Strife preview

Νέο MOBA από τους δημιουργούς του Heroes of Newerth.

Μετά τη δημιουργία του Heroes of Newerth η S2 Games φέρνει στο προσκήνιο ένα ακόμα MOBA υπό την ονομασία Strife.

Το συγκεκριμένο διαφέρει από τον μεγάλο του αδερφό, αφού δεν διαθέτει το σοβαρό ύφος σε γραφικά και χαρακτήρες που βρίσκουμε στο HON. Αντίθετα το Strife έχει

καρτουνίστικα γραφικά και οι χαρακτήρες είναι σαν να έχουν ξεπηδήσει από κόμικς. Το Strife βρίσκεται σε closed beta στάδιο από τον Νοέμβριο του 2013.

To GameWorld είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το Strife οπότε πλέον ήρθε η ώρα για να σας παρουσιάσουμε τις εντυπώσεις μας. Όπως θα δείτε παρακάτω πρόκειται για μία αρκετά αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία του, οπότε οι φίλοι των MOBA αξίζει να του αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους.

Τα πρώτα σας βήματα
Στην αρχή το Strife δεν σας βάζει κατευθείαν σε σκληρές μάχες πέντε εναντίον πέντε με κανονικούς παίκτες ή bots, αντίθετα θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε ένα single-player tutorial, όπως έχουμε δει και στα υπόλοιπα MOBA της αγοράς. Αρχίζετε με την Caprice, την καπετάνιο ενός πειρατικού πλοίου που είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο, κάτι σαν τον Jack Sparrow δηλαδή αλλά χωρίς τα μούσια.

http://www.youtube.com/watch?v=XnUqf3vXJuA

Όσο προχωράτε με τα quests, θα εξοικειωθείτε στην χρήση του in-game shop, πως να μείνετε αόρατοι μέσα στους θάμνους (όπως στο League of Legends δηλαδή), ενώ θα μάθετε και την χρήση διαφόρων usable αντικειμένων (μπότες, potions, κ.ο.κ.). Επόμενο βήμα σε αυτό το tutorial είναι οι μάχες, όπου βρίσκετε τον αρχηγό του λιμενικού και μαζί του προχωράτε στο lane για να σπάσετε ένα κανόνι που σας κλείνει το δρόμο.

Στη συνέχεια θα συναντήσετε τον Baldir, έναν σκληροτράχηλο φύλακα που προστατεύει αρχαίους θησαυρούς. Ουσιαστικά ο τελευταίος αποτελεί τον Dragon του Strife. Μόλις τον σκοτώσετε, η Caprice κάνει teleport και φεύγει από το μέρος εκείνο. Στα επόμενα quests πολεμάτε την Cindara, τη δεσμοφύλακα του Krytos, ένα πιθηκοειδές κτήνος. Αφού τη νικήσετε θα αναλάβετε την επιμέλεια του Krytos, ο οποίος σας βοηθάει να διαλύσετε τα turrets στο lane που θα επιλέξετε με την ομάδα σας. Σε αυτό το σημείο ολοκληρώνετε το tutorial και είστε πλέον έτοιμοι να πάρετε μέρος σε multiplayer μάχες.

Διαλέγοντας champion
Η επιλογή ενός champion είναι λίγο διαφορετική από τα υπόλοιπα MOBA. Στο Strife όλοι οι champions στο ρόστερ παρέχονται δωρεάν, έτσι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε αυτόν της αρεσκείας σας και να ετοιμαστείτε για συγκλονιστικές μάχες.

Πέρα από τον champion που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε, καλείστε να διαλέξετε και ένα pet. Η επιλογή του pet έχει μεγάλη σημασία, αφού σας βοηθάνε στη μάχη, το καθένα με ξεχωριστό τρόπο. Κάποιο από αυτά σας δίνει mana, άλλο αφαιρεί τα crowd control debuffs από πάνω σας κ.ο.κ. Αφού λοιπόν διαλέξετε τον champion και το pet σας έρχεται η ώρα να μπείτε στην μάχη.

Fields of Strife
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας διαθέσιμος χάρτης που ονομάζετε Fields of Strife. Ο σχεδιασμός του είναι παρόμοιος με αυτόν των υπολοίπων MOBA, δηλαδή υπάρχουν τρία lanes και jungle ανάμεσα τους. Σημαντική διαφορά παρουσιάζουν όμως ο Baldir (πηγή χρημάτων για την ομάδα όπως ο Dragon του LoL), η Cindara (σαν τον Baron και τον Roshan σε πιο... θηλυπρεπή έκδοση) και τα inhibitors.

Ο Baldir και η Cindara κάνουν spawn μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο jungle και όχι μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα όπως συνηθίζεται. Τα inhibitors λειτουργούν ως generators και διαθέτουν μια ασπίδα που πρέπει να ρίξετε πριν τα σπάσετε. Αφού καταστρέψετε τα generators ανοίγει ο δρόμος για το αντίστοιχο Nexus του Strife που ονομάζεται Crux.

https://www.youtube.com/watch?v=b_fUKaOh2yE

Level cap, ranked και άλλες προσθήκες
Στο Strife το level cap αυτή τη στιγμή είναι το 70 για το account κάθε παίκτη, εννέα για τα pet και 15 για τους champions σε κάθε match. Ανεβαίνοντας level στο λογαριασμό σας, ξεκλειδώνετε διάφορα achievements καθώς και level για τα pet σας.

Όσον αφορά τα ranked matches, δεν έχουν προστεθεί ακόμα, αλλά η S2 Games έχει ήδη δηλώσει ότι θα τα προσθέσει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον. Μια τελευταία προσθήκη είναι το Items Crafter. Μέσω αυτού μπορείτε να αναβαθμίσετε ή να τροποποιήσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σε ένα match χρησιμοποιώντας, είτε dust που αποκτάτε τελειώνοντας έναν αγώνα, είτε χρησιμοποιώντας gems τα οποία αγοράζετε με πραγματικά χρήματα μέσω του website του Strife.

Δοκιμάστε το
Το Strife μπορεί να φαντάζει απλό σε σχέση με άλλα παιχνίδια του είδους του, αξίζει όμως να το δοκιμάσετε. Η παρουσία των pets του χαρίζει κάτι διαφορετικό και σχετικά φρέσκο, ενώ του δίνει βάθος αφού αναλόγως την στρατηγική που θέλετε να ακολουθήσετε θα πρέπει να επιλέξετε και το pet που πιστεύετε ότι θα σας φανεί περισσότερο χρήσιμο.

Η ένταξη του item crafting είναι πολύ καλή, αφού μπορείτε να δυναμώσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα, όπως εσείς νομίζετε. Για παράδειγμα, δίνοντας παραπάνω Power ή αλλάζοντας ένα στατιστικό σε ένα άλλο όπως π.χ. το Attack Speed να το κάνετε Gold per 5 seconds.

Με δεδομένο ότι το Strife βρίσκεται σε beta στάδιο σας γλυτώνει από τα...εγκεφαλικά λόγω κάποιου AFK/Leaver ή Troll, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα MOBA. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι ότι η τιμωρία των παικτών σε περίπτωση που κάνουν leave είναι 30 ολόκληρα λεπτά μέχρι να μπούνε στο επόμενο match ακόμα και αν στο προηγούμενο match αντιμετώπιζαν bots.

Δυστυχώς στο Strife είστε αναγκασμένοι να παίξετε πολλά matches, αν θέλετε να ξεκλειδώσετε καινούρια pets ή να κάνετε craft νέα items χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε πραγματικά χρήματα. Επίσης στα μικρά levels μπορεί να φανεί pay-to-win, αφού άτομα που έχουν πληρώσει για να κάνουν craft ενδέχεται να έχουν το πλεονέκτημα ενάντια σε παίκτες που χρησιμοποιούν τα κανονικά items.

Τεχνικός τομέας
Ο οπτικός τομέας του Strife είναι αξιοπρεπέστατος, αν και ελαφρώς υποδεέστερος σε σύγκριση με το League of Legends και το DotA 2. O σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι εμφανώς καρτουνίστικος, αλλά αρκετά ευφάνταστος και κατόπιν αυτού το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους.

Οι φωνές των χαρακτήρων θυμίζουν κινούμενα σχέδια, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο στο Strife έναν χιουμοριστικό χαρακτήρα, ενώ οι ήχοι τις μάχης είναι σαφώς πιο αληθοφανείς. Η εκφωνήτρια πάντως ενδέχεται να γίνει κουραστική και είναι φανερό ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι χρειάζεται παραπάνω δουλειά.

Ένα ακόμη free-to-play MOBA
Το Strife αυτή τη στιγμή είναι σε closed beta φάση από τον Νοέμβριο του 2013 και είναι άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει. Όταν διατεθεί θα είναι free-to-play, αν και θα υπάρχουν κάποια microtransactions. Όσοι παίζετε MOBA αξίζει να το δοκιμάσετε ενώ με δεδομένο ότι είναι αρκετά φιλικό για τους αρχάριους αποτελεί ένα ιδανικό entry-point στον συγκεκριμένο χώρο.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην closed beta του Strife κάντε κλικ εδώ.

Το Strife θα κυκλοφορήσει για PC, Mac και Linux, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία διάθεσής του.

Συζητήστε για το Strife σε αυτό το forum topic. Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις για Strategy και MOBA games.

Keywords
Τυχαία Θέματα