Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition

Καλωσορίζοντας έναν φίλο από τα παλιά!

Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα πάψει ποτέ να με μαγεύει η καταπληκτική ταχύτητα με την οποία ανακαλεί αναμνήσεις το μυαλό μόλις βρεθεί μπροστά σε παραστάσεις που εντυπώθηκαν δια παντός στην μνήμη σαν απολαυστικές. Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν τον κατακλυσμό εικόνων και συναισθημάτων που επικράτησε εντός του κρανίου μου μόλις πήρα στα χέρια μου την επετειακή έκδοση του πρώτου Gabriel Knight και άρχισα να ασχολούμαι μαζί του.

Η 20th Anniversary Edition

του με ταξίδεψε νοερά στα πρώτα μου βήματα στον χώρο των personal computers που χρησιμοποιούν windows λειτουργικό μετά από μακρόχρονη επική ενασχόληση με κονσόλες και την αγαπημένη Amiga. Το Gabriel Knight ήταν από τους πρώτους PC τίτλους που κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα στις δύσχρηστες δισκέτες (που ήταν τότε η κυρίαρχη μορφή αποθήκευσης δεδομένων) και στα CD που είχαν αρχίσει να ξεπροβάλλουν δειλά δειλά τα ψηφιακά τους «κεφάλια». Το CD–ROM ήταν μονόδρομος για το Gabriel Knight διότι περιλάμβανε πλουσιότατο voice acting και ήταν αρκετά πληθωρικό όσον αφορά στους χαρακτήρες, τις τοποθεσίες και την διάρκεια του για τα δεδομένα του 1993.

Το Gabriel Knight δημιουργήθηκε την «χρυσή εποχή» της Sierra όταν η γνωστή εταιρεία παρέδιδε το ένα μετά το άλλο τα πετυχημένα Adventures με την λέξη Quest στην ονομασία τους. Σε ένα από τα Quest της και συγκεκριμένα στο King's Quest VI: Heir Today, Gone Tomorrow, η ιδιοκτήτρια της Sierra και βασική game designer Roberta Williams συνεργάστηκε με την Jane Jensen, μια νεοφερμένη υπάλληλο της εταιρείας. Εκτιμώντας το συγγραφικό της ταμπεραμέντο και το ταλέντο στο σχέδιο, η Williams έδωσε «λευκή επιταγή» στην Jensen προκειμένου η τελευταία να δημιουργήσει ένα δικό της project. Η Jensen στρώθηκε στην δουλειά και στο τέλος του 1993 κυκλοφόρησε στην αγορά το Gabriel Knight: Sins of the Fathers.

Το πρώτο Gabriel Knight υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες gamers και δημοσιογράφοι της βιομηχανίας, ανακηρύσσοντας το ακόμα και «βιντεοπαιχνίδι της χρονιάς» ενώ οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν στα ύψη. Η εισπρακτική επιτυχία μετεξελίχθηκε σύντομα σε δύο sequels αλλά η… φρενίτιδα έλαβε τέλος το 1999, συμπίπτοντας με την πτώση της εμπορικότητας των Αdventures. Το 2012 η Jensen άνοιξε την εταιρεία Pinkerton Road Studio με τον σύζυγο και συνεργάτη της Robert Holmes, φιλοδοξώντας να συνεχίσει την πετυχημένη πορείας της στα Αdventures. Δύο χρόνια μετά το Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition είναι μια πραγματικότητα και οι πιθανότητες να δούμε ένα τέταρτο Gabriel Knight στα μόνιτόρ μας αυξάνονται μέρα με την μέρα.

http://www.youtube.com/watch?v=2jXw6rRcoGk

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα!
Η περιπέτεια του Gabriel Knight ξεκινά τον Ιούνιο του 1993 με αφετηρία το βιβλιοπωλείο του ομώνυμου πρωταγωνιστή. Ο Gabriel είναι ένας νεαρός συγγραφέας που πασχίζει να αναδειχθεί στο επάγγελμα του χωρίς μεγάλη επιτυχία αφού τα κείμενα που γράφει είναι για τα μπάζα! Παράλληλα, το βιβλιοπωλείο του δεν επισκέπτεται κανείς εκτός από την σκόνη που έχει γεμίσει όλα τα ράφια και τα σαρακοφαγωμένα βιβλία του! Σαν να μην έφτανε η επαγγελματική αποτυχία, ο ήρωας μας βασανίζεται εδώ και λίγο καιρό από εφιάλτες γεμάτους φίδια, ανθρώπους που καίγονται στην πυρά και άλλες εικόνες που του δημιουργούν μεγάλη ταραχή.

Παράλληλα με τον Gabriel, ολόκληρη η πόλη του, η Νέα Ορλεάνη, έχει χάσει τον ύπνο της εξαιτίας μιας σειράς δολοφονιών με τελετουργικά χαρακτηριστικά της θρησκείας Βουντού. Με το σκεπτικό η πλοκή του επόμενου βιβλίου του να σχετίζεται με Βουντού, ο Gabriel αποφασίζει να ερευνήσει τους φόνους, μαζεύοντας πληροφορίες από όπου τις βρίσκει. Σκαλίζοντας την υπόθεση ο Gabriel μπαίνει στο στόχαστρο του δολοφόνου και ανακαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για τους προγόνους του.

Το κεντρικό θέμα του Gabriel Knight αποτελεί ακόμα, μετά από 20 χρόνια το σημαντικότερο ατού της περιπέτειας. Η γραφική πόλη της Νέας Ορλεάνης στάζει αίμα από τις δραστηριότητες σαδιστών δολοφόνων με κλίση στο Βουντού, βάζοντας έτσι τα θεμέλια σε ένα αστυνομικό μυστήριο που με κέντρισε να μπω με μανία στο κυνήγι των στοιχείων της υπόθεσης.

Οι εκτενέστατοι διάλογοι με γέμισαν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις γύρω από το πλούσιο υπόβαθρο του Βουντού, αναγκάζοντάς με ουσιαστικά να αναζητώ όλο και περισσότερες πληροφορίες για να χορτάσω την περιέργειά μου. Επέλεγα πάντοτε πρώτες τις ερωτήσεις λευκού χρώματος διότι οι χρυσίζουσες προωθούν την πλοκή και ορισμένες φορές εξαφανίζουν τις υπόλοιπες, στερώντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Στους διαλόγους συνάντησα και ένα εκνευριστικό bug. Αν επιταχύνετε μια ερώτηση πατώντας το mouse, συχνά χάνεται η επόμενη πρόταση και κόβεται απότομα η συνομιλία!

Σενάριο αξιώσεων
Το μεταφυσικό στοιχείο δεν λείπει από την πλοκή, αντίθετα αρχίζει να θεριεύει όσο περνά η ώρα, ικανοποιώντας και τα Horror γούστα σας. Οι δημιουργοί του Gabriel Knight υποστηρίζουν ότι εμπνεύσθηκαν το σενάριο από την θεϊκή ταινία Angel Heart (Robert De Niro, Mickey Rourke) και όντως παρουσιάζει ομοιότητες αλλά εμένα πήγε περισσότερο το μυαλό μου στο Live And Let Die του James Bond, γεγονός που δείχνει το πόσο εξάπτει την φαντασία όσων αγαπούν την κινηματογραφική κουλτούρα.

Σε επίπεδο χαρακτήρων, διασκέδασα με την αγαπητή Jensen που θεωρεί τον πρωταγωνιστή «καυτό», ιδανικό άντρα κ.ο.κ. Ο Gabriel αποκαλύπτει σχετικά γρήγορα έναν χαρακτήρα ψωροπερήφανου που πνευματικά δεν αξίζει και πολλά (το αποδεικνύουν οι αποτυχημένες συγγραφικές προσπάθειες) ενώ σαν αρσενικό δεν έχει ιδέα πώς να φλερτάρει τους γυναικείους χαρακτήρες και περιορίζεται στο να αλλάζει την φωνή του σε εκείνη ενός ατόμου με… υπνηλία, λέγοντας ένα κάρο χαζές ατάκες που απλά εκνευρίζουν την ακροάτριά του. Αυτός ο αντιπαθέστατος χαρακτήρας και αποτυχημένος άντρας μου έγινε συμπαθής μόνο όταν συνομίλησε με την γιαγιά του και έμαθα το οικογενειακό δράμα που κουβαλάει στις πλάτες του.

Οι χαρακτήρες που κινούνται σαν δορυφόροι γύρω από τον Gabriel αποτελούν στερεότυπα της ενασχόλησης τους αλλά δεν παύουν να είναι καλά επεξεργασμένοι, χαρίζοντας μεγάλη ποικιλία συγκινήσεων όταν συνδιαλέγεστε μαζί τους. Για παράδειγμα, ο Mosely είναι ο κλασικός τύπος αστυνομικού της πιάτσας που έχουμε δει σε δεκάδες αστυνομικές ταινίες, ένα «λαγωνικό» με γερή όσφρηση αλλά χωρίς ιδιαίτερη νοημοσύνη. Η Malia, το ερωτικό ενδιαφέρον του Gabriel, εξωτερικεύει ιδανικά μια προσωπικότητα καλομαθημένης κοπέλας που η ανατροφή της στην υψηλή κοινωνία της δίνει έναν αέρα άνεσης, κουλτούρας και απροκάλυπτης περιφρόνησης προς τον λαουτζίκο.

Οι χαρακτήρες που μου χάρισαν άφθονο γέλιο είναι εκείνοι που παίρνουν ή προσπαθούν να πάρουν στα σοβαρά το μεταφυσικό. Η Madame Cazaunoux είναι μια μουστόγρια τίγκα στις φοβίες που αναζητά δεκανίκια σε θρησκευτικούς μύθους κάθε απόχρωσης. Το ότι έχει γεμίσει το σπίτι της με χριστιανικά σύμβολα δεν την εμποδίζει στο να αγοράζει μαντζούνια από το ντόπιο κατάστημα Βουντού μπας και καλυφθεί από όλες τις μεριές! Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η Magenta Moonbeam, τοπική ιέρεια του Βουντού που έχει πείσει τον εαυτό της ότι τα «ξόρκια» της βοηθούν κόσμο στο να ξεπεράσει τις δυσκολίες του. Η γιαγιά του Gabriel με συγκίνησε αφάνταστα με την ιστορία της ζωής της, μια ιστορία γεμάτη αγώνες, θυσίες, απώλεια αλλά και έρωτες και ευτυχία, είναι μακράν ο πιο συμπαθητικός και δραματικός χαρακτήρας του παιχνιδιού.

Extra extra read and see all about it!
Το ισχυρότερο κίνητρο για την αγορά της επετειακής έκδοσης του Gabriel Knight από adventurάδες που τερμάτισαν το πρωτότυπο είναι το εικονίδιο με το αστέρι στο κάτω τμήμα της οθόνης. Πρόκειται για το πρώτο εικονίδιο που θα πατάτε κάθε φορά που εισέρχεστε σε καινούργια οθόνη του παιχνιδιού για να παρακολουθήσετε ένα ατελείωτο ποτάμι behind the scenes πληροφοριών. Αντιπαραβολή των γραφικών του πρωτότυπου με το νέο και «ενισχυμένο» Gabriel Knight παρέα με αυθεντικά σκίτσα πριν μετατραπούν σε γραφικά είναι το μόνιμο content σε όλες τις οθόνες.

Οι σπουδαιότερες πληροφορίες για εμένα πηγάζουν από τις συνεντεύξεις της Jane Jensen, του συζύγου της και των ατόμων που συνεργάστηκαν στην δημιουργία του αρχικού Gabriel Knight. Μιλούν για το μεράκι που είχαν οι εργαζόμενοι στην Sierra, την ελευθερία κινήσεων που τους δόθηκε, τις επιρροές που είχαν στο σενάριο, την πρωτοποριακή δουλειά που έκαναν στο voice acting, την έμπνευση που είναι ορατή σε όλες τις πλευρές του παιχνιδιού κ.ο.κ.

Πέραν των πρόσθετων παροχών του πακέτου, η ανάγνωση του graphic novel Sins of the Fathers που φιλοτέχνησε η Jensen είναι μια ξεχωριστή απόλαυση. Στις σελίδες του ξεδιπλώνεται η δραματική ιστορία ενός προγόνου του Gabriel, οι ενέργειες του οποίου σφράγισαν το πεπρωμένο των επόμενων γενεών της οικογένειας Knight. Απαγορευμένοι έρωτες, δουλεία και φυσικά μπόλικη Βουντού μαγεία σας περιμένουν κατά την ανάγνωση του και μην ακούτε τις μπαρούφες που λέει το παιχνίδι όταν πάτε να το ανοίξετε, δεν περιέχει κανένα ενοχλητικό spoiler.

Point me to the solution please!
Ήταν αναπόφευκτο το επετειακό Gabriel Knight να έχει την μορφή του πρωτότυπου, εκείνη ενός Point and click adventure όπου βλέπουμε τον χαρακτήρα σε τρίτο πρόσωπο. Ευτυχώς η εξέλιξη του Adventure genre ενσωμάτωσε στο παιχνίδι κάτι που έλειπε από το παλιό, μετατρέποντας την ανίχνευση στοιχείων σε πραγματική απόλαυση. Αναφέρομαι στο πλήκτρο space bar που εμφανίζει όλα τα σημεία επί της οθόνης με τα οποία μπορεί να αλληλεπιδράσει ο ήρωάς μας. Πιέζοντας το space bar η οθόνη μετατρέπεται σε ένα γαλαξία από ονομασίες πραγμάτων που ο Gabriel μπορεί να αποκτήσει, διαβάσει, χρησιμοποιήσει, χαζέψει ή ρωτήσει αν πρόκειται για NPC. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε την παραμικρή λεπτομέρεια που σχετίζεται με την υπόθεση και ταυτόχρονα θα μάθετε πληροφορίες για άπειρα πράγματα.

Το inventory στο Gabriel Knight είναι σκέτο… φαινόμενο. Είναι τόσο αχανές που εντός του μπορείτε να χωρέσετε ότι αντικείμενο σουφρώσετε στην διάρκεια του παιχνιδιού. Τρία εικονίδια εκτελούν όλες τις πιθανές εφαρμογές του εκάστοτε αντικειμένου και ο συνδυασμός πραγμάτων είναι ευκολότατος αφού το πάτημα του εικονιδίου με τα βελάκια αποκαλύπτει τα αντικείμενα που μπορούν να συσχετιστούν. Ενώ όλα μοιάζουν ιδανικά, προοδεύοντας στο Gabriel Knight συνειδητοποίησα ότι τα περισσότερα αντικείμενα δεν εξαφανίζονται από το inventory, παραμένοντας εκεί και μετά την χρήση τους. Το γεγονός αυτό συνεχίζεται μέχρι τις τελευταίες μέρες φορτώνοντας σας με ένα αχταρμά πραγμάτων και αναγκάζοντας σας συνεχώς να τα δοκιμάζετε αδιάκοπα μήπως κάποιο εξ’ αυτών ταιριάζει σε μια τοποθεσία.

Σπάζοντας τις σπαζοκεφαλιές!
Είναι πλέον καθιερωμένο στα περισσότερα Point and click Adventures το 70% της δράσης και βάλε να περιλαμβάνει εξερεύνηση και διαλόγους και το υπόλοιπο τους γρίφους. Στο επετειακό Gabriel Knight συνάντησα ορισμένους γρίφους που εξελίχθηκαν σε απίστευτες σπαζοκεφαλιές και άλλους τους οποίους ολοκλήρωσα για πλάκα χάρη στην προϋπηρεσία μου σε hidden objects games. Οι δύσκολοι γρίφοι απαιτούν είτε πολύ καλή μνήμη είτε μεγάλη παρατηρητικότητα και φαντασία για να επιλυθούν. Πόση φαντασία αλήθεια πρέπει να επιστρατεύσετε για να ξεφορτωθείτε ένα μπάτσο που έχει γίνει αυτοκόλλητος με την μηχανή του και τον αστυνομικό ασύρματο που πρέπει να πειράξετε; Αρκετή για να προσεγγίσετε ένα περιφερόμενο μίμο που σπάει τα νεύρα στους πάντες εκεί γύρω, να τον κάνετε να σας ακολουθήσει μέχρι τον αστυνομικό, να αρχίσει να τον δουλεύει μέχρι να τον κυνηγήσει και εσείς να ακούσετε τον ασύρματο!

Μερικοί γρίφοι θέλουν συνδυασμό φαντασίας με μνημονικό ελέφαντα απαιτώντας να ψάξετε τριγύρω για πληροφορίες, όπως για παράδειγμα να μεταφράσετε λέξεις από βιβλίο που βρίσκεται σε παραπλήσια βιβλιοθήκη. Ορισμένοι δε που χρησιμοποιούν κώδικα βουντού, απαιτούν walkthrough σαν τον παλιό καλό καιρό, μόνο που πλέον τα walkthroughs βρίσκονται εύκολα στο YouTube.

Ζήστε ξανά τις στιγμές του Gabriel Knight μέσα από ένα αξιόλογο remake που περιέχει επιπλέον εκπλήξεις!

Ευτυχώς το Gabriel Knight δεν σας παρατά ξυπόλυτους στους αγκαθωτούς γρίφους που εμφανίζονται στο διάβα σας, παρέχοντας ένα αναλυτικό hint system και το ημερολόγιο του πρωταγωνιστή. Στο ημερολόγιο ο Gabriel καταγράφει τις σκέψεις του ανά ημέρα, δίνοντας ορισμένα στοιχεία του τι πρέπει περίπου να κάνει στην συνέχεια. Το hint system ξετυλίγεται σε επίπεδα, παρέχοντας αρχικά πληροφορίες με πλάγιο τρόπο του στυλ «μιλήσατε με την γιαγιά σας σήμερα, δώσατε στην γραμματέα σας να ψάξει το τάδε πράγμα κ.ο.κ.» και αναφέροντας βήμα προς βήμα τις δραστηριότητες που θα εκτελέσετε αν θέλετε να περάσει η τρέχουσα μέρα.

Η δράση στο Gabriel Knight αναπτύσσεται σε 10 ημέρες κεφάλαια που διαρκούν συνολικά 15 ώρες καθαρού gameplay και θα γίνουν 17 μετά την παρακολούθηση των extras. Επειδή διατίθενται και ορισμένα εναλλακτικά φινάλε ανάλογα με τις κινήσεις σας μπορείτε να το σώσετε σε σημεία - κλειδιά για να δείτε όλα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να τροποποιήσει σημαντικά τον συνολικό χρόνο παιξίματος.

Οπτικές αλλαγές
Βρήκα ιδιοφυή την έμπνευση της Jensen να συμπεριλάβει στα extras όλων των τοποθεσιών τα γραφικά του original παιχνιδιού. Βλέποντάς τα συνειδητοποίησα με ικανοποίηση τα τεράστια τεχνολογικά άλματα που μεσολάβησαν την τελευταία εικοσαετία και τα οποία μας οδήγησαν στο να απολαμβάνουμε πανέμορφα γραφικά σε τεράστιες αναλύσεις. Το επετειακό Gabriel Knight παίζεται χωρίς πρόβλημα στην μάξιμουμ ανάλυση που σηκώνει η κάρτα σας παρέχοντας μια αλληλουχία σαγηνευτικών εικόνων με τεράστια έμφαση στην λεπτομέρεια.

http://www.youtube.com/watch?v=TybQ14ahId0

Η έναρξη των διαλόγων τοποθετεί την κάμερα σε πρώτο πλάνο ζουμάροντας στα πρόσωπα των ομιλούντων. Ξαφνικά, όλα τα συναισθήματα των χαρακτήρων αναβλύζουν στην επιφάνεια: γκριμάτσες, παιχνίδισμα των ματιών, στοχαστικά βλέμματα, κάθε ερώτηση και απάντηση οδηγεί σε συναισθηματικές αντιδράσεις που αποτυπώνονται όμορφα στον «χάρτη» του προσώπου τους. Σε όλες τις τοποθεσίες κυριαρχεί το χαρακτηριστικό animation του παιχνιδιού και δεν υπάρχει οθόνη όπου δεν βλέπετε κάποια ένδειξη ζωής, καθιστώντας την ψηφιακή Νέα Ορλεάνη μια «ζωντανή» παρουσία.

Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν υπήρχε περίπτωση οι απίθανοι τύποι που επέλεξαν οι developers για την στελέχωση του voice acting να ξεπεράσουν την φωνή του ηθοποιού Tim Curry (Charlie’s Angels, The Three Musketeers, The Hunt for Red October) και του Mark Hamill (Star Wars Trilogy) που δάνεισαν τις φωνές τους στον Gabriel και τον Mosely του πρωτότυπου. Στο επετειακό Gabriel Knight η φωνή του πρωταγωνιστή θυμίζει υπερβολικά χαζούλη χαρακτήρα και ο αντίστοιχος Mosely ακούγεται βαριεστημένος. Γενικά οι ερμηνείες ενίοτε θυμίζουν ανάγνωση κειμένου. Θεωρώ λίγο πιο πετυχημένο το voice acting στην περίπτωση της Malia και του Mr. John: φωνή βαθιά και αισθησιακή στην πρώτη περίπτωση, φωνή βραχνή και απειλητική στην δεύτερη. Η μουσική επένδυση είναι πετυχημένη, αλλάζοντας αυτόματα σκοπό από την μια τοποθεσία στην άλλη, ενώ το lipsync διατηρείται σε τραγικά επίπεδα.

Απολαμβάνοντας το Βουντού
Μυστήριο, δολοφονίες, Βουντού και όμορφες γυναίκες είναι συστατικά που εγγυώνται μπόλικες ώρες διασκέδασης στον οπαδό των Adventures. Το Gabriel Knight τα διαθέτει σε αφθονία, προσθέτοντας σημερινά γραφικά και κλασικό Adventure gameplay στο μείγμα με άφθονους διαλόγους και αναζητήσεις. Τα 20 ευρώ στο Steam είναι μια λογική τιμή αλλά όσοι θυμούνται το πρωτότυπο θα το σκεφτούν δύο φορές πριν πληρώσουν το ίδιο ακριβώς video game με ομορφότερα γραφικά, πρόσθετες παροχές και ανακατανομή γρίφων.

Θετικά:
- Εξαίσια γραφικά
- Σφιχτοδεμένο σενάριο και πλούσιες πληροφορίες για πολλά ενδιαφέροντα θέματα
- Επαρκής διάρκεια με επιπλέον περιεχόμενο
- Το κυνήγι στοιχείων και οι διάλογοι παρέχουν μεγάλη ευχαρίστηση

Αρνητικά:
- Το voice acting δεν φτάνει την ποιότητα του πρωτότυπου
- Το bug προσπέρασης διαλόγων είναι ενοχλητικό
- Έχουμε απ' τη μία πανεύκολους γρίφους κι από την άλλη απάνθρωπους

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7
Gameplay: 8
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.5

Ένα υπέροχο Adventure που ωριμάζει με τα χρόνια!

Γιάννης Μοσχονάς

Keywords
gabriel, knight, gabriel, knight, robert de niro, james bond, μνήμη, windows, voice, εταιρεία, quest, today, tomorrow, game, project, sequels, road, studio, holmes, http, youtube, βιβλιοπωλείο, νέα, μυστήριο, bug, angel, heart, live, james, δραμα, magenta, extra, click, adventure, space, games, system, ημερολόγιο, στυλ, δραση, original, animation, tim, angels, red, october, star, john, steam, video, κινηση στους δρομους, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, κινημα πατατας, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, ξανα, κοινωνια, μνήμη, ημερολόγιο, βημα, γριφοι, δουλεια, εικονες, ηχος, θεμα, μουσικη, οθονες, ταινιες, φιδια, ωρα, games, game, james, quest, youtube, αγορα, αγωνες, αιμα, αξιζει, αναμνησεις, απλα, απωλεια, αρσενικο, αφθονια, βιβλιο, βρισκεται, γεγονος, γελιο, γινει, δειτε, δειχνει, δολοφονιες, δοθηκε, εγινε, ευκολα, ευρω, ευτυχια, υπαρχει, ελευθερια, εμπνευση, ενδιαφεροντα, ενιοτε, εξελιξη, επιτυχια, εταιρεία, εφαρμογες, εφιαλτες, ζωης, ιδεα, ιδιο, υπνο, υποθεση, η φωνη, θυμιζει, κυνηγι, κλιση, λειπει, μαγεια, μηκος, μηκος κυματος, μυστήριο, μορφη, μπορειτε, μυαλο, νευρα, νοημοσυνη, οθονη, ορλεανη, ουσιαστικα, πεπρωμενο, πιθανοτητες, ποιοτητα, πλακα, πωλησεις, ραφια, σελιδες, σεναριο, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, συντομα, συμβολα, σκεψεις, σκιτσα, σπαζοκεφαλιες, σπιτι, στυλ, σχεδιο, τιμη, τυπος, τμημα, τρια, υψηλη, φαντασια, φυσικα, φτανει, φοβιες, φωνη, φορα, ψηφιακη, ομορφα, ωρες, angels, animation, angel, βηματα, bug, click, adventure, extra, εμφαση, road, ερωτες, ερωτησεις, heart, γνωσεις, john, holmes, ηρωας, ιδανικο, ιερεια, project, james bond, κειμενα, λεξεις, magenta, μπροστα, windows, original, παιχνιδι, πληροφοριες, red, studio, sequels, space, system, steam, tim, tomorrow, today, θεματα, υπεροχο, χαζες, χερια, γιαγια, voice
Τυχαία Θέματα