Top 10: Τα καλύτερα free-to-play games

Τα 10 κορυφαία games που παίζονται...εντελώς δωρεάν.

To μοντέλο free-to-play είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και κατόπιν αυτού όλο και περισσότερα ΜΜΟ λανσάρονται με αυτό. Η γενικότερη αρχή που διέπει τις free-to-play δημιουργίες είναι ότι όλοι μπορούν να συνδεθούν και να παίξουν δωρεάν το εκάστοτε παιχνίδι. Βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν κάποιοι μικροί ή μεγάλοι περιορισμοί και παράλληλα όποιος επιθυμεί μπορεί να πληρώσει κάτι παραπάνω (να γίνει δηλαδή

premium παίχτης) για να αποκτήσει αντίστοιχα ένα πλεονέκτημα έναντι των...free-to-players. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετά συνδρομητικά MMORPG υιοθέτησαν το F2P μοντέλο ώστε να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο στους servers τους, όπως τα Star Wars: The Old Republic και το The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μια πολύ λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο free-to-play και το pay-to-win. Με τον όρο pay-to-win αναφερόμαστε σε κάποιες F2P δημιουργίες στις οποίες θα πρέπει πρακτικά να πληρώσετε εάν θέλετε να είστε πιο ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι. Στην προσπάθεια μας για να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα free-to-play games λάβαμε υπόψιν μας κριτήρια όπως τον τεχνικό τομέα, την συνολική απήχηση των τίτλων, το κατά πόσο προσφέρουν ανταγωνιστικό multiplayer κ.ο.κ. Τα 10 παιχνίδια που διαμόρφωσαν το Best Of αυτής της εβδομάδας προέκυψαν από την δική σας ψήφο στο σχετικό topic του forum και την συντακτική ομάδα του Gameworld.

Ακολουθεί το Top 10 των καλύτερων free-to-play games:

10. The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (24/4/2007)
Turbine Inc., Midway Games
PC
Download: Κλικ εδώ

Η τεράστια επιτυχία του World of Warcraft, το οποίο ακόμα και σήμερα θεωρείται ως ο "βασιλιάς" των MMORPG, ώθησε αρκετές αντίστοιχες δημιουργίες να εγκαταλείψουν το συνδρομητικό μοντέλο και να υιοθετήσουν ένα αντίστοιχο free-to-play με διάφορες μικροσυνναλαγές. Η αρχή έγινε με το Dungeons & Dragons Online το 2009 για να ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα το The Lord of The Rings Online, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δυο MMORPG έχουν αναπτυχθεί από τον ίδιο developer. H παραπάνω μετάβαση οδήγησε σε τριπλασιασμό των ενεργών συνδρομητών και των αντιστοίχων εσόδων της Turbine, η οποία παρόλα αυτά δεν επαναπαύτηκε και συνέχισε να προσφέρει ακόμα περισσότερο content στους παίχτες με δωρεάν updates και με μια σειρά από νέα expansions, όπως το πρόσφατο Riders of Rohan.

Watch YouTube video

Στο LotRO αναλαμβάνετε τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που προέρχεται από μια εκ των τεσσάρων Free Races (humans, elves, dwarves και hobbits) της Middle-Earth και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις σκοτεινές δυνάμεις της Mordor. Οι εννιά διαθέσιμες classes (όπως Burglar, Champion, Minstrel κ.ο.κ.) καθώς και τα οκτώ vocations (ειδικότητες) που το καθένα μάλιστα προσφέρει πρόσβαση σε τρία διαφορετικά professions, εγγυώνται μεγάλη ελευθερία στην δημιουργία και ανάπτυξη του χαρακτήρα σας. To The Lord of the Rigns Online

Keywords
Τυχαία Θέματα