Sony: Πατέντα για την δημιουργία minigames βασισμένων σε παλιότερα games

Μέσω του cloud server.

Σύμφωνα με το ελληνικό Community του PlayStation η Sony όπως όλα δείχνουν ίσως ετοιμάζει μια εφαρμογή στο PlayStation Network όπου θα μπορούμε

να παίζουμε τα παλιότερα games των κονσολών της! Αν και υπήρχαν πληροφορίες απ'τον Ιούνιο του 2012 για την αντίστοιχη υπηρεσία της Sony, σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα της πατέντας "Suspending State of Cloud-based Legacy Applications¨.

Με βάση αυτή την πατέντα, οι devs θα έχουν την ευκαιρία, μέσω cloud, να δημιουργήσουν, να αλλάξουν και να τροποποιήσουν, παλαιότερους emulated τίτλους, προσφέροντας minigames με νέες προκλήσεις στους παίκτες χωρίς να χρειαστεί να "ξεσκάψουν" και να τροποιήσουν παλαιότερα κομμάτια κώδικα. Ουσιαστικά πρόκειται για αυτόνομα κομμάτια παλαιότερων παιχνιδιών (π.χ. ένα boss battle) τα οποία όμως θα είναι επανασχεδιασμένα αλλάζοντας διάφορες παράμετρους του παιχνιδιού όπως για παράδειγμα τον αριθμό των ζωών, το μέγεθος της health bar, την προσθήκη high-score κ.α.

Γενικότερα τα minigames προϋποθέτουν πως ο παίκτης γνωρίζει τους βασικούς gameplay μηχνανισμούς του τίτλου και σκοπός του είναι να καταφέρει να πετύχει τους στόχους του υπό διαφορετικές συνθήκες από αυτές που είχε αντιμετωπίσει όταν είχε πρωτοπαίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κατ'αυτόν τον τρόπο οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να ξανασχοληθούν με παλαιότοτερους τίτλους, να ξαναβιώσουν παλαιότερες εμπειρίες αλλά υπό το πρίσμα νέων προκλήσεων. Μάλιστα το πιο εντυπωσιακό είναι πως υπάρχει ανεξαρτησία πλατφόρμας. Με βάση τα όσα αναφέρονται στα έγγραφα τα minigames μπορεί να προέρχονται από εντελώς διαφορετική πλατφόρμα, ακόμη και αν δεν ανήκει στην οικογένεια του PlayStation (PlayStation 1,2,3) συμπεριλαμβανομένων και των φορητών συστημάτων (PSP, PS Vita).

Ωστόσο δε θα πρέπει να περιμένουμε τα minigames να είναι επανασχεδιασμένα ως full-length παιχνίδια αλλά τίτλοι πολύ μικρότερης έκτασης και γι'αυτό το λόγο, γίνονται συστάσεις για τη δημιουργία πολλών minigames. Πιθανότατα το όλο εγχείρημα σχετίζεται με την εξαγορά της Gaikai από την Sony, οπότε αναμένουμε να το δούμε τουλάχιστον στο PS4 και -γιατί όχι- στο PS Vita.

Για να δείτε την πατέντα που κατοχύρωσε η Sony κάντε κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα