Απολύσεις στην PopCap

Η οποία ωστόσο διευκρινίζει ότι χωρίς την EA οι περικοπές θα ήταν χειρότερες.

Μετά την ανακοίνωση σχετικά με την δεύτερη έκδοση του Plants vs Zombies, η PopCap αποφάσισε να μειώσει το εργατικό δυναμικό της, απολύοντας 50 άτομα.

Ο συνιδρυτής της PopCap John Vechey, εξήγησε στο

εταιρικό blog: «Ενημερώσαμε τους υπαλλήλους μας για την αναδιοργάνωση του ομίλου που περιλαμβάνει μία ελάττωση του δυναμικού στη Βόρεια Αμερική και πιο συγκεκριμένα στα κεντρικά γραφεία του Seattle. Θα γίνει επίσης μια διερευνητική διαβούλευση στα γραφεία μας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, με σκοπό να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε το μέλλον μας και εκεί». Στη συνέχεια εξήγησε πως «‘Ελάττωση του Δυναμικού’ σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ με τον όρο ‘Διερευνητική Διαβούλευση’ εννοούμε πως υπάρχει ανοικτή συζήτηση με την ομάδα του Δουβλίνου σχετικά με την προοπτική παραμονής μας στην Ευρώπη, χωρίς να αναγκαστούμε να κλείσουμε την εταιρεία».

Προς ικανοποίηση όλων, δεσμεύτηκε πως παρότι η απόφαση των απολύσεων ισχύει και με δεδομένο πως αυτή τη χρονιά έγιναν πολλές προσλήψεις, ο αριθμός των εργαζομένων στο τέλος της, θα είναι ο ίδιος με αυτόν που ξεκίνησε η εταιρεία. Να ληφθεί υπόψη πως ο αριθμός του προσωπικού ήταν 400 υπάλληλοι. Εξηγώντας το λόγο που δημιούργησε αυτές τις περικοπές, ο Vechey αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κόσμος άλλαξε τον τρόπο που παίζει και που πληρώνει γ' αυτό, πολύ γρηγορότερα από το αναμενόμενο. «Αυτήν την περίοδο έχει αυξηθεί η δημοτικότητα των free-to-play games, όπως και των social και mobile games, πράγμα το οποίο μας εξέπληξε, αν λάβουμε υπόψη μας πως συνέβη πολύ γρήγορα. Αυτή η αλλαγή στις προτιμήσεις των καταναλωτών, μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε την αρχική ιδέα της λειτουργίας μας και να επενδύσουμε σε νέα είδη παιχνιδιών για άλλες πλατφόρμες. Ο κόσμος έχει αλλάξει από τότε που ξεκινήσαμε».

«Θέλοντας να παραμείνουμε στο χώρο, είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε το κόστος μας, να βελτιστοποιήσουμε την αποδοτικότητά μας και παρόλα αυτά να διατηρήσουμε κάποιο κέρδος. Έτσι, με δεδομένα τα υψηλά έσοδά μας, είχαμε τη δυνατότητα να επενδύσουμε σε πιο δημιουργικά παιχνίδια, όπως τα Peggle και Plants vs Zombies. Τέτοιου είδους εμπόριο αποτελεί μία πρόκληση και εάν δεν προσαρμοστούμε σύντομα, όσο σκληρό κι αν ακούγεται δεν θα υπάρξουν άλλα plants, zombies, jewels, frogs ή worms» τονίζει ο John Vechey και διαβεβαιώνει πως «Αυτές οι αποφάσεις είναι αποκλειστικά και μόνο της PopCap, χωρίς καμία πίεση από την Electronic Arts και εντελώς ανεξάρτητα από το γεγονός της εξαγοράς της ένα χρόνο πριν». Επίσης καθησύχασε κάποιους εργαζόμενους, λέγοντας ότι θα μετεκπαιδευτούν και θα τοποθετηθούν σε άλλες προγραμματιστικές εταιρείες της EA, πράγμα το οποίο μας δείχνει πως χωρίς την υποστήριξη του Ομίλου οι περικοπές θα ήταν χειρότερες. Κλείνοντας, τόνισε πως «πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι με το μέλλον της εταιρείας. Ειλικρινά είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που έχουμε και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να δημιο

Keywords
Τυχαία Θέματα