PlanetSide 2

War of the worlds!

Η Sony Online Entertainment, δημιουργός γνωστών online τίτλων, με δυνατότερο όλων το MMORPG EverQuest, επανέρχεται δυναμικά με τον διάδοχο του PlanetSide που είχε κυκλοφορήσει το 2003. Τo τελευταίο ήταν ένα MMOFPS με όλη τη σημασία του όρου, καθώς έδινε τη δυνατότητα να συμμετάσχουν εκατοντάδες παίκτες ταυτόχρονα. Σε αντίθεση με άλλα επονομαζόμενα

MMOFPS, εδώ δεν είχαμε μικρά matches σε περιορισμένης έκτασης χάρτες με συγκεκριμένο όριο παικτών, αλλά πραγματικά μεγάλης κλίμακας συγκρούσεις για εδαφική κυριαρχία σε τεράστιες περιοχές.

Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα έρχεται το sequel του εν λόγω game, PlanetSide 2, για να μας δείξει εκ νέου πως πρέπει να είναι ένα πραγματικό open-world MMOFPS. Σε μια αγορά με αρκετά ποιοτικούς τίτλους αλλά περιορισμένους σε αριθμό, η νέα δημιουργία της SOE είναι πραγματικά επικών διαστάσεων και φιλοδοξεί να θέσει τα στάνταρ του είδους για το μέλλον. Φυσικά, όλα τα παραπάνω αποκτούν ξεχωριστή σημασία αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για ακόμα ένα free-to-play game, ενώ γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι το δωρεάν μοντέλο τείνει να γίνει θεσμός στο PC gaming.

Μετά την καταστροφή
Το PlanetSide 2 σας μεταφέρει στον πλανήτη Auraxis (σας θυμίζει τον Arrakis από το Dune;) και συγκεκριμένα 300 χρόνια μετά την ανακάλυψή του από τους ανθρώπους. Στο μέλλον που περιγράφει το σενάριο, η Γη έχει σχεδόν καταστραφεί μετά από έναν ισοπεδωτικό παγκόσμιο πόλεμο και η μάχη για επικράτηση έχει μεταφερθεί πλέον στον μακρινό αυτό πλανήτη. Η αλληλουχία των γεγονότων έχει δημιουργήσει τρία αντιμαχόμενα στρατόπεδα, μέσα από τα οποία επιλέγετε τον –εκάστοτε- χαρακτήρα σας.

Το story του PlanetSide είναι σχεδόν remake του πρωτότυπου, αλλά αυτή τη φορά η Sony έχει προσλάβει στην συγγραφική της ομάδα τον Marv Wolfman (δημιουργός του Blade) για να επεκτείνει το ιστορικό υπόβαθρο και να δώσει βάθος στο γενικό lore. Αυτή η κίνηση δείχνει ενδεχομένως πως το μελλοντικό support του παιχνιδιού από τους developers θα ξεδιπλώσει περισσότερες πτυχές της ιστορίας, μέσα από διάφορα add-ons ή expansions. Προς το παρόν πάντως έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το οποίο παρέχει χωρίς πολλά-πολλά το κατάλληλο σκηνικό για τις επικών διαστάσεων συγκρούσεις που θα διαδραματιστούν στην οθόνη σας.

Εμείς, εσείς και οι άλλοι
Με το ξεκίνημά του, το PlanetSide 2 σας καλεί να επιλέξετε μεταξύ των τριών διαθέσιμων φυλών (factions). Η επιλογή αυτή είναι ουσιαστικά και η πιο σημαντική, αφού το αρχικό customization του χαρακτήρα σας είναι πολύ περιορισμένο (φύλο, πρόσωπο). Τα τρία fractions που είναι οι Terran Republic, οι New Conglomerate και οι Vanu Sovereignty, διαθέτουν ξεχωριστά όπλα, αλλά χωρίζονται στις ίδιες έξι classes που θα δούμε στη συνέχεια.

Οι Terran Republic αποτελούν τις διδακτορικές δυνάμεις της αυταρχικής κυβέρνησης, με σκοπό την βίαιη επιβολή των νόμων και την διατήρηση της τάξης στον πλανήτη. Οι New Conglomerate είναι κατά μία έννοια οι “αναρχικοί”. Μια ομάδα αυτόνομων μαχητών που πιστεύουν στην ελευθερία του πνεύματος και είναι έτοιμοι να αντισταθούν στην επιβολή των Terran με κάθε τίμημα. Τέλος, οι Vanu Sovereignty πιστεύουν ότι η αρχαία μυστική τεχνολογία είναι ο μόνος τρόπος εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Διαθέτουν όπλα εξωγήινης προέλευσης και είναι έτοιμοι να συντρίψουν όποιον σταθεί εμπόδιο στην αναζήτησή τους για τα μυστικά που κρύβει ο Auraxis.

Κατευθείαν στο ψητό
Αφού επιλέξετε τον χαρακτήρα σας, ακολουθεί μια σύντομη εισαγωγή που πρακτικά δεν σας δίνει κάποια ιδιαίτερη πληροφορία και στη συνέχεια πέφτετε κυριολεκτικά από το πουθενά με ένα drop pod στην καρδιά του πολέμου. Χωρίς μακρόσυρτα intros και υπερ-αναλυτικά tutorials, βρίσκετε τον εαυτό σας ξαφνικά μέσα στο πεδίο της μάχης, με μόνη συντροφιά το όπλο σας. Γύρω σας βλέπετε δεκάδες παίκτες να τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις και να μάχονται, tanks και άλλα οχήματα να περιφέρονται στο έδαφος κι αεροσκάφη να «σχίζουν» τον ουρανό.

H πρώτη σας σκέψη θα είναι «και τώρα τι κάνουμε;» ενώ δευτερόλεπτα αργότερα σίγουρα θα σκοτωθείτε, είτε από εχθρό είτε από συμπαίκτη (ναι, υπάρχει το «αδυσώπητο» friendly fire). Αφού δοκιμάσετε ξανά και ξανά, σταδιακά θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται η κλίμακα των μαχών του PlanetSide 2 και ενδεχομένως να νιώσετε αρχικά ασήμαντοι μέσα στο χαμό που διαδραματίζεται. Η μόνη σας αγωνία στα πρώτα στάδια παιξίματος θα είναι να μείνετε όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα ζωντανοί και να σκοτώσετε όποιον βλέπετε να έχει διαφορετικό χρώμα από το δικό σας faction.

Μετά τις πρώτες ώρες ενασχόλησης όμως σταδιακά θα εξοικειωθείτε καλύτερα με το σκηνικό του παιχνιδιού και κυρίως θα μπορέσετε να ενσωματωθείτε στις ενέργειες των συμπαικτών σας. Ενώ η γενική ιδέα του gameplay είναι απλή (κατάληψη των βάσεων του αντιπάλου και υπεράσπιση των δικών σας) ο τρόπος δράσης και οι μάχες που διαδραματίζονται είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων των παικτών και μόνο. Αν σκεφτείτε πως έχουμε χάρτες αχανών πραγματικά εκτάσεων και μαζικότητα εκατοντάδων παικτών μιλάμε για μια εμπειρία κολοσσιαίας κλίμακας. Ωστόσο, όταν αρχίσετε να συνηθίζετε το gameplay θα αντιληφθείτε πως μπορείτε να αποτελέσετε σημαντικό κομμάτι της πολεμικής μηχανής της ομάδας σας.

Class-ική συνταγή
Στο PlanetSide 2, όπως σε κάθε MMO που σέβεται τον εαυτό του, υπάρχουν έξι διαθέσιμες classes να διαλέξετε, καθεμία με το δικό της πολλαπλό σύστημα αναβάθμισης. Σε γενικές γραμμές οι ιδιότητες της κάθε class είναι οι καθιερωμένες και γνωστές στους έμπειρους παίκτες.

Υπάρχουν οι Light Assault (πιο ευέλικτοι στρατιώτες εξοπλισμένοι με jetpack), οι Heavy Assault (με πιο βαρύ οπλισμό π.χ. rocket launcher), οι Infiltrator (οι «αγαπημένοι» μας snipers), οι Medics (heal-αρουν του συμπαίκτες τους) και οι Engineers (επισκευάζουν οχήματα, εγκαθιστούν turrets κτλ). Τέλος συναντάμε και την ειδική class Mechanized Assault Exo-Suit (MAX), κάτι σαν τα γνωστά μας Mechs, η οποία όμως δεν είναι διαθέσιμη από τα πρώτα στάδια του παιχνιδιού και αποτελεί κάτι μεταξύ ξεχωριστής class και οχήματος.

Ένα πραγματικά «μεγάλο» και μαζικό MMOFPS.

Όσο πιο πολύ παίζετε τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό ότι κάθε class έχει την δική της σημασία στο gameplay. Οι ισορροπίες στις μάχες του PlanetSide 2 αλλάζουν ανά πάσα στιγμή και οι ιδιότητες του κάθε χαρακτήρα είναι ικανές να κάνουν τη διαφορά ανάλογα τη περίπτωση. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα για πάρα πολλές αναβαθμίσεις (οπλισμός, skills, skins κτλ.) τόσο σε active όσο και σε passive slots. Μπορείτε να έχετε προεπιλεγμένα loadouts ακόμα και για την ίδια class για να διαλέγετε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό όπλων και ιδιοτήτων για κάθε περίπτωση.

Εδώ τα καλά upgrades
Πολλά από τα παραπάνω «καλούδια» μπορείτε να τα αποκτήσετε όπως πλέον είθισται πληρώνοντας από την τσέπη σας, για να βγάλουν κανένα «ψιλό» οι developers. Όμως το PlanetSide 2, ακριβώς λόγω της μαζικότητάς του, είναι ένα game που δεν χωράει ήρωες και «μοναχικούς καβαλάρηδες». Φυσικά μπορείτε να παίξετε και έτσι, αλλά να θυμάστε πως τη διαφορά δεν την κάνει ένας στρατιώτης αλλά είναι αποτέλεσμα μιας συνολικής προσπάθειας.

Οι μάχες ένας με έναν όπου μπορεί να σας «ξεπαστρέψει» εύκολα ένας αντίπαλος πολύ πιο «ντούκι» από εσάς είναι αρκετά σπάνια περίπτωση. Με άλλα λόγια, ακόμα και με το αρχικό loadout του χαρακτήρα σας μπορείτε να παίξετε αρκετές ώρες χωρίς να νιώσετε μειονεκτικά σε σχέση με τους προχωρημένους παίκτες, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα games.

Από την άλλη πλευρά, όσο παίζετε, αμείβεστε όχι μόνο με XP (ανεβάζετε το level του χαρακτήρα σας), αλλά και με certification points, τα οποία μάλιστα δεν μπορείτε να αγοράσετε με πραγματικά χρήματα. Χρησιμοποιώντας τα τελευταία μπορείτε να προμηθευτείτε upgrades για τις classes ή τα οχήματά σας, όπως νέο armor, passive skills ή σκόπευτρα, πολλά από τα οποία θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Ωστόσο η πρόοδος σας στο τομέα αυτό γίνεται με αργούς ρυθμούς και θα χρειαστούν αρκετές ώρες παιξίματος για να αποκτήσετε ένα σεβαστό αριθμό πόντων. Δεν ξεχνάμε πως υπάρχει και η μηνιαία συνδρομή, η οποία κοστίζει περίπου 13 ευρώ τον μήνα και σας χαρίζει ένα μόνιμο booster σε ότι κερδίζετε παίζοντας, το οποίο μπορεί να φτάσει και 50%.

Μη το πάτε «ποδαράτο»
Τα οχήματα στο PlanetSide 2 αποτελούν πραγματικά ένα τεράστιο κομμάτι του gameplay και μόνο διακοσμητικός δεν είναι ο ρόλος τους. Υπάρχουν οχήματα τόσο για μάχη-μεταφορά από εδάφους όσο και από αέρος, ενώ πολλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τις τρεις φυλές, όπως πχ. η μηχανή ATV Flash ή το Liberator Bomber. Κάποια είναι αποκλειστικά για κάθε faction, όπως π.χ. το Mosquito των Terran Republic, ένα μονοθέσιο ιπτάμενο «ζιζάνιο» ή το Vanguard, το πανίσχυρο τανκ των New Conglomerate.

Όλα τα οχήματα είναι πανεύκολα στο χειρισμό και η ενσωμάτωσή τους στο παιχνίδι είναι άψογη. Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε την αξιοσημείωτη ισορροπία μεταξύ τους. Μια καθημερινή μάχη του PlanetSide 2 περιλαμβάνει μερικές δεκάδες μονάδες πεζικού διασκορπισμένες σε όλο το πεδίο, καμιά δεκαριά τανκ τριγύρω και αρκετά ιπτάμενα οχήματα πάνω από τα κεφάλια σας. Στις πιο μεγάλης κλίμακας αναμετρήσεις η εικόνα είναι μεγαλειώδης, με επικές συγκρούσεις τόσο στο έδαφος όσο και στον ουρανό.

Όταν κατακτάτε μια βάση των αντιπάλων αποκτάτε resources, χάρης στα οποία μπορείτε να αγοράσετε τα τριών ειδών οχήματα (Aerospace, Mechanized, Infantry). Το Infantry έχει να κάνει με την ειδική στολή MAX που προαναφέραμε, γιατί, ναι, το PlanetSide 2 έχει και mechs, εξίσου διασκεδαστικά στον χειρισμό και στη μάχη!

Ασκήσεις επί χάρτου
Το gameplay διαδραματίζεται σε τρεις αχανείς περιοχές, οι χάρτες των οποίων είναι από τους μεγαλύτερους που έχουμε συναντήσει σε MMOFPS. Κάθε περιοχή μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 2.000 παίκτες. Στο αρχικό μενού επιλέγετε τον server της προτίμησής σας, βλέποντας σε ένα απλό γράφημα τα ποσοστά των παικτών που συμμετέχουν σε κάθε faction. Κάθε server περιλαμβάνει και τις τρεις αυτές ηπείρους, επομένως το όριο των παικτών ανεβαίνει στο εντυπωσιακό νούμερο (για FPS) των 6000 στον καθένα. Να αναφέρουμε εδώ πως μπορείτε εύκολα να μεταβείτε από την μία περιοχή στην άλλη, μέσω της κεντρικής βάσης της φυλής σας.

Οι τρείς διαθέσιμοι χάρτες είναι ο Indar, μια αμμώδης κοκκινωπή περιοχή με πολύ αραιά βλάστηση (κάτι σαν τον πλανήτη Άρη με λίγα δέντρα), ο Amerish, που αποτελεί αντίθετα κάτι σαν ζούγκλα και ο Esamir, μια ουσιαστικά παγωμένη ήπειρος. Σε κάθε χάρτη υπάρχουν διασκορπισμένες πολλές βάσεις διαφόρων μεγεθών, οι οποίες είναι τα σημεία ενδιαφέροντος γύρω από τα οποία μαίνονται οι μάχες για κυριαρχία των τριών factions. Να αναφέρουμε εδώ ότι η επιλογή map όπου μπορείτε να δείτε τον χάρτη στην οθόνη σας είναι πολύ καλά σχεδιασμένη, αναλυτική και μπορείτε εύκολα να κατανοήσετε το τι και που διαδραματίζεται.

ΜΜΟ μεν, FPS δε
Σε αυτό το αχανές περιβάλλον χιλιάδες παίκτες συγκρούονται σε έναν αέναο πόλεμο επικράτησης. Μια πραγματική MMO αισθητική που όμως υποστηρίζεται από ένα αμιγώς FPS gameplay. Εκεί κρύβεται κατά την άποψή μας η ουσία του PlanetSide 2 καθώς στη βάση του αποτελεί ένα πολύ καλοφτιαγμένο Shooter.

Σε γενικές γραμμές τα όπλα έχουν την αίσθηση στιβαρότητας που απαιτείται, η ατομική ικανότητα και το σημάδι του παίκτη παίζουν σημαντικό ρόλο και η κίνηση του χαρακτήρα υποστηρίζει άψογα το είδος. Στον τομέα αυτό η δημιουργία της SOE τα πηγαίνει περίφημα καθώς συνδυάζει ιδανικά την μαζικότητα ενός MMO με την αμεσότητα ενός FPS. Φυσικά όλα αυτά με την υποστήριξη του κλασικού για το είδος χειρισμού που δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα και ο έμπειρος παίκτης θα νιώσει «σαν στο σπίτι του».

Unite us!
Όπως αναφέραμε παραπάνω, μπορείτε να βιώσετε το παιχνίδι ως μια μοναχική εμπειρία, αλλά η δομή του PlanetSide 2 αργά ή γρήγορα θα σας ωθήσει στο να «κοινωνικοποιηθείτε». Αρχικά, χωρίς πολλά-πολλά, μπορείτε ανά πάσα στιγμή ενώ παίζετε να μπείτε σε μια squad μέχρι 12 ατόμων (άγνωστων μεταξύ τους) με το πάτημα απλά ενός κουμπιού. Έτσι αρχίζετε να αποκτάτε ένα σκεπτικό συνεργασίας, κοινού τρόπου δράσης και ομαδικού παιξίματος. Μπορείτε να βλέπετε τα μέλη της ομάδας σας στο χάρτη, ακόμα και να συνεννοείστε μέσω voice chat.

Από κει και πέρα αν θέλετε σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε και δικές σας clans με τους φίλους σας, ή Outfits όπως τις ονομάζουν οι developers. Το PlanetSide 2 υποστηρίζει τη δημιουργία τέτοιων clans με διάφορους τρόπους και μπορείτε να βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα στην επιλογή Social του κεντρικού μενού, όπως δυνατότητα για Live Streaming, voice chat μεταξύ των μελών της Outfit κτλ.

Heavy Duty
Η Sony Online Entertainment χρησιμοποίησε στο PlanetSide 2 την νέα δική της μηχανή γραφικών, την Forgelight Engine, η οποία αξιοποιεί με τη σειρά της στα physics την PhysX της nVidia. Χαρακτηριστικά της Forgelight Engine είναι μεταξύ άλλων η εναλλαγή μέρας με νύχτα, HDR lighting, motion blur κ.α. Αν και μιλάμε για DirectX 9, το οπτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ανήκει στα free-to-play.

Οι φωτισμοί είναι ρεαλιστικοί και σε πολλές περιπτώσεις θα σας κάνουν να χαζεύετε το τοπίο, το οποίο εντυπωσιάζει με το αχανές των εκτάσεών του. Τα κτίσματα, τα μοντέλα των χαρακτήρων αλλά και τα οχήματα είναι όλα πολύ καλά σχεδιασμένα και υποστηρίζουν άψογα την αισθητική επιστημονικής φαντασίας.

Εδώ ίσως κρύβεται και το πιο «μελανό» σημείο του PlanetSide 2, καθώς το συνολικό αποτέλεσμα είναι απροσδόκητα «βαρύ», ενδεχομένως από τα πιο «βαριά» που κυκλοφορούν σε PC. Οι κάτοχοι παλαιοτέρων συστημάτων δε θα μπορέσουν να το απολαύσουν ενώ οι CPU και οι μνήμες θα «γονατίσουν». Αντιλαμβάνεστε ότι αν και το frame rate αποτελεί θέμα σε όλα τα online games, ειδικά όταν συγκεντρώνονται πολλοί παίκτες στην οθόνη, εδώ το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται καθώς έχουμε ένα FPS όπου η ακρίβεια στις κινήσεις είναι το παν.

Σε ένα σύγχρονο PC όμως δεν θα έχετε σημαντικά προβλήματα, πέρα από ορισμένα bugs και glitches, ενώ θα καταφέρετε να πετύχετε αξιοπρεπές frame rate. Ακόμα και έτσι όμως, το PlanetSide 2 δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να δώσει ένα οπτικό αποτέλεσμα πιο ομαλό, κάτι που ίσως διορθωθεί με μελλοντικά updates.

Η μουσική επένδυση χωρίζεται σε τρία κύρια μοτίβα, ένα για κάθε faction. Ένα new age θέμα για τους Vanu Sovereignty, ένα ροκ-metal στυλ για τους New Conglomerate και ορχηστρική, επική μουσική για τους Terran Republic. Τίποτα το ιδιαίτερο από πλευράς σύνθεσης, αλλά η επιλογή έχει μια 90s γραφικότητα που μπορεί να συγκινήσει τους παλαιότερους. Τα ηχητικά εφέ περιλαμβάνουν όλο το αναμενόμενο μενού για το είδος, με αρκετά καλή απόδοση των όπλων και των οχημάτων.

Εγκατάσταση τώρα!
Πριν από λίγους μήνες είχαμε γράψει ότι το Tribes: Ascend είναι ίσως για το καλύτερο free-to-play FPS στην «πιάτσα». Αν και το PlanetSide 2 διαφέρει σε αρκετά σημεία από το προαναφερθέν (καθώς είναι open world και δεν έχει instanced μάχες), μάλλον το εκτοπίζει από την κορυφή, ενώ με χαρά διαπιστώνουμε ότι ολοένα και πιο συχνά μπορούμε να απολαμβάνουμε πλέον ποιοτικά δωρεάν games.

Η νέα δημιουργία της Sony όχι μόνο είναι υψηλών προδιαγραφών, αλλά καταφέρνει να γίνει ένα πραγματικά μαζικό MMOFPS. Υπάρχουν πολλές στιγμές που θα νιώσετε δέος από το μέγεθος και την έκταση των δρώμενων στη οθόνη σας, ενώ όλοι σχεδόν οι επί μέρους τομείς είναι πολύ προσεγμένοι. Το PlanetSide 2 είναι ο νέος «βασιλιάς» του είδους και αν μη τι άλλο επιβάλλεται να το δοκιμάσει κάθε fan των FPS και όχι μόνο -αρκεί να αναβαθμίσει λίγο το PC του!

Θετικά:
- Επικές, μεγάλης κλίμακας μάχες
- Πραγματική FPS δράση σε MMO περιβάλλον
- Σωστά υλοποιημένες classes-upgrades
- Προσεγμένο σε όλους τους τομείς
- Ποικιλία στον τρόπο παιξίματος
- Είναι free-to-play

Αρνητικά:
- Πολύ «βαρύ» ειδικά για παλαιότερα PC
- Ορισμένα περιστασιακά bugs

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.5

Το free-to-play MMOFPS της Sony Online Entertainment αποτελεί must για κάθε PC user.

Γρηγόρης Βούλγαρης

Keywords
εν λόγω, live streaming, online games, sony, online, mmorpg, συγκεκριμένο, sequel, game, νέα, soe, wolfman, blade, support, republic, tanks, fire, mmo, class, light, heavy, max, skins, slots, games, armor, atv, flash, server, fps, ζούγκλα, βασεις, map, μμο, αμιγώς, voice, chat, live, engine, nvidia, hdr, lighting, blur, directx, cpu, frame, στυλ, world, fan, δραση, user, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, ξανα, ζούγκλα, δωρεαν, ηπειρος, ηχος, θεμα, καθημερινη, μουσικη, χαρτες, ωρα, chat, cpu, flash, fps, games, game, hdr, map, mmo, mmorpg, nvidia, online games, sony, αγορα, αγωνια, αισθητικη, αξιζει, αμιγώς, απλα, αρχαια, αψογη, βρειτε, γινει, γινεται, δεος, δυνατοτητα, δειτε, δικη, δειχνει, δομη, δωσει, εδαφος, εφε, ευκολα, ευρω, υπαρχει, ελευθερια, ενδιαφεροντα, εν λόγω, εννοια, εξι, ερχεται, τεχνολογια, ιδεα, ιδια, ειδος, ηρωες, ηχητικα, θυμιζει, ικη, εικονα, ισορροπια, ιστορικο, κινηση, κυρια, κλιμακα, λογια, μηνες, μοντελα, μπορειτε, μυστικα, νυχτα, ξεκινημα, ομαδα, οθονη, ουσιαστικα, ουσια, οχηματων, οχηματα, πεδιο, περιβαλλον, πιο πολυ, προβληματα, ροκ, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σπιτι, στυλ, συγχρονο, τρια, φυσικα, φορα, χρωμα, χαρα, ωρες, add, ανηκει, armor, atv, blur, sequel, class, free, directx, engine, republic, fan, frame, server, heavy, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, live streaming, user, κομματι, καρδια, light, lighting, max, παιχνιδι, play, support, skins, slots, soe, tanks, online, wolfman, world, voice
Τυχαία Θέματα