Gears of War: Η ταινία

Από τον παραγωγό των Battleship και Ted. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 1/8/2009] Σε μία παρουσίαση που κράτησε περίπου μία ώρα, η Epic Games έδειξε για πρώτη φορά στον κόσμο το τι θα πρέπει να περιμένει από την μεταφορά του Gears oF War στη μεγάλη οθόνη. Σκηνοθέτης θα είναι ο Len

Wiseman (φώτο στα δεξιά), ο οποίος είχε αναλάβει την blockbuster ταινία "Live Free or Die Hard" με πρωταγωνιστή φυσικά τον Bruce Willis. Συγγραφέας του GoW θα είναι ο Chris Morgan, ο οποίος ήταν στη συγγραφική ομάδα της ταινίας Wanted.

Το casting
Η παραγωγή της ταινίας Gears of War βρίσκεται στα πρώτα στάδια και το casting δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Οι δύο παραγωγοί της ταινίας ανέφεραν απλά το τι φιλοσοφία θα ακολουθήσουν. Όσο για την φήμη που έλεγε ότι ο Dwayne Johnson (The Rock) θα αναλάβει τον ρόλο του κύριου πρωταγωνιστή Marcus Fenix, ο Len Wiseman την αρνήθηκε με βεβαιότητα δηλώνοντας ότι δεν θα ήθελε καμία διασύνδεση με την ταινία Doom. Δήλωσε πάντως ότι όποια κι αν θα είναι τελικά η επιλογή του, θα φροντίσει πρώτα να διαλέξει έναν καλό ηθοποιό που θα έχει τις ερμηνείες που θέλει και μετά να τον διαμορφώσει εμφανισιακά ώστε να ταιριάζει στον ρόλο.

Για έναν ακόμη χαρακτήρα, την Maria (γυναίκα του Dominic Santago, ο οποίος είναι φίλος του Marcus Fenix), ο Len Wiseman φρόντισε όπως οι καλοί προπονητές στο ποδόσφαιρο, να δηλώσει την μεταγραφική επιθυμία του. Είπε λοιπόν χαρακτηριστικά ότι “Αν μπορώ να πείσω την Kate Beckinsale –και θα το επιχειρήσω- τότε πιστεύω ότι θα ήταν αυτή που πρέπει για τον συγκεκριμένο ρόλο!”

Σενάριο
Η ταινία Gears of War δεν θα ακολουθήσει πιστά την εξέλιξη των γεγονότων του παιχνιδιού. Ο Chris Morgan δήλωσε ότι το σενάριο θα ξεκινήσει με την “Emergency Day”, στην οποία οι Locust επιτίθενται στους ανθρώπους του πλανήτη Sera. Η ημέρα αυτή θα είναι άκρως εντυπωσιακή στην παρουσίαση. Θα δοθεί όμως περισσότερο έμφαση σε εκείνη την πρώιμη χρονική περίοδο και όχι εξ ολοκλήρου στις γνωστές καταστάσεις του παιχνιδιού, καθώς εκείνες διαδραματίζονται πολλά χρόνια μετά την πρώτη επίθεση.

Ο επικεφαλής της παραγωγής του παιχνιδιού, Rod Ferguson, είπε πως η ταινία που θα δημιουργηθεί δεν θα είναι τόσο πανομοιότυπη προς το παιχνίδι, καθώς θα έχει ως κύριο στόχο να βγει όσο το δυνατόν καλύτερη γίνεται κι όχι να επιχειρηθεί απλά μια μεταφορά του παιχνιδιού στη μεγάλη οθόνη. Μία πιθανή αλλαγή για τις ανάγκες της ταινίας, είναι η προσθήκη γυναικών στους COGs, την γνωστή στρατιωτική δύναμη των ανθρώπων (σ.σ. στα δύο παιχνίδια Gears of War δεν υπάρχουν γυναίκες στο στρατό). Για αυτό το ενδεχόμενο, ο σκηνοθέτης Len Wiseman ήταν απόλυτα σύμφωνος.

Κυκλοφορία
Αρχικά το Gears of War προοριζόταν για κυκλοφορία μέσα στο 2010, αλλά με τα τωρινά δεδομένα αντιλαμβανόμαστε ότι η ταινία θα δεχτεί παράταση. Θα περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία τις εξελίξεις, αλλά και τα νεότερα για το casting των ηθοποιών που θα την απαρτίζουν.

[UPDATE 30/4/2013] Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε που μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την ταινία Gears of War κι απ' ότι φαίνεται το χτίσιμο της ταινίας είναι ακόμη..."στα μπετά"!

Σύμφωνα με το Variety.com, παραγωγός της ταινίας ανέλαβε ο Scott Stuber, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα Ted και Battleship. Το πρώτο έλαβε πολύ καλές κριτικές ενώ το δεύτερο δεν είχε τόσο θετικά σχόλια.

Ο Stuber δουλεύει πάνω στο σενάριο της ταινίας Gears of War μαζί με την Epic Games και θα αρχίσει σύντομα να μιλάει με την Universal σε μια προσπάθεια υλοποίησης της ταινίας στις μεγάλες αίθουσες. Φυσικά οι συζητήσεις του μπορεί να μην έχουν επιτυχή κατάληξη, όπως έγινε στο παρελθόν και με την ταινία Halo, για την οποία developers και παραγωγοί είχαν σημαντικές διαφωνίες ως προς την υλοποίησή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα