DotA 2 preview

Θα καταφέρει να κλέψει το θρόνο του League of Legends;

Τα MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) games διαδίδονται με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Οι λόγοι είναι πολλοί. Καταρχήν συνδυάζουν στοιχεία Strategy και RPG, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε τον αγαπημένο σας ήρωα και να παίξετε online σε αγώνες 10

παικτών (5vs5). Κατά δεύτερον είναι πολύ απλά στο gameplay άρα ιδανικά για αρχάριους, ενώ συν τις άλλοις προτείνονται για ένα γρήγορο ματς στο οποίο θα ξέρετε στο περίπου πόσο χρόνο θα αφιερώσετε. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι το free-to-play μοντέλο, το οποίο τα κάνει προσιτά σε όλους τους gamers.

Η αρχή στα MOBA games έγινε με το DotA Allstars, το δημοφιλές mod του Warcraft III της Blizzard. Το DotA έγινε παγκοσμίως γνωστό και βρήκε ιδιαίτερη απήχηση σε Internet cafe, online τουρνουά, αλλά και σε professional gaming events. Την σκυτάλη πήρε το 2009 το League of Legends της Riot Games, το οποίο βασίστηκε στη συνταγή του DotA, ενώ παράλληλα απλοποίησε κατά πολύ το gameplay ώστε να βρει μεγαλύτερη απήχηση. Τώρα λοιπόν έρχεται η σειρά της Valve να μπει δυναμικά στην αγορά. Το DotA 2 είναι ένα stand-alone παιχνίδι (εντελώς ανεξάρτητο απ' το Warcraft III), το οποίο θα ακολουθήσει κι αυτό με τη σειρά του το free-to-play μοντέλο. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε στάδιο beta και στο GameWorld είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε μαζί σας στα πλαίσια του GameWorld TV. Για να δηλώσετε κι εσείς συμμετοχή στη beta κάντε κλικ εδώ.

Το DotA 2 αναμένεται για PC και Mac, με την ημερομηνία κυκλοφορίας να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί. Θα καταφέρει άραγε η Valve να εκθρονίσει το "League of Legends" και να μπορέσει να μας προσφέρει μεγαλύτερο εθισμό; Αυτό μένει να το δούμε στην πορεία. Προς το παρόν όμως ας πάρουμε μια πρώτη γεύση απ' τα όσα έχει να μας προσφέρε η εν λόγω betaι.

User interface
Η αρχική επαφή με το DotA 2 μας βρίσκει μπροστά σε ένα πολύ απλό και εύχρηστο user interface. Υπάρχει ένα topmenu, το οποίο σας δίνει πρόσβαση στις βασικές επιλογές, όπως είναι το Play button, τα νέα του παιχνιδιού, τα tutorials ή τα τουρνουά. Ο σχεδιασμός δείχνει περισσότερο 3D και με σαφώς ανώτερο layout από αυτόν του League of Legends, υπάρχει η οθόνη του προφίλ σας σε εμφανή θέση με το experience που υπολείπεται για το επόμενο level, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε τον ήρωά σας και να του τοποθετήσετε αντικείμενα. Οι heroes (όπως ονομάζονται στο DotA, καθότι στο LoL λέγονται champions) έχουν πλήρως επεξεργάσιμη εμφάνιση, η οποία αλλάζει ανάλογα με τα ειδικά και σπάνια αντικείμενα που βρίσκετε στη μάχη. Ακόμα όμως κι αν δεν τα βρείτε, θα σας δοθεί ένα σε κάθε level up.

Watch YouTube video

Ενώ το περιβάλλον δείχνει πιο λειτουργικό και ταχύτερο του LoL, τουλάχιστον στη loading screen, η σύνδεση με άλλους παίκτες καταντάει ένα μικρό βάσανο. Για να μπορέσετε να συνδεθείτε θα χρειαστείτε 1-3 λεπτά ακόμα κι αν επιλέξετε κοντινό server, ενώ η Valve απαιτεί να πατήσουν accept και οι 10 παίκτες ώστε να ξεκινήσει το

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld