Droidscape: Basilica

Ένα ενδιαφέρον action puzzle παιχνίδι από την ελληνική Kyttaro Games.

Η Kyttaro Games είναι μια ελληνική ανεξάρτητη εταιρεία, η οποία έχει γίνει γνωστή για το Bundle in a Box,

ένα πακέτο που περιλαμβάνει διάφορα indie games, οι τιμές των οποίων καθορίζονται από τους ίδιους τους αγοραστές, όπως σε άλλες παρεμφερείς προτάσεις.

Η εταιρεία που αποτελείται από τους Ανδρέα Φαρμάκη, Κωνσταντίνο Δημόπουλο και Φοίβο Βιλανάκη, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της πλήρες παιχνίδι, το Droidscape: Basilika για iPhone, iPad και iPod touch. Πρόκειται για ένα action puzzle game επιστημονικής φαντασίας με στοιχεία electropunk, το σενάριο του οποίου σας τοποθετεί στο μακρινό μέλλον και συγκεκριμένα στο έτος 4057, όπου έχει ξεσπάσει θρησκευτικός και φυλετικός φανατισμός. Μοναδικό φως στο σκοτάδι και στη παρακμή του κόσμου είναι το Guild of TAL, ένας οργανισμός χρονομαντών. Εσείς, αναλαμβάνετε τον ρόλο του Bishop 7, ενός μικρού ρομπότ και θα προσπαθήσετε να διατηρήσετε την ισορροπία σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων.

Το gameplay του παιχνιδιού βασίζεται στο design & execute, δηλαδή σχεδιάζετε προσεκτικά τις κινήσεις σας και μετά τις εκτελείτε, χρησιμοποιώντας τόσο την σκέψη σας, όσο και τα αντανακλαστικά σας. Η Kyttaro Games έχει αναπτύξει μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία που την ονομάζει HeadTwister και η οποία σας επιτρέπει να χειριστείτε τον χαρακτήρα σας αποκλειστικά με τις κινήσεις του κεφαλιού σας. Η λειτουργία αυτή χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα της συσκευής σας, αρκεί να έχετε μια εκ των iPad 2, iPhone 4S, iPod Touch 5 ή νεότερη.

{youtube}qcs7rV_SYzg|500|300{/youtube}

Τα γραφικά του Droidscape έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του στοπ-καρέ (stop motion animation). Η Kyttaro Games έφτιαξε στο χέρι με διάφορα υλικά πραγματικά μοντέλα-μινιατούρες του παιχνιδιού, τα οποία εν συνεχεία φωτογράφησε σε διάφορες πόζες για να δημιουργηθεί το animation. Τα σκίτσα τα έχει σχεδιάσει ο ζωγράφος Χαρίτωνας Μπεκιάρης, ενώ τον τεχνικό τομέα ολοκληρώνει η μουσική του Χρίστου Χριστοδούλου. Αν θέλετε να δείτε δείγμα της δουλειάς του, μπορείτε να ακούσετε ή να αγοράσετε το soundtrack του παιχνιδιού πατώντας εδώ.

Είναι αν μη τι άλλο μια αρκετά ενδιαφέρουσα προσπάθεια από ελληνικά χέρια και ελπίζουμε να τα πάει καλά και μελλοντικά να δούμε και άλλα παιχνίδια από την Kyttaro Games. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την ιστορία και την δημιουργία του παιχνιδιού, μπορείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο 31 σελίδων μέσα από αυτό το link.

Το Droidscape: Basilika αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης για το App Store της Apple και αναμένεται να κυκλοφορήσει για iPhone, iPad και iPod Touch εντός των επόμενων ημερών.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα