Hackers εισέβαλαν στην Blizzard

Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια.

Διαρροή στοιχείων του Battle.net από hackers επιβεβαίωσε η Blizzard, δια στόματος του προέδρου της Mike Morhaime. Η online υπηρεσία που αποθηκεύει τόσο προσωπικά, όσο και οικονομικά δεδομένα των χρηστών που παίζουν παιχνίδια όπως το Diablo 3

και το World of Warcraft, χτυπήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Στην ανακοίνωση διαβάζουμε πως “Η ομάδα ασφαλείας ανακάλυψε μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη είσοδο στο εσωτερικό δίκτυο της Blizzard. Κινηθήκαμε γρήγορα για να διακόψουμε την πρόσβαση και ξεκινήσαμε έρευνες με ειδικούς στην ασφάλεια αλλά και όργανα του νόμου, για να δούμε τι συνέβη”.

Προς το παρόν, τα δεδομένα που αναγνώρισε η Blizzard ως κλεμμένα, είναι διευθύνσεις email χρηστών του Battle.net έξω από την Κίνα. Επίσης, πιθανόν να έχουν διαρρεύσει οι απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλείας, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τους authenticators (μέσω τηλεφώνου) χρηστών των Βορειοαμερικανικών servers. Ο Morhaime εμφανίζεται καθησυχαστικός όσον αφορά δεδομένα οικονομικής φύσης όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις λογαριασμών αλλά και πραγματικά ονόματα. "Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά μέχρι στιγμής, τίποτα δεν δείχνει πως υπήρξε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες" δήλωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια των λογαριασμών της υπηρεσίας κι επισημαίνοντας "Βάση των όσων γνωρίζουμε, οι πληροφορίες αυτές από μόνες τους, δεν είναι αρκετές ώστε να επιτρέψουν την πρόσβαση σε λογαριασμούς του Battle.net" κατέληξε.

Τα κρυπτογραφημένα passwords των Βορειοαμερικανικών servers επίσης κλάπηκαν, αλλά ο Morhaime εξηγεί πως είναι πολύ μικρή η πιθανότητα για τους hackers να αποκαλύψουν το πραγματικό password κάποιου: “Χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο Secure Remote Password (SRP) για να προστατεύσουμε του κωδικούς αυτούς, το οποίο καθιστά πολύ δύσκολη την αποκρυπτογράφησή τους. Κάθε κωδικός θα πρέπει να αποκρυπτογραφηθεί ξεχωριστά”. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Blizzard πρότεινε στους χρήστες των servers αυτών να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους, καθώς και τα passwords από λογαριασμούς άλλων υπηρεσιών που μπορεί να μοιάζουν με αυτό του Battle.net. Τέλος, όσοι χρησιμοποιείτε authenticator μέσω τηλεφώνου καλό θα είναι να αναβαθμίσετε το λογισμικό του authenticator σας.

Κλείνοντας, ο Morhaime ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό και υπενθύμισε πως η Blizzard δεν θα ζητήσει ποτέ τον κωδικό πρόσβασής σας. Το τελευταίο αφορά τα phising emails που στέλνονται κατά καιρούς από επίδοξους hackers, οι οποίοι προσπαθούν να αλιεύσουν τέτοιου είδους πληροφορίες.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα