαρακτήρας σας θα κερδίζει experience points και θα κάνει level up, μαθαίνοντας στην πορεία νέα skills και talents και αποκτώντας πρόσβαση σε πανίσχυρα όπλα.

Οι τρόποι που μπορείτε να χρηματοδοτήσετε to project είναι οι εξής:
- Mε 10 δολάρια αποκτάτε read-only (μπορείτε να διαβάσετε μόνο τα posts) προσβαση στο forum, ένα forum badge και ένα certificate
- Mε 20 δολάρια αποκτάτε write πρόσβαση στο forum, καθώς και ένα καλύτερο forum badge και certificate αντίστοιχα

Για την ώρα η κίνηση αυτή της Black Isle δεν έχει καρποφορήσει, καθώς ελάχιστος κόσμος έχει συνεισφέρει οικονομικά. Να τονίσουμε επίσης ότι αρκετοί από τους πρώην developers της εργάζονται στην Obsidian που ετοιμάζει το Project Etentity, για το οποίο έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο κεφάλαιο μέσω χρηματοδότησης από το Kickstarter. Εσείς πιστεύετε ότι η Black Isle Studios θα καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα δυναμικό comeback; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ζητά από τους οπαδούς της να επενδύσουν πάνω της, χωρίς να υπάρχει το ανάλογο αντίκρυσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα