PlayStation 4: Συχνές Ερωτήσεις

Το απόλυτο FAQ τώρα και στα ελληνικά, για να λάβετε απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

O Pad Poet, Community Manager της Sony για την Ελλάδα, εξέδωσε μια λίστα με όλο το FAQ (Frequently Asked Questions, δηλαδή συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις)

στην ελληνική γλώσσα. Το κείμενο αποτελεί μετάφραση της χθεσινής ανακοίνωσης της ιαπωνικής εταιρείας για το PlayStation 4 και απαντά στα περισσότερα ερωτήματά σας για την κονσόλα.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο:

Λεπτομέρειες γύρω από το PS4 σύστημα

Πότε θα κυκλοφορήσει;
Το PS4 σύστημα θα κυκλοφορήσει στις 15, Νοεμβρίου, 2013 στη Βόρεια Αμερική.

Πότε θα κυκλοφορήσει το PS4 σε άλλες χώρες και περιοχές;
• Βόρεια Αμερική: 15 Νοέμβρη 2013 - Καναδάς και Ηνωμένες Πολιτείες
• Ευρώπη 29 του Νοέμβρη 2013 (οι χώρες συμπεριλαμβάνονται στην παρακάτω λίστα): 29 του Νοέμβρη 2013 - Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο)
• Λατινική Αμερική: 29 Νοεμβρίου 2013 - Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Μεξικό, Παναμάς, Περο
Ιαπωνία - 22 Φεβρουαρίου, 2014
• Περιοχές της Ασίας: Στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2013
• Αραβικά κράτη του Κόλπου και Ελλάδα: Στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2013
• Άλλες περιοχές: Αναμένεται ανακοίνωση

Τι περιλαμβάνει το κουτί του λανσαρίσματος;
Περιλαμβάνεται ένα PS4 σύστημα με ένα σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500GB, ένα ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4, ένα micro-USB καλώδιο για φόρτιση του DUALSHOCK 4, ένα μονοφωνικό-headset για voice chat, ένα καλώδιο τροφοδοσίας (1.5 μ), και ένα HDMI καλώδιο (2,0 μ).

Ποιες θύρες εισόδου / εξόδου και χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας υποστηρίζει το PS4;
HDMI out, ψηφιακή έξοδο (optical audio), Ethernet, δύο θύρες USB 3.0 και μία βοηθητική υποδοχή που προορίζεται για την PlayStation κάμερα. Το PS4 διαθέτει υποστηρίζει την οικογένεια προτύπων 802.11 b / g / n για ασύρματη σύνδεση στο Internet μέσω Wi-Fi και Bluetooth 2.1 για συνδεσιμότητα με το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4.

Το PS4 σύστημα απαιτεί εξωτερικό "μετασχηματιστή";
Το PS4 σύστημα είναι σχεδιασμένο με μία εσωτερική παροχή ισχύος, έτσι ώστε να μην απαιτείται κάποιος εξωτερικός “μετασχηματιστής”.

Θα μπορούν οι χρήστες να αντικαταστήσουν τον σκληρό δίσκο των 500 GB του PS4 συστήματος;
Τι μεγεθη σκληρού δίσκου θα υποστηρίζονται;
Οι PS4 ιδιοκτήτες θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν το σκληρό δίσκο του PS4 συστήματος. Ο σκληρός δίσκος του PS4 συστήματος χρησιμοποιείται για την αποθήκευση παιχνιδιών που έχουν ληφθεί και περιεχόμενο βίντεο, αρχεία αποθήκευσης παιχνιδιών, gameplay βίντεο και εικόνες, και πολλά άλλα.

Ποίοι τύποι σκληρών δίσκων χρησιμοποιούνται στο PS4 σύστημα;
Το PS4 σύστημα είναι εξοπλισμένο με 5400 RPM SATA II σκληρό δίσκο. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εγκαταστήσουν ένα νέο σκληρό δίσκο, εφ όσον συμφωνεί με τα πρότυπα αυτά και δεν έχει ύψος μεγαλύτερο από 9,5 χιλιοστά.

Θα μπορούν οι χρήστες να συνδέσουν έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για να επεκτείνουν το χώρο αποθήκευσης του συστήματος PS4;
Όχι, αυτή η δυνατότητα δεν υποστηρίζεται από το PS4.

Ποιες είναι οι διαστάσεις του PS4 συστήματος;
Οι διαστάσεις του PS4 συστήματος είναι περίπου 275 (πλάτος) x 53 (ύψος) × 305 χιλιοστά (μήκος), με εξαίρεση τη μεγαλύτερη προβολή. Το βάρος του είναι περίπου 2,8 κιλά (6,1 λίβρες).

Σε ποιές χρωματικές παραλλαγές θα προσφέρεται στο λανσάρισμα;
Το χρώμα του μοντέλου κατά την έναρξη θα είναι “Jet Black”

Μπορώ να βάλω PS4 το σύστημά μου σε όρθια θέση, όπως το σύστημα PS3;
Ναι, το PS4 σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οριζόντια ή κατακόρυφη θέση. Στην κατακόρυφη θέση όμως συνιστάται η χρήση κάθετης βάσης.

To hardware του PS4 συστήματος ξεπερνά το αντίστοιχο του PS3 ;
Το PS4 σύστημα έχει 10πλάσια επεξεργαστική ισχύ του συστήματος PS3. Το σύστημα διαθέτει μια βελτιστοποιημένη σχεδίαση που διαθέτει μια ενοποιημένη 8GB υψηλής ταχύτητας GDDR5 RAM, οκταπύρηνη X86 CPU, και ένα ισχυρό επεξεργαστή γραφικών. Σε γενικές γραμμές, το PS4 σύστημα θα επιτρέπει στους προγραμματιστές παιχνιδιών να αποδώσουν μεγαλύτερους και πιο λεπτομερείς κόσμους από ό, τι θα μπορούσαν με το σύστημα PS3. Πιο ρεαλιστικά μοντέλα φωτισμού, πιο σύνθετη φυσική και εφέ σωματιδίων, πιο ρεαλιστικές και με μεγαλύτερη ποικιλία κινήσεις των χαρακτήρων, πιο έντονο περιβάλλον και υφές αντικειμένων, υψηλότερη ανάλυση οθόνης (έως και 1080p), υψηλότερο ρυθμό καρέ (έως και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο), μεγαλύτερους multiplayer αγώνες και ακόμη περισσότερα θα είναι πλέον εφικτά χάρη στο επόμενης γενιάς hardware του PS4 συστήματος .

Τι μπορείτε να πείτε για την μονάδα επεξεργασίας γραφικών του συστήματος PS4 (GPU);
Η μονάδα επεξεργασίας γραφικών του συστήματος (GPU) περιλαμβάνει μια ενιαία συστοιχία 18 Υπολογιστικών μονάδων, οι οποίες παράγουν συλλογικά 1.84 teraflops επεξεργαστικής δύναμης που μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιηθεί σε γραφικά, σε διαδικασίες προσομοίωσης, ή ένα μίγμα και των δύο. Το PS4 είναι επίσης εξοπλισμένο με 8 GB ενοποιημένη μνήμη συστήματος, διευκολύνοντας τη δημιουργία παιχνιδιών και αυξάνοντας τον πλούτο του περιεχομένου που δύναται να επιτευχθεί Η υψηλής ταχύτητας GDDR5 χρησιμοποιείται για αυτή τη μνήμη, δίνοντας στο σύστημα συνολικά 176 GB / δευτερόλεπτο εύρους ζώνης και περιθώρια για περαιτέρω ώθηση στην απόδοση των γραφικών.

Πότε ξεκίνησε η ανάπτυξη του PS4 συστήματος;
Η εταιρεία ξεκίνησε σε θεωρητικό επίπεδο την ανάπτυξη του PS4 συστήματος πριν από πέντε χρόνια, το 2008.

Ποιος είναι αυτός που ηγείται της προσπάθειας ανάπτυξης του PS4;
Το PS4 σύστημα ήταν μια παγκόσμια προσπάθεια της ομάδας σχεδιασμού προϊόντων της SCEI της, με αναπληροφόρηση από τις WorldWide Studios ομάδες ανάπτυξης, το εταιρικό κέντρο σχεδιασμού της Sony και άλλων. Ένας «βετεράνος» στην ανάπτυξη παιχνιδιών ο Mark Cerny ανέλαβε το ρόλο του System Architect για το PS4.

Ποιες αναλύσεις θα υποστηρίζει το PS4;
Το PS4 σύστημα θα υποστηρίζει 480p, 720p, 1080i και 1080p πρότυπα βίντεο μέσω της εξόδου HDMI.

Θα μπορεί το PS4 σύστημα να υποστηρίξει 4K περιεχόμενο για βίντεο ή παιχνίδια;
Η υποστήριξη υψηλής ανάλυσης 4K εξόδου για εικόνες και περιεχόμενο βίντεο είναι υπο εξέταση αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για να μοιραστούν αυτή τη στιγμή. Το σύστημα PS4 δεν υποστηρίζει 4K σήμα για τα παιχνίδια.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια τηλεόραση τυπικής ευκρίνειας(SD) με το σύστημα PS4;
Ναι, εφόσον η τηλεόραση διαθέτει είσοδο HDMI. Η ανάλυση της HDMI εξόδου του συστήματος PS4 αλλάζει αυτόματα ανάλογα με την τηλεόραση ή την οθόνη με την οποία είναι συνδεδεμένο. Φυσικά, το PS4 σύστημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει παιχνίδια με πλούσια, υψηλής πιστότητας γραφικά που αποδίδονται καλύτερα σε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (HD).

Το PS4 υποστηρίζει αναλογικό βίντεο ή ήχο;
Όχι ο ήχος και το βίντεο του PS4 συστήματος μεταδίδονται μέσω HDMI, μια κοινή ψηφιακή υποδοχή που υπάρχει στις περισσότερες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (HD). Επιπλέον, το PS4 σύστημα μπορεί να εξάγει 5.1 ή 7.1 ήχο μέσω οπτικής εξόδου ήχου.

Χρειάζεται να κάνω "επανεκκίνηση " των ρυθμίσεων βίντεο, αν αλλάξω τηλεόραση, όπως συμβαίνει με το PS3;
Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι απαραίτητη για το PS4 σύστημα.

Θα μπορεί το PS4 σύστημα να υποστηρίξει οποιοδήποτε 3D περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων και παιχνιδιών στερεοσκοπικού 3D;
Τεχνικά, το PS4 σύστημα υποστηρίζει 3D gameplay από την πρώτη ημέρα, αν και δεν υπάρχουν 3D συμβατοί τίτλοι στο λανσάρισμα.

Ποια είδης δίσκων μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο PS4 σύστημα;
Τα παιχνίδια έρχονται σε Blu-ray Disc, η καλύτερη μορφή μέσου που είναι σε θέση να χειρίζονται τις μεγάλες ποσότητες δεδομένων που το PS4 σύστημα απαιτεί.

Ποια είναι τα οφέλη της νέας τεχνολογίας δίσκων Blu-ray του PS4 συστήματος;
Το σύστημα ανάγνωσης δίσκων Blu-ray του PS4 λειτουργεί σε μεγαλύτερες ταχύτητες από ό, τι το μοντέλο που χρησιμοποιείται στο σύστημα PS3, και περιλαμβάνει μια σειρά από μεγέθη Blu-ray δίσκων.

Για την αναπαραγωγή παιχνιδιών που είναι εγγεγραμμένα σε δίσκο στο σύστημα PS4, χρειάζεται να εγκαταστήσω δεδομένα στο σκληρό δίσκο;
Ναι, όλα τα παιχνίδια PS4 που είναι σε Blu-ray Disc πρέπει να αποθηκεύονται προσωρινά στο σκληρό δίσκο για να εξασφαλιστεί μια ομαλή εμπειρία παιχνιδιού. Ωστόσο, σε ορισμένους μπορεί να μην χρειαστεί να περιμένετε τα δεδομένα να αποθηκευτούν πλήρως πριν ξεκινήσετε να παίζετε. Για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή παιχνιδιών που είναι εγγεγραμμένα σε δίσκο, οι χρήστες θα πρέπει να τοποθετήσουν το δίσκο του παιχνιδιού στο σύστημα PS4 όπως ακριβώς και στο σύστημα PS3.

Αν έχω νοικιάσει ένα δίσκο παιχνιδιού, και στη συνέχεια αποφασίσω οτι θέλω να το αγοράσω ψηφιακά, μπορώ να χρησιμοποιήσω την εγκατάσταση για να αποφευχθεί η λήψη του και να το ενεργοποιήσω αγοράζοντας μόνο την άδεια;
Όχι, σε αυτό το παράδειγμα θα πρέπει να διαγράψετε τα δεδομένα εγκατάστασης από το δίσκο και να εγκαταστήσετε πλήρως την ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού.

Θα μπορώ να παρακολουθήσω ταινίες Blu-ray στο σύστημα PS4;
Ναι, θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στο PS4 την ενημέρωση συστήματος. 1.50, και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα βίντεο για Blu-ray Disc μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να δείτε Blu-ray Disc ταινίες και DVD βίντεο.

Μπορώ να ακούσω CD ήχου χρησιμοποιώντας το PS4 σύστημα;
Όχι, το σύστημα PS4 δεν υποστηρίζει CD ήχου.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το PS4 σύστημα για αναπαραγωγή MP3 αρχείων;
Όχι.

Πόσο δυνατά ακούγεται το PS4 σύστημα όταν βρίσκεται σε λειτουργία;
Το σύστημα ψύξης του συστήματος PS4 έχει βελτιστοποιηθεί για τη χρήση του στο δωμάτιο και είναι γενικά πολύ πιο αθόρυβο από το PS3 σύστημα. Το σύστημα PS4 διαθέτει έναν αδιαβάθμητο σύστημα ανεμιστήρων που θα αυξήσει ομαλά την ταχύτητα των ανεμιστήρων, όταν απαιτείται. Όπως συμβαίνει με όλες τις κονσόλες παιχνιδιών, είναι σημαντικό για το PS4 συστήματος να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον με άφθονη κυκλοφορία αέρα.

Μπορούμε να βάλουμε το PS4 σε κατάσταση αναμονής;
Ναι, η κατάσταση αναμονής του PS4 συστήματος απενεργοποιεί τις κύριες λειτουργίες του για να μειώσει τη κατανάλωση ενέργειας, αν και είναι ακόμη σε θέση να φορτίζει ασύρματα χειριστήρια DUALSHOCK 4 και να κάνει λήψη ενημερώσεων συστήματος. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα για τα μέλη του PlayStation Plus, το PS4 σύστημα μπορεί να κατεβάσετε αυτόματα ενημερώσεις επιδιόρθωσης για τα παιχνίδια, όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Απαιτείται να κατεβάσουμε μια ενημέρωση συστήματος από την πρώτη ημέρα;
Πώς θα λειτουργεί το σύστημα μετά το λανσάρισμα;
Κατά το λανσάρισμα, για το PS4 απαιτείται η ενημέρωση συστήματος(έκδοση 1.50) η οποία προσθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά. Αφού συνδεθείτε στο Internet, η λήψη του πακέτου ενημέρωσης θα γίνεται αυτόματα, όσο το PS4 σύστημα είναι συνδεδεμένο θα ξεκινήσει τη λήψη της ενημέρωσης v1.50 στο παρασκήνιο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λήψης , θα είστε σε θέση να παίξετε παιχνίδια offline.

Θα μπορώ να εγκαταστήσω την ενημέρωση συστήματος 1.50 με ένα USB drive;
Ναι, θα είστε σε θέση να κατεβάσετε το firmware στον υπολογιστή σας και να μεταφέρετε στο PS4 σύστημα χρησιμοποιώντας ένα USB memory stick. Ωστόσο, η χρήση του USB τη ν πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το PS4 και πριν από την εγκατάσταση της ενημέρωσης συστήματος 1.50, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το safemode. Όταν το PS4 σύστημα είναι σβηστό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για επτά δευτερόλεπτα για να μπείτε safemode.

Ποια χαρακτηριστικά του PS4 θα είναι διαθέσιμα την πρώτη ημέρα;
Η πλειοψηφία των νέων χαρακτηριστικών που έχουν ανακοινωθεί θα είναι διαθέσιμα με το λανσάρισμα του PS4. Τα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνουν λήψεις στο παρασκήνιο, cross-game φωνητική συνομιλία, την μετάβαση σε ένα δίκτυο βασισμένο σε πραγματικούς φίλους και live streaming gameplay βίντεο μέσω Ustream και Twitch. Επιπλέον χαρακτηριστικά του PS4 θα γίνουν διαθέσιμα σε φάσεις διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι διαθέσιμο όσον αφορά την ενημέρωση συστήματος 1.5 και παρακλουθήστε τα PlayStation.Blog και PlayStation.com για περαιτέρω ειδήσεις.

Πόσους PSNSM φίλους μπορώ να έχω στο σύστημα PS4;
Το PS4 σύστημα υποστηρίζει έως και 2.000, ως επέκταση του ορίου των 100 φίλων που υπήρχε στο PS3 σύστημα. Σχετικά με το PS4 σύστημα μπορείτε να επεκτείνετε γρήγορα τη λίστα των φίλων σας με βάση τους ανθρώπους που έχετε παίξει μαζί online πρόσφατα όπως και στο PS3. Το σύστημα PS3 θα συνεχίσει να υποστηρίζει έως και 100 φίλου. Αν δημιουργήσετε μια λίστα φίλων με περισσότερα από 100 για το σύστημα PS4, οι servers του δικτύου θα φιλτράρουν αυτόματα τη λίστα των φίλων σας όταν παίζετε σε ένα σύστημα PS3. Επιπλέον, θα είστε σε θέση να ρυθμίσετε και να κλειδώσετε μια προκαθορισμένη λίστα με φίλους που θέλετε να χρησιμοποιείτε ενώ παίζετε στο σύστημα PS3. Η δυνατότητα εμφάνισης όλων των φίλων σας στις περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια έχει προγραμματιστεί, ωστόσο, ορισμένοι τίτλοι θα πρέπει να περιορίζονται στο τρέχον όριο των 100 φίλων.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξω το PSN ή SEN ID μου για το σύστημα PS4 ;
Όχι, όμως, στο PS4 σύστημα θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σας όνομα, τα οποίο μπορεί να εμφανιστεί στη θέση του PSN ID σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εισαγάγετε μια Facebook φωτογραφία σας για να χρησιμοποιηθεί ως εικόνα του PSN προφίλ σας αν το επιθυμείτε.

Το PS4 έχει τη δυνατότητα υπο-λογαριασμών; Πώς λειτουργούν;
Ναι. Λειτουργούν ακριβώς με τον τρόπο που λειτουργούν και στο PS3.

Μπορεί ο υπο-λογαριασμός του παιδιού μου να αλλάξει σε κύριο λογαριασμό εφόσον γίνει 18 ετών;
Δυστυχώς όχι. Σε αυτή την περίπτωση, θα σας συμβουλεύαμε τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Προσφέρει το PS4 σύστημα επιλογές γονικού ελέγχου για να περιορίσει το περιεχόμενο σε νεότερους χρήστες;
Ναι. Από [Settings]> [Γονικός έλεγχος] μπορείτε να περιορίσετε την επιλογή PS4 χαρακτηριστικά.

Η διεπαφή χρήστη (GUI) του PS4 συστήματος έχει ένα όνομα όπως "Cross Media Bar" του συστήματος PS3;
Η διεπαφή χρήστη (GUI) του PS4 συστήματος ονομάζεται PlayStation Dynamic Menu. Έχουμε αναπτύξει το νέο GUI με βάση τις αρχές που ακολουθήσαμε στην ανάπτυξη του PS4: απλό, άμεσο, κοινωνικό και εξατομικευμένο.

Θα υποστηρίζει το PS4 δυναμικά θέματα φόντου, όπως είναι διαθέσιμα σήμερα στο σύστημα PS3;
Όχι, το PS4 σύστημα δεν θα υποστηρίξει δυναμικά θέματα, όπως αυτά υφίστανται σήμερα στο σύστημα PS3.

Θα μπορώ να κάνω παραμετροποίηση των ειδοποιήσεων συστήματος και τις ειδοποιήσεις φίλων, προκειμένου να αποφύγει να αποφύγω οποιεσδήποτε ενοχλήσεις, ενώ παίζω ένα παιχνίδι ή βλέποντας μια ταινία;
Παρόμοια με το σύστημα PS3, θα είστε σε θέση να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις κατά βούληση.

Θα υποστηρίζει το PS4 χαρακτηριστικά media server ή DLNA δυνατότητες, ώστε να μπορώ να δω βίντεο ή ταινίες από τον υπολογιστή;
Το σύστημα PS4 δεν υποστηρίζει media server λειτουργίες.

Παιχνίδια κατά το λανσάρισμα του PS4

Ποια παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας;
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο.

Πώς αγοράζουμε παιχνίδια για το PS4;
Μπορείτε να αγοράσετε Blu-ray παιχνίδια στα καταστήματα, ή να αγοράσετε και να κατεβάσετε το παιχνίδια από το PlayStation ® Store στον εσωτερικό σκληρό δίσκο του συστήματος του PS4. Οι πελάτες μπορούν επίσης να αγοράσουν ψηφιακά παιχνίδια μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα (Sony Entertainment Network) χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή τους και συμβατές φορητές συσκευές μέσω του PlayStation ® App, και αν PS4 σας σύστημα είναι σε κατάσταση αναμονής, η λήψη του παιχνιδιού θα γίνει αυτόματα.

Θα είμαι σε θέση να αγοράσω ψηφιακά παιχνίδια την ίδια ημερομηνία κυκλοφορίας με τις Blu-ray εκδόσεις τους;
Οι εκδότες των παιχνιδιών αποφασίζουν για το αν θα διαθέσουν τις ψηφιακές εκδόσεις των παιχνιδιών κατά την ίδια ημερομηνία κυκλοφορίας με τις Blu-ray εκδόσεις τους. Ωστόσο, αναμένουμε ότι τα περισσότερα PS4 παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα για αγορά ψηφιακά μέσω του PlayStation Store, την ίδια ημέρα όπως τα Blu-rays.

Θα μπορούμε να προ-παραγγείλουμε ψηφιακά PS4 τίτλους πριν την κυκλοφορία του PS4;
Ναι,οι χρήστες του PS3 μπορούν για την ώρα να προ-παραγγείλουν ψηφιακές εκδόσεις των τίτλων που θα συνοδεύουν το PS4 κατά το λανσάρισμα συμπεριλαμβανομένων των Knack και Warframe, τα οποία προσφέρουν έξτρα περιεχόμενο.

Μπορώ να παίξω τα PS3 παιχνίδια μου στο PS4;
Όχι, το PS4 σύστημα δεν είναι συμβατό με PS3TM, PS2 ή PSone ® παιχνίδια.

Οι αγορές μου στο PlayStation Store για το PS3 ή το PS Vita θα μεταφέρονται στο σύστημα PS4;
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ναι. Για παράδειγμα, κάποιοι από τους πιο δημοφιλείς ψηφιακούς τίτλους όπως το Flower ®, τη ροή, Escape PlanTM και ShapesTM ήχου θα είναι διαθέσιμa για αγορά στο σύστημα PS4 μετά τo λανσάρισμα. Οι παίκτες οι οποίοι αγόρασαν αυτούς τους τίτλους για το PS3 ή το PS Vita συστήματα (το σύστημα PS Vita μόνο, στην περίπτωση του Escape PlanTM) θα είναι σε θέση να κατεβάσουν τις PS4 εκδόσεις αυτών των τίτλων, κάποιες από τα οποίες θα διαθέτουν βελτιωμένα γραφικά ή βελτιωμένα χαρακτηριστικά, για το PS4, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Άκουσα ότι γίνεται "αναβάθμιση" σε ορισμένα παιχνίδια του PS3 ώστε να τα έχω στο σύστημα PS4; Πώς γίνεται αυτό;
Ναι, για περιορισμένο χρονικό διάστημα θα μπορείτε να τα κάνετε «αναβάθμιση» τα παρακάτω παιχνίδια που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα: Call of Duty: φαντάσματα, Assassin's Creed IV Creed Assassin του IV Black Flag και Battlefield 4.

Μπορούν PS4 και PS3 χρήστες να παίζουν μαζί διαδικτυακά (cross-platform);
Αυτή η λειτουργία είναι δυνατή, και οι προγραμματιστές μπορούν να επιλέξουν να την υποστήριξή της για τους τίτλους. Πρόσφατα ανακοινώθηκε για παράδειγμα το Helldivers, ένα επερχόμενο co-op τίτλο δράσης που θα επιτρέψει σε PS3, PS4, και PS Vita παίκτες να παίξουν μαζί διαδικτυακά.

Θα μπορώ να σταματάω και να συνεχίζω την πρόοδό μου σε διάφορα παιχνίδια στο PS4;
Αυτό το χαρακτηριστικό δεν θα είναι διαθέσιμο με το λανσάρισμα.

Θα μπορώ να παίξω μεταχειρισμένα παιχνίδια στο PS4;
Ναι, όπως και στο PS3 σήμερα, έτσι και στο PS4 σύστημα δε θα περιορίσει τους παίκτες από τη χρήση μεταχειρισμένων παιχνιδιών . Όταν ένας παίκτης αγοράζει ένα PS4 δίσκο, έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το εν λόγω αντίγραφο του παιχνιδιού, ώστε να το ανταλλάξει σε κάποιο κατάστημα, να το πουλήσει σε άλλο πρόσωπο, να το δανείσει σε ένα φίλο, ή να το κρατήσει για πάντα. Επιπλέον, οι χρήστες δεν θα πρέπει να περάσουν από διαδικασίες ενεργοποίησης ή να χρεώνονται με τέλη χρήσης για να παίξουν μεταχειρισμένα παιχνίδια.

Οι PS4 τίτλοι θα έχουν online Pass;
Oι First-party τίτλοι για το σύστημα PS4 (τίτλοι που αναπτύχθηκαν από SCEA) δε θα έχουν κάποιο Online Pass. Όταν πρόκειται για τίτλους τρίτων, το PlayStation δε θα υπαγορεύσει τη στρατηγική των εκδοτών σχετικά με Online Pass περιορισμούς. Ωστόσο, οι περισσότεροι εκδότες έχουν σταματήσει σταδιακά τη χρήση συστημάτων on-line Pass και είναι απίθανο να εμφανιστούν στο σύστημα PS4.

Μπορεί οι PS4 χρήστες να δανείζουν και να δανείζονται παιχνίδια;
Ναι, μπορούν να δανείζουν και να δανείζονται παιχνίδια σε Blu-rays χωρίς περιορισμό.

Μπορεί PS4 χρήστες να ανταλλάσουν και να πωλούν παιχνίδια;
Ναι, μπορούν να εμπορεύονται και να πωλούν παιχνίδια σε Blu-rays ελεύθερα.

Aπαιτείται το PS4 σύστημα να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο διαδίκτυο για να παίξω ;
Όχι, το σύστημα PS4 δεν απαιτεί μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο για να παίξετε παιχνίδια, έτσι ώστε οι χρήστες μπορούν να παίξουν single-player τίτλους offline ανά πάσα στιγμή. Για τους τίτλους με online multiplayer λειτουργίες, θα πρέπει να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο και συνδρομή στο PlayStation Plus.

Θα πρέπει κατά διαστήματα να συνδέω το PS4 στο internet;
Εκτός από την ενημέρωσης συστήματος 1.50 και την ενεργοποίηση για την αναπαραγωγή Blu-ray Disc και DVD ταινιών, το PS4 σύστημα δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο για επαλήθευσης της ταυτότητας ή για την αναπαραγωγή του παιχνιδιών σε δίσκους Blu-ray. Ωστόσο, το PS4 διαθέτει πολλές διαδικτυακές λειτουργίες, όπως η ζωντανή μετάδοση PS4 gameplay, υπηρεσίες ψυχαγωγίας και πολλά άλλα.

Το PlayStation θα κάνει οποιοδήποτε τύπο ελέγχου ταυτότητας για PS4 παιχνίδια εγγεγραμμένα σε δίσκο;
Όχι, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνεται έλεγχος ταυτότητας σε παιχνίδια εγγεγραμμένα σε δίσκο.

Είναι τα παιχνίδια του PS4 «κλειδωμένα» ανά περιοχή(region-locked);
Σε γενικές γραμμές, ούτε τα ψηφιακά ούτε τα παιχνίδια σε Blu-Ray θα είναι «κλειδωμένα» ανά περιοχή, αλλά το PlayStation συνιστά όλους τους χρήστες να αγοράζουν τα παιχνίδια στην περιοχή της κατοικίας τους για την καλύτερη συνολική εμπειρία και εξυπηρέτηση πελατών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ορισμένοι εκδότες λογισμικού μπορούν να επιλέξουν να «κλειδώσουν» τον τίτλο τους σε κάποιες περιοχές.

Θα κάνει το PS4 σύστημα αυτόματα λήψη ενημερώσεων συστήματος;
Ναι, ενημερώσεις λογισμικού του συστήματος θα γίνονται αυτόματα για όλους τους χρήστες.

Το το PS4 σύστημα θα είναι σε θέση να λαμβάνει αυτόματα ενημερώσεις και για τα παιχνίδια;
Τα μέλη του PlayStation Plus θα έχουν το προνόμιο για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση των διορθωτικών ενημερώσεων για τα παιχνίδια του PS4.

Θα μπορούν οι χρήστες να ρυθμίσουν τη συχνότητα και τα ωράρια αυτόματης ανίχνευσης, λήψης και εγκατάστασης;
Όχι.

Θα μπορούν οι χρήστες να συνεχίσουν να παίζουν σε ένα σύστημα PS4, ενώ αυτόματα ανιχνεύτηκε κάποιο πακέτο επιδιόρθωσης;
Οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν σε ένα σύστημα PS4, ενώ το πακέτο διόρθωσης του παιχνιδιού ανιχνεύτηκε και κατεβαίνει. Ωστόσο, ανάλογα και με τον τίτλο οι παίκτες ίσως δεν έχουν πρόσβαση στις online λειτουργίες του μέχρι να εγκατασταθεί το πακέτο επιδιόρθωσης. Για να εγκαταστήσουν κάποιο πακέτο επιδιόρθωσης οι παίκτες πρέπει να βγούνε από το παιχνίδι.

Θα πρέπει το PS4 σύστημα πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένο για να κατεβάσω αυτόματα ενημερώσεις για τα παιχνίδια;
Όχι, τα μέλη του PlayStation Plus μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το χαρακτηριστικό, ακόμη και όταν το PS4 σύστημα είναι σε κατάσταση αναμονής.

Θα μπορώ να έχω πρόσβαση στην ψηφιακή συλλογή παιχνιδιών μου από οποιοδήποτε σύστημα PS4;
Ναι, μπορείτε να συνδεθείτε στο SEN λογαριασμό σας σε κάθε συνδεδεμένο με το διαδίκτυο PS4 και να έχετε πρόσβαση στην οθόνη του PS4 συστήματός σας και στο ψηφιακό σας περιεχόμενο. Εκτός από τη «βασική» σας κονσόλα, μπορείτε να συνδεθείτε κάθε φορά μόνο σε μία άλλη κονσόλα.

Τι θα συμβεί με το περιεχόμενο όταν σταματήσω να παίζω;
Μόλις ο χρήστης αποσυνδεθεί, το περιεχόμενό του δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Μπορούν πολλοί χρήστες να συνδεθούν σε ένα PS4 σύστημα;
Ναι, όπως στο σύστημα PS3, οι PS4 χρήστες μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ πολλών λογαριασμών SEN σε ένα PS4 σύστημα.

Μπορoύν πολλοί χρήστες να κάνουν χρήση του αυτόματου συγχρονισμού των Trophies και Push Download υπηρεσιών;
Όχι.

Το σύστημα PS4 θα περιλαμβάνει κάποιο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο (browser);
Ναι, το PS4 σύστημα έρχεται με ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο(browser).

DUALSHOCK 4

Ποια είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ασύρματου χειριστηρίου DUALSHOCK 4 ;
Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ασύρματου χειριστηρίουDUALSHOCK 4 είναι παρόμοια με εκείνη του DUALSHOCK 3.

Πόσο καιρό θα πάρει για να φορτιστεί το ασύρματο χειριστηρίο DUALSHOCK 4;
Θα χρειαστούν περίπου δύο ώρες για να φορτιστεί πλήρως το ασύρματο χειριστήριοDUALSHOCK 4 αν το συνδέσετε με ένα PS4 σύστημα ή να χρησιμοποιήσετε ένα σταθμό φόρτισης.

Πώς μπορούν οι χρήστες να φορτίσουν το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4 ; Το PS4 περιλαμβάνει καλώδιο φόρτισης;
Οι χρήστες μπορούν να φορτίσουν το ασύρματο χειριστήριοDUALSHOCK 4 για PS4 όταν το σύστημα είναι ενεργό ή σε κατάσταση αναμονής χρησιμοποιώντας το micro USB καλώδιο φόρτισης που συνοδεύει η συσκευασία του PS4. Για λόγους ευκολίας, οι φορτιστές που υποστηρίζουν micro USB και ειδική θύρα φόρτισης (DCP) μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να φορτίσετε το ασύρματο χειριστήριοDUALSHOCK 4 . Σταθμοί φόρτισης θα είναι επίσης διαθέσιμοι.

Είναι δυνατόν να φορτίσω ένα ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4 μέσω του PS4 όταν δεν παίζω;
Ναι, μπορείτε να φορτίσετε το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4 , όταν το PS4 σύστημα είναι σε κατάσταση αναμονής. Ωστόσο θα πρέπει να αλλάξετε τη ρύθμιση των PS4 συστημάτων. Θα πρέπει να μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις, στη συνέχεια, Power Save Settings και να ενεργοποιήστε την παροχή ρεύματος από την επιλογή USB Ports.

Πόσα ασύρματα χειριστήρια DUALSHOCK 4 μπορώ να συνδέσω στο PS4 σύστημά μου ταυτόχρονα;
Το PS4 σύστημα υποστηρίζει έως και τέσσερα DUALSHOCK 4 ασύρματα χειριστήρια ταυτόχρονα.

Πώς μπορώ να συγχρονίσω ένα ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4 στο σύστημά μου;
Για να αντιστοιχίσετε το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4 , θα πρέπει να το συνδέσετε με το PS4 σύστημά σας σε μια από τους μπροστινές θύρες USB, ακριβώς όπως και στο σύστημα PS3.

Μπορεί η βοηθητική θύρα στο πίσω μέρος του PS4 συστήματος να χρησιμοποιηθεί και για κάποια άλλη συσκευή εκτός από την PlayStation κάμερα;
Όχι, η λειτουργία αυτής της θύρας είναι να επιτρέψει τη χρήση της PlayStation κάμερας.

Πώς λειτουργεί το ενσωματωμένο touchpad του DUALSHOCK 4;
Το touch pad του DUALSHOCK 4 υποστηρίζει κινήσεις drag and drop , τίναγμα , και multi-touch input . Η επιφάνεια αφής είναι επίσης clickable . Οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα επιλέξεουν πώς χρησιμοποιούνται αυτά τα στοιχεία. Στο παράδειγμα του Killzone : Shadow Fall , το touchpad χρησιμοποιείται για να εκχωρήσετε διαφορετικές εντολές για drone OWL του παίκτη στο single-player campaign .

Τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες με την ενσωματωμένη φωτεινή μπάρα ενσωματωθεί του DUALSHOCK 4;
Για τους προγραμματιστές παιχνιδιών που θα επιλέξουν να τη χρησιμοποιήσουν, το φως της μπάρας είναι μια μοναδική και ευέλικτη προσθήκη στο DUALSHOCK 4. Σε παιχνίδια όπως το Killzone : Shadow Fall , το φως της μπάρας μπορεί να δώσει πληροφορίες στον παίκτη , για παράδειγμα αλλάζει χρώματα όταν η υγεία αρχίζει να εξαντλείται . Σε άλλα παιχνίδια , το χρώμα του φωτός της μπάρας μπορεί να αντανακλά την αφήγηση του παιχνιδιού και πολλά άλλα . Επίσης , όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την PlayStation κάμερα , το παιχνίδι μπορεί να ανιχνεύσει και να παρακολουθεί τη θέση του DUALSHOCK 4.Η χρήση της φωτεινής μπάρας DUALSHOCK 4 περιορίζεται μόνο από τη φαντασία των προγραμματιστών παιχνιδιών .

Μπορούν οι χρήστες να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν το φως της μπάρας;
Όχι, το φως της μπάρας αποτελεί μια ένδειξη του κατά πόσον το DUALSHOCK 4 είναι ενεργοποιημένο. Στα παιχνίδια, το χρώμα και τη φωτεινότητα του φωτός της μπάρας στο DUALSHOCK 4 μπορεί να ρυθμιστεί από τους σχεδιαστές παιχνιδιών, αλλά δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς.

Στη συσκευασία του PS4 περιλαμβάνεται και headset;
Ναι, το PS4 σύστημα έρχεται με το μονοφωνικό headset για φωνητική συνομιλία στα online παιχνίδια και για προαιρετικές φωνητικές εντολές για τις λειτουργίες του συστήματος. Η PlayStation κάμερα, πωλείται ξεχωριστά και επίσης υποστηρίζει συνομιλία με φωνή και φωνητικές εντολές.

Θα μπορώ να συνδέσω άλλο headset ή ακουστικά στη αντίστοιχη θύρα 3,5 χιλιοστών του ασύρματου χειριστηρίου DUALSHOCK 4;
Τα ακουστικά του συστήματος PS Vita υποστηρίζονται πλήρως. Κάποια άλλα ακουστικά από τρίτους κατασκευαστές ίσως να μπορούν να υποστηρίξουν ήχο και λειτουργίες συζήτησης για το σύστημα PS4, αλλά το PlayStation δεν μπορεί να το εγγυηθεί.

Είναι δυνατόν να ορίσετε μια επιλογή που να αναγκάζει η έξοδος του ήχου να γίνεται αποκλειστικά μέσω του headset;
Ναι, μπορείτε να επιλέξετε την έξοδο του ήχου επιλέγοντας “Chat Audio” ή "All Audio”.

Μπορούν οι PS3 και PS4 χρήστες να έχουν φωνητική ή βίντεο συνομιλία μαζί;
Οι PS3 και PS4 χρήστες θα είναι σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους με μηνύματα κειμένου, αλλά όχι μέσω βίντεο ή φωνητικής συνομιλίας.

Πόσοι παίκτες θα μπορούν να συνομιλούν μεταξύ σε μια cross-game ομαδική συνομιλία στο PS4;
Όπως και με το σύστημα PS Vita, έτσι και το PS4 σύστημα θα υποστηρίξει έως και οκτώ χρήστες σε cross-game ομαδική συνομιλία. Η λειτουργία ομαδικής συνομιλίας υποστηρίζεται και στο PS4 και στο PS Vita.

Μπορεί χρήστες του PS4 να στέλνουν μηνύματα φωνής o ένας στον άλλον;
Ναι, οι χρήστες του PS4 θα είναι σε θέση να καταγράφουν τα μηνύματα φωνής έως 15 δευτερόλεπτα και να τα στέλνουν σε φίλους του για να τα ακούσουν αργότερα.

Τι αντίκτυπο θα έχει το ενσωματωμένο ηχείο του DUALSHOCK 4 στο gameplay;
Το ενσωματωμένο ηχείο του DUALSHOCK 4 επιτρέπει ετους προγραμματιστές παιχνιδιών να απορροφηθούν στον κόσμο του παιχνιδιού. Στο παράδειγμα του Killzone: Shadow Fall, τα ηχητικά ημερολόγια που συλλέγονται στη διάρκεια του single player θα μεταδίδονται μέσω του ενσωματωμένο ηχείο του DUALSHOCK 4. Αναμένουμε ότι οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα επινοήσουν άλλους ενδιαφέροντες τρόπους για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Ο εσωτερικός αισθητήρας κίνησης του DUALSHOCK 4 έχει αναβαθμιστεί από το DUALSHOCK 3;
Ναι, ο αναβαθμισμένος αισθητήρας κίνησης SIXAXIS ® του DUALSHOCK 4 αναβαθμιστεί ανταποκρίνεται καλύτερα σε σύγκριση με το DUALSHOCK 3. Για παράδειγμα, στην έκδοση του Flowe στο PS4 ο αισθητήρας κίνησης ανταποκρίνεται καλύτερα, επιτρέποντας στους παίκτες να καθοδηγήσουν πιο εύκολα τα πέταλα των λουλουδιών.Ο SIXAXIS αισθητήρας κίνησης του DUALSHOCK 4 είναι ακόμα αρκετά ακριβής για την εισαγωγή κειμένου. Σε αυτή την προαιρετική λειτουργία, οι χρήστες του PS4 μπορούν να δείχνουν σε διαφορετικά γράμματα χρησιμοποιώντας το χειριστήριο DUALSHOCK 4 για να σχηματίσουν λέξεις.

Έχω ακούσει πως το DUALSHOCK 4 ελεγκτής διαθέτει “ενισχυμένη δόνηση." Τι σημαίνει αυτό; Ποιο είναι το όφελος;
To DUALSHOCK 4 θα προσφέρει πολλαπλές κινητήρες δόνησης, για να βοηθήσει τους παίκτες να απορροφηθούν στα παιχνίδια του PS4.

Έχω ακούσει ότι το DUALSHOCK 4 διαθέτει λιγότερη “καθυστέρηση” από άλλα χειρηστήρια. Τι σημαίνει αυτό;
Όλες οι ασύρματες συσκευές έχουν κάποιας μορφή τκαθυστέρηση, μια μικρή καθυστέρηση μεταξύ, ας πούμε, στο πάτημα ενός κουμπιού και στην ενέργεια που πραγματοποιείται στην οθόνη. Χάρη στη νέα τεχνολογία και τις βελτιστοποιήσεις στο hardware, η ασύρματη συνδεσιμότητα του DUALSHOCK 4 έχει λιγότερο χρόνο καθυστέρησης συνολικά από DUALSHOCK 3 του συστήματος PS3.

Μπορώ να συνδέσω το DUALSHOCK 4 σε έναν υπολογιστή;
Ναι, μπορείτε να συνδέσετε ένα χειριστήριο DUALSHOCK 4 στον υπολογιστή σας μέσω USB, και θα υποστηρίζει τις βασικές λειτουργίες. Το DUALSHOCK 4 υποστηρίζει πλήρη συμβατότητα για τα παιχνίδια PC, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα στοιχεία αυτή τη στιγμή.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω περιφερειακά του PS3 περιφερειακά όπως fighting sticks ή τιμονιέρες στο σύστημα τουPS4;
Σε γενικές γραμμές, όχι. Ωστόσο, κατά το λανσάρισμα, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα χειριστήρια, εάν ένας συγκεκριμένο τίτλος παιχνιδιού επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν μέσα στο παιχνίδι. Η απόφαση αυτή εξαρτάται από την εταιρεία του παιχνιδιού και θα διαφέρει από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Τι PS3 συσκευές μπορώ να χρησιμοποιήσω με το σύστημα PS4;

Δείτε τον παρακάτω πίνακα.

Περιφερειακά

Τρόπος σύνδεσης

Συμβατότητα

Παρατηρήσεις

PlayStationMoveκαι τα περιφεριακά του

Bluetooth

ΝΑΙ

Άλλα χειριστήρια

Bluetooth

ΟΧΙ

USB

ΟΧΙ

Μη συμβατό εξαρτάται από τον τίτλο του παιχνιδιού.

Wireless Key Pad (Wireless keypad for DS3, CECHZK1, sold by SCE)

Bluetooth

ΝΑΙ

Headsets

Bluetooth

ΟΧΙ

Τα Headsets που είναι τώρα στην αγορά δεν είναι συμβατά

USB

ΝΑΙ

Μετά την έκδοση συστήματος 1.50 τα περισσότερα USB θα είναι συμβατά

Πληκτρολόγια

Bluetooth

ΝΑΙ

Γενικά, το PS4 θα υποστηρίζει Bluetooth πληκτρολόγια. Παρ’όλα αυτά, ειδικά κουμπιά που λειτουργούν ως PS3 κουμπιά, σε συσκευές όπως το ασύρματο πληκτρολόγιο του PS3 δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Σε αυτά τα κουμπιά περιλαμβάνονται τα: △, □, SELECT, START, L3, L2, L1, R1, R2, R3, ×, ○, και PS button.

USB

ΝΑΙ

Γενικά, το PS4 σύστημα θα υποστηρίζει USB πληκτρολόγια. Παρ’όλα αυτά, ειδικά κουμπιά που λειτουργούν ως PS3 κουμπιά δε θα υποστηρίζονται.

Charging stand for DUALSHOCK3

ΟΧΙ

Οι θύρες σύνδεσης των DS4 και DS3είναι διαφορετικές. (Για το DS3 είναι mini USB και για το DS4: micro USB)

Ποντίκια

Bluetooth

ΟΧΙ

Δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποντίκι στο PS4 εκτός κι αν το υποστηρίζει κάποιο παιχνίδι.

USB

ΟΧΙ



Τα ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά και τα PULSE ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά - Elite Edition, που πωλούνται σήμερα για το σύστημα PS3, οι εργασίες για το σύστημα PS4 την πρώτη ημέρα; Τι ισχύει για τα άλλα ασύρματα ακουστικά;
Το PS4 σύστημα θα υποστηρίξει τα Pulse ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά και Pulse Wireless Headset Stereo - Elite Edition μετά από ένα πακέτο ενημέρωσης συστήματος. Τα υπάρχοντα ασύρματα ακουστικά από τρίτες εταιρείες που χρησιμοποιούν σύνδεση Bluetooth, δε θα υποστηρίζονται από το σύστημα PS4, αν και τα περισσότερα υπάρχοντα ακουστικά τα οποία συνδέονται μέσω USB, θα υποστηρίζονται μετά την ενημέρωση συστήματος 1.50.

PlayStation Camera

Τι είναι ικανή να κάνει η Playstation κάμερα;
Η PlayStation κάμερα ενσωματώνει δύο εξαιρετικά ευαίσθητες κάμερες που μπορεί να αναγνωρίσουν το βάθος του χώρου με ακρίβεια. Επιπλέον, οι χρήστες θα είναι σε θέση να συνδεθούν στο PS4 με αναγνώριση προσώπου και να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους κινήσεις του σώματος ή τις φωνές τους για να απορροφηθούν ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι. Επιπλέον, η PlayStation κάμερα είναι ικανή να ανιχνεύει το χρώμα της φωτεινής μπάρας του DUALSHOCK 4 και να διακρίνει τις θέσεις των πολλαπλών παιτκών που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Η PlayStation κάμερα είναι επίσης συμβατή με το χειριστήριο κίνησης PlayStation Move, αποδίδοντας τις κινήσεις των παικτών με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ για όσα παιχνίδια το υποστηρίζουν.

Γιατί η PlayStation κάμερα ενσωματώνει δύο κάμερες;
Με στερεοσκοπικές κάμερες, η PlayStation κάμερα μπορεί να συλλάβει 3D εικόνες του χώρου αποτελεσματικά. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στην PlayStation κάμερα για να αποκόψει την εικόνα του παίκτη από το φόντο ή να ξεχωρίσει τη θέση των παικτών μπροστά και πίσω, διευρύνοντας τις δυνατότητες του gameplay. Οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα επιλέξουν το πώς και εάν οι λειτουργίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν στα παιχνίδια.

Περιλαμβάνει μικρόφωνα η PlayStation κάμερα;
Ναι, υπάρχουν τέσσερα ενσωματωμένα μικρόφωνα για την ακριβή ανίχνευση ήχου και την προέλευση της πηγής της φωνής για συνομιλία και φωνητικές εντολές.

Υποστηρίζει το PS4 φωνητικές εντολές;
Ναι, τόσο η PlayStation κάμερα όσο και το headset που έρχεται με το PS4 σύστημα μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’αυτό το σκοπό. Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία φωνητικού ελέγχου, θα είστε σε θέση να ελέγξετε τις βασικές λειτουργίες PS4 χρησιμοποιώντας εντολές όπως η εκκίνηση ενός παιχνιδιού ή να δώσετε εντολή να καταγραφεί ένα screenshot. Κατά το λανσάρισμα στη Βόρεια Αμερική, έξι γλώσσες θα υποστηρίζονται (Αγγλικά (ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο), Ισπανικά (ευρωπαϊκό), Ιταλικά, Γαλλικά (ευρωπαϊκό), Γερμανικά, Ιαπωνικά), με περισσότερες να έρθουν μετά με τις μελλοντικές ενημερώσεις λογισμικού του συστήματος.

Πόσο μεγάλη είναι η PlayStation κάμερα;
Η PlayStation κάμερα διαθέτει μια μικρή και ελαφριά σχεδίαση με διαστάσεις μόλις περίπου 186 χιλιοστά (πλάτος) x 27 mm (ύψος) x 27 mm (μήκος), και ζυγίζει μόνο 183 γραμμάρια.

Ποια παιχνίδια υποστηρίζουν την PlayStation κάμερα;
Το playroom είναι μια διαδραστική εμπειρία που έρχεται προεγκατεστημένο σε όλα τα PS4 συστήματα, και διαθέτει διάφορες δραστηριότητες χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό της PlayStation Κάμερα και του ασύρματο χειριστηρίου DUALSHOCK 4. Η PlayStation κάμερα έχει και άλλες χρήσεις, όπως η δυνατότητα που προσφέρει στους παίκτες για σχολιασμό κατά τη διάρκεια μετάδοσης του gameplay μέσω του Twitch ή Ustream, ή χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές για να ξεκινήσουν τα παιχνίδια ή η λήψη in-game screenshots.

Υποστηρίζει η PlayStation κάμερα δραστηριότητες επαυξημένης πραγματικότητα (AR);
Ναι, η PlayStation κάμερα υποστηρίζει AR τεχνολογία. Ένα παράδειγμα είναι το playroom, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία AR, όπως AR Bots and Play WithAsobi, όπου οι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν με τους χαρακτήρες ρομπότ που εμφανίζεται στην οθόνη. Επίσης περιλαμβάνεται το AR Χόκεϊ, ένα air hockey παιχνίδι όπου οι παίκτες μπορεί να αλλάξει το σχήμα του γηπέδου με την κίνηση και την περιστροφή του DUALSHOCK 4 σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Είναι η PlayStation κάμερα απαραίτητη για το Playroom;
Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε εισαγωγικό περιεχόμενο περιορισμένη χωρίς την PlayStation κάμερα. Η PlayStation κάμερα είναι απαραίτητη για να απολαύσετε άλλο περιεχόμενο του playroom. Όσο για το tutorial του DUALSHOCK 4, οι χρήστες θα είναι σε θέση να εμφανίσουν την εικόνα τους στην οθόνη μέσω της τεχνολογίας AR αν έχουν μια PlayStation κάμερα.

PS Vita Remote Play

Τι είναι το Remote Play;
Το Remote Play θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφέρουν μέσω WiFi την εμπειρία ενός παιχνδιού του PS4 στο PS Vita, αποδεσμεύοντας την τηλεόραση για άλλες χρήσεις. Η SCEA αναμένει ότι οι περισσότεροι PS4 τίτλοι θα υποστηρίζουν τη Remote Play λειτουργία, εκτός αν ο τίτλος απαιτεί κάποιο ειδικό περιφερειακό σαν τη PlayStation κάμερα.

Πότε το Remote Play λειτουργεί καλύτερα;
Το Remote Play θα λειτουργεί καλύτερα όταν το σύστημα PS Vita βρίσκεται στο ίδιο WiFi

Keywords
playstation 4, playstation, playstation 4, ερωτησεις, call of duty, usb 3, live streaming, ps vita, assassins creed, εν λόγω, το φως, faq, pad, community, sony, ελλαδα, μετάφραση, ps4, γαλλια, νέα, ρωσία, ιαπωνια, voice, chat, hdmi, optical, usb, sata, ps3, ισχύ, ram, cpu, gpu, μνήμη, εταιρεία, studios, system, disc, dvd, mp3, offline, drive, stick, live, ustream, blog, ειδήσεις, online, psn, facebook, cross, media, dynamic, server, store, network, vita, flower, escape, συγκεκριμένο, assassin, black, battlefield, push, download, power, shadow, owl, φως, single, player, σημαίνει, fighting, wireless, key, ds3, button, ds4, mini, pulse, elite, ηπα, play, Χόκεϊ, air, wifi, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, ωραριο καταστηματων, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελη κυκλοφοριας 2013, Ημέρα του παιδιού, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ηχειο bluetooth, εξτρα, τι σημαινει, ημερομήνια, δυνατα, μετάφραση, ds3, μνήμη, βιντεο, sata, ps vita, χωρες, ρωσία, αργεντινη, αυστραλια, βελγιο, βραζιλια, γερμανια, δανια, εικονες, εξοδος, ηχος, ιρλανδια, ισπανια, ιταλια, ιταλικα, ολλανδια, παιχνιδια, προγραμμα, πωλειται, σουηδια, ταινιες, τηλεοραση, υγεια, υψος, φυσικη, φωτογραφια, φως, χιλη, χρωματα, ωθηση, ωρα, blog, chat, cpu, download, ds4, dvd, game, hdmi, mp3, owl, psn, ps3, ps4, push, ram, sony, ustream, vita, αγορα, αγωνες, αρθρο, αυστρια, ακουστικα, αμερικη, αραβικα, αφηγηση, βορεια, βορεια αμερικη, βρισκεται, γαλλικα, γερμανικα, γινει, γινεται, γινονται, γλωσσα, γουατεμαλα, διαστημα, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, δωσει, διαδικτυο, δικτυο, δονηση, εφε, ευκολα, υπαρχει, εκκινηση, ελβετια, ενεργεια, ενημερωση, εν λόγω, εξι, εξυπηρετηση, επτα, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ευρωπη, εφαρμογες, τεχνολογια, ζωης, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, ισχυει, ηχητικα, ηχειο, θεωρητικο, εικονα, ισπανικα, ηχο, καμερες, καναδας, εκδοσεις, κειμενο, κινηση, κιλα, λειτουργια, λεπτομερειες, ληψεις, ληψη, λουξεμβουργο, μεξικο, μιγμα, μηνυματα, μοντελα, μορφη, μπορειτε, μεταχειρισμενα, νορβηγια, παντα, οθονη, οικογενεια, οκτω, ολα τα παιχνιδια, ονομα, περιβαλλον, περιφερειακο, πληκτρολογιο, ποντικι, ροη, πολωνια, πορτογαλια, ρυθμισεις, ρυθμιση, ρομποτ, ρολο, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, σκληρος δισκος, συχνοτητα, ταλαιπωρια, τι ειναι, το φως, τιτλος, ισχύ, φαντασματα, φαντασια, φυσικα, φινλανδια, φοντο, φωνη, φωνητικη, φορα, χρωμα, ψηφιακη, ψηφιακο, ωρες, air, αγορες, assassin, battlefield, button, black, call of duty, community, cross, δικαιωμα, δωματιο, disc, ελληνικα, elite, escape, faq, fighting, flower, server, γλωσσες, ημερολογια, live streaming, key, λεξεις, media, mini, μπροστα, multi, offline, ομαδες, pad, πακετο, dynamic, παιχνιδι, play, player, πληροφοριες, power, party, pulse, ray, studios, shadow, σημαίνει, σημα, single, system, τηλεορασεις, online, usb, θελω να, θεματα, θεσεις, usb 3, wifi, wireless, ξεκινησε, voice, stick, store
Αναζητήσεις
playstasion poso diarkei to mlokarisma sto online
Τυχαία Θέματα