Top 10: Τα καλύτερα Ιαπωνικά RPG

Η κυριαρχία της Square Enix.

Τα Ιαπωνικά RPG ή JRPG είναι ευρέως πια διαδεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει αρκετούς φανατικούς οπαδούς. Η διαφορετική κουλτούρα τους, ο anime σχεδιασμός των χαρακτήρων και τα εξαιρετικά -αν και ιδιόμορφα- soundtacks που τα συνοδεύουν, αποτελούν μερικά από τα στοιχεία που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα "δυτικά" RPG,

όπως τα Dragon Age και The Elder Scrolls.

Το 1997 η κυκλοφορία του Final Fantasy VII έμελλε να συνταράξει την gaming κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, αν και στην Ευρώπη το σοκ ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Το αποτέλεσμα ήταν εκατομμύρια πωλήσεις για την ανερχόμενη Square (δεν είχε ακόμα μετονομαστεί σε Square Enix) και για την Sony, που ανέλαβε την διανομή του τίτλου σε Ευρώπη και Αμερική. Έκτοτε, όλο και περισσότεροι τίτλοι άρχισαν να μεταφέρονται στα μέρη μας. Σήμερα υπάρχει μια γενικότερη ξενομανία σε ότι προέρχεται από την Ιαπωνία, όπως manga, anime, cosplays, μουσική και φυσικά video games.

Αυτό το Best of δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτικό, καθώς οι ψήφοι σας μας ώθησαν να συμπεριλάβουμε τρία παιχνίδια της σειράς Final Fantasy, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες εξαιρετικές δημιουργίες να μείνουν απ' έξω. Να διευκρινίσουμε επίσης ότι οι ημερομηνίες που αναγράφονται στις παρενθέσεις αφορούν τις ευρωπαϊκές κυκλοφορίες των παιχνιδιών.

10. Final Fantasy IV (17/05/2002)
Square Enix, Sony
Super NES, PlayStation, Game Boy Advance, DS, PSP

Η σειρά Final Fantasy αποτελεί χωρίς αμφιβολία την κορυφαία στο χώρο των JRPG, αν και τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος της. Το Final Fantasy 4 κυκλοφόρησε στο SNES το 1991 σε Ιαπωνία και Αμερική και στη συνέχεια μεταφέρθηκε και σε άλλες κονσόλες. Τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι το καλογραμμένο σενάριο, οι άκρως ενδιαφέροντες ήρωες και εχθροί, οι τεχνολογικές καινοτομίες και η εξαιρετική ηχητική επένδυση του Nobuo Uematsu.

{youtube}anqdZOvL6v0|400|300{/youtube}

Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Cecil, ένας ιππότης που προσπαθεί ν' αποτρέψει την καταστροφή του κόσμου από τον πανίσχυρο μάγο Golbez. Στο τομέα του gameplay εισάγεται για πρώτη φορά ο μηχανισμός "Active Time Battle", με τον χρόνο πια να μην σταματά καθώς δίνετε εντολές στους ήρωές σας κατά την διάρκεια της μάχης. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας έχει συγκεκριμένη class, αφού εδώ εγκαταλείπεται η νοοτροπία των "Jobs" που είχαμε δει σε παλιότερους τίτλους της σειράς, όπου μπορούσατε ανά πάσα στιγμή να καθορίσετε εσείς το class του ήρωά σας. Αργότερα, το μοντέλο αυτό επέστρεψε στο Final Fantasy V.

9: Final Fantasy X (20/12/2001)
Square Enix, Sony
PS2

Το Final Fantasy X αποτέλεσε το ντεμπούτο της σειράς στο PS2 και παράλληλα το πέρασμα στις τρεις διαστάσεις. Εισήγαγε αρκετές καινοτομίες στο gameplay και στο leveling system μέσω του Sphere Grid, το οποίο πρoσέφερε μια σημαντική ελευθερία στην εκμάθηση των skills και την κατανομή των stats. Επιπλέ

Keywords
Τυχαία Θέματα