PS Vita hacked;

Κινέζος hacker βρίσκει exploit.

Ο Yifan Lu, ένας κινέζος hacker με ειδικότητα στον προγραμματισμό, ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι προσπαθεί να τρέξει στο PlayStation Vita homebrew software, δηλαδή ανεξάρτητο

λογισμικό που δεν υποστηρίζεται από την Sony.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι έχει καταφέρει να βρει ένα exploit που θα του επιτρέψει κάτι τέτοιο και μάλιστα καλεί άλλους προγραμματιστές για βοήθεια μέσω ενός site όπου έχει αναρτήσει τον κώδικά του. Ο νέος loader του PS Vita θα βασιστεί αρκετά στον Half-Byte Loader του PSP. Άλλωστε, μπορείτε ήδη να τρέξετε homebrew games στο ου PSP στο PlayStation Vita. Με τις μετατροπές που υπόσχεται ο Yifan Lu ίσως καταφέρετε να τρέξετε και PS Vita games.

{youtube}rZ6_xY5lkhk|400|300{/youtube}

Το ότι θα τρέξει κάποιος homebrew software δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό θα είναι πειρατικό. Βέβαια η Sony σίγουρα θα έχει αντίθετη άποψη επί του θέματος. Θα αναμένουμε λοιπόν την συνέχεια με ανυπομονησία. Ήδη πάντως η ιαπωνική εταιρεία έχει ανοίξει σε πολλούς προγραμματιστές την όρεξη με το πρόγραμμα PlayStation Mobile Developer, επιτρέποντάς τους να τρέξουν games από άλλες πλατφόρμες στο Vita. Στο βίντεο βλέπετε το εγχείρημα ενός άλλου hacker τον φετινό Μάρτιο.

Κακά τα μαντάτα για την Sony, αλλά μήπως τα νέα αυτά θα αυξήσουν τουλάχιστον τις πωλήσεις του PlayStation Vita;

Keywords
Τυχαία Θέματα