League of Legends: Kalista, η νέα champion

Δημιουργήστε δεσμό με σύμμαχό σας!

Η Riot Games ανακοίνωσε την Kalista, ένα φάντασμα μιας δολοφονημένης πολεμίστριας, η οποία εδρεύει στα Shadow Isles. Όταν σκοτώνει τους εχθρούς της τους προτείνει να παραδώσουν την ψυχή τους στο "Spear of Vengeance".

Το αντικείμενό της (The Black Spear), συνδέεται με έναν allied champion, ο οποίος αν συμφωνήσει τότε "δένεται" με

το δόρυ για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Ο δεσμός αυτός επιτρέπει στην Kallista να ενεργοποιήσει δύο Abilities. Το "Sentinel" (που είναι είτε Passive για επιπλέον magic damage, είτε Active, ενεργοποιώντας έναν φρουρό-φάντασμα) και την Ulti της, με την ονομασία Fate's Call.

Αναλυτικά τα Abilities:

Martial Poise (Passive)
Ενώ επιτίθεστε, κάνοντας κλικ σε μια περιοχή, μπορείτε να αναπηδήσετε σε αυτήν αφού ολοκληρώσετε την επίθεσή σας.

Q: Pierce
Η Kalista πετάει ένα δόρυ, που κάνει ζημιά στον πρώτο εχθρό που χτυπάει, προσθέτοντας Rend. Η κίνηση αυτή σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Martial Poise.

W: Sentinel
Passive: Soul-Marked - Όταν η Kalista και ο συμμαχικός champion με τον οποίο έχει δεσμό επιτίθενται ταυτόχρονα σε οποιοδήποτε στόχο (εκτός κτιρίων) έχουν bonus magic damage.
Active: Η Kalista δίνει εντολή στο Sentinel (ένα ghost) να δει μια περιοχή. Τα Sentinels είναι ευάλωτα σε επιθέσεις από πίσω, ενώ φωνάζουν αν δουν έναν εχθρικό champion.

E: Rend
Αφού χτυπήσετε έναν εχθρό με το δόρυ σας, χρησιμοποιείτε το Rend για να αφαιρέσετε το δόρυ και να προκαλέσετε επιπλέον damage, slow και επιπλέον ζημιά. Αν πετύχετε kill τότε το cooldown του Rend ανανεώνεται. Τα spears κολλούν στον εχθρό και εξαφανίζονται μόνο αν η Kalista δεν μπορέσει να διατηρήσει την επίθεσή της.

R: Fate’s Call
Η Ulti σας, την οποία εκτελείτε μαζί με τον ally σας με τον οποίο έχετε συνάψει δεσμό. Ο σύμμαχός σας γίνεται αόρατος για λίγα δευτερόλεπτα κι εσείς χτυπάτε μια ομάδα εχθρών, προκαλώντας τους knockback damage.

Marksman
Η Kalista αποτελεί marksman σύμφωνα με την Riot, ιδανική για farming και harass. Συνδυάζεται με τον champion που μοιράζονται το ίδιο lane.

Teamfights
Επειδή δεν έχει μεγάλο range και δυνατότητα διαφυγής, η Kalista είναι καλό να μένει στα μετόπισθεν όταν υπάρχει teamfight. Για αρχή θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον Sentinel της για να εντοπίσει εχθρούς και να κάνει καλή διαχείριση των άλλων Abilities της μαζί με τους συμμάχους της. Το Rend πάντως την βοηθάει στο να γίνει καλή εκτελεστής, ενώ η Ulti της απαιτεί να υπάρχει δίπλα ένας σύμμαχος.

Συνεργάζεται καλά με τους champions Leona, Janna και Malphite.
Έχει πρόβλημα απέναντι σε Zyra, Ezreal και Master Yi.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την σχετική ανακοίνωση στο επίσημο site της Riot Games.

Keywords
Τυχαία Θέματα