Η Blizzard λέει όχι στο Ιράν!

Η απάντηση της Blizzard στην κυβέρνηση του Ιράν.

Η Blizzard επιβεβαίωσε τη διακοπή πρόσβασης του Ιράν στο πασίγνωστο MMORPG World of Warcraft. Σύμφωνα με τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχουν οικονομικά πρόστιμα που καλούνται

να πληρώσουν όσοι παραβιάζουν τους περιορισμούς στο εμπόριο. Η απαγόρευση αφορά συναλλαγές με πολίτες συγκεκριμένων εθνών μέσα στα οποία ισχυρίζονται πως περιλαμβάνεται και το Ιράν.

Η είδηση έγινε γνωστή από το forum της εταιρείας και δεν θα υπάρξουν επιστροφές, είτε χρηματικές είτε κανενός άλλου είδους. Φήμες λένε πως το μπλοκάρισμα των λογαριασμών πιθανόν θα αφορά όλες τις online υπηρεσίες της Blizzard. Σημαντικό είναι πως δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο για την απαγόρευση του παιχνιδιού από την Ιρανική Κυβέρνηση, η οποία το κατηγορεί για τους εξής λόγους:
- Προώθηση δεισιδαιμονίας και μυθολογίας
- Προώθηση βιαιοπραγιών εξαιτίας της υπερβολικής βίας του παιχνιδιού
- Το αδίκημα αυτό θεωρείται αμαρτία
-Ε πίδειξη ακατάλληλης ενδυμασίας και πρόστυχων ρούχων για τα γυναικεία avatars.

Η Blizzard επίσης τόνισε πως η συγκεκριμένη απαγόρευση προήλθε κατόπιν ελέγχου των αντίστοιχων πιστοποιητικών (Terms of Use) και ζητά συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία αυτή προκάλεσε. Τέλος, διαβεβαίωσε πως μόλις η νομοθεσία επιτρέψει κάτι τέτοιο, θα γίνει άρση των εν λόγω περιορισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα