BioShock Mobile

Έρχεται σε iOS.

Αυτό το μήνα θα έχετε τη δυνατότητα να παίξετε το BioShock στο iPhone και στο iPad σας, καθώς ανακοινώθηκε το port του.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αν θελήσετε να παίξετε με χειριστήριο Bluetooth, θα έχετε σχεδόν την ίδια εμπειρία με το game για κονσόλες που μας εμφανίστηκε το 2007. Βέβαια είναι αδύνατο να μην υπάρχουν και μερικές διαφορές.

Άλλες σκόπιμες και άλλες όχι. Την μεταφορά του για iPhone και iPad ανέλαβε η 2K China, η ίδια ομάδα που με μεγάλη επιτυχία μας μετέφερε το XCom: Enemy Unknown για iOS, και έγιναν κάποιες διορθώσεις στον τεχνικό τομέα για να καταστεί με σιγουριά ότι η πλατφόρμα μπορεί να αντέξει το παιχνίδι. Επίσης υπήρξε η σκέψη πως αν ένας gamer αποφάσιζε τελικώς να το παίξει με χειρισμούς αφής, θα παρέμενε ακόμη διασκεδαστικό.

Όσον αφορά τα γραφικά του BioSHock Mobile, έχουν μειωθεί ως ένα σημείο για να είναι σίγουρο ότι μπορεί να λειτουργήσει με το hardware μιας Apple συσκευής. Αυτό σημαίνει πως η ομίχλη και οι δυναμικές σκιές έχουν αφαιρεθεί. Το BioShock Mobile περιλαμβάνει υποστήριξη για Bluetooth χειριστήριο και διαθέτει μια επικάλυψη για χειρισμό αφής. Αν το παραγγείλετε θα σας έρθει με μια ψηφιακή μορφή του πρώτου artbook που παρέλαβαν άτομα το 2007 με την special edition του παιχνιδιού.

Στο ζήτημα της δράσης το BioShock Mobile θα έχει την ίδια περίπου αίσθηση με το πρώτο, ειδικά όταν θα το παίζετε σε iPad με χειριστήριο. Βέβαια αυτό μένει να το ανακαλύψετε και εσείς από κοντά. Τα προηγούμενα όμως δεν μπορούν να ισχύουν και για τους χειρισμούς αφής, οι οποίοι απογοητεύουν ελαφρώς καθώς υπάρχει μεγάλο ποσοστό δυσκολίας στο να καταφέρετε να τα κάνετε όλα μαζί. Δηλαδή θα σας φανεί πιο περίπλοκο από ότι με το χειριστήριο όταν θα πρέπει να σημαδεύετε, να κινήστε και να πυροβολείτε με την χρήση της αφής. Για να διορθωθεί το ζήτημα αυτό η εταιρία ανάπτυξης διόρθωσε κατά ένα ποσοστό το auto aim, που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας με μεγαλύτερη ευκολία.

Ακόμα δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία ή ανακοίνωση για την τιμή του, αλλά ο Ben Holschuh, βοηθός παραγωγή, ανέφερε πως θα μας εμφανιστεί στα τέλη του καλοκαιριού. Η 2K China αποφάσισε να αναλάβει το συγκεκριμένο project μετά το port του XCom.

Διαβάστε το review του BioShock και συζητήστε μαζί μας στο αντίστοιχο forum topic του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα