Tales from the Borderlands

Αποκαλύφθηκαν τα πρώτα screenshots και ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 8/12/13] Κατά την διάρκεια των VGX Awards πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε μια συνεργασία-έκπληξη, καθώς η Telltale που έχει αναπτύξει το "επεισοδιακό" The Walking Dead, θα ενώσει της δυνάμεις της με την Gearbox για να δημιουργήσουν ένα νέο παιχνίδι που θα βασίζεται στον κόσμο του Borderlands. Το ύφος του θα είναι ίδιο με

αυτό των The Walking Dead, έχει δοθεί αρκετή προσοχή στο story telling, ενώ όπως συνέβη και με το προηγούμενο παιχνίδι της Telltale, θα κυκλοφορήσει σε επεισόδια.

{youtube}RPUKNDB82UQ|500|300{/youtube}

Στο Tales from the Borderlands, όπως είναι ο ολοκληρωμένος τίτλος του, θα πρωταγωνιστούν εντελώς καινούριοι χαρακτήρες, τους οποίους και θα παρακολουθήσετε στην προσπάθειά τους να γίνουν επιτυχημένοι κυνηγοί θησαυρών. Τα γεγονότα του παιχνιδιού θα διαδραματίζονται ξανά στον πλανήτη Pandora, που γνωρίσατε στα Borderlands και Borderlands 2, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τόσο αρκετές γνώριμες περιοχές, όσο και κάποιες καινούριες.

[UPDATE 10/3/14] Στα πλαίσια του SXSW event που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Austin των H.Π.Α οι developers της Telltale Games και της Gearbox Software έδωσαν στην δημοσιότητα νέες πληροφορίες σχετικά με το Tales from the Borderlands. To σενάριο λοιπόν για ακόμη μία φορά θα λαμβάνει χώρα στον πλανήτη Pandora, εντούτοις πρωταγωνιστές δεν θα είναι οι Vault Hunters (οι κυνηγοί θησαυρών που γνωρίσαμε στα FPS/RPG της Gearbox). Αντίθετα κεντρικοί ήρωες θα είναι η Fiona, μία καλοντυμένη αρτίστα και ο Rhys, ένας...χαρτογιακάς της εταιρείας Hyperion.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Kenin Bruner, της Telltale Games, οι παίκτες θα ελέγχουν εναλλάξ τους δύο πρωταγωνιστές, καθώς καθένας από αυτούς θα διηγείται την ιστορία από την δική του οπτική πλευρά. Σύντομα μάλιστα θα παρατηρήσετε οι αφηγήσεις των Fiona και Rhys έχουν διάφορες ανακρίβειες, καθώς καθένας παρουσιάζει τα γεγονότα όπως ακριβώς επιθυμεί. Εν τω μεταξύ, το Tales from the Borderlands θα έχει έναν έντονο χιουμοριστικό τόνο σε αντίθεση με την σειρά The Walking Dead και το The Wolf Among Us.

Δυστυχώς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δεν παρουσιάστηκε κάποιο gameplay βίντεο, παρόλα αυτά οι developers των δύο εταιρειών επεκτάθηκαν περισσότερο στους μηχανισμούς του Tales from the Borderlands. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν σημεία με έντονο το shooting στοιχείο, τα οποία όμως θα είναι προσαρμοσμένο στο γνώριμο ύφος των δημιουργιών της Telltale Games. Επίσης, κάθε χαρακτήρας έχει πρόσβαση σε ξεχωριστά skills. Για παράδειγμα, ο Rhys μπορεί να hackάρει διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές με το cybernetic χέρι του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Graphic Adventure της Telltale Games και της Gearbox Software θα λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα του Borderlands 2. Μάλιστα θα συναντήσετε αρκετούς χαρακτήρες από το σύμπαν της σειράς Borderlands αν και για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι ακριβώς θα είναι αυτοί. Ο σεναριογράφος της Gearbox Software, o Anthony Burch πρόσθεσε επίσης: “To Tales from the Borderlands έχει στόχο να εμβαθύνει στο lore της σειράς. Απλά αυτή την φορά η ιστορία δεν επικεντρώνεται στους badass ήρωες που κάνουν τα πάντα για να σώσουν τον κόσμο, αλλά στους απλοϊκούς ανθρώπους που απλά προσπαθούν να επιβιώσουν.”

[UPDATE 2: 5/5/14] Η Telltale Games ανακοίνωσε την ημερομηνία του Tales of Borderlands και έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα in-game screenshots.

Όπως αποκαλύφθηκε στο PlayStation Blog, τα γεγονότα θα διαδραματίζονται μετά από αυτά του Borderlands 2. Θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες. Τον Rhys και την Fiona. Οι επιλογές σας και τα puzzles θα παίξουν πρωτεύοντα ρόλο και αυτή τη φορά στο νέο Graphic Adventure που ετοιμάζεται.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το loot που θα αποκτάτε θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε...άλλα games της σειράς! Επίσης, η Telltale θα μας πουλήσει το δημιούργημά της σε επεισόδια, τακτική που έχουμε μάθει πλέον καλά μέχρι σήμερα. Γεγονός είναι πάντως ότι με τις επιλογές σας θα αλλάζετε την πλοκή της ιστορίας, ενώ οι δύο πρωταγωνιστές θα έχουν διαφορετική άποψη για τα γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω τους και που τους έφεραν...πιο κοντά. Θα κληθούν λοιπόν να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις.

Δείτε τις πρώτες εικόνες του παιχνιδιού στη gallery του άρθρου.

Το Tales from the Borderlands θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι πλατφόρμες που θα γίνει διαθέσιμο, πάντως σίγουρα μία από αυτές θα είναι κονσόλα της Sony.

Θυμίζουμε ότι το The Walking Dead θα κυκλοφορήσει σε PS4 και Xbox One συνεπώς δεν αποκλείεται να δούμε το Tales from the Borderlands στις next-gen κονσόλες.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα