Ανακοινώθηκε η τιμή του Piston

Θα ξεκινάει από τα 1.000 δολάρια. Η Valve "κρατάει αποστάσεις". Κυκλοφορεί στις 29 Νοεμβρίου στην Αμερική [UPDATE 2]

[Αρχική δημοσίευση: 11/03/2013] Σε προηγούμενο άρθρο μας σας είχαμε ενημερώσει για το Piston της εταιρείας Χi3 η οποία αποτελεί ανεπίσημα μια κονσόλα τύπου Steam Box που είναι ειδικά φτιαγμένη για να δουλεύει με το Steam Big

Picture.

Η κονσόλα αυτή είναι ειδική στο να μεταφέρει τα games που έχετε στο Steam στην τηλεόρασή σας και να τα «τρέχει» σαν να ήταν gaming υπολογιστής. Η εταιρία έχει δηλώσει ότι αποσκοπεί στο να υπάρχει από ένα Piston σε κάθε σαλόνι δίπλα από τις μεγάλες και διάσημες κονσόλες αφού το μέγεθός της είναι μικρό και υπάρχει η δυνατότητα να την αναβαθμίσετε αργότερα, κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε με καμία άλλη κονσόλα.

{youtube}pvA7gZS7X5A|400|300{/youtube}

Αποκαλύφθηκε τελικά η τιμή της κονσόλας και λέγεται ότι θα ξεκινάει από τα 1.000 δολάρια (765 ευρώ). Όσοι την προπαραγγείλετε θα έχετε έκπτωση 100 δολάρια (σύνολο 688 ευρώ δηλαδή) και θα μπορείτε να την παραλάβετε τον Δεκέμβριο, δηλαδή νωρίτερα από όλους τους άλλους. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν για την Ευρωπη θα ισχύσει η τιμή με βάση το συνάλλαγμα.

Η Χi3 κατασκευάζει υπολογιστές ειδικούς για gaming και η πιο οικονομική σειρά ξεκινάει από τα 999 δολάρια κάτι που μας προϊδέαζε εξ αρχής για την υψηλή τιμή του Piston αφού τα χαρακτηριστικά του είναι εφάμιλλα ενός ακριβού υπολογιστή. Πιο συγκεκριμένα, το Piston θα διαθέτει 8GB RAM, επεξεργαστή Quad Core 3.2Ghz και τρεις SSD σκληρούς δίσκους των 128GB, 256GB και 512GB.

[UPDATE] Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της τιμής του Piston, ο αντιπρόεδρος του τμήματος marketing της Valve, Doug Lombardi, δήλωσε στο Eurogamer, ότι ενώ η Valve είχε πραγματοποιήσει κάποιες αρχικές συμφωνίες με την Xi3, αυτές δεν ισχύουν πλέον.

"Είχαμε διερρευνήσει τη δουλειά τους τον περασμένο χρόνο, αλλά πλέον δεν έχουμε καμία ανάμειξη στην κονσόλα τους" δήλωσε χαρακτηριστικά. Το αν η Valve κρατάει αποστάσεις λόγω του Steam Box ή εξαιτίας της υψηλής τιμής η οποία έχει ήδη συζητηθεί αρνητικά, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

[UPDATE: 01/10/2013] Σήμερα ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Piston. Σύμφωνα με δηλώσεις του Jason Sullivan, ιδιοκτήτη της Xi3, το Piston θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα στην Αμερική στις 29 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της Black Friday. Όσοι το είχαν προπαραγγείλει όμως θα το παραλάβουν πιθανόν στις 15 Νοέμβρη ή και λίγο πιο πριν. Παρόλα αυτά δεν έχει γνωστοποιηθεί η ευρωπαική ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Ο Sullivan αποκάλυψε επίσης ότι το Piston έχει βελτιωθεί κατά πολύ καθώς στη τελική μορφή του είναι πιο μικρό, ελαφρύ και θα διαρκέσει περισσότερο στην ανταγωνιστική αγορά. Το Piston θα διαθέτει μεγαλύτερη μνήμη, ένα επιπλέον slot για σκληρό δίσκο, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει αποθηκευτικό χώρο που φτάνει στα 1ΤΒ και ένα εσωρερικό slot για MicroSD card.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του στο gaming, ο Sullivan συμπλήρωσε λέγοντας ότι θα προσφέρει πολλές περισσότερες επιλογές και δυνατότητες από οποιαδήποιτε άλλη κονσόλα στον κόσμο. Ο λόγος που ο ίδιος πιστεύει αυτά που λέει είναι ότι η Xi3 ξεκίνησε τη δημιουργία του Piston από την αρχή, χωρίς να βασίζεται σε προηγούμενα μοντέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα