To νέο Xbox θα βγει τα επόμενα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Τις τελευταίες ημέρες η φημολογία γύρω από τον διάδοχο του Xbox 360 είναι ιδιαίτερη έντονη. Πριν από μερικές ώρες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε ότι το νέο Xbox θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 με πιο πιθανή ημερομηνία την περίοδο των Χριστουγέννων. Υπάρχουν και κάποια

σενάρια που θέλουν την Microsoft να λανσάρει τη νέα της κονσόλα την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2013, ανήμερα της Ημέρας των Ευχαριστιών. Το Bloomberg υποστηρίζει πως οι πηγές της προέρχονται από στελέχη της Microsoft, τα οποία όμως προτιμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους. Ένα εκ των στελεχών του αμερικανικού κολοσσού πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα το νέο Xbox να αποκαλυφθεί σε ξεχωριστό event και όχι στην Ε3 του 2013.

Είναι γεγονός πως με εξαίρεση την πρόσφατη περίοδο της Black Friday κατά την οποία πουλήθηκαν 750.000 Xbox 360, τα κέρδη της Microsoft -παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους 22 μήνες έρχεται πρώτη σε πωλήσεις κονσολών στις Η.Π.Α- και των υπολοίπων εταιρειών του χώρου παρουσιάζουν σημαντική πτώση. Σύμφωνα με την NPD Group, μια εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών ερευνών της αγοράς ανά τον κόσμο, ο τζίρος στην βιομηχανία των video games έχει μειωθεί κατά 25% σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι γενικότερα η τωρινή γενιά κονσολών έχει πλέον κορεστεί. Την άποψη αυτή φαίνεται να την συμμερίζονται και αρκετοί από τους μεγαλύτερους developers του χώρου όπως η Ubisoft. Η Nintendo έκανε πρόσφατα ένα μεγάλο βήμα με την κυκλοφορία του Wii U και όπως όλα δείχνουν η Microsoft θέλει να επισπεύσει τον διάδοχο του Xbox 360. Απομένει να δούμε τι σκέφτεται να κάνει και η Sony, η οποία τουλάχιστον για την ώρα βρίσκεται ένα βήμα πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα