Nintendo Direct: 17/5/2013

Νέο Sonic, το Pikmin 3 και η αποκλειστική συνεργασία με την Sega! [UPDATE: Sega Kart?]

[Αρχική δημοσίευση 17/5/13] Σήμερα στις 17:00 η Nintendo παρουσίασε ένα νέο Nintendo Direct ειδικά για τους ευρωπαίους gamers, παρουσιάζοντας ένα δείγμα από τις μελλοντικές της κυκλοφορίες. Τα games που παρουσίασε αφορούσαν

το Wii U και το 3DS και συγκεκριμένα μίλησε για τίτλους που αναμένονται από τις επόμενες ημέρες έως και τα τέλη Αυγύστου.

Πρόκειται για το πρώτο Nintendo Direct καθώς θα ακολουθήσει και δεύτερη παρουσίαση πριν την έκθεση E3 στην οποία η Nintendo θα αποκαλύψει τα σχέδιά της για τους τίτλους που ετοιμάζει για το φθινόπωρο.

Κάνοντας το ταμείο από την σημερινή σύντομη παρουσίαση της Nintendo (διάρκειας μόλις 20'), ο πρόεδρος της εταιρείας Satoru Iwata έδειξε λίγα νέα games για Wii U και 3DS, αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα για την έκθεση E3. Ίσως η σημαντικότερη είδηση που κρατάμε είναι η συνεργασία με την Sega στο επόμενο Sonic (αποκλειστικό για Wii U και 3DS) κάτι που θα προσελκύσει αρκετούς fans του δημοφιλούς σκατζόχοιρου. Το "βαρύ πυροβολικό" της παρουσίασης ήταν το Pikmin 3 το οποίο είχε και τα περισσότερα λεπτά που του αναλογούσαν σε σύγκριση με τα άλλα games.

Μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld όσο θα σας ανακοινώνουμε live το Nintendo Direct Conference.

[LIVE UPDATE]

Ο Satoru Iwata, πρόεδρος της Nintendo, ξεκίνησε λέγοντας ότι η ιαπωνική εταιρεία θα έχει μια online press conference πριν την E3. Απ' ότι φαίνεται το streaming είναι μαγνητοσκοπημένο, ως συνήθως.

17:01: Για αρχή μας ανακοινώνει ένα νέο video game από την Sega, το Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games για το Wii U.

17:05: Ανακοινώνει αποκλειστικό συνεργασία με την Sega για το νέο Sonic Lost World που θα κυκλοφορήσει για το Wii U και το 3DS. Οι πάλαι ποτέ αιώνιοι τώρα θα συμμαχήσουν;

17:06: Game & Wario στις 28 Ιουνίου.

17:08: Νέο updated Resident Evil: Revelations για το 3DS με ανώτερα γραφικά και νέους χαρακτήρες. Θα παίζεται και με το χειριστήριο του Wii U. Έρχεται στις 24 Μαϊου και από σήμερα μπορείτε να κατεβάσετε το demo του στο eShop.

17:10: Super Luigi U: Ανακοινώθηκε ένα DLC για το Super Mario Bros U, στο οποίο θα πρωταγωνιστεί ο Luigi αντί του Mario. Θα κυκλοφορήσει στο eShop της Nintendo στις 20 Ιουνίου. Ο Iwata το αναφέρει ως "διαφορετική εμπειρία", κάτι για το οποίο θα μας επιτρέψετε να αμφιβάλλουμε. Στις 26 Ιουνίου θα λανσαριστεί και η retail έκδοση, άρα όσοι θέλετε...κουτί, αγοράστε το. Το οξύμωρο είναι ότι η λέξη "Bros" έχει σβηστεί manually στον τίτλο επίτηδες.

17:13: The Wonderful 101 ανακοινώθηκε για τις 23 Αυγούστου.

17:14: Pikmin 3 gameplay video στο Wii U. Οι τρεις βασικοί χαρακτήρες θα ονομάζονται Alph, Charlie (Captain Charly) και Brittany. Θα συλλέγετε φρούτα και θα δημιουργείτε χυμούς. Παρουσιάστηκαν επίσης οι μηχανισμοί του gameplay τόσο με το Wii U gamepad όσο και με τα Wiimote-Nunchuck.

17:20: Το Pikmin 3 θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουλίου.

17:21: Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμη Sonic βρίσκεται στα σκαριά και θα αποκαλυφθεί αργότερα (λογικά 11-13 Ιουνίου στην E3).

Τέλος της παρουσίασης.

Nintendo και Sega: Οι καιροί αλλάζουν
Από πάλαι ποτέ "αιώνιοι αντίπαλοι" στην αγορά των κονσολών, η Nintendo και η Sega γίνονται πλέον..."κολλητοί"! Η αποκλειστικότητα του επόμενου Sonic (Sonic Lost World) για το Wii U και το 3DS αλλάζει τα δεδομένα. Γεγονός όμως είναι πως το 3DS και -κυρίως- το κατά πολύ ακριβότερο Wii U χρειάζονται μεγάλους και κατά προτίμηση νέους τίτλους που θα καταφέρουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού ώστε να τα προτιμήσει.

Το 3DS είναι σαφώς σε καλύτερη μοίρα και το νέο Resident Evil: Revelations μοιάζει άκρως εντυπωσιακό οπτικά, παρότι πολλοί ίσως το θεωρήσετε..."ξαναζεσταμμένο φαγητό". Το DLC Super Luigi U ίσως φανεί σαν "άρμεγμα" της σειράς Super Mario Bros. με την έννοια του ότι δεν αναμένουμε ιδιαίτερες αλλαγές, ενώ τα Game & Wario και Pikmin 3 έχουν το δικό τους casual κοινό. Το δεύτερο μάλιστα αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο για την Nintendo, τουλάχιστον εσωτερικά καθότι δύσκολα θα βρει απήχηση στους hardcore fans της.

Να θυμίσουμε ότι η Nintendo δεν θα έχει Press Conference στην φετινή E3 αλλά ετοιμάζει μια live παρουσίαση η οποία οφείλει να είναι εντυπωσιακή. Εκεί θα κριθεί και το μέλλον για την ιαπωνική εταιρεία που για να πείσει στο κομμάτι των games θα πρέπει να βάλει στο τραπέζι πολύ δυνατά ονόματα όπως ένα 3D Mario, το νέο Zelda στο Wii U, καθώς επίσης κάποιες δυνατές σειρές που θα αναθερμάνουν το ενδιαφέρον του κόσμου (3D Donkey Kong; Mario Kart U; Νέες σειρές με τελείως πρωτότυπες ιδέες;) Θα ανεμένουμε την έκθεση E3 11-13 Ιουνίου για να μάθουμε περισσότερα.

Ευχαριστούμε που μείνατε συντονισμένοι κοντά μας σε ένα ακόμη live update.

[UPDATE 20/5/13] Ο Steve Lycett, επικεφαλής παραγωγής της Sumo Digital, έγραψε στο Twitter του "Τι θα λέγατε για ένα Kart race game?".

Προφανώς η Sega έχει στα σχέδιά της...ένα παιχνίδι τύπου Mario Kart, με την σφραγίδα της Nintendo; Άραγε λέτε να δούμε κανένα "Mario & Sonic Kart" στην έκθεση E3; Αυτό θα είχε όντως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η σειρά Mario Kart είναι από τα πιο διασκεδαστικά combat racing της αγοράς!

Θα αναμένουμε νεότερα πολύ σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα